Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#583582 - 21/05/2006 08:14 Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
ARAG ATP World Team Championship

Place: Düsseldorf, Germany
Draw: 8 teams
Surface: Clay
Prize:
1,850,000 E

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Draws: Draws

-----
Plan gier: Order of Play
-----
Scoreboard : FLASH

================================

The Hypo Group Tennis International 2006

Place: Pörtschach, Austria
Draw: 32
Surface: Clay
Prize:
302,000 E

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Draws: Singles ||
Doubles || Singles QF
-----
Plan gier: Order of Play
-----
Scoreboard : HTML || Sport1LIVE
-----

================================

• Baza Linków
  • Regulamin KT
  • Podsumowanie Dnia
  • Nowy CZAT Tenisowy mecz.pl

• Edited by Fro_Lech (21/05/2006 13:06)

Do góry
    Bonus: Unibet
    #583583 - 21/05/2006 17:40 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    lodzianin Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 21/05/2006
    jutro dwa pojedynki tj:

usa-chorwacja:
    ginepri-karlovic
    blake-ljuba

argentyna-czechy:
    gaudio-vik
    nalbi-berdych

gralbym dwie jedynki na argentynczykow tylko pewnie kursy beda marne i jest jedno ale wedlg mnie czy oni czyli gaudio i nalbi beda chciali tutaj dlugo grac jesli tak to dwie jedynki mamy

s wpotkaniu bale z ljuba bardziej bym gral na blake bo ljuba ostanio gra tragicznie slabo ale ja osobiscie odpuszczam ten mecz natomiast w drugiej parze mysle ze ivo da sobie rade z nie lubiacym ziemi gineprim

Do góry
    #583584 - 21/05/2006 18:08 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    lodzianin Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 21/05/2006
    zaciekawily mnie dwie pary tuenieju rozgrywanego w austrii a chodzi mi glownie o granie na :
    phau-novak 1 phau niemiec a w austrii bedzie czul sie dobrze a czech jakos wraca do tenisa ale nrazie wszytsko pzregrywach w pierwszych rundach

seppi-dlouhy tutaj bym zagral wlocha bo ja osobiscie jakos nie mam przekonania do czecha

i inteesujaco wyglada pojedynek w I rundzie dwoch austryjakow :
    melzer-koubek i mysle ze zdecydowanym faworytem bedzie melzer tylko jestem ciekaw kogo bardziej lubi austryjacka publika

Do góry
    #583585 - 21/05/2006 20:03 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    vindom Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 06/03/2006
    Hrbaty/Levinsky-Spadea/Tursunov

O ile się nie mylę to pierwszą parę tworzą zawodnicy, którzy już ze sobą nie raz grali i pewne sukcesy w deblu mają, a odnośnie drugiej pary to nie chce pisać, że jest to jakieś nie porozumienie bo w razie błędu nie chce wyjść na dyletanta tenisowego, ale to chyba ich pierwsze takie spotkanie, jeśli chodzi o debla i nie przewiduje ich wygranej. Natomiast jeśli chodzi o kurs to Prof wystawił 1,38 moim zdaniem godny postawienia.

Do góry
    #583586 - 22/05/2006 08:58 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    Bezdomny Offline
    AVE LAZIO

Meldunek: 18/05/2006
    Bardzo ciekawie zapowiada sie pojedynek Chorwatów z Ameykanami.Ja bym proponował zagrac na zwyciestwa Karlovicia i Ljubicicia.Amerykanie nie powojują w tym turnieju.Ameykanie nie potrafia dobrze się spisywa na tej powierzchni i przegraja ten mecz.Dodatkowo Blake jest kontuzjowany.

Do góry
    #583587 - 22/05/2006 09:20 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    _Carola_ Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 25/07/2002
    jestem porażony analizami powyżej , a może jakieś informacje konkretne statystyki cos w tym stylu--- blake kontuzjowany to dość duża ciekawostka , a skąd to wziąłeś dobry człowieku ??? i nie potrafi spisywać sie na piasku hmmm, ciekawostka
    Clay 56 (65.88%) 29 (34.12%) moim zdaniem to fajny bilansik

a co do konkretów to koubek 119 w ranku no i jesli chce grac w a garrosie to nie może tutaj no i tyle

Do góry
    #583588 - 22/05/2006 09:37 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    Gregorian Offline
    old hand

Meldunek: 04/09/2005
    zgadzam sie z moim poprzednikiem, a szczegolnie rozbawilo mnie zdanie

Amerykanie nie powojują w tym turnieju.Ameykanie nie potrafia dobrze się spisywa na tej powierzchni i przegraja ten mecz

ehh szkoda gadac

a teraz troche konkretow

powaznie rozmyslam zagranie na Karlovicia w pojedynku z Gineprim, dlaczego ? przeanalizowalem ostatnie 3-4 turnieje rozgrywane na nawierzchniach ziemnych i Karlovic przegral w nich pojedynki z Melzerem, Alberto Martinem i Wawrinka. Ginepri natomiast przegralem z Montanesem, Monfilsem i Grosjeanem. Wazne jest kto z kim przehrywa ale wazne jest oczywiscie kto z kim wygral, i tak Ginepri wygral tylko z Mirnyi`em, pisze oczywiscie o ostaatnich 3-4 turniejach na clayu. Karlovic wygral natomiast takze z Miryni`em a ponadto miedzy innymi z Niemcem Haasem, Phau, Korolevem a takze z Davydenko.

Ostatnie turnieje pokazuja ze wieksze szanse ma Karlovic jednak troche mam watpliwosci poniewaz nawierzchnia na ktorej beda grac dzisiaj jest wolna i tu serwis i mocne pilki Karlovicia moga nie miec az tak decydujacego znaczenia.

Do góry
    #583589 - 22/05/2006 09:50 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    host Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 14/04/2004
    Ktoś może potwierdzić, że blake kontuzjowany? I ewentualnie co mu dolega?

Do góry
    #583590 - 22/05/2006 10:07 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    _Carola_ Offline
    Carpal Tunnel

host ja myslę że bezdomny go kijem uderzył i tyle , a na poważnie nie ma jeszcze działu strasburg u kobiet , ale radze sie przyjzec meczowi marty z jill , zarówno na b-fie jak i na bewie zaczynaja sie dziwne ruchy wokół tego meczu--mam jill , ale juz nie jestem tego taki pewny

Do góry
    #583591 - 22/05/2006 10:12 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    marekm Offline
    member

Meldunek: 11/03/2005
    ruchy moze dlatego ze polka nie dawno ja rozjechała 6-0 6-1

Do góry
    #583592 - 22/05/2006 10:15 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    _Carola_ Offline
    Carpal Tunnel

marku nie żartuj prosze ze mnie publicznie - to nie ma nic wspólnego z tym meczem było to dawno i nie prawda , w chwili obecnej każdy kto widział martusie wie ze jest beznadzejna kompletnie a pytanie na ten tydzien jest tylko jedno--- KTO ODPUSZCZA PRZED GARROSEM - a kto zamierza sobie popykac i tyle --niczego poza tym nie ma sensu sie doszukiwac , chyba ze jak u demona kwalifikacje wchodza w gre

Do góry
    #583593 - 22/05/2006 10:16 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    Fro_Lech Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
    Turnniej w Portschach będzie transmitować stacja TW1/Orf Sport. Dziś i jutro relacje od godz. 13.

Chyba warto odpuścić pierwszą rundę i ocenić naocznie co to za turniej w ogóle Formę zawodników itp. Melzer-Koubek np. strasznie psychodeliczny mecz, chociaż tutaj Jurgen zawsze prezentował się b.dobrze czy też Phau-Novak, rok temu górą był Czech(na RG) + h2h 3:0 dla Jiziego.

Do góry
    #583594 - 22/05/2006 12:49 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    marekm Offline
    member

Meldunek: 11/03/2005
    carola nie zartuje graly 3 miesiace temu 1 gem Jill Craybas to nie zawiele ale dzisiaj zdobedzie wiecej moze dwa powodzenia domachowska

Do góry
    #583595 - 22/05/2006 13:09 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    ds Offline
    enthusiast

Meldunek: 07/01/2006
    A co myślicie o meczu Hewitt'a z M.Danielem ?

Coś nie chce mi się wieżyć że Hewitt jest do tego spotkania dobrze przygotowany a i na clay'u to on gwiazdą nie jest. Daniel wygląda na typowego mączkarza choć i latka lecą. W unibecie Hewitt w top5 a to dobry prognostyk na doga.

Moja propozycja

Hewitt vs. Daniel
    typ 2
    kurs 3.2
    olympic

Do góry
    #583596 - 23/05/2006 08:08 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    nalewkaOGN Offline
    stranger

Meldunek: 18/05/2006
    Wczoraj Karlovic pokrzyzowal mi plany ale dzisiaj nowy dzien i nowe emocje.
    Pewniakami wydaja: toto mix

DLOUHY/VIZNER-PEYA/WASSEN 1 1.4
    BHUPATHI/KNOWLE-ALLEGRO/KERR 1 1.3
    RAMIREZ HIDALGO-N.LAPENTTI 1 1.45

Ryzykowne mecze

BERDYCH-VOLANDRI 1 1.6
    R.VIK-SANGUINETTI 1 1.6
    GAUDIO-KIEFER 2 2.2

CZesi zaskakuje dobrymi meczami a włosi dla mnie najslapsza drużyna w tym turnieju. Gaudio wyrazie odpuszcza ten turniej Francja dla niego najwazniejsza i ten mecz potraktuje trenningowo. Ostatnio gra zreszta naprawde słabo Kiefer potrafi od czasu do czasu dobrze zagrac zreszta juz 2 razy pokonal Gudio a ostatni raz w pucharze Hoffmana na poczatku roku ale na ziemi lepszy był Gaudio. Wynik na korzyść Kifera bardzo ryzykowny ale prawdobodobny. To ze Kifer gra w Niemczech moze tez dla niego dobrze wplynie.

POzdrawiam z Wawy

Do góry
    #583597 - 23/05/2006 08:43 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    czuczu1910 Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 15/12/2005
    Acasuso-Waske 1 1,28
    Jose w ostatnich tyygodniach w bardzo wysokiej formie i mysle ze rozniesie spokojnie waske ktory nie oszukujmy sie jest slabiutki i jegfo forma nie pozwala nawet na urwanie seta jose
    Berdych-Volandri 1 1,69
    Tomas bardzo dobrze ostatno serwuje to nie jest wystarczalne na ta nawierzchnie ale ogolnie tomas gra solidnie Wloch niestety jest cleyowcem ale bezformy przegral w niedziele z kefirem ktory takze nic wielkiego nie pokazaju a wiec dla mnie czysto powinno siasc

Do góry
    #583598 - 23/05/2006 09:05 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    ds Offline
    enthusiast

Meldunek: 07/01/2006
    Z men'ów na dzisiaj grzeje na Ziba

Hicior dnia

Davydenko N. vs. Zib T.
    typ 2
    kurs 7,80
    betfair

Nareszcie mój ulubieniec zza wschodniej granicy prezentuje się genialnie do wtopy dnia. 1 runda gównianego turnieju i niezły kelner po drugiej stronie siatki to podstawowe argumenty. Ogranie przed RG nie ma nic do rzeczy, bo ruski już na mączce sobie troche pograł w ostatnich dniach. Kurs jest zaje... na Mikołaja a wiem że jak nie przekracza 1,20 to facet w 80% w pierwszej rundzie daje ciała. Davydenko to jest ostatni grajek w ATP który zasluguje na moje zaufanie. Tydzień zaczął się świetnie - wczoraj Gaudio i Hewitt a dzisiaj ? Takiej kumulacji wałków jak w tym tygodniu próżno szukać w następnych tygodniach.

Do góry
    #583599 - 23/05/2006 09:37 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    rtsmistrz Offline
    enthusiast

Meldunek: 27/12/2004
    1.50 G Gaudio V N Kiefer 2.50

Gaston pod formą. Dodatkowo zero ambicji w ten turniej. Kiefer przed szwabską publiką. Niedługo French. wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na Kiefera

1.30 J Monaco V D Tursunov 3.10

troche mały kurs, chyba nawet w Miksie jest wiekszy hehe, ale nie chciało mi sie szukac. fajny pewniak, Rosjanin juz ma kase za startowe i moze sie przygotowywac na kolejne wycieczki i byle do trawy albo nawet hardów

to takie pewniaczki na dzisiaj aby miec za co grac Francje

Do góry
    #583600 - 23/05/2006 21:33 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    Bullet Offline
    Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
    Witam . Na jutro w miare pewne wydaja sie mecze:

Gasquet - Melzer 1 /Rysiek wraca po kontuzji i mysle, ze potrzebuje jeszcze przetarcia na maczce a wiec zagra na powaznie, jak jest w formie to scisla czolowka na ziemii/

Novak - Chela 2 /Novak to sie nadaje ale do oldboy tour , wczoraj ogral Phaua no ale Phau to zaden grajek a Chela potrafi rzezbic /

Warto pomyslec o bedacych w formie Almagro i Simonie choc nie wiem na ile powaznie podchodza do turnieju w Austrii a kursy na nich pewnie lipa. Dzis wszyscy szykowali sie na walka Davydenko i go nie bylo wiec moze jutro z niezlym Ramirezem-Hidalgo.

PS. Chodzi Wam h2h na www.atptour.com?

Do góry
    #583601 - 23/05/2006 22:26 Re: Düsseldorf, Pörtschach - 21.05-27.05
    Fro_Lech Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
    Przymierzałem się prawie dwa dni do meczu Melzer-Gasquet... układałem sobie w głowie jak może wyglądać ten mecz widząc popisy obu zawodników w 1r.

Melzer-Koubek, festiwal niewymuszony błędów. Początkowo Melzer dyktował warunki, udało mu się skończyć kilka razy efektownie piłkę, jednakże jego gra była przeplatana prostymi błędami. Gra przy siatce to już w ogóle tragedia... Mało jak na siebie grał skróty. Serwis - hmm... na dobrym poziomie, kilka asów. Zdarzały się też podwójne, a także całe gemy zapaści serwisowych(nie wchodziło pierwsze podanie). W drugim secie ograniczył się głównie do przebijania piłki, nie wiadomo czemu to miało służyć, bo w ostatnich gemach łamali się co serwis. Koubek również na bakier z regularnością, a że gra przyzwoicie w obronie to kilka razy Melzer miał problemy, m.in. przy siatce. W poniedziałek obchodził urodziny, dzisiaj miał dzień odpoczynku (zapewne po imprezie ). Przed rokiem doszedł tutaj do finału. Zazwyczaj nieźle spisuje się w turniejach 'u siebie', tylko naprawdę niczego w pierwszym meczu nie pokazał co mogłoby mu dać tam miejsce i w tym roku.

Gasquet ponoć w kwalifikacjach prezentował sie bardzo przeciętnie, delikatnie mówiąc. Z Hrbatym również nie wzniósł się na wyżyny swoich niemałych umiejętności. Owszem jego przepiękny jednoręczny bh po linii funkcjonował, ale brakowało tego błysku w grze Francuza. Niby wszystko dobrze, wygrał ze Słowakiem dość pewnie. Jednakże, sporo pomógł Dominik. W 1 secie 'wchodził' w mecz, szukał jak dopasować się do wymian, popełniał przy tym sporo prostych błędów wyrzucając je daleko po autach. Gasquet spokojnie je przebijał nie musiał w sumie robić nic więcej. Serwis także stał na poprawnym poziomie. Drugi set to dużo lepsza gra Hrbatego i taki sam poziom gry Ryśka... Dziwi mnie to, bo wydawać by się mogło że i Francuz powinien podnieść swój poziom i skończyć mecz w dwóch setach. Tutaj jednak nic takiego nie nastąpiło i to niestety niezbyt dobrze rokuje. Hrbaty trafiał, serwował znakomicie. Gasquet zaczął popełniać sporo jak na siebie niewymuszonych błędów. Praktycznie stanął i przebijał bez większych przebłysków w grze. W ostatnim secie poprawił serwis, regularność i to wystarczyło aby odnieść zwycięstwo. Francuz cały czas szuka formy, obawiam się że może mieć kłopot ze znalezieniem jej przed Garrosem. W tym roku na pewno z taką dyspozycją Paryża nie podbije.

Melzer leworęczny, mocno bije z końcowej linii, szczególnie z fh. Do siatki to on lepiej niech nie biega. Tutaj będzie niemiłosiernie punktowany przez Gaske, który myśli na korcie i szybko się połapie jak Melzera gnębić gdy ten się wybierze do przodu. Również jego obronny bh pozostawia wiele do życzenia, tutaj Rysiek może sobie ustawiać wymiany grając na tą stronę Melzerowi. Natomiast Gaske nie wiem czy zdąży za bombami Melzera z fh i chyba trochę silniejszym serwisem Austriaka. Z drugiej strony na pewno return Gacka sprawdzi się na tle drugiego podania Jurgena, które jest raczej przeciętne, a zapaści serwisowi przydażają mu się falami(nierzadko całe gemy). Melzer też próbował zmiany rytmu gry z Koubkiem, raz ograniczył się do przebijania, raz walił z całej siły. To jest pewien sposób na Francuza, ale tylko w momencie gdy zmienia ten styl podczas samej wymiany. Hrbaty zdołał tak kilka razy oszukać Ryśka.

Co z tym zrobicie nie mi oceniać, ja tylko napisałem jak to widziałem w poniedziałek i jak sobie to teraz układam w głowie... Chyba ominę ten mecz Gdyby Gasquet był w lepszej formie zagrałbym go śmiało, ale teraz to... sam nie wiem

Monaco-Muller

Nie widziałem ostatnio w akcji Mullera, ale to zawodnik o dość podobnym stylu co Tursunov, no i raczej obaj nie przepadają za cegłą. Muller jak i Rosjanin, którzy był wczoraj przeciwnikiem Monaco, serwuje mocno i także tak zagrywa z końcowej linii. Monaco zaprezentował jak zwykle dokładną spokojną grę. Potrafił też kilka razy skończyć winnersem. Tursun oczywiście pomagał popełniając proste błędy, ale widać było że Monaco kontrolował praktycznie mecz od początku do końca. Wydaje mi się, że z Mullerem także powinien sobie poradzić.

Nordicbet wystawił kursy na ten mecz po równo @ 1,9. Hoho spodziewalem się kursów w granicach 1,4-1,5 na Monaco.

Poza tym jutro bardzo fajne mecze na korcie centralnym z którego relacje tv prowadzi stacja TW1/ORF Sport. Simon vs. Marach(niezły mecz przeciwko Spadei, mocny serwis, końcowa linia, był cierpliwszy i regularniejszy, aczkolwiek z kimś naprawdę regularnym i dokładnym może mieć ciepło); Gasquet vs. Melzer i Davydenko(również b.dobry mecz, chociaż miewał dziwne przestoje w 1 secie) vs. Ramirez Hidalgo.

Pzdr.

Do góry
    Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  rafal08