Strona 5 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >
Opcje tematu
#607166 - 04/07/2006 22:45 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Quote:

A ja wbrew wszystkim uważam, że Nadal wygra z Jarko 3:0. Tak jak nie trawię młodego, tak uważam, że grę na trawie poprawił i to wyraźnie, już jego mecz w Queen's Clubie z Hewittem mi zaimponowal, tutaj jeszcze bardziej. Zdziwię się jeśli Rafa przegra choćby 1 seta, w perspektywie 5-setowej batalii z Lleytonem

Co do pięciosetówki -> może i tak, jednak mam wątpliwości, czy oby napewno z Lleytonem Baghdatis z niespodziewaną łatwością odprawił z Wimbledony Murraya i tutaj będzie bardzo groźny dla Australijczyka. Marcos ma bardzo dobry serwis i znakomity return. Hewitt specjalistą od serwisu nie jest i nawet z Koreańczykiem Lee w ważnych momentach ten serwis mocno szwankował. Jeżeli dodamy do tego niesamowią sprawność i wolę walki Marcosa Baghdatisa, porównywalą do tej Rafy Nadala, to można spodziewać się wielkiego widowiska, a nawet wyeliminowania Lleytona Hewitta już w ćwierćfinale.

Do góry
Bonus: Unibet
#607167 - 04/07/2006 22:58 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
W sumie racja, tak napisałem, a złamanego euro bym na Lleytona nie postawił mimo wielkiej sympatii do niego.

Co do Rogera - nie porównujcie jego gry w Halle z tym co gra tutaj. Ancic może z nim powalczyć serwisem, ma bardzo dobry sezon, ale nie podejrzewałbym go o stworzenie zbyt wielkich klopotow mistrzowi. 3-0 jak dla mnie.

Chcialbym zobaczyc final Wimbledonu Federer - Nadal. Moze w koncu Roger przełamie swoj kompleks i po pokonaniu Hiszpana, za rok na RG już się uda...

Ahhh idę spać bo zmeczony jestem

Nadal 3-0
Roger 3-0
Hewitt 3-2 choć rzeczywiscie moze byc roznie
Stepanek 1-1 dalej nie wiem

Do góry
#607168 - 05/07/2006 06:19 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
Moim zdaniem dziś Nieminen jak się "dopasuje taktycznie " do rywala to może być ciężki mecz dla Rafy ,a zawsze w wielkich szlemach najtrudniejsze sę... ćwierćfinały , dziś przed nami 4 niezwykle ciekawe spotkania , ja sie skusze na postawienie handi +1,5 w setach na Baghdatisa z Hewittem bo ja Marcosa widze w finale , Ancic musi dziś zagrać mecz życia , serwować znakomicie , około 35 asów aby powalczyż z Fedem choć z drugiej strony nie sądze aby Roger znowu zaserwował 21 asów jak z Berdychem bo to mu się zdarza rzadko , zdenerwuje się jak Szwajcar będzie co moment kiedy będzie chciał łamał Ancica , spotkanie Stepanka z Bjorkmanem ja bym postawił na Czecha ze względu na to że jest nieco młodszy .

Do góry
#607169 - 05/07/2006 06:47 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
TEO Offline
Eliminator

Meldunek: 02/12/2003
W sts jest kurs 1,7 na Nieminena +2,5 seta
Do tego Baghdatis +2,5 seta za 1,25
ako 2,125
Rafa bardzo poprawił grę na trawie ale nie wierzę że
wygra to 3-0.
Zkoleji Marcos w Wimbledonie gra rewelacyjnie i jest
w stanie wygrać z Hewittem.
Pozdrawiam Teo

Do góry
#607170 - 05/07/2006 07:56 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
lump Offline
veteran

Meldunek: 20/05/2002
Co powiecie na over 39,5 gema w Hewitt - Baghdatis??Jak dla mnie na trzy setówce się nie skończy,stawiam na 3-2 Baghdatis w więc overek bardzo możliwy.Pozdrawiam i proszę o opinie.

Do góry
#607171 - 05/07/2006 08:43 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
pescar Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2005
Co myślicie o handi-5 gemy na Federera. Myśle, ze bardzo prawdopodobne bo nawet jak Federer wygra 3:0 wszystkie po 6:4 by weszło. Na pewno stać Federera na wygranie 3:0 i więcej razy przełamać rywala niż raz w secie. Co o tym myślicie?

Do góry
#607172 - 05/07/2006 08:47 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
gregorovius Offline
enthusiast

Meldunek: 21/12/2005
Radziłbym mimo wszystko uważać ze stawianiem na trudny mecz dla Hewitta w spotkaniu z cypryjczykiem. Wiem jaki to z niego talent itd ale oglądałem jego spotkanie z Murrayem ( postawiłem na anglika ) i tak fatalnie grającego tenisisty jak anglik dawno w męskich rozgrywkach nie widziałem. Miał wiele okazji na doprowadzenie do breakpointów i we wszystkich kluczowych momentach tak niewiarygodnie psuł że aż przykro było patrzeć, a stylu przegranej w tiebreaku w trzecim secie aż szkoda gadać. Widać było że psychicznie ten chłopiec nie dojrzał jeszcze do grania i sporo pracy przed nim. Z wyjadaczem pokroju australijczyka tak już nie będzie i mecz skończy się pewną wygraną Hewitta 3:0 lub 3:1.
Pozdr

Do góry
#607173 - 05/07/2006 19:19 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
gregorovius Offline
enthusiast

Na gorąco po meczu. Wygrana Bagdatisa zasłużona. Hewitt przespał całego pierwszego seta, połowę drugiego, w trzecim nie potrafił wykorzystać breakpointów co zdecydowało o przegranej w tym secie a w konsekwencji porażce w meczu. Wynik trafiłem 3:0 było blisko a skończyło się 3:1 Szkoda tylko że w drugą stronę. Generalnie po Paryżu jest to kolejny turniej w którym w rozgrywkach mężczyzn jest więcej niespodzianek niż kobiet, masakra.
Pozdr

Do góry
#607174 - 05/07/2006 21:17 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Na gorąco po meczu. Wygrana Bagdatisa zasłużona. Hewitt przespał całego pierwszego seta, połowę drugiego, w trzecim nie potrafił wykorzystać breakpointów co zdecydowało o przegranej w tym secie a w konsekwencji porażce w meczu. Wynik trafiłem 3:0 było blisko a skończyło się 3:1 Szkoda tylko że w drugą stronę. Generalnie po Paryżu jest to kolejny turniej w którym w rozgrywkach mężczyzn jest więcej niespodzianek niż kobiet, masakra.
Pozdr

Ja bym raczej tego za niespodziankę nie uznał. Napewno dużo bardziej zaskakujące by było, gdyby Lleyton wygrał 3:0. Ale to własnie był jeden z tych meczów, w którym realna ocena umiejętności obu zawodników może dać duże zyski w grze u buka. Poprostu Lleyton nie miał argumentów na Baghdatisa. Widać, że Cypryjczyk uczył się tenisa w paryskiej akademii, bo jest doskonale wykształcony pod względem techniki. Nadal (bo nie wydaje mi się, żeby Nieminen awansował do półfinału) będzie miał ciężki orzech do zgryzienia i myślę, że półfinał rozstrzygnie się w pięciu setach.

Do góry
#607175 - 05/07/2006 21:17 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Munios Offline
newbie

Meldunek: 02/07/2006
Przeczytaj Regulamin.

Edited by Schranzer (05/07/2006 21:23)

Do góry
#607176 - 05/07/2006 21:18 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

Moim zdaniem dojdzie do powtórki z początku roku i finału Federer - Baghdatis , Marcos świetnie się podpasowal , nie sądze żeby Nadal albo Nieminen z nim wygrali , świetnie sie potrafi podpasować pod rywala , dziś zdeklasował Lleytona , szkoda że Federer tak zdominował , łamał Maria kiedy chciał i Mario nawet seta nie urwał .

Do góry
#607177 - 05/07/2006 21:21 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Jutro spotkanie Federera z Bjorkmanem.

Czyżby pewna 1 ?? Może pewne 3-0 ??

Pozdrawiam.

Według mnie pewne 3:0. Bjorkman ma zbyt słaby serwis (Dziś pierwszy serwis w okolicach 185 km/h), żeby utrzymywać go po 6 razy w każdym secie. Bjorkman miał bardzo trudną drogę do półfinału, ostatnie dwa mecze to pięciosetówki a Federer wyglądał dziś znakomicie (poza momentem, w którym Ancic prawie przełamał go dwa razy z rzędu) i Szwedowi nie odpuści. Federer po niepowodzeniu w finale RG jest bardzo zdeterminowany i widać, że ani na moment nie zwalnia tempa.
Za niski kurs, żeby bawić się w czystą jedynkę, ale jeżeli 3:0 będzie conajmniej 1,35-1,40 to napewno zagram.

Do góry
#607178 - 05/07/2006 21:27 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Moim zdaniem dojdzie do powtórki z początku roku i finału Federer - Baghdatis , Marcos świetnie się podpasowal , nie sądze żeby Nadal albo Nieminen z nim wygrali , świetnie sie potrafi podpasować pod rywala , dziś zdeklasował Lleytona , szkoda że Federer tak zdominował , łamał Maria kiedy chciał i Mario nawet seta nie urwał .

Nadal nie ogra Baghdatisa? Polemizowałbym. Dzisiaj nie było widać w Australijczyku jakiegoś zacięcia, niektóre piłki oddawał jakby bez walki. Baghdatis trafi prawdopodobnie na bardzo walecznego Rafę Nadala, który pokazał już, że gra na maksa przez cały mecz, nie odpuszcza żadnej piłki. Poza tym Hiszpan dysponuje solidnym serwisem, czym zdecydowanie przewyższa Hewitta. Poza tym Baghdatis nie pokazał dziś jakiegoś wybitnego returnu; on wygrywał bardzo często przy serwisie Lleytona po długich wymianach, gdzie Australijczyk popełniał niewymuszone błędy; owszem, było sporo winnersów, ale na Nadala to może nie wystarczyć.
Dużo zależy od tego, jak będzie wyglądał jutrzejszy mecz Nadala z Nieminenem, bo jeżeli przyjdzie się męczyć mistrzowi Rolanda Garrosa przez pięć setów, to nie wróżę mu dobrej przyszłości. Jeżeli jutro Nadal wygra 3:0 po bardzo dobrej grze, to Baghdatis go nie zatrzyma.

Do góry
#607179 - 05/07/2006 21:53 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
gregorovius Offline
enthusiast

Ja bym raczej tego za niespodziankę nie uznał. Napewno dużo bardziej zaskakujące by było, gdyby Lleyton wygrał 3:0. Ale to własnie był jeden z tych meczów, w którym realna ocena umiejętności obu zawodników może dać duże zyski w grze u buka. Poprostu Lleyton nie miał argumentów na Baghdatisa.

Realna ocena umiejętności obu zawodników kusiła aby stawiać na australijczyka. Niestety rozpoczął zaspany i taki zakończył. Sporo winnerów cypryjczyka ale cała masa niewymuszonych Hewitta i głównie dzięki nim cyprys wygrał spotkanie. W obu ostatnich meczach dużo szczęścia przy nim.
Pamiętam jak miał zagrozić Ferdkowi przy okazji AO, kto oglądał widział nagą prawdę cypryjskiego tenisa mimo iż już okrzyknięto go następcą Federera, potem przyszła turniejowa przeciętność, a teraz szczęśliwy awans do ćwierćfinałów. Szkoda że nie da się zarobić na jego porażce bo cały czas będzie występował z pozycji underdoga.

Do góry
#607180 - 06/07/2006 07:28 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
GBocian Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/02/2004
Quote:

Quote:

Jutro spotkanie Federera z Bjorkmanem.

Czyżby pewna 1 ?? Może pewne 3-0 ??

Pozdrawiam.

Za niski kurs, żeby bawić się w czystą jedynkę, ale jeżeli 3:0 będzie conajmniej 1,35-1,40 to napewno zagram.

Dzisiaj widziałem kurs na 3:0 w bet365... Otóż wynosi on obecnie 1.07... Bez komentarza. Może skuszę się na handi +8 na Bojorkmana aczkolwiek mam spore wątpliwości jeśli chodzi wytrzymałość Szweda. Ostatnio gra bardzo dużo pięciosetówek i po prostu może nie wytrzymać kondycyjnie. Wynik 6:4, 6:3, 6:4 by mnie satysfakcjonował :-)

Do góry
#607181 - 06/07/2006 12:36 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
kurson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/05/2004
Quote:

Raczej nie ma na to szans - teraz w betfair jest 1,20, wprawdzie kurs ma tendencję rosnącą, ale wygląda, że do granicy 1,30 nie uda się dojść. Do tego jeszcze prowizja...

Edited by Fro_Lech (06/07/2006 13:45)

Do góry
#607182 - 06/07/2006 21:44 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
muppet Offline
Carpal Tunnel

Hm, czucie tenisowe mi trochę wróciło nareszcie
Zobaczymy jak będzie jutro... Ale chyba niezbyt dobrze bo nie wiem co o tych meczach myslec

Nadal poczynił kolosalne postępy w grze na trawie, nie wiem czy to kwestia nawierzchni ale przypuszczam, że wątpię - po prostu chłopak się wyrobił i dostosował swój styl do ostatniej z nawierzchni - a liczylem ze bedzie to domena Rogera, do ktroej nigdy nawet sie nie zblizy (no i nie zblizy sie nawet o metr do poziomu Rogera, ale sam fakt, ze moze zagrac w finale Wimba był nie do pomyslenia dla mnie jeszcze rok temu )

Nadal poplynalby z Ancicem, Labadze narobil mu problemow - ale Nieminen nie mial na to szans, nie gra serve&volley, nie ma zabijajacego serwisu, a w pojedynki na winnery to lepiej się z Hiszpanem nie wdawać.

Jutro Baghdatis. I nie wiem co o tym myśleć. Marcos gra bardzo ekonomicznie, nie ma siły na cały mecz i rozkłada je na poszczególne gemy. Walczy, ma super umiejetnosci i sporo... szczescia, ale czy to wystarczy na Nadala?

Nie sądzę, musiałby zagrać naprawdę piorunująco przez cały mecz, a tak to daję mu 1 seta. Nadal 3-1 bo jest regularniejszy

Co do Rogera z Bjorkmanem, to trzeba otwarcie powiedzieć, że Federerowi dobrze robi taka drabinka jak w tym roku - jest w lepszej dyspozycji niż w zeszłym sezonie, momentami gra naprawdę niesamowicie. Ale jak to on - nie ma instynktu killera-niszczyciela, ktory chce zmieść przeciwnika z kortu nie dając mu żadnych szans. Z Ancicem mogl prowadzic juz 4-0 w trzecim secie, a zdekoncentrowal sie nieco i bylo 3-2

Dlatego tutaj widzę Bjorkmana z handi +8.5. Roger nie powinien przełamywać więcej niż raz w secie, Bjorkman jest w dobrej dyspozycji, podejrzewam, że będzie gryzł trawe zeby narobic problemow 'mlodemu', a Federer nie bedzie za wszelka cenę bił się o kolejne breaki. 6-4 7-6 6-3 to MAX w tym meczu, wg mnie :>

Do góry
#607183 - 06/07/2006 21:49 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

Też postanowiłem coś skrobnąć bo temat zamiera , co do meczu Rogera to właśnie pojedynek z Bjorkmanem może być jego najbardziej zacięty , nie zdziwie się jak straci on seta , nie spodziewałbym się tutaj specjalnej miazgi ze strony Szwajcara , na pewno będzie grał bardzo ekonomicznie , może być całkiem ładny pojedynek co do Nadala to pokonał dziś Nieminena bo był regularniejszy , jeszcze niedawno tyle zastrzeżen do serwisu a daje on w meczach swoim rywalom mniej bp niż Federer . Jedyną osobą która może tu napsuć krwi w tym turnieju Fedowi jest właśnie Marcos Baghdatis który mu urwał seta na AO , spory talent , zdziwie się bardzo jak popłynie jutro z Rafą , na pewno Marcos znajdzie recepte na Nadala , serwis ma na pewno nie gorszy .

Do góry
#607184 - 06/07/2006 21:59 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
muppet Offline
Carpal Tunnel

Baghdatis jest zbyt nierowny

Ale on juz pokazywal takie rzeczy w ostatnich miesiacach ze NIC mnie nie zdziwi. Na pewno sympatia po stronie Cpryjczyka

Ciekawe czy nasz GAWRON kiedyś będzie sprawiał nam przyjemność na londyńskich kortach ale już w turnieju seniorskim

Do góry
#607185 - 06/07/2006 22:07 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Misiek Offline
Didżej

Meldunek: 06/10/2002
Federer - Bjorkman

Tutaj tylko możemy się zastanawiać nad o/u jak i hc, ale to przecież oczywiste... Jak gra Roger, to tylko w taki sposób... no chyba że z Nadalem na RG

HC ustawione na lini 8.5, hmm... a ja jednak z muppem bym się tutaj nie zgodził i zarzykowałbym -8.5 dlaczego? Widziałem Szweda w meczu ze Stepanem... i jakoś nie chce mi się wierzyć że mistrz trawy nie złamie go choć z 5 razy :P Tak mi się widzi jakieś 6-3 6-4 6-2 ? Tak czy tak... gładko będzie tak coś czuję Ale jak to bywa z hc zawsze to tam jakaś loteryjka, tak więc od tego rodzaju gierek, staram się z daleka ...

Nadal - Baghdatis

Tutaj również nie miałem pojęcia i do tej chwili się waham... Tak jak chyba wszyscy rok temu jeszcze nikt by nie pomyślał że Rafa może zajść aż tak daleko... Ale wujek i spółka jednak mają to coś Nadal baaaaardzo łatwa drabinka, choć był już bardzo blisko odpadnięcia z mało znanym Kendrickiem... - który grał swój mecz życia - serwisem i mimo że prowadził 2-0 i tak jednak nie starczyło... Później to można by rzec spacerki... Agassi... Labadze...Nieminen... Szkoda mi również bardzo że nie zobaczyliśmy spotkania Rafy z Anciciem, to byłoby naprawdę bardzo ciekawe spotkanie . Marcos? no cóż.. w I rundzie miał spore problemy z Mackinem, ale później z meczu na mecz się rozkręcał.. i aż w 1/4 z Hewittem... Tutaj miał odpaść ... ale jednak walczakowi - który naprawdę robił wszystko co mógł.. dał radę... Choć jak teraz spoglądam na staty to widzę że Cypryjczyk miał 7/7 bp, to też tak troszkę ...

I teraz Nadal czy Bagha?

Jednak myślę że wszystko rozstrzygnię się z 'wymian' a tutaj jednak Nadal jest lepszy i to on jutro wygryzie awans do wielkiego finału

@1.42 do przyjęcia? Hmm.... Myślałem szczerze że dadzą chociaż to @1.6 , [ciekawe jakie byłby jakby był Lleyton] ,,, no ale cóż... kurs nie powala na nogi, ale ...

Będzie finał z RG czy z AO?

Ja jednak jestem za tym co miało miejsce we Francji Tylko że oczywiście z innym rezultatem...

Do góry
Strona 5 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >

Moderator:  rafal08