#5737857 - 28/01/2013 06:42
Re: NBA - Sezon 2012/2013
[Re: Platini]
|
I Love This Game
Meldunek: 13/07/2007
|
Los Angeles Clippers - Portland Trailblazers
Ekipa LAC pod nieobecność Chrisa Paula nie spisuje sie za okazale czego efektem sa ostatnie cztery przegrane spotkania z Golden State ( Ch. Paul doznał kontuzji w danym meczu), Oklahoma, Phoenix, i w ostatnim meczu na wyjeździe z dzisiejszym rywalem Portland, a wiec dzisiaj moze dojść do rewanżu. Lecz jednak nie bedzie łatwo znowu w ekipie zabraknie Paula, a ekipa wydaje sie straciła pewność siebie jaka ostatnio promieniowała i ekipy na sama mysl juz przed meczem skazywały sie na porażkę z LAC, gdzie nie tak dawno jeszcze kontynuowali znakomita serie zwycięskich spotkań z rzędu. Portland podejrzewam pójdą za ciosem i dzis wygrają drugie spotkanie tym razem na boisku Clippers, a ogólnie trzecie zwycięstwo z rzedu zaczynając serie od Indiany. Blazersi ostatnio na wyjazdach nie graja najgorzej, w ostatnich sześciu meczach owszem przegrywali z Bryłkami ( po dogrywce, gdzie przy wyniku remisowym reg. czasu gry mieli akcje w ostatnich 10 sekundach spotkania lecz nie potrafili jej zamienić na pkt.), Goldenami, Miskami, ale tez potrafili ogrywac ekipy jak Knicks, Miski czy Wilki. Dzisiaj po kursie na ich zwycięstwo jakie sa wystawione sa jak najbardziej do gry.
Portland Trailblazers @4.25
|
Do góry
|
|
|
|
#5741883 - 31/01/2013 07:43
|
I Love This Game
|
Utah Jazz - New Orleans Hornets
Jazzmeni w ostatnim spotkaniu zostali zdeklasowani przez ekipe Rakiet, we wlasnej hali przegrali roznica 45 pkt. co jest najdotkliwsza porażka w historii klubu na własnym obiekcie. Dzisiaj nadarza sie doskonalą okazja do zrehabilitowania sie przed wlasna publika, bowiem dzis zagraja znowu na wlasnym terenie tym razem z ekipa Szerszeni. Tylko jest pytanie - Czy Jazz pozbierali sie po ostatnim blamazu? Dodac trzeba tez, ze dwa spotkania wstecz, zostali zdeklasowani ale mniejsza roznica tym razem na wyjeździe przez ekipe Lakers 102-84. Szerszenie natomiast outsider Konferencji Zachodniej, graja w nowym roku zdecydowanie lepsza koszykówkę niz w poprzednim. Potrafią nawiązać rowna gre z mocnymi ekipami, a nawet sprawić niespodziankę i je ograć. Szczególnie dobrze gra rozgrywający Vasquez ktory wyrasta na mocnego PG w lidze, jak i cała pierwsza piątka. Szerszenie obecnie sa w trasie wyjazdowej, gdzie dzis rozegraja trzecie z pieciu spotkan. W poprzednich dwoch meczach, ograli mocna ekipe Miśków, lecz w wczorajszym spotkaniu nie sprostali juz ekipie Lakers ale trzeba zaznaczyć postawili wysoko poprzeczkę rywala którzy wygrali 111 : 106. Dzisiaj w Utah zabraknie Mo Williams ktory juz od dłuższego czasu nie gra, ale do tej listy dołączył ostatnio Gordon Hayward ktorego juz brakowało w spotkaniu z Rakietami i efekty dla ekipy byly wiadome, jak widac jest dobrym talizmanem druzyny gdy jest dostepny do gry. W ekipie Hornets wszyscy gracze sa zdolni do gry. Wiec ekipa gospodarzy stawia dzisiaj na rehabilitacje za wszelka cenne, jednak ekipa Szerszeni ostatnio żądli coraz bardziej dotkliwiej i dzis jesli w ekipie Utah nie nastąpi poprawa gry, moze dojść do niespodzianki.
New Orleans Hornets @3.68
|
Do góry
|
|
|
|
#5743189 - 01/02/2013 06:43
|
old hand
Meldunek: 13/12/2012
|
Na dzis mysle latwe zwyciestwo OKC ale 1,18 to troche malo dlatego ciekawie wyglada Randolph over 16 pkt 1,8 po 1) Brak Rudego ktos musi te pkt zdobywac ! po 2) cztery ostatnie mecze wyjazdowy ZR nie przekroczyl tej granicy wiec chocby dlatego warto po 3) wlasnie z ekipa OKC zdobyl 20 pkt w ich 1 jak narazie meczu w tym sezonie a bylo to 14 listopada co do lini to jest dobrze ustawiona na 190 pkt aczkolwiek bralbym under odejmujac pkt Rudego tylko dlatego
|
Do góry
|
|
|
|
#5748765 - 04/02/2013 20:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/08/2006
|
Minnesota ostatnio gra bardzo słabo gdziekolwiek, w ostatnich 10 spotkaniach jeszcze gorszy bilans ma tylko orlando. skuteczność minnesoty zabija, choć kalendarz nie był łatwy. moze to dobry typ ale troche 50-50 jednak.
|
Do góry
|
|
|
|
#5785266 - 04/03/2013 00:49
|
I Love This Game
|
New York Knicks - Miami Heat
Spotkanie dwoch najlepszych drużyn Konferencji Wschodniej, i w moim odczuciu w tym roku moze dojsc do takiej batalii w Finale danej konferencji w fazie Play off. Od dłuższego czasu ekipa Heat prezentuje sie bardzo dobrze, rywale na sama mysl o spotkaniu juz przed spotkaniem traca pewnosc siebie o zwycięskim pojedynku, obecnie ekipa kontynuuje 13 spotkan bez smaku porażki i zdecydowanie lideruje w Konferencji. Natomiast NYK po okresie słabszej dyspozycji gdzie odnieśli cztery porazki z rzedu, od trzech spotkan kontynuują pasmo zwycięskich pojedynków, a były to zwyciestwa z PHI, GSW, WAS. Dzis NYK na wlasnym terenie nie wskazywał bym na porazke, a raczej na ugaszenie ekipy z Żaru przed wlasna publika, a dodatkowo spotkanie moze byc takim trailerem do tego co moze sie dziac w Play Off, jesli doszło by to batalii pomiędzy ekipami.
New York Knicks @2.50
|
Do góry
|
|
|
|
#5841869 - 21/04/2013 01:19
|
old hand
|
Pany ja 1 runde tak widze NY- Boston +11 1,5@ Denver - Goldeny tu pewnie ostra strzelanina +11 1,55@ BKN- Chciago +8,5 1,5@ LAC- Memphis +9 1,5 ako 5 system 2/4 grubo na niedziele podobnie odrazu podam Indiana - Atlanta +11 1,5 SAS- LAL +13 1,5 Miami - MB +18,5 1,45 OKC- Houston +15 1,5 wszystkie HC sa grane na gosci ako 28 @ gram systemy 4z8 5z8 i 6z8 systemy sa grane za wieksze stawki mysle ze bedzie dobrze pany 1 runda to moze byc roznie i czekam na mecze na styku powodzonka
|
Do góry
|
|
|
|
#5855497 - 05/05/2013 06:28
|
old hand
|
witam na dzis widze BKN konczy serie chociaz mysle ze nie bedzie latwo Chciago przyzwyczailo nas do serii 7 meczowych wiec jakos mnie to nie dziwi nie wiem czy nie lepiej im przegrac bo z miami i tak nie maja szans sa za bardzo zdziesiatkowani a Rose jak nima tak nie bedzie szkoda rok mu przelecial ;/ ale tutaj dzis win gospodarzy
Chciałbym sie troche podzielic moimi przemysleniami na temat NBA jak wiadomo sa PO i ogolnie trudno przewidziec serie itd w ilu meczach sie dana seria skonczy itd Miami - BKN/ Chicago Tutaj Miami przechodzi jak dla mnie faworyt na majstra jesli Lebron nic sobie nie zrobi to nie wierze w to ze w tym roku nie zdobeda mistrza sa juz teraz zbyt zgrani nie z kim moga miec ciezko w tym roku sa silniejsi niz w zeszlym w obronie i w ataku sie swietnie uzupelniaja nic dodac nic ujac cos o BKN bo mysle ze oni przejda podobno JJ gra na mocnych zastrzykach Williams w tym roku sie odnalazl ciezko bedzie z Lopezem ale ogolnie seria 4:1 dla Miami
NY-Indiana W zeszlym roku Indiana pokazala przyszlym mistrzom ostry pazur w serii z Miami bo az 7 meczy sie odbylo tutaj bardziej kibicuje Indianie nie wiem dla mnie NY jest przereklamowana druzyna ale wiadomo to jest NY. Indiana gra fajna koszykowke poukladana taktycznie nie oglada sie tego zle ciekawi mnie jak George odnajdzie sie w tych PO bo wydaje mi sie ze od niego troche napewno bedzie zalezec w tych PO. A NY to dla mnie Melo i JR no i w sumie dolaczyl ostatnio Felton ogolnie 3 zawodnikow rzuca jakies 70-80 % rzutow calej druzyny niestety tak to wyglada a jak sie Felton zmuli to 2 pierwszych panow razem rzucaja grubo ponad polowe pisalem juz na QC ze wystarczy ze jeden z nich nie bedzie mial dnia to NY sie sypie chociaz musze przyznac ze Melo nawet nawet dobrze trzyma forme A oto prosty dowod JR dostaje w meczu nr 3 wykluczenie na next mecz co sie dzieje w meczu nr 4 jego rzuty zabiera Melo i Felton w 2 oddaja 56 rzutow na 90 calej druzyny i co sie dzieje dalej przegrywaja no ale to dzieki w sumie Terremu gdzie koncowka w dogrywce mu wyszla i tyle nastepny mecz nr 5 znacie historie o czarnych jezdzcach no hehehe i wlasnie zbyt duza pewnosc siebie i co i pokaralo ich a i fakt 57 oddanych rzutow na 81 całej druzyny i to na skutecznosci 36% a teraz 60 mecz 50 na 79 skutecznosc 34% i tutaj znowu dane jak wczesniej. Tak naprawde to wiedzialem ze NY wygra te serie od poczatku grali duzo lepiej niz Boston z drugiej strony nalezalo sie to dla miasta NY bo od kilku lat brali baty od zielonych coz role sie zmienily. Ciekawi mnie pare rzeczy po 1 dlaczego Green nie kryl cala serie Melo w przyszlosci trenerzy powinni to zauwazac ze jesli Melo ma przed soba szybkiego obronce to mu sie duzo ciezej gra i czesciej rzuca z poldystansu ogladalem mecze gdzie Melo kryty przez Greena nie mogl nic trafic bo caly czas byl blisko i doganial go w obronie a wystarczylo tylko ze wszedl Bass na krycie odrazu byla seria az smiac sie chcialo hehe nastepna rzecz Chandler goni chlop od kosza do kosza zbiera te ponad 10 zbiorek i co jego jedyne pkt to po pikach no bo co on umie grac innego. Patent na NY jest bardzo prosty dac szybkiego obronce na Melo on niech se rzuca z dystansu i pol dystansu przycisnac JR i Feltona w obronie i NY nie istnieje tyle dla mnie w tej seri Indiana jest faworytem na Indiane jest 2.7 teraz ja gram rowniez win over 2,5 mecza
no to lecimy na Zachod wioooo
OKC-MEM Dla mnie z tej seri gra w finale. Po utracie Westbrooka to Memhis sa fawortem oj ciekawa seria. Duzo walki pod koszem widze bo ZR czy Marc to nie byle kto a z drugiej strony Ibaka czy Perek to tez nie chlopcy do bicia duzo walki w seri widze 4:2 sie skonczy ale dla kogo to sam nie wiem ale OKC bym nie skreslal
SAS-GSW Ostatnia para SAS ograni od dekady w PO a GSW raczkuja bo przeszli 1 faze ale maja ciekawa ekipe i nie zdziwie sie jak sie postawia SAS kurs na awans 7@ mysle tutaj over 1,5 na GSW warto
OK tyle odemnie
|
Do góry
|
|
|
|
#5893426 - 05/06/2013 21:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/06/2006
|
Miami Heat-San Antonio Spurs KTO MISTRZEM NBA : SAS @2.91 ( Pinnacle) 7/10 uzasadnienie napiszę później. Trochę smutno widząc co się stało z tematem NBA przez te kilka lat. Kiedyś tu codziennie ktoś pisał, był konkurs z kilkudziesięcioma uczestnikami. Zacznę się coś wiecej udzielać. Może temat odżyje w przyszłym sezonie
|
Do góry
|
|
|
|
|
|