#5978618 - 22/08/2013 22:20
Re: Liga Mistrzów 2013/14
[Re: huge]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
skoro Legia nie pokazała nic wielkiego, a mimo to jest 1-1, to chyba zbyt dobrze nie świadczy o Rumunach? Meczu całego nie oglądałem, ale skoro prowadząc 1-0 z 'leszczami z Polski' nie potrafiła nic więcej strzelić? A stracili... Pewnie, że muszą atakować, bo 0-0 nic im nie da. Jestem ciekaw co za taktykę wymyśli Urban. ja tam jestem dobrej myśli, Legia będzie w grupowej LM
|
Do góry
|
|
|
|
#5978623 - 22/08/2013 22:43
[Re: Ojro]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2007
|
skoro Legia nie pokazała nic wielkiego, a mimo to jest 1-1, to chyba zbyt dobrze nie świadczy o Rumunach? Meczu całego nie oglądałem, ale skoro prowadząc 1-0 z 'leszczami z Polski' nie potrafiła nic więcej strzelić? A stracili... Pewnie, że muszą atakować, bo 0-0 nic im nie da. Jestem ciekaw co za taktykę wymyśli Urban. ja tam jestem dobrej myśli, Legia będzie w grupowej LM oczywiscie, ze rumuni na wlasne zyczenie nie wygrali tego meczu. mieli wystarczajaco atutow, zeby wygrac ten mecz. wydaje mi sie, ze zlekcewazyli legie i po strzelonym golu mysleli, ze kolejne bramki beda same wpadac. legia sie przebudzila na 20 minut i to wystarczylo, zeby zepchnac steaue do obrony i strzelic gola, a nawet miec okazje na drugiego. w koncowce jednak znowu mielismy obrone czestochowy i co chwile rog albo wolny pod bramka legii, ale jakos udalo sie wytrzymac
|
Do góry
|
|
|
|
#5978655 - 22/08/2013 23:11
[Re: Barteus]
|
old hand
Meldunek: 09/02/2004
|
Nie trzeba chyba gruntownej analizy skoro Rado i Urban przypominaja 0-0 z Molde.....Taktyki wielkiej to tu raczej nie mozna wymyslic...trzeba grac na bezbramkowy remis....i konieczny jest dalszy ciag farta....trzeba po prostu czekac . Tak swoja droga to brakuje mi bardzo w tym skladzie Ljuboji......a wlasciwie to jego sprytu i cwaniactwa.
|
Do góry
|
|
|
|
#5978705 - 22/08/2013 23:34
[Re: akagi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
Legia jest bliżej i nie mam zamiaru się kopać w głowę, chyba że Ty się kopnąłeś i Ci wyszło, że jest dalej awansu.
Nie mówię że rewanż będzie lekki, ale uważam że u siebie, przy takim dopingu, Rumuni bez koksu - Legia awansuje.
Styl w jakim to uczyni jest mi obojętny, ale jak rozumiem, jest on ważny jedynie dla antylegijnych " koneserów ".
@akagi nie zrozummnie zle, z calego serca zycze awansu mimo ze fanatykiem nie jestem jasne ze na papierze blizej jest L ... ale przy takim wyniko Rumuni przyjada skoncentrowani i beda napieprzac, a Urban bedzie stawial na murowanie bramki, co wedlug mnie nie jest dobra taktyka jak dla mnie jedyna szansa zeby awansowac to napierniczac od samegopoczatku i zaskoczyc ich tak jak wczoraj, no ale przy 1:1 w pierwszym meczu Urban nie zaryzukuje dopoki nie straci gola a to moze byc za pozno
|
Do góry
|
|
|
|
#5983966 - 27/08/2013 16:24
Re: Liga mistrzow 2013/14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2007
|
dinamo zagrzeb-1 @4.8 2/10bukmacherzy nie wierza w chorwatow, ja jeszcze wierze - sa ekipa lepsza, mieli w zagrzebiu znaczna przewage, choc przegrali, dzis nie maja nic do stracenia, od pierwszych minut powinni sie rzucic na austriakow i wierze, ze sa w stanie doprowadzic do dogrywki lub awansowac w ciagu 90 minut ... --------- fenerbahce dnb @6.55 1/10arsenal ma trzybramkowa zaliczke ze stambulu plus mecz z tottenhamem w lidze na horyzoncie, jak co roku plaga kontuzji(vermealen, arteta, diaby, chamberlain) trapi zespol od samego poczatku przez co kadra wyglada mizernie[w tym sezonie wyglada tragicznie bez wyciagania z niej kontuzjowanych] za kanonierzy.pl: Po rozegraniu pełnych meczów z Aston Villą i Fenerbahce, w trakcie pojedynku z Fulham Wilshere pojawił się na boisku dopiero w 70. minucie. Wenger zdecydował już o występie swojego podopiecznego w rewanżowym meczu z Turkami, ale przyznał, że nadal będzie uważał na jego zdrowie.
- Przed meczem z Fulham Jack był zmęczony, dlatego dałem mu odpocząć. Mógł zagrać, ale nie miałoby to sensu. Wilshere nie jest jeszcze gotów w 100%, powiedziałbym, że w 90%. Jestem uważny, bo przeszedł kilka operacji i nie chciałbym go "nadużyć", gdyż kostka to czułe miejsce. licze, ze nie tylko wilshere bedzie sie dzis oszczedzal - kontuzja cazorli, walcotta(kolejny bardzo podatny na urazy i kontuzje) czy giroud to bylaby dla wengera katastrofa
|
Do góry
|
|
|
|
#5983972 - 27/08/2013 16:27
|
tkliwy nihilista
Meldunek: 18/06/2006
|
W pełni się nie zgadzam z typem bitka odnośnie meczu Arsenalu, jak dla mnie mimo trzybramkowej zaliczki różnica między zespołami jest zbyt duża, aby Turcy mogli cokolwiek urwać. za cytowanym przez bitka portalem: Sytuacja kadrowa w północnym Londynie już się poprawiła. Co prawda poza grą w dalszym ciągu są Thomas Vermaelen, Alex Oxlade-Chamberlain, Mikel Arteta i Abou Diaby, ale do gry wrócili już Nacho Monreal i Laurent Koscielny. Gotowy będzie również Jack Wilshere, który odpoczywał w ostatnim meczu z Fulham. Pomimo to, wydaje się, że wyjściowa jedenastka nie będzie się o wiele różniła od tej, którą oglądaliśmy dwa dni temu na Craven Cottage. Arsene Wenger chce profesjonalnie podejść do tego meczu i zainkasować pewne zwycięstwo, żeby bez zbędnej presji awansować do fazy grupowej. Co prawda wysoka wygrana Fenerbahce graniczyłaby z cudem, jednak Francuz nie chce, aby żaden z niekorzystnych scenariuszy wszedł w życie, dlatego nie ma mowy o lekceważeniu rywala. Na pewno ujrzymy pewne kosmetyczne zmiany, ale na pewno nie będzie ich więcej niż jedna-dwie. Dla mnie gładki home win.
|
Do góry
|
|
|
|
#5984026 - 27/08/2013 17:07
[Re: Danielsan]
|
addict
Meldunek: 20/07/2013
|
Serwus, jako że dziś możemy znowu przejść do hisotrii i piłkarski świat w POlsce żyje tym meczem to pozwole sobie coś od siebie napisać odnośnie spotkania w Warszawie. Jako typer wiem że takie mecze się omija dalekim łukiem gdy się komuś mocno kibicuje, ale żeby dawka emocji była większa to mianowicie : Legia - Steua TYP : Legia -1.5 po kursie 5,0 Oglądałem wszystkie mecze Legii w eliminacjach i z kadym meczem widze mały bo bały ale progres w grze, większą pewność i swobode.Dziś już ostatni przystanek na tej drodzę a mianowicie 90 minut jazdy.Widzę to tak, szalenie wazne będzie pierwsze 15 minut, Legia słabo wchodzi w mecz, i podejrzewam że Rumunii będą chcieli szybko ugryźć i kontrolować mecz a jak wiadomo każdy początek meczu czy to piłka czy tenis to nerwowo się zaczyna i można wykorzystać słabość, bo to nie dogrzani, bo to jakieś tam nerwy.Legia podejrzewam że wyjdzie spokojnie bez jakiegoś szalonego tempa, ale muszą mieć w głowie że grają jakby było w 1 meczu 0:0 i trzeba strzelić coś.I tutaj widzę szansę Legii na skontrowanie rywala, jak Legia strzeli 1 gola dajmy na to w 30 minucie to Rumuni się otworzą a w tedy będzie łatwiej o kontry.Nie wyobrażam sobie kolejnego zawodu i hasła do siego roku.Legia wygrała 1 mecz i wygra ostatni w eliminacjach, taki jest los.Jak wejść do LM to z przytupem.Dokładny wynik Legia 3:0. Dla zabawy jeszcze : HT/FT 2/X po kursie 15.
|
Do góry
|
|
|
|
#5984099 - 27/08/2013 18:55
|
old hand
Meldunek: 14/12/2012
|
Ja sądzę, że LEGIA to jest taka "boska drużyna"... Tylko Bóg wie, jak zagra... TYM NIE MNIEJ mają w ręku wszystkie atuty. Grają u siebie, mają dobry rezultat, no i w zasadzie Steaua była i jest faworytem tego dwumeczu, na dodatek bez ważnego ogniwa w pomocy. Ważne mecze Legia potrafi grać - pomimo momentami żałosnego stylu, nie przegrali jeszcze w eliminacjach. Odpuścili zupełnie mecz ligowy na korzyść walki o LM. Jeżeli to wszystko nie zaowocuje w końcu zwycięstwem i awansem, to należy chyba przemyśleć jakikolwiek sens startowania polskich zespołów w pucharach.
Legia @ 2.5
|
Do góry
|
|
|
|
#5984647 - 27/08/2013 23:55
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Legia - Steaua w moich oczach 1 polowka to raczej zachowawcza gra i naciskiem na gre z tylu.. Legia ma dobry wynik wyjazdowy i stety lub nie 0:0 daje im awans a to jest na dzien dzisiejszy najwazniejsze. Uwazna gra w obronie i kontry tak widze gre Legii. Mysle ze duza szansa na 0:0 w 1 polowce.. a dalej ciezko mi wrozyc.. w moim odczuciu kto 1 strzeli dzis bramke ten awansuje dalej. Steaua musi atakowac, musi strzelic.. jednak musza to robic z glowa i w pierwszej polowce powinni to robic spokojnie, wyczekujac swojej sansy.. 1:1 w pierwszym spotkaniu sprawia, ze jedni i drudzy musza (przynajmniej w pierwszej fazie spotkania) grac z glowa i przede wszystkim na 0 z tylu. moj typ: 0:0 HT 2.70 Bet-at-home/ Bwin (2.60 Betsson) FF: X/1 @ 6.00 bet365 0:0 FT @ 9.00 bet365
|
Do góry
|
|
|
|
#5986106 - 28/08/2013 16:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2007
|
celtic-szachtjor, over 14.5 rzutow roznych @3.6 3/10
celtic dzis bedzie gonil, celtic dzis wsciekle zaatakuje od pierwszej minuty a w zwiazku z tym, ze wiekszosc akcji gra skrzydlami powinno byc sporo roznych ... z kazachami w astanie tlukli bez opamietania lewa flanka, bardzo czesto byla tez uruchamiana prawa ... gra srodkiem praktycznie nie istniala ... kto widzial choc jeden mecz celtow wie o czym mowie - oni uwielbiaja rozciagac gre do samych linii ... do tego kazachy graja prosta pilke - jak jest zagrozenie nie ma zadnej zabawy tylko pilka leci poza boisko i niewazne czy to aut czy rozny
czuje w kosciach, ze gospodarze ustrzela z 15 minimum(w pojedynke), tym bardziej, ze szachtjor raczej od poczatku sie gleboko schowa i bedzie sie czail na kontry(dla przykladu w borysowie BATE wykrecilo 17 roznych)
z elfami szkoci u siebie stukneli 14, z cliftonville 9(ale tutaj grali bez spiny, bo z wyjazdu wrocili z zaliczka 3-0)
tak jak z dystansem podchodze do wszelakich zakladow dotyczacych roznych, tak ten zaklad wydaje mi sie naprawde ciekawa opcja, probujemy
innym ciekawym rozwiazaniem wydaje sie celtic-4.5(rzuty rozne) @1.9, kazachy dzis w tej statystyce polegna z kretesem - innego rozwiazania sobie nie wyobrazam
Edited by Bezdomny (28/08/2013 16:45)
|
Do góry
|
|
|
|
#5986848 - 29/08/2013 02:24
[Re: tęgaPałaaaa]
|
enthusiast
Meldunek: 12/11/2005
|
... Legia - Steua ...Dla zabawy jeszcze : HT/FT 2/X po kursie 15.
Takie kursy lubie, gratulacje
|
Do góry
|
|
|
|
#6009008 - 17/09/2013 04:01
|
addict
Meldunek: 15/07/2002
|
Moim zdaniem w meczu Real San Sebastian - Szachtar Donieck zwycięstwo hiszpańskiego klubu jak najbardziej możliwe liga hiszpańska to jedna z najlepszych lig i pomimo, że najczęsciej przyglądamy się rywalizacji Barcelony i Realu to pozostałe zespoły reprezentujace Hiszpanię też w pucharach europejskich prezentowały wysoki poziom gry. Szachtar może i w dolku jednak to też silny przeciwnik,chociaż wydaje mi sie że ukrainski zespół nie jest już tak groźnum w Europie jak we wcześniejszych latach. Szachtar pierwszy mecz gra na wyjeździe,zatem odniesienie zwycięstwa, też może nie być łatwo może Szachtar pokusi się o bramkę w tym meczu zwyciestwo gości z Ukrainy byloby sporą niespodzianką. Z innych spotkań ciekawy pojedynek to Manchester Unt - Leverkusen typ 1 uważam, że angielski klub rozpocznie od zwyciestwa swój udzial w tegorocznej LM Galatasaray - Real Madryt typ 2 pomimo remisu w ostatniej kolejce klub z Madrytu może wygrac z Galatasaray nie wiem jak tam turecki zespół w lidze się prezentuje, jednak Real powinien ten mecz wygrać kurs 1,55 ostateczie do zagrania Benfica - Anderlecht typ 1 chcociaż ten mecz nie polecam w poprzednej edycji Anderlecht zremisował nieoczekiwanie z Milanem tu ostrozenie bym wskazywał na zwycięstwo gospodarzy jak patrzę na kursy to taki oczywisty pewniak, ktory może skończyć się remisem. Fajny kurs na Viktorie Pilno w starciu z Manchesterem City 2,08 na 1X kuszący tym bardziej, że Viktoria Pilzno jeśli będzie zdobywać punkty to przed własną publicznością grupę mają silną o awans do 1/8 finału będzie trudno więc trzeba skupić sie na punktowaniu u siebie to może być całkiem dobry typ
|
Do góry
|
|
|
|
#6010361 - 18/09/2013 15:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/08/2010
|
AC Milan - Celtic [EH 0-1] Typ: x Kurs: 3.65 Buk: Betsson
Milan boryka się z licznymi kontuzjami oraz kiepską forma u progu sezonu. Kadra Milanu na mecz z Celtikiem wygląda dość "ciekawie", gdyz znalazło się w niej kilku młodych, nieopierzonych graczy: Bramkarze: Abbiati, Amelia, Coppola Obrońcy: Constant, Mexes, Lotti, Zaccardo, Zapata Pomocnicy: Benedicic, Birsa, Cristante, de Jong, Emanuelson, Modic, Muntari, Nocerino, Pedone, Poli Napastnicy: Balotelli, Matri, Robinho
Z kolei Celtic po degradacji Rangersów niepodzielnie panuje w swojej lidze, ale od kilku lat Europa Szkotom zaczyna ewidentnie odjeżdżać. Słabość rodzimej ligi oraz fakt, że do Glasgow najcześciej trafiają odpady z innych czołowych klubów sprawia, iż Celtowie tylko od czasu do czasu potafią zagrozić możnym europejskiej piłki i jeśli juz to tylko na Celtic Park. Dlatego też spodziewam się zaciętego spotkania, zakończonego minimalnym zwycięstwem Milanu, który w swojej kadrze wciąż ma kilka indywidualności, które w przypadku wyrównanego meczu potrafiaprzechylić szalę na swoją korzyść.
|
Do góry
|
|
|
|
#6026151 - 01/10/2013 20:44
[Re: Sabelius]
|
enthusiast
Meldunek: 08/01/2010
|
Druga kolejka dopiero więc luzik.Osobiście jestem spokojny o Chelsea ale dzisiaj po takim kursie wg mnie nie warto.Steaua u siebie mocna jest a kto nie zna potęgi rumuńskiej strony mocy może gorzko pożałować.Mamy 7 marca roku bieżącego i Rumunii pokazują swoją moc pokonując Chelsea 1:0.Nie, po takim kursie na pewno nie warto.Live @ 2,50 i będziemy się zastanawiać.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|