#600010 - 13/06/2006 09:53
Re: Halle, London 12.06 - 18.06
|
veteran
Meldunek: 19/02/2003
|
Srichaphan-Norman 2@2.32 Betandwin, Unibet 7/10 Nie wiem czemu w tym meczu faworytem jest Taj, ktory jest w beznadziejnej formie. Ostatnio przegral z kwalifikantem Tabara w Prostejovie gladziutko i niby jakim cudem ma nagle odzyskac dzis forme i ograc ponaddwumetrowego Dicka ? Belg bardzo ladnie sie pokazal w Rolandzie jak na jego mozliwosci i sadze, ze serw ma lepszy od Taja a i przy siatce radzi sobie calkiem niezle. Zmiana nawierzchni na trawe powinna nieco pomoc Srichaphanowi, ale przeciez on gra po prostu beznadziejnie. W marcu owszem byl w dobrej formie, ale to bylo 3 miesiace temu. Wiadomo, ze to przygotowania do Wimbledonu i nie ma co szalec ze stawkami, ale przy takim ustawieniu kursow nie widze innego typu. Drugim moim typkiem jest Benneteau-Mahut1 @2,29 Pinnacle 3/10 Tu stawka mniejsza, ale przypomne ze Bennetau nie tylko dobrze gral w Rolandzie, ale potrafil pokonac na hardzie Roddicka. Zreszta clay to nie jest jego ulubiona nawierzchnia. Wiadomo Mahut wielki koles z mocnym serwem nie bedzie latwym rywalem dla swojego kolegi z debla, ale mysle ze szanse sa rowne, wiec stad moj typek ...
|
Do góry
|
|
|
|
#600014 - 14/06/2006 07:24
|
enthusiast
Meldunek: 15/05/2006
|
Na dzis widze 2 dobre mecze Fish-Naldal 1 1.61 Tursunov-Udomchoke 1 1.35 Jescli chodzi o pierwszy mecz to u mysle ze bedzie spokojne 2-0 Fish ostatnio w gazie a Nadal to nie ta nawierzchnia. W drugim meczu licze na Tursunova Udomchoke choc na trawie bardzo dobrze gra to chyba nie ta klasa po takim kursie mozna zagrac
|
Do góry
|
|
|
|
#600015 - 14/06/2006 15:18
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
R.Soderling - A.Pavel 1 @1,463 PinnacleSoderling pozostawił po sobie lepsze wrażenie w mojej ocenie po I meczu. Pavel wygrał z Baghdatisem głównie dzięki Cypryjczykowi, który miał spore problemy z utrzymaniem swojego serwisu i ogólnie zagrał jakby mu się nie chciało. Soderling już nie będzie odpuszczał, serwisowo prezentuje się solidnie i myślę, że niemrawego Pavela powinien wysadzić z tego turnieju. S.Grosjean - M.Philipoussis 1 @1,459 PinnacleGroszka nie darzę wielką sympatią ale na trawie osiąga naprawdę przyzwoite wyniki. W I rundzie bez większych problemów uporał się z Minarem. Philipoussis wprawdzie wygrał z Moodiem ale w stastykach obaj panowie prezentowali się słabiutko. Dodając do tego, że Australijczyk ogólnie cały rok gra tragicznie myślę, że nie da rady Francuzowi.
|
Do góry
|
|
|
|
#600018 - 15/06/2006 06:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/04/2006
|
Quote:
Sodeling-Pavel 1 Soderling prezentuje się przyzwoicie na trawie,zaś Pavel w tym sezonie tragicznie gra i nic nawet w poprzednich latach na trawie nie osiągnął to w jaki sposób ma on szansę ograc Szweda.
A ja postawie na Pavela?? Dlaczego??Otóz piszecie ze Pavel dostaje wszystko wpier...fakt,ale z tego wzgledu ze ostatnio polozyl nacisk na debla min.wygrany turnej w Monachium z Waske w parze czy wygrane w garrosie z Parrot/Spadea i Bhupati/Malisse dopiero przegrali z Bryan/Bryan po dobrej walce.W tym turnieju Pavel równiez gra znakomicie pokonali Matk/Fryst nie wierze ze te ostatnie wystepy nie zaprocentują na trawie bo przy siatce moim zdaniem obecnie lepiej sie prezentuje od Soderlinga ktory co zaznacze super meczu z Schuettlerem tez nie zagrał 6:3 7:6 chwały mu nie przynosi, dla mnie zagrac na Pavela po kursie 2.20 to ryzyko które z pewnoscia sie opłaci chodz nie bedzie to łatwy mecz dla Rumuna.
Tak po za tym to:
Hanlley/Ullyet Gonzalez Bjork/Mirny
|
Do góry
|
|
|
|
#600019 - 15/06/2006 06:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/04/2006
|
Chcialem cos pokazac cop jest bardzo dziwne  prof. Soderling 1.61 - Pavel 2.06 mix. Soderling 1.50 - Pavel 2.20 gamb. Soderling 1.35 - Pavel 2.85 BBAW. Soderling 1.30 - Pavel 2.92  Od pytanie gdzie sie lepiej znają??  Faktem jest ze jakies grosze moze zarobic jak sie dobrze pokombinuje i ma konta na tych bukach i w miescie toto mixa  :)))
|
Do góry
|
|
|
|
#600024 - 16/06/2006 09:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/12/2005
|
Ja nie bardzo sie zgodze ze swoim przedmowca nie mozna powiedziec ze hewitt ma mocny serwis mimo ze zaserwowal 6 asow to juz nie jest ten Leyton co kiedys lecz to nie jest zdecydowanie nawierzchnia hiszpana ktory woli troszke wolnijsze korty dla mnie ten mecz no bet a jesli bym gral to zagralbym napewno na nadala bo kurs taki na niego zdarza sie nie czesto i trzeba to wykorzystywac
|
Do góry
|
|
|
|
#600025 - 16/06/2006 09:15
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Dziś chyba warto spróbować zagrać Henmana na przełamanie. H2H z Tursunovem bardzo niekorzystny bo aż 0-3, mimo że Tursunova nie widziałem jak grał w Londynie to śmiem sądzić po wynikach że łatwej przeprawy nie miał, a nie grał przecież z czołowymi grajkami. Natomiast sam Tim dobrze się czuje i wraca do niejakiej formy, jakiej to sie okaże w najbliższym czasie, ale poprawił grę. Powiedział w wywiadzie, że gra mniej ofensywny tenis, częściej gra z lini, póki co to nie ten sam Tim co rok temu, kiedy po każdym serwisie biegł do siatki. Teraz jego gra jest bardziej urozmaicona bo poza serve & volley potrafi zagrać mocnym fh z lini. Co do Lejtona to mam małe rozterki, bo Kangur nie gra zbyt dobrze, ale gdyby nie kontuzja Verdasco to Rafy nie byłoby w 1/4 i nieco szczęśliwie wygrał Nadal. Verdasco zagral jeden z lepszych pojedynków. Świetny fh, do tego nienaganny return, NAdal nie dysponował najlepszym serwisem, szybko jego serwis zostaławał odczytywany przez Verdiego. Nad tym spotkanie jeszcze się zastanowię. C'mon Andy bronisz tytułu  Schranzer
|
Do góry
|
|
|
|
#600026 - 16/06/2006 09:24
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
L.Hewitt - R.Nadal 1 @1,667 PinnacleRewanż za ostatni mecz na Rolandzie Garrosie gdzie Hewittowi udało się nawet wygrać seta i prowadzić wyrównaną grę z późniejszym zwycięscą tego turnieju. Nadal tu na trawie trochę gra za bardz na luzie. Odpuszcza czasami seriami gemy serwisowe rywala i ciągnie te sety do TB. Hewitt też jeszcze nie w najwyższej dyspozycji, ale już powoli wpada w rytm. W h2h 3:1 dla Hewitta i tylko na cegle Nadalowi jak narazie udało mu się go pokonać. Nadal wcale nie musi grać do upadłego i szastać siłami i myślę, że dzisiaj walczak Hewitt da radę Nadalowi. A.Roddick - F.Gonzalez 1 @1,402 PinnacleRoddick wygrywał turniej w Londynie już 3 razy i teraz też ma chrapkę na tytuł. Narazie w tych spotkaniach wyraźnie się rozkręca i wpada w rytm, ale serwis funkcjonuje jak trzeba i od II seta nie daje rywalom większym szans na przełamanie. Gonzo miał tragiczne wręcz statystyki w meczu z Philipousisem z którym wygrał w 3 setach, ogólnie na trawie nie jest zły, ale jednak trochę mu brakuje tych trawiastych umiejętności. Roddick sporo trenował zaraz po Rolandzie i myślę, że w tym turnieju stać go na wygraną.
|
Do góry
|
|
|
|
#600027 - 16/06/2006 19:18
|
enthusiast
Meldunek: 16/06/2006
|
R.Federer- T.Haas 4.13 BAWMyslalem ze Roger bedzie sie lepiej spisywal na trawie ale o dziwo jak narazie lepsza czesc sezonu "spedzil" na cegle.Jego serv&volley nie zachwyca za bardzo,choc szczerze powiedziawszy myslalem ze wlasnie ten fragment gry bedzie mu wychodzil.Fedek mial 2 ostatnie bardzo ciezkie przeprawy.Mianowicie mowa tutaj o Gasquecie i Olim Rochusie.Wlasnie w tych 2 pojedynkach mecz trwal po 3 sety,3 bardzo ciezkie sety.Dzis bardzo blisko byl wyeliminowaniu z turnieju Oli.Niestety nie zdolal dociagnac do konca korzystnego wyniku.Oczywiscie nie lubie Federera stad tez moj typ na Tommiego.Ale to tak tylko na marginesie.Bo w typowaniu nie biore pod uwage kogo lubie.Haas znakomicie spisuje sie na trawie.Ma potezny serv a przy tym ta umiejetnosc ktora przewyzsza na kortach ziemnych a mianowicie serv&volley.Dzis Tomi mial ciezszego rywala ale zdolal go pokonac w 2 setach.Noi oczywiscie Haasa bedzie dopingowac jego wspaniala publicznosc.W zeszlym roku rowniez spotkali sie Fedek z Haasem wtedy gora byl w 2 setach Roger no ale biorac pod uwage obecna forme Federera i fenomenalna forme Tommyego to ja jestem w stanie oswiadczyc ze biore Haasa jako zwyciesce tego meczu.Oczywiscie w tym roku spotkali sie 4 razy z czego 3 razy wygral Fedek(wszystkie 4 spotkania na Hard Court).Jezeli chodzi o Head 2 Head to prowadzi Fedek 6-3.Ale ogolnie nie biore pod uwage historie lecz to co dzieje sei w obecnej chwili,a w obecnej chwili porownujac formy obydwu graczy wieksze szanse daje Haasowi. Tak wiec znakomity kurs nic tylko brac i grac Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#600028 - 16/06/2006 19:53
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/04/2006
|
Kristof Vliegen (BEL) vs Tomas Berdych (CZE) 2 1,4 BaWTu sie bardzop zdziwiłem. Liczyłem na kurs 1,2-1,3 max a tu "złodziejski" BaW daje 1,4 to co bedzie w innych  . Jak dla mnie "pewniaczek" na jutro. Berdych bardzo dobrze gra w turnieju w Halle. Widziaęłm jego mecz z Santoro i naprawde bardzo ładnie rozegrał swój mecz z zawsze groźnym Francuzem. Wszystko przemaw2ia za Czechem: H2H 3:0, ranking i przede wszystkim obecna forma. Dla mnie mecz nr 1 do obstawiania na jutro Roger Federer (SUI) vs Tommy Haas (GER) 2 4,25 BaW
Powtórka z przed roku. Wtedy lepszy był Roger 6-4 7-6 ale i był w dużo lepszej formie. Terz to "wrak" Rogera. W meczu z "mini" fedkiem kompletnie brakowało mu motywacji i koncentracji. Niemiec natomisat w bardzo wysokiej foermie. Na dodatke publiczność będzie wstpierać swojego jedynaka w półfinale. Za średnią stawke warto zagrać.
|
Do góry
|
|
|
|
#600029 - 16/06/2006 23:06
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Zawiódł mnie Tim mimo dość łatwej wygranej. Nie ma co się szczypać, Tursunov sprawił niespodziankę Anglikowi i podarował mu na deser szereg prostych błędów. Wyglądało to tak jakby nie chciało mu się grać. Tak naprawde Tim nic wielkiego nie pokazał, kilka dobrych piłek, świetny serwis w decydującym TB i to wszystko. Kiedy prowadził 3*-0 nie pozwolił sobie na ofensywniejszą grę i to go zjadło. Uratował się tym że Tursun popełniał straszną ilość błędów. Lejton też nie rozegrał dobrych zawodów. Szczerze przyznam że jak widziałem żenującą grę Kangura to przełączałem się na turniej w Halle. Kursy na Kangura w okolicach 1,5. Dla mnie zbyt małe aby zaryzykować. NIe wydaje mi się aby Henman poprawił H2H z Australijczykiem, mimo że w tym roku pokonał już go, ale było to na hardzie, kiedy Hewitt grał straszną padake. Ciekawiej wygląda sytuacja drugiej pary. Blake zapewne ma jakiś kompleks Andiego, skoro 8 razy spotykali się i ani razu Jamesowi nie udawało się wygrać, co lepsza! ugrał zaledwie 2 sety w tych spotkaniach. Wprawdzie dawno ze sobą nie grali, to wydaje mi się że A-Rodd utrzyma dobry bilans miedzy sobą. Andy rozkręca się z meczu na mecz. W spotkaniu z Gonzem czasem był tak pewny swojego serwisu że oddawał od czasu do czasu punkty za darmo, bez walki. Fakt, serwis dobrze siedział. W ostatnich 3 spotkaniach to Gonzo potencjalnie był najgroźniejszym rywalem, a Andy nie miał z nim największych problemów. Wierzę że nikt już nie zatrzyma Rodda aby obronić poraz kolejny tytuł w Londynie i przejść do historii jako zdobywca 4 tytułów z rzędu tejze imprezy. Kursy marne, ale zawsze można pokombinować z handi etc. Widziałem też kawałek spotkania Feda z Olim, nie wiem czemu ale nie wierzyłem w to ze 'mały' wygra z Fedem, mimo że miał 3-4 mp. Rochus zagrał życiówke, piłki pięknie wchodziły, ale zabrakło odrobine szczęścią. Fedex wydawał się jakiś senny, jakby grał z mniejszą ochotą, może to za sprawą Nadala? Albo zmęczenia RG. Być może, ale dzis wszyscy rzucą się na Haasa jak na mięso, a on utrze wam nosa bo Fed pojedzie Niemca w dwóch krótkich setach.. Chciałbym się mylić, bo naprawde lubie i cenię Tommiego  Andy jutro walczy o 19 zwycięstwo z rzedu w Queen's Club. C'mon  Schranzer
Edited by Schranzer (17/06/2006 10:22)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|