Witam, jestem nowy na forum, wcześnie trochę czytałem, bez rejestracji. Ta sprawa zmusiła mnie do zarejestrowania i zasięgnięcia rady bardziej doświadczonych użytkowników.
Problem z bukmacherem Expekt, po rejestracji dokonałem wpłaty na konto, zagrałem zakład za 222 zł i otrzymałem bonus 222 zł, za który zagrałem taki sam zakład (remis w spotkaniu Marsylia - Tuluza). Zakłady okazały się wygrane, problem zaczął się mniej więcej po 24 godzinach. Mianowicie bonus i wygrane z drugiego zakładu zostały skonfiskowane, ze względu na złamanie regulaminu.
Poniżej rozmowa z czata na ten temat:
Rozmawiasz z 'Oskar' Oskar: Witaj na czacie Expekt. W czym moge pomoc?Rozmawiasz z 'Oskar'
arbory: Witam, bonus i pieniądze wygrane zostały skonfiskowane, chciałbym dokładnie się dowiedzieć, który warunek obrotu został złamany?
arbory: Nie został spełniony?
Oskar: Uprzejmie proszę o podanie Numeru Konta Gracza. Pomoże mi to w udzieleniu pełnej odpowiedzi i profesjonalnej pomocy.
Oskar: Numer konta znajdziesz tu: Dane konta
Oskar: Sprawdzam
Oskar: Uprzejmie informuję, iz postawił Pan jako pierwszy zakład Marseille - Toulouse
Oskar: Otrzymał Pan zwrot
arbory: Nie zwrot, tylko bonus.
Oskar: I ponownie postawił identyczny zakład
Oskar: Dobrze, BONUS
Oskar: Jakkolwiek jest toniezgodne z zasdami naszego regulaminu
arbory: Dokładnie z którym punktem?
Oskar: 3.7. W danym czasie Klient może posiadać tylko jedno Konto. Expekt zastrzega sobie prawo do zamykania wszelkich Kont otwartych w tym samym imieniu lub w jakikolwiek inny sposób odnoszących się do jednej i tej samej osoby. W przypadku gdy Expekt uzna, że wiele kont zostało otwartych w wyniku błędu, możemy wyrazić zgodę na dodanie środków na jedno konto, które zostało otwarte ze stanem środków pozostałych na dodatkowych kontach. W przypadku, gdy Expekt ma uzasadnione powody by sądzić, że zostało dokonane lub istnieje zamiar dokonania oszustwa, Expekt zastrzega sobie prawo do anulowania wszelkich związanych z tym transakcji, bonusów lub innych ofert bez uszczerbku dla innych praw. W tym Regulaminie, odniesienia do „nadużyć” odnoszą się także do „nadużycia bonusu”. Nadużycie bonusu obejmuje otwieranie więcej niż jednego konta w celu ubiegania się o dodatkowy bonus lub korzyści. Tylko jedno konto może zostać założone na jednym numerze IP i/lub jednym komputerze.
arbory: Przecież tu nie ma nic na ten temat?
Oskar: To jest nadużycie
arbory: Co jest nadużyciem?
arbory: Zagranie tego samego zakładu?
Oskar: Proszę bardzo:
Oskar: Jeżeli kwota bonusu będzie postawiona na więcej niż jednym zakładzie, każdy zakład musi być postawiony na inne wydarzenie (np. różne rodzaje zakładów na jedno wydarzenie lub jeden rodzaj zakładu na różne wydarzenia)
Oskar: Punkt 29.1
arbory: Za kwotę bonusu zagrałem ile zakładów?
Oskar: ?
Oskar: Zagrał Pan za 222 zł
Oskar: Otrzymał bonus 222 zł
Oskar: I postawił na to samow ydarzenie
arbory: Tak, czyli ile zakładów postawiłem za bonus?
Oskar: jeden
Oskar: A jakie to ma znaczenie?
arbory: Znaczenie ma takie, że według tego co Pan napisał nie złamałem regulaminu.
arbory: Za bonus postawiłem jeden zakład.
arbory: Jeden.
Oskar: Nie ma to znaczenia
Oskar: Liczy się fakt, iż postawił Pan na TO SAMO wydarzenie
Oskar: Co jest NADUŻYCIEM korzystania z bonusu
arbory: Przed chwilą zacytował mi Pan punkt 29.1, jeżeli kwota bonusu będzie postawiona na więcej niż jednym zakładzie.
arbory: I sam Pan przyznał, że za bonus postawiłem jeden zakład.
Oskar: Proszę bardzo
arbory: Czyli nie złamałem tego punktu regulaminu.
Oskar: Teraz juz czarno na białym:
Oskar: Identyczne zakłady nie będą liczone do warunków obrotu bonusem. Stawianie takich samych zakładów jest zabronione i będzie skutkowało anulowaniem bonusu oraz wygranych z niego pochodzących.
Oskar:
https://pl.expekt.com/content.aspx?pageCode=spo_ek_depbonusarbory: Tak, zgadzam się w zupełności, identyczne zakłady nie będą liczone do obrotu bonusem.
Oskar: Czy mogę w czymś jeszcze pomóc?
arbory: Obrót bonusem zaczyna się zgodnie z tym co jest w systemie po przyznaniu bonusa, prawda?
Oskar: Tak
arbory: Więc nie mogłem złamać tego punktu.
arbory: Mój obrót bonusem zaczął się po przyznaniu bonusa.
Oskar: Warunek ten obowiązuje również w przypadku OTRZYMANIA bonusu
Oskar: Proszę Pana, bardzo mi przykro, ale nie otrzyma Pan żadnego zwrotu w ramach tej promocji
Oskar: Każdy zakład (to samo wydarzenie i ten sam rodzaj zakładu) będzie brany pod uwagę tylko jeden raz. Wszelkie kolejne takie same zakłady nie będą brane przy przyznawaniu bonusu. Taki zakład może zostać postawiony za środki bonusowe i będzie wtedy liczony do warunków jego obrotu.
Oskar: TYLKO JEDEN RAZ
arbory: Jeżeli spojrzy Pan punkt niżej, pod ten który Pan zacytował, jest tam dokładnie napisane: Po postawieniu zakładów, które spełnią warunki przyznania bonusu, bonus będzie przyznawany na konto gracza i będzie podlegał warunkom obrotu.
Oskar: Każdy zakład (to samo wydarzenie i ten sam rodzaj zakładu) będzie brany pod uwagę tylko jeden raz.
arbory: Tak, każdy zakład będzie brany pod uwagę tylko jeden raz.
Oskar: No właśnie
arbory: Więc zagrałem jeden zakład za swoją wpłatę, za 222 zł, i jest on brany pod uwagę tylko raz.
Oskar: Nie ma to znaczenia
Oskar: Postawił Pan dwa razy ten sam zakład
Oskar: A KAŻDY zakład
Oskar: jest brany pod uwagę
Oskar: TYLKO RAZ
arbory: Ale drugi zakład zagrałem za kwotę bonusu, prawda.
arbory: Dalej w tym punkcie jest napisane:Taki zakład może zostać postawiony za środki bonusowe i będzie wtedy liczony do warunków jego obrotu.
Oskar: Proszę Pana
Oskar: Ile razy mam Panu powtarzać
Oskar: Została złamana zasda regulaminu
arbory: Która?
Oskar: I nie odzyska Pan tyhc pieniędzy
Oskar: Bardzo mi przykro
arbory: Przecież postępowałem zgodnie z regulaminem.
Oskar: Każdy zakład (to samo wydarzenie i ten sam rodzaj zakładu) będzie brany pod uwagę tylko jeden raz. Wszelkie kolejne takie same zakłady nie będą brane przy przyznawaniu bonusu. Taki zakład może zostać postawiony za środki bonusowe i będzie wtedy liczony do warunków jego obrotu.
arbory: Zrobiłem dokładnie tak jak jest napisane.
Oskar: Nie
Oskar: Postawił Pan dwa takie same ywdarzenia!
arbory: Zagrałem zakład za 222 zł, za swoją wpłatę.
Oskar: To nie jest zgodne z regulaminem
Oskar: Udzieliłem już Panu odpowiedzi 5 razy....
arbory: A drugi za kwotę bonusu, bo taki zakład może być postawiony, za środki bonusowe.
arbory: Przecież tak jest napisane?
Oskar: KAŻDY
Oskar: KAŻDY
arbory: Więc co znaczy: Taki zakład może zostać postawiony za środki bonusowe i będzie wtedy liczony do warunków jego obrotu?
arbory: Proszę mi odpowiedzieć co to znaczy?
Oskar: A co znaczy punkt regulaminu opisany przez mnie powyżej?
Oskar: Jeżeli Pan się nie zgadza z daną decyzją
Oskar: Proszę napisać reklamację
arbory: Niech Pan mi wytłumaczy co oznacza ten zapis?
Oskar: Na adres: support@expekt.com
arbory: Chyba mogę wiedzieć?
Oskar: A co ja mam Panu wytłumaczyć?
Oskar: Proszę nie wyrywać zdań z kontekstu
arbory: Co znaczy: Taki zakład może zostać postawiony za środki bonusowe i będzie wtedy liczony do warunków jego obrotu.
arbory: To jest z regulaminu.
Oskar: Tak
Oskar: I to:
arbory: Więc co to znaczy?
Oskar: Też jest z regulaminu
arbory: Co znaczy taki zakład można zagrać za środki bonusowe, niech Pan mi wytłumaczy na przykładzie.
arbory: I będę usatysfakcjonowany.
Oskar: ???
Oskar: Jaki taki???
Oskar: Wszelkie kolejne takie same zakłady nie będą brane przy przyznawaniu bonusu. Taki zakład może zostać postawiony za środki bonusowe i będzie wtedy liczony do warunków jego obrotu.
Oskar: Takie
Oskar: takie same
Oskar: Taki
Oskar: Taki sam
arbory: Czyli z tego wynika, że taki sam można zagrać, bo jest napisane, może zostać postawiony za środki bonusowe.
arbory: Taki sam zagrałem za środki bonusowe.
arbory: Pierwszy za swoje, wtedy bonusa jeszcze nie było, a drugi za środki bonusowe, zgodnie z taki zakład może być postawiony za środki bonusowe.
arbory: Za swoje środki nie grałem dwóch lub więcej zakładów, tak jak jest zapisane.
arbory: A drugi zakład zagrałem za środki bonusowe, tak jak jest napisane.
arbory: Przecież to jest dokładna interpretacja tego punktu regulaminu.
arbory: Bo jak bym zagrał na przykład za 111 zł, a później znów za 111 zł, czyli za kwotę wpłaty, to by te zakłady nie były brane przy przyznawaniu bonusu.
arbory: jakbym
arbory: Więc zagrałem jeden zakład za całą kwotę wpłaty 222.
arbory: Zgodnie z:Każdy zakład (to samo wydarzenie i ten sam rodzaj zakładu) będzie brany pod uwagę tylko jeden raz. Wszelkie kolejne takie same zakłady nie będą brane przy przyznawaniu bonusu.
Oskar: Przy PRZYNAWANIU
arbory: No tak, przy przyznawaniu.
Oskar: Jeśli Pan się nie zgadza z ta decyzją
arbory: Przy przyznawaniu braliście pod uwagę chyba jeden zakład który zagrałem za 222 zł, tak?
Oskar: Proszę napisac reklamację na adres : support@expekt.com
arbory: Bo przyznaliście mi bonus.
Oskar: Tłumaczyłem już10 razy
Oskar: I myślę że ta kwestia jest już wyjaśniona

arbory: I za ten bonus przyznany mogłem zagrać zakład taki sam, bo jest napisane:Taki zakład może zostać postawiony za środki bonusowe i będzie wtedy liczony do warunków jego obrotu.
Oskar: Każdy zakład (to samo wydarzenie i ten sam rodzaj zakładu) będzie brany pod uwagę tylko jeden raz.
arbory: I ile był brany?
Oskar: Identyczne zakłady nie będą liczone do warunków obrotu bonusem. Stawianie takich samych zakładów jest zabronione i będzie skutkowało anulowaniem bonusu oraz wygranych z niego pochodzących.
Oskar: Nie chodzi o ilość, chodzi o ten sam rodzaj zakładu!
arbory: Kiedy zaczyna się obrót bonusem?
arbory: Więc kiedy zaczyna się obrót?
arbory: Pytam się kiedy zaczyna się obrót?
Oskar: Ja już odpwoiedziałem na wszystkie pytania
arbory: Nie odpowiedział mi Pan kiedy zaczyna się obrót?
Oskar: Po otzrymaniu bonusu
arbory: Dokładnie, więc nie mogłem złamać warunków obrotu bonusem.
arbory: Bo warunki obrotu obowiązują od chwili otrzymania bonusu.
arbory: Od chwili otrzymania bonusu, zagrałem tylko jeden zakład za bonus, więc nie mogłem złamać warunków obrotu.
arbory: Każdy zakład (to samo wydarzenie i ten sam rodzaj zakładu) będzie brany pod uwagę tylko jeden raz. Tego punktu także nie naruszyłem, bo odnosi się on do przyznawania bonusu.
arbory: Jakbym zagrał przed przyznaniem bonusu dwa razy to bym naruszył ten punkt.
arbory: Zagrałem raz.
arbory: Po przyznaniu także zagrałem raz.
Oskar: : Każdy zakład (to samo wydarzenie i ten sam rodzaj zakładu) będzie brany pod uwagę tylko jeden raz.
arbory: Taki zakład może zostać postawiony za środki bonusowe i będzie wtedy liczony do warunków jego obrotu.
arbory: Taki zakład czyli to co w nawiasie (to samo wydarzenie i ten sam rodzaj zakładu.
arbory: To jest wasz regulamin.
arbory: No i ile zagrałem zakładów?
arbory: Przecież zagrałem jeden.
arbory: A drugi dopiero za środki bonusowe.
Oskar: DWA TAKIE SAME
Oskar: NIE MA TO ZNACZENIA!!!!!!!!!!
arbory: No więc co znaczy Taki zakład może zostać postawiony za środki bonusowe i będzie wtedy liczony do warunków jego obrotu.
arbory: ?
Oskar: a co znaczy:
Oskar: ?
arbory: Znaczy to tyle, że przed przyznaniem bonusa zakład będzie brany pod uwagę tylko raz.
arbory: I że taki zakład można zagrać, za środki bonusowe.
arbory: Prawda?
arbory: Ile razy był mój zakład brany pod uwagę?
Oskar: KAZDY
Oskar: niezależnie
Oskar: Czy w ramach bonusu
Oskar: Czy nie
Oskar: Czy przed przyznaniem, czy po czy w trakcie
arbory: Jeżeli tak, to co znaczy: Taki zakład może zostać postawiony za środki bonusowe i będzie wtedy liczony do warunków jego obrotu?
arbory: Prosze mi napisać.
Oskar: Już o tym rozmawialiśmy
arbory: Czemu nie chce Pan odpowiedzieć?
arbory: Jaki to jest zakład?
Oskar: A co to znaczy?
Oskar: Ja już odpwoiedziałem 10 razy
arbory: Napisałem co według mnie to oznacza, kieruje się logiką, Pan napisał co znaczy według Pana.
arbory: Więc teraz pytam, co oznacza: Taki zakład może zostać postawiony za środki bonusowe i będzie wtedy liczony do warunków jego obrotu.
arbory: Jaki to jest zakład za te środki bonusowe?
arbory: Niech mi Pan napisze jaki to jest zakład?
Oskar: Proszę bardzo:
Oskar: Może ten punkt do Pana przemówi:
Oskar: Expekt zastrzega sobie prawo do odebrania bonusu i/oraz anulowania freebetów/zakładów postawionych przy jego użyciu, jeśli zauważymy, że gracz postawił zakład/serię zakładów, które zagwarantują mu profit bez względu na wyniki obstawionych wydarzeń sportowych.
Oskar: SERIĘ
Oskar: zakładów
arbory: Czy ta seria, dwóch zakładów na remis zagwarantowała mi niezależnie od wyniku profit?
Oskar: A czy to była seria zakładów?
arbory: No nie wiem, Pan to tak określił.
Oskar: Już nawet koleżanka Panu wczoraj tłumaczyłą
Oskar: Jak w dalszym ciągu ma Pan wątpliwości
Oskar: Proszę napisać reklamację
arbory: Ja bym chciał wiedzieć w jaki sposób zagwarantowało mi to profit?
Oskar: Najlepiej od razu do centralnej siedziby na Gibraltarze
Oskar:
https://www.gibraltar.gov.gi/remotegamblingarbory: Proszę mi odpowiedzieć na pytania.
arbory: W jaki sposób mi to zagwarantowało profit i do jakiego zakładu, za środki bonusowe odnosi się ten zapis: Taki zakład może zostać postawiony za środki bonusowe i będzie wtedy liczony do warunków jego obrotu?
Oskar: Proszę czytać co wysełam
arbory: Proszę Pana, chciałbym otrzymać odpowiedź, mam chyba to tego prawo.
arbory: ?
Po tym Oskar się zwinął, po prostu nie chciał udzielić odpowiedzi na te pytania.
Zastanawiam się czy na porządku dziennym jest takie zachowanie bukmachera firmowanego przez Zbigniewa Bońka?