Strona 4 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >
Opcje tematu
#607146 - 01/07/2006 22:36 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Labadze nie gra serve&voley. Sam serwis nie wystarczy na Nadala. Hiszpan go spokojnie zabiega, a jeśli Labadze spróbuje wyczieczek do siatki to będzie konsekwentnie mijany.

Do góry
Bonus: Unibet
#607147 - 01/07/2006 22:41 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
nie widzialem jeszcze wlasnie jak gra pan z Gruzji , ale po wynikach i stylu jakim zwycieza mysle ze jego serwis i zacietosc w akcjach troszke krwi napsuja Nadalowi , nie na zwyciestwo , ale zastanawie sie czy seta Labadze nie ugra , stawiam na wynik 3-1 i raczej zaciete sety wszystkie !

Do góry
#607148 - 01/07/2006 22:48 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Quote:

nie widzialem jeszcze wlasnie jak gra pan z Gruzji

ale zacietosc w akcjach troszke krwi napsuja Nadalowi

To jak, nie widziałeś go ale jednak wiesz, ze jego akcje są zacięte?

btw Labadze + zaciętość Ciekawe ile jeszcze meczy przehandluje ten koleś, jak patrze na wynik dzisiejszego spotkania z Fishem to....

Do góry
#607149 - 01/07/2006 22:51 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
skrotowce widzialem :P zobaczymy wszystko sie okaze ! ja tam tylko czekam az Nadal odpadnie i moze tak jego przeciwnikow oceniam wysoko ... nie moze mnieprzekonac Nadal na trawie i chyba bede musial zmienic nastawienie do tego goscia na trawce ! aaale wszystko sie okaze

Do góry
#607150 - 02/07/2006 07:38 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
Właśnie obejrzałem 'dokończenie' relacji spotkania Szkota z Amerykaninem. jestem pod wrażeniem gry młodego. To był dobry mecz, Roddick grał na całkiem przyzwoitym poziomie, jednak kolejny raz okazało się, że serwis i muskulatura to za mało, na ciekawy, techniczny i urozmaicony tenis rywali. Szkot mnie zaskoczył, bo po tym co widziałem w queens, nie wróżyłem mu niczego dobrego. Natomiast wczoraj, wielokrotnie ośmieszał Roddicka fajerwerkami slajslowymi, backhandowymi i passsingshotowymi nie widziałem jeszcze Cypryjczyka na trawie, ale jeśli pojedynek dwóch młodych dadzą na wieczór /z szansą na dokończenie następnego dnia/ widzę b. duże szanse dla Szkota.

pzdr

Do góry
#607151 - 02/07/2006 07:39 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Llama Offline
Ana <3

ps. Ile na dzień dzisiejszy waży Irakli? schudł?

Do góry
#607152 - 02/07/2006 08:21 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Bobik Offline
enthusiast

Meldunek: 04/07/2005
Ci wszyscy co stawiali na Agassiego w meczu z Nadalem mogą mieć kolejnego faworyta Labadze,mogą wychwalać jaki to dobry tenisista i jak dobrze się czuje na trawie,jak pięknie przebrnął przez kwalifikacje,pokonał Gaudio,Fischa- a ja wiem jedno w pojedynku z Nadalem jest bez szans.

Do góry
#607153 - 02/07/2006 08:43 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Quote:

Ci wszyscy co stawiali na Agassiego w meczu z Nadalem mogą mieć kolejnego faworyta Labadze,mogą wychwalać jaki to dobry tenisista i jak dobrze się czuje na trawie,jak pięknie przebrnął przez kwalifikacje,pokonał Gaudio,Fischa- a ja wiem jedno w pojedynku z Nadalem jest bez szans.

Pozyjemy, zobaczymy. Ja swoje wiemi szukanie value w porazkach Nadala na trawie jest bardzo oplacalne, jak nie w calym meczu to jakis ladny handicap mozna posunac.

Do góry
#607154 - 02/07/2006 08:48 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Oczywiście, że opłacalne jest szukanie właśnie handi przeciwko Nadalowi, ale przeciwko zawodnikom którzy realnie mają szansę napsuć trochę krwi Hiszpanowi. Moim zdaniem Labadze zdecydowanie jest za 'krótki' do tego . Później Nadal ma na drodze Tursunova/Nieminena i później Murray/Hewitt.

W następnej rundzie na pewno handi, w półfinale czysto przeciwko Nadalowi, o ile przejdzie ćwierćfinał.

Do góry
#607155 - 02/07/2006 10:57 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Llama Offline
Ana <3

czy ktoś w ogóle widział Gruzina na wimbledonie? ja nie mogę się nadziwić że on jest w 4 rundzie. przed turniejem każdy zakład bym zagrał, że nie przejdzie 2 rundy. ten człowiek w ciągu osatnich 52 tyg. zarobił mniej niż A. Radwańska pamiętam, że karierę już kończył. a tu takie coś. nie lubię nadala, ale każdy inny wynik jak 3-0 dla nr 2 tego turnieju będzie dla mnie ogromnym zaskoczeniem. wczoraj andree grał b. dobrze i niestety/bo nie lubię hiszpana/ nadal grał jeszcze lepiej...
nadal 3-0

arcyciekawy mecz bjorkman-mirnyj. tu śmierdzi overem gemowym i tajbrekami. klasyk dla angielskiej publiczności, bowiem cały mecz będzie jednym wielkim serve and volley'em po tym jak max zaprezentował się z czarnym amerykaninem oczekuję wysokiego poziomu, bo i jonas trafił z formą. w ogóleto będzie ciekawy mecz, znają się jak łyse konie
over i dojdzie do tb

stepanek-verdasco.
hm, hiszpan jest chyba wyjątkiem od hiszpańskiej reguły dla mnie ten facet jest stworzony do gry na szybkich kortach. niestety nie wiem jak tam stan jego pleców/uraz w queens/ jednak jeśli odprawił w 3 setach wirtuoza nalbandiana, jest to dość wyraźny znak, 'bójcie się mnie'. Stepanek będzie na siłę łaził do siatki, a verdasco dobrze mija. w ogóle stepanek gra, jak ma dobry dzień... sądzę, że verdasco wygra. zwycięstwo koniokrada nad jcf nie jest żadnym wymiernikiem jakości gry....czech za dużo psuje, jest za mało regularny.

Do góry
#607156 - 02/07/2006 14:44 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
pawka85 Offline
veteran

Meldunek: 20/08/2005
Odnosnie meczu stepanek - Verdasco ja stawiam na Czecha. Ze Verdasco pocisnal Nalbliego to nic nie znaczy zreszta kazdy wie jaki jest nalbi jak rozkapryszony dzieciak. Fakt Verdasco jak na Hiszpana na tym turnieju prezentuje sie znakomicie ale jakos mnie nie przekonuje do siebie mysle ze bedzie bardoz zaciety boj ale jednak mysle ze 3:2 wygra Stepanek

Do góry
#607157 - 02/07/2006 15:08 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Po kolei

R.Federer - T.Berdych (+7,5 hc) 2 @1,83 GB

Federer w kapitalnej formie od początku turnieju. Grając na pełnych obrotach wręcz zdemolował Gasqueta i Henmana. Z Mahutem jednak nie grał już z takim zaangażowaniem i handi nie pokrył. Trudno w grze Fedexa doszukiwać się słabych stron i chyba tylko kontuzja może go pozbawić 4-tego z rzędu zwycięstwa na Wimbledonie. Berdych ultratalent rodem z Czech po porywających 5-setówkach ograł Santoro i Haasa. Wysoki, z dobrym mocnym serwisem napewno może w przyszłości coś na tym turnieju zwojować. Przed 2 tygodniami spotkali się nawet w finale w Halle i tam wygrał Federer 6:0 6:7 6:2. Podobną demolke Federer zaserwował Berdychowi na tegorocznym French Open. Linia +7,5 moim zdaniem jednak trochę za wysoka na trawie, napewno Czecha stać na wygranie jednego seta, albo doprowadzenie do TB i po takim kursie można spróbować.

M.Ancic - N.Djokovic (+5,5 hc) 2 @1,8 GB

Pojedynek dwóch wielkich bałkańskich talentów. Ancic 3 lata starszy, narazie ten rok może zaliczyć jako najlepszy swojej karierze. Zaskakująco dobra gra na cegle, tydzień przed Wimbem wygrał turniej w Hartegenbosch na trawie. Jak przystało na Chorwata Ancic może się pochwalić dobrym serwisem i znakomitą grą przy siatce. Na cegle dopracował również grę z końcowej linii i trochę szkoda, że jego kolejną ewentualną przeszkodą będzie Federer. Djokovic to w tej chwili obok Nadala najlepiej grający nastolatek. Serwis, precyzja i moc uderzeń w tym wieku już naprawdę na wysokim poziomie a ambicją mógłby obdzielić połowę ATP. Obaj zagrali ze sobą na zeszłorocznym US Open i wtedy w 4 setach wygrał Serb. Teraz nawierzchnia bardziej dopasowana pod Ancica. Wprawdzie Chorwat poprawił znacznie dyspozycję psychiczną i już nie notuje frajerskich porażek, które jeszcze nie dawno były jego specjalnością ale w dalszym ciągu zdarzają mu się przestoje w grze, które powodują, że z łatwego spotkania robi się prawdziwy thriller. Djoko łatwo skóry nie sprzeda i nie sądze, żeby dał się zdemolować Ancicowi, którego gra mimo wszystko jest dość czytelna. Nie liczę, za bardzo na jego wygraną ale seta powinien ugrać i pobawić się trochę z Chorwatem w TB-kach.

R.Stepanek - F.Verdasco 1 @1,694 Pinnacle

Delikatnie na Czecha, który moim zdaniem ma jednak więcej atutów od Verdasco. Hiszpan najpierw 4 sety z będącym w fatalnej formie Spadeą, potem ciężka 5-setowa przeprawa z Niemcem Beckerem (nie Borisem ale Benjaminem) gdzie przegrywał już 2:1 w setach i 5 roztrzygnął dopiero w stosunku 9:7. Wreszcie w III rundzie sprawił sporą niespodziankę wygrywając w 3-setach z Davidem Nalbandianem i właśnie z tego powodu wielu doszukuje się niespodzianki w tym spotkaniu. Nalbandian to jednak zawodnik nieprzeciętny, największy leń z czołówki ATP, który tenisa nie traktuje całkowicie serio i potrafi spakować walizki na urlopie i wygrać turniej Masters albo wyjść na kort od niechcenia i prawie dać się ograć Tursunowovi na cegle. Sam swój pojedynek z Verdasco chciał sobie przesunąć jak najwcześniej żeby zdążyć na mecz Argentyna-Niemcy przed telewizorem. Do tego w meczu z Verdasco miał aż 19 BP co w 3-setowym pojedynku na trawie to spory ewenement. Wykorzystał jednak z tego tylko jeden i dlatego ze Stepankiem gra Verdasco. Co do Stepanka to wiadomo, że ma predyspozycje do gry na trawie. Bardzo dobry serwis, częste wycieczki do siatki no i swojego woleja też się nie musi wstydzić. Dotychcczas też jego wyniki dla mnie bardziej przekonywujące. Łatwa wygrana z Dancevicem i Malissem i heroiczna walka z innym Hiszpanem Ferrero, gdzie wyciągnął ze stanu 0:2 i zaaplikował rywalowi 32 asy. Verdasco to dla mnie taka tenisowa panienka jak Feliciano Lopez. Kiedy mu nie idzie kompletnie sie rozpada i zaczyna aplikować rywalowi serię darmowym niewymuszonych błędów. Przed 2 tygodniami w Queens miał na widelcu Nadala ale psychicznie nie wytrzymał rangi tego zwycięstwa i ostatecznie dał się ograć. W h2h 1:0 dla Stepanka i tutaj na Wimbie też mimo wszystko większe szanse daje niezbyt urodziwemu Czechowi.

M.Mirnyi - J.Bjorkman 1 @1,84 Pinnacle

Obaj panowie grają ze sobą z powodzeniem w deblu od Australian Open 2005 a więc znają się jak łyse konie. Wspólne treningi, znanie swoich mocnych i słabych stron no i koleżeńskie kontakty raczej stawiają ten pojedynek po stronie tych nie do grania, ale ja już zagrałem Mirnyia może zbyt pochopnie zaraz po wystawieniu kursów i pozostaje mi się trzymać tego typu. Obaj panowie mający identyczny niemal styl gry. Gra oparta na serwisie i częstych wycieczkach do siatki (w meczu z Blakiem Mirnyi biegał do siatki aż 118 razy). Sam Bjorkman ostatnio zadziwia wielu entuzjastów tenisa. 2 tygodnie temu w Queens łatwa porażka z Wangiem a potem finał w Nottingham gdzie nie dał rady dopiero Gasquetowi. Na Wimbie wywalałem go najpierw z Johanssonem, ale Szwed dalej w fatalnej formie a później z Braccialim, który wygrywając w I secie *5:4 przegrał z Bjorkmanem 5:7 3:6 2:6. Co najdziwniejsze największe problemy Bjorkman miał z kopciuszkiem na trawie Dlouhym, którego ograł dopiero po 5 setach. Mirnyi pierwsze 2 rundy raczej bez przekonania i dopiero w meczu z Blakiem, który wygrał w 5 setach pokazał, co to znaczy dobra gra na trawie. Białorusin ma z Bjorkmanem wręcz katastrofalny stosunek spotkań 1:9 (jedyny raz wygrał w 3 setach i po TB) ale wszystkie pojedynki raczej dawno temu a teraz gdy Bjorkman ma już 34 lata nadarza się okazja na podreperowanie tego fatalnego bilansu. Kiedyś Mirnyi miał z Haasem 0-7 i udało mu się wygrać i liczę, że teraz też przełamie złą passę. W ilości setów czy gemów raczej nie ma co się bawć bo albo obaj panowie podejdą serio do tego pojedynku i ktoś wygra po porywającej 5-setówce albo się umówią przed meczem i skończy się w 3 setach.

L.Hewitt - D.Ferrer 3:0 @1,909 Pinnacle

W tym meczu nie wróżę Ferrerowi żadnych rewelacji. Na trawie pokazuje się prawie wyłącznie na Wimbie (tak zrobił i w tym roku) i jak narazie miał dość frajerską drabinkę. Kwalifikant Stadler z 3 setki ATP, rodak Garcia-Lopez no i Gonzo, który chyba wyczerpał baterie w 5-setowej batalii z Safinem i po łatwo wygranych dwóch setach z Ferrerem kompletnie się zagubił, zaczął seryjnie popełniać błędy i mającemu zapas sił Hiszpanowi udało się kolejne 3 sety wygrać. Z Hewittem, który na trawie gra swój najlepszy tenis to będzie jednak zupełnie inne spotkanie. Australijczyk to ostatni zwycięsca przed erą Federera, w 2 ostatnich latach dopiero Szwajcar wywalał go z turnieju. Hewitt w dobrym stylu wygrał dwa tygodnie temu turniej w Queens. Mimo, że nie dysponuje atomowym serwisem to ciężko go złamać, technicznie prezentuje się bardzo solidnie i przede wszystkim przy serwisie rywala potrafi bardzo szybko przejść do kontrofensywy. Sporo problemów miał z H.T.Lee, którego pokonał dopiero po 5-setówce ale już w pełni skoncentrowany wręcz zdemolował Oliego Rochusa, który całkiem niedawno miał 5 piłek meczowych z Federerem w Halle. Ferrer z kiepskim serwisem, słabym obyciem na trawie nie powinien być ciężką przeszkodą dla Hewitta i myślę, że Australijczyk załatwi sprawę w 3 setach.

A.Murray - M.Baghdatis 1 @1,599 Pinnacle

Dwóch niezwykle utalentowanych zawodników. Murray w tym roku wygrał już turniej halowy w Stanach, gdzie ograł po drodze Roddicka i Hewitta. Baghdatisa nie sposób zapomnieć z tegorocznego AO gdzie ogrywał po porywających 5-setówkach Stepanka,Roddicka, Ljubicica i Nalbandiana. Tam jednak miał po swojej stronie niesamowicie żywiołową publikę no i nawierzchnię bardziej nadającą się do jego sposobu gry. Widziałem go tydzień temu w meczu z Ancicem w półfinale w Holandii i tam grał dość nieporadnie, widać, że na trawie nie czuje się w pełni komfortowo. W I rundzie potrzebował aż 5 setów żeby wygrać z innym Brytyjczykiem Mackinem (365 miejsce w rankingu ATP). Nawet wygranej z Grosjeanem nie brałbym w pełni poważnie bo Francuz od dawna cieniuje strasznie i jak potrafi przegrać u siebie na French Open z Vassalo-Arguello to i porażka z utalentowanym Baghdą na trawie to dla mnie żadna niespodzianka. Murray to jednak zupełnie inna bajka. Szkot stylem gry zupełnie nie przypomina pozostałych Brytyjczyków liczących się w stawce czyli Rusedskiego i Henmana. Gry w tenisa uczył się zresztą w Hiszpanii na cegle i dlatego mówienie, że Murray wychował się na trawie z racji tego, że pochodzi z Wysp jest zdrowo naciągane. Widać jednak, że służy mu brytyjski klimat Wimbledonu. Rok temu w wieku zaledwie 18 lat wywalił z turnieju Stepanka i o mały włos a pokonałby też Nalbandiana (wygrywał już 2:0). Na tegorocznym po pokonaniu Massu i Benneteau po znakomitej i urozmaiconej grze pokonał w 3 setach finaliste z poprzednich dwóch lat Roddicka. Przy szczelnie wypełnionych trybunach Murray gra jak w transie i jedyne co mnie martwi to jego kiepska kondycja. Baghdatis napewno jednak do przejścia i jeżeli zagra na podobnym poziomie jak z Roddickiem to Cypryjczyka powinien ograć.

D.Tursunov - J.Nieminen 1 @1,588 Pinnacle

Tursunov to chyba największy wariat w ATP (no nie licząc Llodry, który się kiedyś zamknął na golasa Ljubicicowi w szafce), kto nie czytał jego blogu na stronie ATP to serdecznie polecam. Przede wszystkim gra bez kompleksów a na trawie może w pełni wykorzystać drzemiące w nim umiejętności. Rok temu wywalił z Wimba Henmana i zatrzymał się dopiero na będącym wtedy w bardzo dobrej formie Grosjeanie. Tutaj bez problemów ograł Odmochoke i Martina i stoczył zaciętą batalią z Ljubicicem wyciągając ze stanu 0:2 w setach. Serwisowo i przy siatce napewno prezentuje się lepiej od Nieminena a to na trawie główne atuty. Ogólnie Fin na trawie nie notował nigdy spektakularnych wyników. Tutaj miał łatwą drabinkę i rywali, grających inaczej stylowo od Tursunova. Jarkko dobrze się czuje grając z końcowej linii, cierpliwie przebija i czeka na błędy rywala. Z Tursunem na trawie taka gra raczej nie przejdzie, do tego Jarkko zawodnik leworęczny a na trawie to jednak lekkie uniedogodnienie, szczególnie przy odbiorze serwisu. Zapowiada się ciężki mecz ale górą moim zdaniem będzie Rosjanin.

R.Nadal - I.Labadze 3:0 1,599 Pinnacle

Nadal to bystry chłopak szybko się uczy i na trawie przy dobrej drabince może zajść daleko. Próbke możliwości pokazał w Queens gdzie doszedł do ćwierćfinału i ugrał seta z Hewittem. Na Wimbie miał spore problemy z Kendrickiem gdzie musiał wychodzić ze stanu 0:2 ale Amerykanin zagrał mecz życia i nie sądze, żeby Labadze to powtórzył. Zresztą w następnej rundzie Nadal już nie dał pograć Agassiemu wygrywając łatwo w 3 setach i kończąc ostatni występ Amerykanina na Wimbledońskiej trawie. Labadze dla mnie to pokraka z nadwagą, który w każdym elemencie tenisowego rzemiosła ustępuje znacznie Nadalowi. W rankingu 166 miejsce, nawet na chalengerach nie idzie mu najlepiej. Nadal głupi nie jest bo wie, że w kolejnej rundzie czeka Tursun albo Nieminen i pojedynku z Labadze nie powinien przedłużać. Dlatego 3:0 dla Nadala dla mnie bardzo realne.

Do góry
#607158 - 02/07/2006 17:03 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
Wkoncu sie zalogowalem , jeszcze rano bylem przychylny grac Verdasco ze wzgledu na jego lewa rękę i ogranie Nalbandiana ale czytając wasze opinie szczególnie Gogeta to Stepanek tak blado nie wygląda , do przełamania jest na pewno trudny , 32 asy w spotkaniu z Ferrero mówią same za siebie , ma też niebywałą szansę na żywioy sukces jakim była by gra w 1/4 Wielkiego Szlema i to nie z Federerem co powoduje sporą szansę jak i dla Verdasco jak i dla Stepanka . Znalazłem kilka ciekawych zakładów , z początku bardzo podobał mi się zakład na sety że będzie 4 or more w meczu Radka , potem +1,5 sets na Verdasco , teraz chyba spasuje ten mecz . Bardzo podoba mi sie typ na Ancica ale kurs za niski moim zdaniem , ryzykowanie po 1,4 na Mario z Djoko to za duże ryzyko zdecydowanie , na przeciw siebie dwie bałkańskie strzelby i teraz kto będzie miał większego fuksa w TB , bardzo się zdziwie jak Ancic nie awansuje do ćwierćfinału oj bardzo . Co do meczu Labadze to moge powiedzieć że może trafić kosa na kamień , leworęczny Nadal przeciwko leworęcznemu Labadze , taki układ moim zdaniem Nadalowi nie bardzo będzie odpowiadał wracając do Quenss i lewej ręki Verdasco który był już prawie na wózku a grał takie piłki że Nadal był zdezorientowany , Gruzina pamiętam i to z Wimbledonu pare lat temu , technike ma nie najgorszą , najstarszy nie jest , ma lewą rękę , ma serwis , zapewne wolej jakiś tam jest , to może być ciężki mecz ze względu na lewą rękę Labadze.

Federer - Berdych , niby mecz zapowiada się całkiem całkiem ciekawie , zważając że Berdych przeciwko Federerowi nie potrafi rozwinąć skrzydeł , o wiele bardziej leży mu gra z Nadalem niż z Rogerem , ale kto wie może jakiś mecz życia , urwie Fedowi seta to Szwajcar zacznie mięknąć bo przy 5-setówce to już nogi ma jak z waty , obym sie mylił ale raczej Federer. Pojedynek Nieminena z Tursem też ciężki do przewidzenia , z jednej strony zdolny ograć każdego Tursunov w dobrej formie i Nieminen potrafiący grać jak w transie i jak wpadnie w swój defensywny trans to jest mocny . Ja wolałbym w 1/4 Nieminena bo on może pokonać Nadala na tej nawierzchni , Nadal nie lubi z nim grać , choć Tursunov też Nadala może ograć , po prostu go zbombarduje .

To tyle reszty nie będę komentował , aha i jeszcze do mieszkanców Gdańska , dziś oglądałem na plaży powtórke meczu Agassiego w tym dużym namiocie lecha koło wyjścia 62 jakieś 40 m od niego , czy jest tam możliwość obejrzenia jutro Radwańskiej na Polsacie Sport , bo wiem że tam jest , pozdro , jakby ktoś mógł odpisać czekam na priv

Edited by Fro_Lech (02/07/2006 17:07)

Do góry
#607159 - 02/07/2006 18:00 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Verdasco tenisowa panienka ? Chyba ktoś tutaj ma wyjątkowo dobry humor .Albo rzadko ogląda mecze tenisa . Fena fajter i tyle. Najlepszy przykład ostatni jego mecz z Nadalem - mimo kontuzji pleców grał do końca tworząc znakomite widowisko. To wyżej wspomniane o Nalbandianie to też jakiś stek bzdur.

Heh no 32 ue , gdzieś tak 6 na set raczej nie świadczy, że od 3 seta do końca popełniało się seryjnie błędy. Podejrzewam, że to raczej zasługa dobrej gry Ferrera, który chyba poczynił postępy w grze na trawie.

Do góry
#607160 - 03/07/2006 10:02 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
adingh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/07/2004
Bjorkman - Mirnyi 2

Pojedynek dwóch partnerów z gry deblowej, więc jeden na pewno dobrze zna drugiego Oglądałem mecz Mirnyia z Blake'm i tak jak zawsze praktycznie po każdym serwie ten wysoki Białorusin idzie do siatki, gdzie świetnie operuje wolejem. Oczywiście ma także bardzo dobry serw i to umożliwia mu robienie wielkiej ilości akcji serve & volley... Mirnyi znakomicie nadaje się do gry na trawie co pokazał w pierwszym oraz w dwóch ostatnich setach (6:1 6:0) meczu z Blake'm. Myśle, że pojedynek ten może się rozstrzygnąć w tie-breakach, ponieważ Bjorkman gra podobnie do Białorusina, lecz moim zdaniem górą w całym spotkaniu będzie Mirnyi.

Do góry
#607161 - 03/07/2006 10:24 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
dAnTeCh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/08/2005
Ja mam inne zdanie co do meczu Mirnyj-Bjorkman bo moim zdaniem wygra Szwed. Białorusinowi co prawda wyszedł mecz z Jamesem(no i wygrana z arcytrudnym rywalem na trawie Philipusisem), ale to Jonas zaskakuje formą(jak na te lata ).Tydzień przed Wimbledonem Bjorkman doszedł do finału w Nottinhgam gdzie przegrał z Gasqetem, lecz prezentował się b.dobrze. H2H 1-9 o czymś też świadczy, znają się b.dobrze(wspaniała para deblowa), a jak widać te atuty wykorzystuje Jonas.

Można także spróbować Ancic-Djokovic lekko na Serba lub z handi. Ancic narazie gra dobrze, ale Novak może napsuć mu dziś trochę krwi. Oglądałem finał Mario w Hertogenbosh z Hernychem(pokonał w tym turnieju Djokovica 6-2 6-3) i muszę powiedzieć że tak fartownego zwycięstwa nie widziałem dawno(6-0 5-7 7-5 ale pod koniec 2 i przez cały 3 set męki niemiłosierne).Serwis dzisiejszego dnia zdecyduje o awansie do następnej rundy

Do góry
#607162 - 04/07/2006 08:45 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
!zari Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2005
Knowles M / Nestor D - Aspelin S / Perry T ---1--- 1.25 baw, 1.37 toto

h2h 4-0. Mysle, ze bardziej utytuowana para spokojnie sobie poradzi, ze swoim dzisiejszym przeciwnikiem. h2h 4-0 mowi tez cos za sobie. mimo, ze zaden z tych meczow nie zostal rozegrany na grassie. Moim zdaniem w lepszej dyspozycji sa Nestory, serwis dobrze funkcjonuje, wiec nie powinno byc problemu.

Do góry
#607163 - 04/07/2006 22:30 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Wacoo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/06/2005
Co mysliscie o jutrzejszym cwiercfinale Radka Pieknego z Jonasem Bjorkmanem. Ja osobiscie uwazam ze Szwed pokona Czecha. Radek jakos tą ostatnią grą jaka prezentuje nie imponuje, zas Bjorkman, w zyciowej formie ,jedyne o co sie mozna obawiac to kondycjA Jonasa...

Do góry
#607164 - 04/07/2006 22:39 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
A ja wbrew wszystkim uważam, że Nadal wygra z Jarko 3:0. Tak jak nie trawię młodego, tak uważam, że grę na trawie poprawił i to wyraźnie, już jego mecz w Queen's Clubie z Hewittem mi zaimponowal, tutaj jeszcze bardziej. Zdziwię się jeśli Rafa przegra choćby 1 seta, w perspektywie 5-setowej batalii z Lleytonem

Do góry
#607165 - 04/07/2006 22:41 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Ja czekam na kursy, jakie będą na over/under gemów. Pewnie GB tradycyjnie wystawi linię 39,5 i wtedy gram na over. Myślę, że Bjorkman pomęczy się pięć setów ze Stepankiem, który powoli staje się specjalistą od doprowadzania do pięciosetówek.

Na jutro:
Federer - Ancic (-1,5/+1,5 sety) 1 1,21 # Betsson
Kurs lepszy niż na czystą jedynkę a równie pewny. Ancic ze swoim serwisem jednego seta może Federerowi urwać, ale dwóch setów na trawie ze Szwajcarem nie wygra. Jeżeli będzie ciekawy handicap w gemach, to można dać na Ancica delikatnie.

Nadal - Nieminen 1 1,25 # Betsson
Nie postawiłbym na Nadala, gdyby nie sety nr 3 i 4 w meczu Tursunov - Nieminen. Fin miał już w trzecim secie przewagę breaka i Rosjanina praktycznie na kolanach a mimo to pozwolił sobie na bardzo trudny, pięciosetowy pojedynek. Rafa Nadal otrząsnął się już po boju z Kendrickiem, ograł Agassiego a w meczu z Labadze pokazał, że nie ma dla niego nieważnych piłek. Hiszpan przy idealnej koncentracji w trakcie całego meczu ogra leworęcznego Fina, aczkolwiek handicapu w setach na Nadala nie odważę się zagrać, bo Jarkko może mu dać się poważnie we znaki.

Poza tym w GB:
Nadal (1-2 miejsce) 3,00
chociaż chyba trochę spadło ostatnio.

Do góry
Strona 4 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >

Moderator:  rafal08