Strona 3 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >
Opcje tematu
#607126 - 30/06/2006 10:04 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
ferrero18 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/07/2005
Black\Coetz-Aucland\Delgado 2 3,87
Black swiatowa firma deblistow jednak bylo to troszke dawno najlepsze wyniki osiagal ze swoim partnerem Ullyetem .Tym razem zagra jednak z innym partnetrem z ktorym gral w Quensie gdzie przegrali w 2 setach z Hanley\Ullyet.Rok temu bym sie moze skusil na jedynke ale napewno nieteraz.!
Rywalem to dwaj brytyjczycy napewno podbudowani grą u sibie i checią sprawienia niespodzianki. W Quens Clubie pokojali min Nadala z Lopezem i po bardzo zacietym pojedynku ulegli Bjorkmanowi Mirnemu do 6 w Mistrzowskim secie!!!
Mysle ze po takim kursie mozna smialo grac.

Bracciali-Bjorkman 1 1,67
Wloch czuje sie na trawie wspaniale widzialem go w meczu z Lopezem i serwis b.dobry i szwed moze miec klopoty z kondycją wczoraj 5 setow ostani tydzien to az final wiec troche za duzo jak na jego organizm!!!

do tego Hanley\Uliet za 1,3
Delgado\Sa za 1,40
Youzhny za 2

Do góry
Bonus: Unibet
#607127 - 30/06/2006 10:48 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
doncyc Offline
newbie

Meldunek: 24/11/2004
Quote:

Co myslicie o przerwanym meczu Murray - Benneteau przerwali przy stanie 2-1 (a Murray prowadzil juz 2-0 i 4-2) z powodu poznej pory
osobiscie ogladalem 3 set na polsat sport i zastanawiam sie czy nie zagrac na francuza obecnie kurs w betfair sa 1.2 - 5.9. I jeszcze jedno pytanko ktos pamieta jakiew byly kursy przed rozpoczaciem meczu i o ktorej jutro beda grali ?
pozdrawiam

tak sam wzialem juliena po 2ch przegranych setach na live po kursie 8 niestety nie pomyslalem ze mecz zostanie przelozny na dzis wczoraj Andy w swoim stylu juz zaczynal wymiekac wiec pewnie powtorzyla by sie historia z zeszlorocznego wimbledonu czy tez z tegorocznego rolanda;P niestety dzis zabawa zaczyna sie od poczatku i szanse francuza znacznie zmalaly chociaz ogladajac go wczoraj wierze ze latwo nie odpusci majac juz noz na gardle (wczoraj w 3cim secie walczyl do konca wierzac ze go wygra, a w 2ch 1wszych tez mial spore szanse ale zabraklo determinacji) tazke pozyjemy zobaczymy PS przed meczem kurs na francuza bodajze 4,39 byl w baw a mecz rozpocznie sie po pojedynku blake vs mirnyi---> start 13.00

Do góry
#607128 - 30/06/2006 20:06 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
kardynal20 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2004
dzisiaj brawa dla maxia a teraz cos na jutro skrobne

mysle ze warto sprobowac rochusa w pojedynku z hewittem 3.43 w baw napewno nie do pogardzenia. u lleytona widac brak swiezosci to moje osobiste zdanie jakby ktos ie mial przyczepiac . meczarnie z koreanczykiem napewno nie sa dobra oznaką. rochus jak zwykle waleczny a dodatego efektywny. oddane 2 sł. dwa gemy w pojedynku z zibem swiadcza tylko o powaznym podejsciu rochusa do tego turnieju.

dodatkowo dziadek andre ma niepowtarzalna okazje przejscdo nastepnej rundy. a moze mu w tym pomoc jego "cwaniakowatosc" . nadal juz jedna noga byl poza turniejem i licze ze po meczu z agassim bedzie juz 2 . 1,4 na nadala to ja bym nie dal nawet jakby mi ktos kupon mial zasponsorowac

Do góry
#607129 - 30/06/2006 21:25 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
assasin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2004
A ja się zupełnie nie zgadzam odnośnie Nadala.
Myślę, że Nadal po 1.5 w totomixie to typ, który
trzeba grać i to naprawdę grubo. Przede wszystkim
to będzie inny mecz niż ten z Kendrickiem. W tamtym
spotkaniu Amerykanin grał życiówkę, serwował
przez większość meczu na znakomitym poziomie (1 i 2 serwis) , uderzał mocne piłki, chodził do siatki. Taki rywal- owszem na trawie potrafi być bardzo niewygodny dla Nadala.
Ale co do Agassiego- nie spodziewam się aby tak dobrze
serwował i aby biegał do siatki. Spodziewam się raczej
wymian, w których pierwszy cierpliwość będzie tracił właśnie Agassi,
może spróbuje jakiś wycieczek do siatki, ale uważam
że Rafa będzie mijał go bezlitośnie. Mam duży szacunek
dla Andre za całokształt, ale to nie jest już ten sam
wielki mistrz i jutro zostanie pokonany. Do tej pory rywali
miał słabych, bo Pashanski i Seppi to nic specjalnego.
Zaraz ktoś powie że Kendrick to 237 nr w ATP- Ok, zgoda, ale kto widział ten mecz, wie że grał on na 200% i być może takiego występu nie powtórzy.
Gdyby Nadalowi przyszło grać np. z Mirnyiem, Anciciem
to bym na pewno poważnie zastanawiał się nad dwójką, ale
jutro:
Nadal-Agassi 1, polecam

Poza tym:
Grosjean-Bahgdatis 1
Francuz jest półfinalistą tego turnieju, najlepsze mecze gra na trawie, dwa lata temu odpadł z Federerem, rok temu z Roddickiem. Ma bogaty repertuar zagrań, potrafi grać na trawie. Baghdatis raczej takich umiejętności nie posiada. To jego drugi występ na Wimbledonie, debiut miał nieudany- przegrał w 1 rundzie z Juznym. Teraz mogło być podobnie, ale szczęśliwie pokonał Mackina. Mecz z Pavelem pomijam, bo Rumun poddał się po trzecim gemie.

Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat spotkań
Nieminen-Kohlschreiber i F.Gonzalez-Ferrer ?
Teoretycznie wydaje się, że będą dwie jedynki, h2h na korzyść faworytów, ale czy jest szansa na niespodziankę w dwóch przypadkach ?? Widział ktoś tych tenisistów ostatnio w akcji ?

Do góry
#607130 - 30/06/2006 21:26 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
AL_Capone Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/11/2005
Rafael Nadal - Andre Agassi

Typ: Andre Agassi

Kurs: 2.70 GB

Dlaczego ?

Po pierwsze:

To pojedynek mistrza z uczniem który wkracza na światowe salony w coraz bardziej pewnym kroku,
staje sie zdecydowanie czołowym tenisita świata , jednak jak doskonale wiemy Rafael Parera Nadala
to gracz stworzony do nawierzchni ziemnej gdzie osiaga niewiarygodne wyniki czego najlepszym
dowodem jest pobicie rekordu w najwiekszej liczbie wygranych meczow pod rzad na nawierzchni ceglanej
Sam Rafael przyznaje ze dopiero uczy sie grac na tej nawierzchni , jest zawodnikiem bardzo malo
doswiadoczonym co ma niebagatelne znaczenie na szybkiej trawie i jestem przekonany ze to co na
dzien dzisiejszy potrafi Rafael Nadal na trawie wystarcza na pana Kendricka ale kiedy po drugiej
stronie siatki stanie jeden z najbardziej utytulowanych tenisitow w histori tego sportu moze
byc stanowczo za malo.
W calej Majorce miejscu gdzie Rafael Nadal Parera pobieral nauki od swojego wujka Toniego znajduja
sie az dwa korty trawiaste utrzymane w fatalnym stanie stad sam Rafael przyznaje ze tak naprawde
kontakt z nawierzchnia trawiasta ma tylko podczas Wimbledonu.

Po drugie

Andre Agassi czlowiek ktorego prawdziwym fanatykom tenisa przedstawiac nie musze jest na ostatniej
prostej swojej cudownej kariery , zapisal sie zlotymi gloskami w hierrarchi tenisa na swiecie.
Wielki mistrz Andre zrezygnowal ze startu w Australian Open , opuscil rowniez prestizowym turniej
na kortach Rolanda Garrosa , aby zjawic sie na Wimbledonie , o czym to swiadczy ?
Swiadczy o tym ze sam Agassi jak w wywiadach niejednokrotnie podkresla chce godnie pozegnac sie
z Wimbledonem poniewaz bedzie to dla niego ostatni turniej w zyciu na trawie , i caly tegoroczny
cykl treningowy poswiecil temu aby przygotowac forme na ten turniej.

Po trzecie

Aktualna dyspozycja Agassiego wprawila mnie w dobry nastroj przed tym jutrzejszym meczem dlaczego ?
A to dlatego ze sam Andre jest w dobrej kondycji fizycznej , widzialem dwa pierwsze spotkania
Agassiego i ile w pierwszym secie mial problemy w nastepnych jego dominacja nie podlegala zadnej
dyskusji. W pojedynku z Seppim rowniez pewnie zwyciestwo w trzech setach , dostrzem w slowach
Agassiego prawde , ze to iz bedzie to dla niego turniej najwazniejszy w roku oprocz US OPEN to nie
jest zaslosna dymna i sam Agassi przepracowal okres przygotowan bardzo pracowicie.

To bedzie na pewno piekny pojedynek , obserwuje Nadala od poczatku jego zawodowej kariery
jestem jego wielkim fanem , ale w tym w roli faworyta stawiam Agassiego i nie ma tutaj nic
do rzeczy moj sentyment ktory czuje do tego gracza , odrzucam go na bok definitywnie.
Jezeli rok temu z turnieju Rafaela Nadala potarfil wyrzucic sam Muller ? to dlaczego jutro
ma tego nie dokonac Andre Agassi ? no wlasnie dlaczego ?

Na to pytanie juz musi sobie odpowiedziec kazdy z nas panowie i panie.

Do góry
#607131 - 30/06/2006 21:30 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
AL_Capone Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat spotkań
Nieminen-Kohlschreiber i F.Gonzalez-Ferrer ?
Teoretycznie wydaje się, że będą dwie jedynki, h2h na korzyść faworytów, ale czy jest szansa na niespodziankę w dwóch przypadkach ?? Widział ktoś tych tenisistów ostatnio w akcji ?

Niemien jest stworzony do gry na tej nawierzchni moim zdaniem nie bedzie mial zadnych problemow
z wygraniem tego meczu jezeli do neigo podejdzie w sposob powazny , wlasnie jezeli ...
Znamy Jarko nie od dzisiaj i wiemy do czego jest zdolny ten tenisista ale miejmy nadzieje ze
nie bedzie sie dekoncentrowal i zwyciezy pewnie Niemca ktory i tak juz daleko zaszedl.

Co do meczy Gonzo z Ferrerem osobiscie stawiam na Hiszpana i to nie jest jakis zart czynie to
z pelna premedytacja i swiadomoscia.
Widzialem mecz Safina z Gonzo znamy go nie od dzisiaj jego styl gry polega przede wszystkim
na sile ale sam David nie ustepuje mu wcale w tym elemecie.
Nie jestem przekonany do Fernanado dlatego jutro widze niespodzianke i stawiam na Ferrera
ktory mam nadzieje ze pojdzie w slady swojego kompana Feny ktory dal przyklad jak wygrywac
na trawie bedac Hiszpanem

Do góry
#607132 - 30/06/2006 21:59 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
AL_Capone Offline
Carpal Tunnel

Andrew Murray - Andy Roddick

Typ : Andrew Murray

Kurs: 3,2 Pinnacle

Dlaczego ?

Po pierwsze

Andrew Murray to gracz którego wielu styl fascynuje , wielu jego stul nuży i usypia ja zdecydowanie
zaliczam sie do tej pierwszej grupy i mimo młodego wieku gracz ze Szkocji potrafi juz naprawde
wiele , jego tenis co byc moze jest zaprzeczeniem typowej angielskiej szkoly tenisa opartej na
zasadzie serv and volley jest glownie zdominowany na gre z lini koncowej , swietny techniczy tenis.
Murray kiedy w tym roku wygrywal swoj pierwszy zawodowy turniej na swojej drodze musial pokonac
kilku wartosciowych rywali , zaznaczam ze mialo to miejsce na kortach twardych i kiedy kolejnym
rywalem w drodze do sukcesu zostal sam Andy Roddick co wtedy zrobil dzielny Szkot ? po prostu
wyszedl na kort i najzwyczajniej w swiecie pokonal Roddicka w dwoch setach.

O czym to swiadczy ?

Ktos powie , ale przeciez wtedy Roddick byl w slabej formie ten wynik o niczym nie swiadczy
poniewaz tutaj przychodzi do rywalizacji na trawie gdzie serwis Roddicka odgrywa ogromne
znaczenie, i zapewne ta osoba bedzie miala race w ten sposob stawiajac sprawe.
Ale jest tez druga strona medalu , jezeli Murray byl w stanie ograc Roddicka na kortach twardych
to dlaczego ma tego nie uczynic na nawierzchni na ktorej czuje sie zdecydowanie lepiej i przed
wlasna zadna zwyciestw i sukcesow angielska widownia ?
Calkiem niedawno mial swoj czas pewien mecz gdzie na kortach trawiasych Queens Clubu rywalem
obroncy tytulu Andy Roddicka byl jego rodak James Blake.
Powiecie , ale co to ma do rzeczy po co o tym wogóle piszesz ?
Już spiesze z odpowiedzia , ano ma i to nawet bardzo poniewaz Blake wygral ten mecz i zwyciezyl
nie dzieki swietnemu serisowi, nie dzieki swietnej grze pod siatka ktorej James unika jak ognia,
nie dal szans Roddickowi glownie dzieki znakomitemu returnowi !
Co laczy Blake'a z Murray'em ? jedna rzecz bardzo dobry return i tego nikt nie moze w zaden
sposob podwazac poniewaz Andy Murray dysponuje bardzo dobrym returnem , druga sprawa czy
wystarczy to na Roddicka ? przekonamy na juz tylko na korcie.

Po drugie

Murray nie ma nic ale to zupelnie nic do stracenia , wszystko do zyskania , zupelnie odwrotnie do
samego Roddicka ktorego forma jest daleka od idealu , powiem wiecej nie widzialem wiele lat tak
slabego Rodda na swiatowych kortach.
Sam serwis juz nie wystarczy na Murraya ktory jest bardzo uniwersalnym graczem , a volley
amerykanina pozostawia nie od dzisiaj wiele do zyczenia.
Z lini koncowej w dlugich wymianach jezeli Murray podejdzie do tego meczu pelni skoncentowany
tylko na swojej grze jestem przekonany ze na dluzsza mete bedzie zawodnikiem skuteczniejszym.
Jeszcze jeden aspekt mi sie nasuwa , w roku ubieglym 18 letni wowczas praktycznie nikomu nieznany
poza Szkocja i Anglia Andrew Murray w trzech szybkich setach opgral najpierw dobrego serwismana
Bastla , nastepnie rowniez w trzech setach czolowego tenisite swiata Radka Stepanka , by prowadzic
2:0 w setach z Davidem Nalbandianem ostatecznie przegrac juz ten wydac sie moglo wygrany mecz.
Wiec jezeli wowczas mlokos ze Szkocji bez zadnego zawodowego ogrania potrafil stawiac czola tak
dobrym graczom to jestem przekonany ze dzisiaj juz starszy dojrzalszy i mocniejszy Andy Murray
jest gotowy do tego aby wyrzucic za burte na Wimbledonie 2006 Andy Roddicka.

Jak bedzie ? przekonamy sie juz niedlugo ja stawiam na walecznego Brytyjczyka , wybor
nalezy do kazdego z nas.

Do góry
#607133 - 01/07/2006 08:42 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Fozzie Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/03/2004
A mi jak zwykle za wiele sie niechce ost pisać, ale chodza mi od wczoraj dwie dwójki po głowie: Tursunow i Agassi i oba meczyki zagram.
Andre nie wygrał tylko w Wimbledonie, a jak wszyscy wiedzą w tym roku konczy swą kariere, Nadal z kolei ma chyba wstret do trawy jak na prawdziwego hiszpana przystało i jest w nast rundzie tylko dlatego, ze czołgający sie Kendrick nie był w stanie stawic mu oporu.
Co do drugiego meczu poprostu czutka i tyle...

Meister: Fozzie Agassi wygrał wimbledon w 92r,pokonał Ivanisevica

Edited by Schranzer (01/07/2006 09:23)

Do góry
#607134 - 01/07/2006 09:35 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
assasin Offline
Carpal Tunnel

A ja jednak dalej będę bronił Nadala i zachęcał do grania na niego po 1.5 w mixie, albo nawet 1.61 w profku.
Agassi wielki mistrz męskiego tenisa, ale ma już 36 lat i nie można go ciągle oceniać przez pryzmat jego dokonań z najlepszych lat. Wiadomo, że organizm coraz starszy staje się coraz słabszy. Do tego forma Agassiego nie jest najlepsza, startuje po długiej przerwie, opuścił Melbourne, Paryż, a chyba się zgodzicie że nawet najlepsze treningi na świecie
nie zastąpią rytmu meczowego.
Zgadzam się że Nadal straszne męki przeżywał z Kendrickiem, ale każdy kto widzial ten mecz zgodzi się, że Amerykanin grał nie jak tenisista nr 237 tylko gracz ze ścisłej czołówki, rzadko się zdarza, by ktoś trafiał pierwszym podaniem z taką regularnością, albo trafiał asy z drugiego serwisu. Wychodziło mu praktycznie wszystko i Nadal nie potrafił znaleźć odpowiedzi. Ale czas działał na korzyść Nadala. Gdy Kendrick słabiej serwował i dochodziło do wymian, górą był Nadal, który przebijał cierpliwie i wygrywał ostatnią piłkę. Do tego dorzucał dobre returny pod nogi i passing shoty. Nadal w tym roku gra dużo lepiej na trawie niż w poprzednim. W zeszłym sezonie przegrał w Halle z Waske, na Wimbledonie w drugiej rundzie z Mullerem, który właśnie atakował go cały czas serve&volley. Teraz jest w 3 rundzie i apetyt rośnie w miarę jedzenia, a naprzeciwko Agassi, którego jest w stanie pokonać. Agassi nie będzie tak dobrze serwował i nie będzie za często wybierał się do siatki, a jeżeli już to raczej wolno i Nadal będzie w stanie go minąć, Hiszpan jest bardzo szybki. Myślę, że spryt, regularność i mądrość z odrobiną szaleństwa Rafy będą dzisiaj górą. Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, by Andre w tej formie wygrał 3 sety z Nadalem. Rafa będzie maksymalnie zmobilizowany- raz że gra toczy się o 1/8, dwa że na przeciwko staje legenda tenisa, a nie nieznany Kendrick.
Za dzisiejsze widowisko

Do góry
#607135 - 01/07/2006 09:38 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
a ja sie podpisuje pod tym iz faworytem meczu i tak wlasnie stawiam jest Agassi , pokonal Seppiego ktory ostatnio pokazywal sie naprawde dosc dobrze , Agassi potrafi wyjsc z opresji , co pokazal w meczu z Sepim kilkakrotnie i mysle ze nie braknie mu dzisiaj cierpliwosci , Nadal musi w koncu jechac spowrotem do domu , przyszedl na to czas Nadal-Agassi 2

Do góry
#607136 - 01/07/2006 09:51 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Ale się tu gorąco zrobiło

Muszę się odwołać do słów AL_Capone .
Ja to po prostu widzę nieco inaczej. Pierwsze słyszę aby Agassi olał AO ze względu na Wimbledon. Ja słyszałem, że Andy nie wystartował w AO ze względu na testy na doping, nie wiem ile w tym prawdy, ale dla mnie bliższe to prawdy niż fakt że miałby przygotować się na Wimbledon, bzdura.. Widizałem pierwsze spotkanie Andre w Londynie, to był koszmar w jego wykonaniu, komentatorzy amerykańscy z uśmiechem na twarzy mówili że to widownia poniosła Agassiego po zwyciestwo, Sam Andre w wywiadzie dla amerykańskiej stacji powiedział że w 1r zagrał nienajlepiej, był aż nadto zdenerwowany, ale czuje się świetnie i liczy na kolejne zwyciestwa. Ważne jest samopoczucie gracza. Kolejna sprawa.. każdy wie ze Nadal nie jest specem od trawy, ale mówił też że pracuje nad serwisem i wolejem, aby wyniki na trawie nie były złe. Nie zobaczymy powtórki meczu Rafa - Kendrick, bo Łysy nie będzie latał do siatki jak szalony, a jak wiadomo to serve and voley sprawiał Nadalowi najwieksze kłopoty. Śmiem sądzić że wymiany będą nieco dłuższe w stosunku do poprzedniego spotkania Rafy. Kendrick miał tylko 2 szanse na złamanie Nadala, wykorzystał jedną, dzięki swojej dobrej technice pod siatką, a co zaoferuje stary Andre? Jeżeli nie rozegra świetnych zawodów, pokaże się z takiej storny jak z Borisem to leży.. Przy całej sympatii dla dziadka.. nie wydałbym ćwierćdolarówki na niego. Zaś na Nadala mały kurs a ryzyko wielkie.

Drugie spotkanie. Już nieco pisalem o tym jak prezentuje się Murray. Masz racje AL_Capone że styl Szkota jest nieco inny, czesto gra za końcowej lini, ale siatka mu nie obca. Z tym że gra świetnie techniczny tenis to bym polemizował.. on jest strasznie niedokładny, a co najważniejsze gra jak 'panienka' na korcie. Piszesz, że Murray pokonał na hardzie Rodda, który przeżywa jeden z najgorszych sezonów i dlaczego nie miałby tego zrobić na nawierzchni która najbardziej lubi.. hmm.. trochę sam sobie przeczysz, bo przecież dla Rodda jest to równie ważna nawierzchnia i to właśnie na trawie osiąga najlepsze wyniki, mimo że jego volej jest kiepski to jednak potrafi grać zza końcowej lini, + mocny fh, topspinowe zagrania, serwis, który jeśli siedzi to Rodd wychodzi z każdych opałów. Kolejna rzecz.. nie porównywałbym returnu i refleksu Blake'a z returnem młodego Szkota, to dwa różne światy. Skoro już porównujemy do innych graczy to przypomnij sobie grę Murraya z Tipsą, od którego oberwał.. zaś Roddick z trudem dał radę i wyeliminował Serba. Nie wiem czemu jestem spokojny o dzisiejszy występ Roddicka, jak będzie to się okaże, wierze że Roddick doszuka się formy sprzed kilku lat

Podsumowując Agassi NO BET.
Rodd 7/10 skręcę to z jakims dublem.

Schranzer

Edited by Schranzer (01/07/2006 09:56)

Do góry
#607137 - 01/07/2006 10:02 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
assasin Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Pierwsze słyszę aby Agassi olał AO ze względu na Wimbledon. Ja słyszałem, że Andy nie wystartował w AO ze względu na testy na doping, nie wiem ile w tym prawdy, ale dla mnie bliższe to prawdy niż fakt że miałby przygotować się na Wimbledon, bzdura.. .
Schranzer

Ja powiem szczerze, że nic nie słyszałem w sprawie dopingu. A on czasem nie wystartował w AO ze względu na kontuzję, jakiej się nabawił w Szanghaju, kiedy po meczu z Davydenko wycofał się z turnieju ?

Schranzer: Z Szanghaju się wycofał z powodu kontuzji, ale czy to było coś poważnego tego nie wiem, wiem natomiast że wystartował w Delray Beach, tuż po AO. Daje do myślenia.. ale to tylko spekulacje.

Edited by Schranzer (01/07/2006 10:10)

Do góry
#607138 - 01/07/2006 10:18 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
AL_Capone Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Podsumowując Agassi NO BET.
Rodd 7/10 skręcę to z jakims dublem.

7/10 ? to chyba jakiś zart , na Roddicka w meczu z Murray'em
nie postawilbym nawet zlamanego centa , ale to twoja decyzja
i twoje pieniadze.

Schranzer: Heh i dobrze, każdy ma prawo do swojego typu, jeden z nas dzis wyciągnie siano z buka, a oceniam te spotkanie na 7/10 niepoukładaną grą z Julienem. Po zastanowieniu zmieniłem zdanie i zagram Nadala na jakims kuponie 5/10.

Edited by Schranzer (01/07/2006 10:26)

Do góry
#607139 - 01/07/2006 10:22 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Bobik Offline
enthusiast

Meldunek: 04/07/2005

Widziałem na żywo mecz Agassiego z Pashanskim i mecz Nadala z Kendrickiem, moim zdaniem dziadek Agassi nie ma szans. Nadal go zabiega.Juz w ub. roku Nadal poknal go na szybkiej nawierzchni.Teraz bedzie powtorka,Nadal jest lepszy bo sie rozwinął -Agassi słabszy bo starszy i siły już nie te. Jesli szukac niespodzianki i dobrego kursu to myślę ,że O. Rochus jest w stanie pokonać Hewitta .

Do góry
#607140 - 01/07/2006 11:28 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
rawol Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 02/01/2005
napisze ciekawostke..
dzis w Londynie nagoretszy dzien turnieju temperatura bedzie dochodzic do 31 stopni, az do wtorku ma sie utrzymac taka pogoda...
konkluzja:
Agassi moze opasc z sil a dla Nadala taka pogoda nie ma wielkiego znaczenia...

Do góry
#607141 - 01/07/2006 18:28 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
assasin Offline
Carpal Tunnel

Nadal
Za 1.61 warto było, dziadek Agassi bez szans,
poza pierwszym setem, kiedy ratował go serwis,
nie było cienia wątpliwości kto jest lepszy.
Nie wiem na jakiej podstawie dla niektórych Agassi był faworytem, ale każdy ma prawo do własnych typów.
Teraz Nadal-Labadze, myślę że Rafa go przejdzie, takiej okazji na 1/4 nie wypuści, choć
pewnie kurs niski, w końcu gra z challengerowcem.

Do góry
#607142 - 01/07/2006 21:48 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Hewitt-Ferrer

Australijczyk niesamowicie trafił z formą, niesamowity bój z Lee, a dzisiaj spacerek z O.Rochusem. Wyniki budzą uznanie, Lee przecież zawsze na Wimbledoniu grał jak szalony, a O.Rochus to już uznana firma. Ferrer dotychczas nie miał na swojej drodze kogoś kto będzie biegał, przebijał, dobrze serwował, a przede wszystkim nie popełniał tylu błędów. Hewitt gra bardzo regularnie, nigdzie tak dobrze się nie porusza jak na trawie. Ferrer może nie nadążyć za kangurem, na pewno powalczy, bo to fajter jakich mało. Hewitt jednak jeszcze waleczniejszy i zmotywowany. W kolejnych rundach nie lada wyzwanie... Murray...a później może Nadal.

Bjorkman-Mirnyi

Obaj znają się doskonale jak nikt inny. Od lat jedni z najlepszych deblistów na świecie. H2H 9-1 dla Bjorkmana, ale w tym roku Max imponuje wynikami. Bjorkmana dotychczas nikt poważniejszy nie sprawdził, totalny no bet.

Federer-Berdych

Czy w końcu będzie można zagrać przeciwko Federerowi na handi ? Komentatorzy BBC podczas meczu Berdycha z Haasem komplementowali fh Czecha, uznając go za najlepszy na świecie. Wprawdzie dopiero po 5 setach ograł Niemca, ale skończyłoby się zapewne wcześniej gdyby nie kilka pomyłek sędziowskich na niekorzyść Berdycha. Tomas gra mocno, ma wspomniany już piorunujący fh, najczęściej grany po linii. Podanie ma również stosunkowo silne. Wadą jest liczba popełnianych niewymuszonych błędów, których jest zbyt dużo. Czasem ma serię genialnych kończących piłek, ale czasami także czarną serię zepsutych piłek. Federer przeciwko agresywnie grającemu Mahutowi miał małe problemu i wygrał z nim różnicą "tylko" 6 gemów... Berdych też ma szansę powalczyć, ale chyba będe się bał zagrać na niego handi. Trochę za dużo błędów. W Halle jak każdy urwał Fedowi seta, lecz także był najdalej zwycięstwa.

Verdasco-Stepanek

Fena nie boi się niczego i nikogo. Poczynił kolosalne postępy. Gra przy siatce, a także a może przede wszystkim psychika stoi na dużo lepszym poziomie niż w roku ubiegłym. Właśnie mocna głowa będzie ważnym czynnikiem w taktyce przeciwko Stepankowi. Jego fh przedstawiać nie trzeba. Radek styl serv&voley. Zapowiada się długi mecz, Fena przy swoim serwisie powinien utrzymać zdala od siatki Radka. Radek powinien multum pkt. zdobyć po swoich atutowych akcjach. Linia na 4 sety - 41,5 gemów. Powinna być przekroczona. Ja spróbuję też zagrać lekko na Verdasco.

Nadal-Labadze
Czekam na handi na Nadala, dzień dziecka Labadzego się powoli kończy .

Do góry
#607143 - 01/07/2006 22:04 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Murray-Baghdatis

No to Szkot dzisiaj zagrał kolejny dobry mecz i odprawił w trzech setach Roddicka, który raczej nie sprawił mu zbyt wielu trudności. Marcos dość szybko połapał się o co chodzi w grze na trawie, lecz nie miał na razie na swojej drodze rywala który porządnie by sprawdził Cypryjczyka. Pavel który skreczowal po 3 gemach i będący bez formy Grosjean. Z końcowej linii Murray dla mnie lepszy. Na nieszczęscie dla Marcos Szkot gdy biegnie do siatki to bardzo często zdobywa pkt., więc zbyt wielu okazji na mijanki nie będzie miał, a w wymianach może popełniać więcej błędów. Dla mnie tutaj Murray.

Ancic-Djokovic

Ancic w meczu Hernychem dla mnie jakiś taki niewyraźny. Jakby spuchnięty. Nie wróżyłem mu dłuższej kariery w tegorocznym Wimbledonie. Z Wawrinką na początku się męczył i chyba przerwanie meczu była dla niego jakby drugim oddechem, dzisiaj szybciutko rozprawił się ze Szwajcarem(taki solidny trening), teraz dodatkowy dzień odpoczynku i mecz z Djokoviciem, który przerwę ma jeszcze dłuższą i może wypadnie z meczowego rytmu . Ancic powinien nabrać świeżości i ograć Djoko, któremu kłopoty sprawił już Misza, lecz w drodze po zwycięstwo przeszkodziła mu kolejna kontuzja...

Do góry
#607144 - 01/07/2006 22:06 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
adingh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/07/2004
A czy ktoś wie jak gra ten Labadze? Bo ma niezłe warunki fizyczne i możliwe, że gra sporo serve & volley z czym Nadal w meczu z Kendrickiem miał spore problemy... Nie twierdzę, że przegra, ale o tym czy go postawie zdecyduje kurs

Do góry
#607145 - 01/07/2006 22:10 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
po tym jak Labadze przeszedl kwale , potem jeszcze na uwage zasluguje fakt ze ogral Gaudio bodajze 3-0 ! w dziesiejszym meczu chyba zadecydowala niedyspozycja Fisha , ale i tak potrafil to wykorzystac , ja z lekkim handi sprobuje zagrac na Gruzina , i uwazam ze Nadal bedzie mial duze klopoty w tym meczu

Do góry
Strona 3 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >

Moderator:  rafal08