Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#599990 - 12/06/2006 09:15 Halle, London 12.06 - 18.06
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Gerry Weber Open

Place: Halle, Germany
Draw: 32
Surface: Grass
Prize:
$800,000

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Draws: Singles || Doubles || Singles QF

-----
Plan gier: Order of Play
-----
Scoreboard : FLASH

================================

The Stella Artois Championships

Place: London, England
Draw: 56
Surface: Grass
Prize:
$800,000

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Draws: Singles || Doubles || Singles QF

-----
Plan gier: Order of Play
-----
Scoreboard : FLASH
-----

================================

• Baza Linków
  • Regulamin KT
  • Podsumowanie Dnia
  • Nowy CZAT Tenisowy mecz.pl

• Edited by Fro_Lech (12/06/2006 14:07)

Do góry
    Bonus: Unibet
    #599991 - 12/06/2006 09:16 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    Rusty Offline
    aka Schranzer

Adolf 88:
    Quote:

BACK INJURY HAMPERS HENMAN

Tim Henman's hopes of kicking off the grasscourt season with a high-profile victory over Andre Agassi at the Stella Artois Championships have been hampered by a recurrence of his long-standing back injury.

But while Henman admits encountering some problems during his transition from clay to grass at Queen's Club this week, he remains cautiously optimistic about his immediate chances of success.

The 31-year-old's plunge down the rankings this year left him unseeded and handed one of the toughest possible first-round ties against Agassi, who returns to action for the first time in three months.

Henman, a three-time runner-up at the event, said: "The grass has not been as easy on my back as I thought it would be and I have taken longer to adjust physically. It was better today but on Friday and yesterday it wasn't good at all.

"It is slightly disconcerting that my back has been a bit sore but I hope I can put that down to the change in surfaces. I feel like I know how to manage that and hopefully it won't cause any problems."

Henman admits he can learn a lot from the evergreen 36-year-old Agassi, who ruled himself out of the entire claycourt campaign in order to get in prime physical shape for the grass season and beyond.

Henman added: "The way Andre has managed his game and his health is a great example and the results he has had have been incredible. Those are always good examples you can take a lot of confidence from."

Remarkably, despite their respective grasscourt pedigrees, Henman and Agassi have never previously met on the surface and in fact have only played three times in total, Agassi winning their last meeting in Florida in 2000.

His back problem permitting, Henman remains confident of mounting another successful grasscourt challenge as he feels some significant recent improvements have not been borne out by his results.

He added: "I would say the trend over the last few months has been positive because I have been feeling healthy and playing better and better, so that certainly brings confidence.

"I am not seeded but I don't think that really has much impact. I think with my record and my confidence of playing at home, a lot of players would prefer not to be playing me too."

With Andy Murray not due to play his first-round match against Serb Janko Tipsarevic until Tuesday, home attention also turns to current domestic number one Greg Rusedski who plays French qualifier Antony Dupuis.

Rusedski, who enjoyed some rare success during the claycourt season reaching the last 16 in Rome, will fancy his chances against Dupuis, whom he has beaten in both their previous meetings on grass.

Meanwhile, Londoner Martin Lee will play his first ATP Tour match for three years after battling his way through three rounds of qualifying to set up a first-round clash with Spaniard Fernando Vicente.

Lee once ranked as high as 94th in the world before a series of crippling injuries forced him to think long and hard about whether he had a future in the sport.

But after battling his way back up from the low 700s to his current position just inside the world's top 250, Lee is relishing his second chance at the age of just 28.

Lee said: "It got to the point when I went on holiday without my rackets with the intention of giving up but I realised I loved the game and needed to give it one more try.

"I wouldn't have done it if I didn't think I was capable of getting back in the top 100 one day. I've proved over the last few days that my body can do it and I've got a good draw so I feel great."

Do góry
    #599992 - 12/06/2006 09:17 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    Rusty Offline
    aka Schranzer

mirekinter:
    Quote:

NA DZIS to ja widze 4 meczyki takie dość prawdopodobne..

Henman-Agassi 1 .. królestwo Timka .. gra w ojczyżnie ..Agassi dlugo nie grał i nie wierze że nagle wróci i oga Henmana dlatego zagram na Tima

Udomochoke- Zib 1......zib ostatnio slidnie ale na ziemie nie wiem czy na Traiwe bedzie miał szanse z Danai bo ten to tylko na Grassie spisuje się w maire poprawnie...Dla mnie 1..

Monfils- melzer 2.....Gael to orgazm jak nic ale po FO chybha musi troszke odpocząc a teraz na trawie gra to już dla niego koszmar..Jurgen coś tam grywał i rade dać musi....
    Rusedski-Dupuis 1 jezeli Greg ma coś jeszcze w zyciu ugrac to na tej nawierzcnhi i z tym przecwinikiem h2h 2-0..

Do góry
    #599993 - 12/06/2006 09:38 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    dAnTeCh Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 08/08/2005
    Na trawie ważne jest doświadczenie gry na tej nawierzchni, więc postanowiłem pójśc dziś tą drogą i zagrałem:

Vliegen-Wawrinka 1-1,7 (STS)
    Belg dobry sezon, dał ciała na RG odpadając w pierwszym tygodniu z Dlouhym.Zapewne nie zmarnował czasu i poćwiczył gre na tej nawierzchni, a gra z nie tyle groźnym co nieobliczalnym Stasiem. Serwis będzie odgrywał ważną rolę więc go go go LEĆ Vliegen

Novak-Pashanski 1-1,64(prof)
    Czech pwrócił po kontuzji i gra nieregularnie, ale trafił na typowego clay-owca, więc powinien dać rade.

Lee-Vicente 1-1,5(STS)
    Lee jest zawodnikiem gospodarzy, przeszedł kwale i na początek trafił mu się Hiszpan.Vicente co prawda dobry sezon ale jest on typowym "ziemniakiem", gra takich zawodników na trawie musi być inna(krótsze wymiany, szybsze i płaskie piłki, gra voleyem).

Dlouhy-Delgado 2-1,86(prof)
    Czech co prawda sprawił kilka niespodzianek w tym roku(głównie RG i wyeliminowanie Vliegena, Acasuso), ale gra z tak doświadczonym zawodnikiem że jest grzechem nie zagrać go po takim kursie.

Edited by Schranzer (12/06/2006 09:51)

Do góry
    #599994 - 12/06/2006 10:52 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    muppet Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
    Quote:

mirekinter:
    Monfils- melzer 2.....Gael to orgazm jak nic ale po FO chybha musi troszke odpocząc a teraz na trawie gra to już dla niego koszmar..Jurgen coś tam grywał i rade dać musi....

Monfils wygral juniorskiego wimba na trawie o ile dobrze pamietam.

Do góry
    #599995 - 12/06/2006 11:54 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    Goget Offline
    Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
    R.Soderling - R.Schuettler 1 @1,446 Pinnacle

Schuettler dla mnie powinien przejść na emeryturę bo od dwóch lat nie gra praktycznie nic. Soderling młody, z mocnym serwisem, miał więcej czasu od Schuettlera żeby przestawić się na trawę. Rok temu w Halle o mały włos a wywaliłby z turnieju Federera. Liczę, że z Niemcem sobie poradzi.

M.Safin - F.Serra 1 @1,39 Pinnacle

Safin ma jakiś uraz do trawy ale rok temu w Halle zaszedł do finału i myślę, że na tym turnieju będzie chciał sobie powetować słaby występ na Rolandzie. Serra na trawie mało doświadczony i myślę, że nie da rady Maratowi.

M.Baghdatis - A.Pavel 1 @1,562 Pinnacle

Baghdatis młody i waleczny, dobry serwis i gra przy siatce. Czas najwyższy się pokazać na trawie. Pavel najlepsze lata ma już za sobą i na trawce występował raczej bez sukcesów. W tym roku też nic nie grał specjalnego i dla mnie większe szanse ma Cypryjczyk.

P.H.Mathieu - H.T.Lee 1 @1,725 Pinnacle

Mathieu na Garossie rozegrał z Nadalem najlepsze spotkanie w całym turnieju i to był zdecydowanie najcięższy mecz dla późniejszego zwycięscy. Ogólnie Francuz ma całkiem niezły sezon. Lee już ma na końcie 30 lat i ostatnio kiepskie wyniki. Pamiętam jego zeszłoroczny mecz z Malisse na tym turnieju kiedy ugrał zaledwie 2 gemy co na trawie jest rzadkością. Mecz pewnie będzie ciężki ale liczę, że jednak górą będzie Francuz.

W.Moodie - M.Philipoussis 1 @1,565 Pinnacle

Obaj zagrali przed tygodniem na chalangerze w Surbitonie i tam Moodie doszedł do finału, a Phillipoussis odpadł już w 1 rundzie w pojedynku z Whitehousem. Ogólnie Australijcyzk w beznadziejnej formie od dłuższego czasu, na cegle nie pojawił się wogóle i myślę, że Moodiego stać na ogranie Phillipoussisa.

Do góry
    #599996 - 12/06/2006 19:55 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    Bullet Offline
    Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
    Dzien dobry . Jutro widze to tak:

Arnaud Clement - Nicolas Kiefer

Zacznijmy od H2H. 5-2 dla Nicolasa w tym 2 razy na trawie. Przegladalem sobie Francuza co tam pyka na trawie no i pyka 0-2 w zeszlym roku w leb z Hernychem i Lu . To w zupelnosci mi wystarczy mimo, ze Niemiec w zeszlym roku w Halle polegl z Zimonicem. Nicolas to jednak waleczny gracz i sadze, ze 1.4 w Unibet na niego warte grzechu.

Janko Tipsarevic - Andy Murray

Szkot troche zawodzi w tym sezonie bo spodziewalem sie po nim wiecej. Zaimponowal mi jednak niesamowicie gdy na zeszlorocznym US Open puscil pawia ze zmeczenia a mimo to wygral . Na trawie to on grac potrafi co udowodnil w zeszlym sezonie. Janko to nie ten kaliber, nie ta walecznosc, nie te umiejetnosci. Kurs niski 1.25 w GB ale szanse duze wiec tez wezme.

Mocno zastanawiam sie nad gra na: Chiudinellego, Phaua, Bjorkmana i jakze by inaczej BIGDicka . Dadze, ze Taj bedzie kontynuowal droge po rekord i zanotuje jedenasta porazke pod rzad .

Pozdrawiam i powodzenia .

Do góry
    #599997 - 12/06/2006 21:13 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    El_Darro Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 17/06/2003
    Quote:

Monfils wygral juniorskiego wimba na trawie o ile dobrze pamietam.

muppet pamięć przynajmniej moja jest zawodnama i czesto wszystko zapisuje, ale akurat oglądałem finał juniorów Hardy - Haase i wygrał francuz utrwalił mi sie w pamięci i w moich zapiskach dobry serwis i topspinowy forhend. Zresztą również z juniorek mam całe spotkanie nagrane na dysku. Radwanska - Paszek 6:3 6:4.

Do góry
    #599998 - 12/06/2006 21:20 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    Fro_Lech Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
    To rok temu . Monfils triumfował w 2004r. w 1/2 ograł.. Chardy'ego . btw. Topsin bardzo się przydaje na trawie kiedy trzeba skończyć piłkę spod siatki .

Co do jutro Phau mi chodzi po głowie.. Może jakieś handi na Roddicka, chłopak po RG od razu wyjechał na wyspy trenować na trawie, broni tytułu, motywacja jest.

Do góry
    #599999 - 13/06/2006 07:19 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    czuczu1910 Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 15/12/2005
    Moze tkos cos napisac na temat gry na trawie Ryska i Bastla
    pozdro

Do góry
    #600000 - 13/06/2006 07:26 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    lucasss Offline
    addict

Meldunek: 03/05/2005
    Quote:

pozdro

Pamiętam ze jakis czas temu Bastl ograł na trawie samego Peta Samprasa. A zrobic to na trawie to nie byle wyczyn

Do góry
    #600001 - 13/06/2006 07:28 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    lucasss Offline
    addict

Meldunek: 03/05/2005
    Quote:

Quote:

pozdro

Pamiętam ze jakis czas temu Bastl ograł na trawie samego Peta Samprasa. A zrobic to na trawie to nie byle wyczyn

No i oczywiscie w niebylejakim turnieju tylko w samym WIMLEDONIE

Do góry
    #600002 - 13/06/2006 07:30 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    Bezdomny Offline
    AVE LAZIO

Meldunek: 18/05/2006
    Na dzis polecam zagrac:
    Safin-Serra 1
    Marat solidnie grywał na trawie i osiągał nawet niuezłe wyniki.Safin jest szybkim zawodnikiem i ma niezły serwis i to się liczy na tej nawierzchni.Liczę że Safin wreszcie dojdzie do formuy i zacznie zwyciężac bo nawet spadł z czołowej lokatyn w rankingu.Francuz nic zbytnio nie grywał na trawie i jest niedoświadczony.

Haas-Simon 1
    Po wczorajszej niespodziance którą było odpadnięcie z deble Tommy będzie chciał się zrewanżowac i powinien bez problemu pokonac Simona.Simon nie nadaje się na tą nawierzchnię.

Gasquet-Bastl 1
    Rysiu powinien ograc bez problemu bAstla.Pamiętajmy że Gasquet nawet nieźle grywał na trwie chociążby w tamtym roku 1/4 w Londynie.Bastl jest słąbym zwodnikiem by pokonac nadzieję francuskkiego tenisa.

Kiefer-Clement 1
    Chociaż nie jestem zagorzałym fanem Kiefer to stawiam na niego.Niemiec gra w ojczyźnie i będzie chciał pokozac że potrafi daleko zajśc.Pamiętajmy że Kiefer pokonał Clementa w 2003 tutaj w Halle 2-1.Clement w tym sezonie słabo gra i nie daję mu żadnych szans na wygraną.

Allegro/Safin-Baghdatis/O.Rochus 1
    Allegro jest niezłym deblistą na tej nawierzchni i w tamtym roku świętował zwycięstwo w tym turnieju w parze z Federerem.Safin ma serwis i też dobry trawiarz.Baghdatis nie potrafi grac na tej nawierzchni o czym świadczy wczorajsza porażka z Pavlem,chociaż Oli jest nieobliczalny.

Erlich/Ram-Levinsky/Lindsted 1
    Żydzi w końcu muszą się przełamac bo ostatnio się słabo im wiodło a Levinsky/Lindsted mieli dłuższą przerwą i mają za mało czasu by zgrac sie.

Moodie-Philippoussis 1
    To według mnie najpewniejszy typ na dzisiaj.Moodie ostatnio zaczynął coś grac na challengerach i powinno potwierdzic sie w tym meczu.Australijczyk wraca po przerwie i nie daję mu żadnych szans na wygranie tego meczu.Moodie grywał niezłe mecze na trawie i dziś zejdzie z kortu jako zwycięzca.

Srichaphan-D.Norman 1
    Srichaphan wreszcie zacznie grę na jego ulubionej nawierzchni na której może sporo nawojowac.Dick jest stary zawodnikiem i nie ma żadnych atutów na wygranie tego pojedynku.

Co sądzicie o tym?

Do góry
    #600003 - 13/06/2006 07:47 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    dAnTeCh Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 08/08/2005
    Tursunov-Bogdanovic 2-4,00 (STS)

Czemu nie zaryzykować za taką stawkę ?! Bogdanovic gracz gospodarzy choć młodszy od Ruska o 2 lata zdążył rozegrać więcej spotkań na grass-ie (choć nie ma się czemu dziwić, w końcu się na nich wychował - bilans 34-21).Dimitry jest graczem przede wszystkim na szybkie nawierzchnie, to na trawce nie pograł za dużo(bilans 8-8). Przeczuwam w tym meczu niespodziankę(albo chciałbym żeby była ) bo Alex ma wszystkie atuty żeby tego dokonać.

Do góry
    #600004 - 13/06/2006 08:14 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    adrenalina Offline
    old hand

Meldunek: 24/06/2005
    Quote:

Na dzis polecam zagrac:

Srichaphan-D.Norman 1
    Srichaphan wreszcie zacznie grę na jego ulubionej nawierzchni na której może sporo nawojowac.Dick jest stary zawodnikiem i nie ma żadnych atutów na wygranie tego pojedynku.

no faktycznie Norman nie ma żadnych atutów, żeby wygrac ten mecz... gratuluje znajomości tematu
    nie oznacza to, ze nie przychylam się ku graniu na Taja, ale na Boga pisanie, ze Dick Norman nie am szans na trawie, to jest kpina

na dzisiaj Kiefer - Clement: Francuz faktycznie ten sezon gra jakoś słabiej, a Nicolas ma dobre wspomnienia z Halle i mimo tego, ze jest raczej niezbyt wysokim zawodnikiem, to jego serwis funkcjonuje naprawdę na niezłym poziomie(mowa o sile)
    prawie wszyscy Niemcy już odpadli z turnieju, ale chyba nie Kiefer, nie dzisiaj

Do góry
    #600005 - 13/06/2006 08:42 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    zw1 Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 31/08/2002
    Quote:

Na dzis polecam zagrac:....

Srichaphan-D.Norman 1

Odniosę sie tylko do tej pozycji...
    Nie wiem od kiedy ulubioną nawierzchnią Taja jest trawa...moim zdaniem Dick może sprawić spory opór...serwisem przybija gwoździe...ostatnio sporo wygrywał i ja dzisiaj gram tu UD.

Do góry
    #600006 - 13/06/2006 09:32 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    Exp Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 10/07/2003
    ma ktos informacje, z jakieo powodu Tomus Berdych kreczowal w Prostejovie ? Cos powaznego czy jakis drobny uraz?

Pozdrawiam.

Do góry
    #600007 - 13/06/2006 09:39 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    Marcel Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
    Mayer - Phau
    Mayer ma idealny styl gry na trawe , świetny serwis , dobra gra przy siatce i bardzo nieprzyjemny slajs . Phau za to na trawe jakoś mi nie pasuje , nie ma zbyt wielu atutów .
    Mayer dodatkowo podbudowany wygraną w Furth , gdzie kilka meczów wygrał po solidnej walce i to napewno wpłynie dodatnio na jego psychike. H2H 0:2 ale teraz grają na nawierzchnie na której zdecydowaną przewage ma Mayer.

Berdych - Becker (+4)
    tutaj spodziewam się , iż zawodnik gospodarzy , ograny w kwalach stawi spory opór Berdychowi , który na trawie napewno nie jest tak groźny jak na innych nawierzchniach . 4 gemy na trawie to sporo zaliczka .

Safin - Serra
    Marat zawsze marudzi , że nienawidzi grać na trawie a jednak stara się i z roku na rok robi coraz większe postępy . Jedyne co mnie martwi to jego zdrowie bo jeśli wszystko jest ok to powinnien dzis gładko ograć Serre , który nie ma wielkiego doświadczenia na grassie.

Tursunov - Bogdanovic (+5)
    tutaj też spory handikap na zawodnika gospodarzy , wysokiego , leworęcznego Bogdanovica - świetnie czującego się na szybkich nawierzchniach i myśle , że przysporzy sporo problemów Ruskiemu.

jeszcze kusi mnie kilka innych HC
    Srichaphan - Norman +2.5 - tutaj mecz wg. mnie rozstrzygnie się w tajbrekach.

Bjorkman - Wang +2.5 - Bjorkman z roku na rok jest coraz słabszy , serwis już nie jest tak mocną bronią a i gra przy siatce i szybkosc pozostawia wiele do życzenia . Wang już trenuje na trawce od tygodnia a Bjorkman jeszcze w sobote grał finał RG.

Do góry
    #600008 - 13/06/2006 09:40 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    _Carola_ Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 25/07/2002
    exp z powodu tego ze grał ze swoim kolega klubowym honza któremu bardzo się te punkty przydały , a tomasz po 3 tygodniach gry na najwyzszym poziomie --WC I RG musi do k.n. odpoczac choc tydzień jesli chce cokolwiek osiągnąc na trawie i nie jest debilem zeby po zarobieiu 200 000 dolców bawic sie w prostejow za 8 000

Do góry
    #600009 - 13/06/2006 09:50 Re: Halle, London 12.06 - 18.06
    Exp Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 10/07/2003
    I wlasnie o to mi chodzilo, dzieki

Do góry
    Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  rafal08