Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#607223 - 24/06/2006 11:47 Wimbledon 26.06 - 09.07
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005

Wimbledon

Place: London, England
Draw: 128S 64D
Surface: Grass
Prize:

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Draws: QF / S / D
-----
Plan gier: Order of Play
-----
Scoreboard : HTML ||

================================

LINKI WTA:
http://www.tenniscorner.net
http://www.wtatour.com
http://home17.inet.tele.dk/wta
http://www.itftennis.com/womens/players
http://www.wtaworld.com
http://www.webpark.sk/vlmark/

Do góry
Bonus: Unibet
#607224 - 24/06/2006 18:06 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
pablo6 Offline
stranger

Meldunek: 13/06/2006
kwalifikacje do wimbledonu przespane, ale na szczęście turniej główny już jest.
moje typy to:

fernandez - martinez granados
fernandez to zawodniczka która błysnęła we french open w 2002r. (półfinał). później plaga kontuzji, które ją prześladowały. spowodowało to spadek w rankingu i konieczność gry w kwalach, które przeszła zarówno na roland garros jaki i teraz w wimbledonie bez straty seta.
martinez granados już 30 lat co u kobiet jest dużo. grywa właściwie tylko na clayu. w tym roku bardzo słabo. oprócz australian open i french open (gdzie dotarła do 2 rundy) nie przeszła od sierpnia 2005r. pierwszej rundu w żadnym turnieju wta! (nie licząc chalangerów). na trawie grywa niezwykle rzadko. jedyny występ na wimbledonie w 2003, kiedy to grała w 2 rundzie. później w 2004 i 2005 odpadała w 1r. kwalifikacji. wczęsniej nie grywała. nie grała też w innycvh turniejach na trawie. teraz wystawiona bez kwalów do 1 rundy.
doświadczenie na trawie po stronie fernandez, która nie stroniła od tej nawierzchnii (m.in. 2r. w wimbledonie2002, ćwierćfinał w birmingham2002)
h2h: 1:0 dla fernandez-6:1,6:3 na clayu
więc: wiek. doświadczenie w wielkim szlemie, wyniki i h2h na korzyść fernandez

vakulenko - king
vakulenko zdecydowanie lepsze osiągnięcia. parę tygodni temu 3r. french open, 2r. wimbledonu2005 (przegrana dopiero 7:9 w 3secie z pierce!!). weszła teraz do turnieju jako LL, ale na pewno będzie groźna.
king z kolei w wielkim szlemie grała w 2r. us open. ma dopiero 17lat. na trawie nie udzielała się. w wimbledonie tylko 2r. w juniorskim turnieju w 2005. wynika z tego że trawa jej nie odpowiada.

vesnina - sanchez lorenzo
vesnina powoli się rozkręca. w tym roku na trawie pokonała schruff, razzano i urwała set dementievej.
sanchez lorenzo w tym roku ewidentnie równia pochyła. nie grała w ogóle na trawie w tym roku. na clayu też słabiutko. co prawda w wimbledonie 2005 i 2004 przechodziła do 2r. ale wygraywając z domachowską i o'brien.
wzrost formy i progresja wyników wskazują faworytkę w vesninie.

Do góry
#607225 - 24/06/2006 18:07 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
_Carola_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/07/2002
OK PIERWSZA RUNDA bywa zazwyczaj sdla wielu z nas zgubna ZWŁASZCZA na wimbledońskiej trawce spróbujmy wiec może jakos wytypować mecze gdzie prawdopodobieństwo zonka jest najmniejsze i gdzie granie singli bądż dubli może dac najwiekszą stope zwrotu

unikanie meczy z przedziału 1,01-1,20 będzie tutaj chyba podstawą , wyjatek !!
myszkina-black 1,10 moim zdaniem bardzo pewna 1 przede wszystkim ze względu na to ze pani black nie grywa juz zawodowo singla a myszkina właśnie dzisiaj pokazała , ze nawet na wimbledonie trzeba sie będzie z nia liczyc

peer-fedak 1 1,15 dosc podobna sytuacja spotkanie nadajace się na dokładke
fedak na trawie to total abstrackcja bilans za ostatnie 10 lat 0-5 nie grywa trawy nie przygotowuje sie kontra peer która pokazała w ostatnich 2 tygodniach że dobrze radzi sobie z serwisem czego dosc dobra pokazówka był mecz z bondarenko

perry-barrois 1 1,30
barrois b.ładnie w kwalifikacjach więc tutaj nie jestem jakos super przekonany , ale perry lubi trawke i dała dosc dobrze ostatnio zarobic z duzo lepszymi zawodniczkami niż niemiecka strzelba
pokonanie suchej i craybas oceniam wyzej niż kwalifikacyjne wygrane barrois , no i barrois nie wygrywa raczej meczy z zawodniczkami pokroju perry , wiec tutaj uważam ze powinno siąść

czink-pous tio 1 1,55
granie przeciwko pous tio -kompletnie zero przygotowań jak co roku do trawki 1-1 bilans z zesżłego roku jak i ostatnich 10 lat
laura ma w dupce trawe i pokazuje to regularnie
czink probowała walczyc w birmingham po przejściu kwalifikacji z arvidson 3 sety - porażka z voskobajewą poxniej jedynie martwi na maxa ,ale czink to zawodniczka na twarde nawierzchnie a pous zdecydowanie piaskowiec
tanasugarn-castano 1 1,40
kwalifikantka z pania co to ma 1/11 na trawie wiec ja sie nie zastanawiam i gram dalej konsekwentnie przeciw castano

lichovtsewa-foretz 1 1,25
licha jak co roku szykuje forme na 1 turniej na wimbledon i nie zamierzam tego przeoczyc a razzano koszmarny sezon mimo całkiem niezłego w sumie bilansu na trawce

jackson-flipkens 1 1,35
jamea bardzo duze wrazenie na mnie zrobiła ostatnimi wynikami i mimo ze flipkens dobra w kwalifikacjach to chyba za mało ja jamee

tu-bardina 1 1,40 --tu jak burza w kwalifikacjach wczesniej dobry turniej i przegrana z zvonareva dopiero a pokonanie bartoli na przykład

i rodzynek z panów bloomfield-berloq jak co roku przeciwko berlocowi na wimbledonie

Do góry
#607226 - 25/06/2006 16:05 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
haven Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/01/2006
Widze nikt się nie odzywa , pewnie wszyscy załamani postawą Anglików:) , a jutro na kort nr 7 około godziny 15.00 wejdzie Agnieszka Radwańska , w przypadku ewentualnej wygranej naszej Agniechy.. dalej Pironkova bądz Groenfeld więc zawodniczki w zasięgu , szcególnie małozwrotna taka Karlovicova Niemka , oby obie nasze awansowały do 2 rundy , Marta trudniejsza drabinka w 2-giej rundzie najprawdopodobniej Ana Ivanovic , ale wkońcu Marta musi sie nauczyć grać i biegać co ..jak sądzicie tennisexpowie, Marcel , Fozzie? Please write anything else.

Do góry
#607227 - 25/06/2006 16:06 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
pablo6 Offline
stranger

Meldunek: 13/06/2006
i druga porcja typów na 1 rundę:

tanasugarn - castano
tanasugarn jest specjalistką od trawy. na szybkich nawierzchniach osiągnęła większość swoich sukcesów. w wimbledonie osiągała 4 rundy w 2004, 2002, 2001, 2000, 1999 i 1998.
w tym roku musiała grać w kwailifikacjach i straciła w 3 meczach 9 gemów. ma już co prawda 29 lat, ale powinna bez problemów rozwiązać sprawę w 2 setach.
jej rywalka castano również ma już swoje lata (27). za to wręcz odwrotnie: preferuje clay. bilans na trawie (w wta): 1:10!!! nie wygrała w karierze meczu w wimbledonie!
nie grały ze sobą dotychczas.
zdecydowanie typuje 2:0 dla tanasugarn.

kutuzova - osterloh
kutuzova młodziutka: 18 lat jeszcze nie skończone. w tym roku na roland garros osiągnęła 2 rundę, gdzie przegrała z dementievą w 3 seatch. potem na trawie 2 mecze wygrane i 1 przegrany. w zeszłym roku grała w kwalach wimbledonu i dopiero w 3 rundzie przegrała z jackson. największy sukces w zeszłym roku w indian wells - 4 runda. oprócz tego wygrane dwa turnieje, ale w cyklu itf. juniorskie sukcesy w wielkim szlemie to: finał w australian open. spodziewam się w najbliższym czasie progresji wyników młodej ukrainki.
jej rywalka gra już od wielu lat (ma 28 lat) ale bez sukcesów. grywa sporo na trawie, ale wyniki słabe, wygrywa tylko ze słabymi rywalkami. największy sukces w wimbledonie to 3 runda w 2001 (od tej pory nie przeszła 1 rundy, lub kwalów) i 4 runda w 2000. w tym roku sporo grywała w cyklu itf, a w cyklu wta żadnych sukcesów (tylko 3 runda memphis i przegrana z craybas). w tym roku na trawie przegrała już 4 spotkania z: rodionową, tu, poutchkovą i keothavong.
h2h: 2:0 dla kutuzovej (oba mecze na clayu).
stawiam więc na młodość.

Do góry
#607228 - 25/06/2006 19:32 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
1 runda

Tanasugarn -Castano
Po pierwsze doswiadczenie w grze na trawie, po drugie styl gry pasujący na tą nawierzchnie czyli swietna praca nóg, dobre czucie pilki w kazdym uderzeniu tzn tyle sily i rotacji zeby sprawic rywalce jak najwiecej klopotów no i po trzecie gladkie przejscie przez kwalifikacje co daje bardzo duzy handicap, gdzie tammy pokonala zawodniczki na trawie podobnie grozne jak kolumbijka. Catalina na trawie grac nie umie i raczej juz sie nie nauczy, styl gry baloniasty i meczenniczy zupelnie tu nie pasujący.

Krajicek -Stosur
Sammy pomimo stylu gry teoretycznie pasującego na trawe nigdy nie potrafila jakos osiagnac tutaj zadnych wynikow, wystarczy powiedziec, ze tym roku dwa razy nie udało jej sie przejsc kwali do Brimingham oraz Eastbourne. Misa natomiast na trawie czuje sie jak ryba w wodzie, no i zeszlotygodniowe zwyciestwo przed wlasna publicznoscia oraz pokonanie(co prawda po spotkaniach przelewających sie kontrowersjami ale zawsze) paru wysoko klasyfikowanych rywalek z pewnoscia dalo jej ogrmonie duzo pewnosci siebie i wiary, ze tutaj jest w stanie ograc kazdego. Z reszta sama po finale powiedziala, ze czuje sie gotowa na poniedzialek i na pierwszy wielki wielkoszlemowy wynik wiec pozostaje mi jej uwierzyc, ze wie co mowi Dobry serwis, swietny bh no i walka o kazda pilke do upadlego to cechy, ktore szczegolnie lubie u holenderki

Fernandez -Martinez Granados
Hiszpanka jest typową przedstawicielką swojej nacji, tenis cierpienniczy, baloniasty i preferowana gra na przerzut oraz zameczenie rywalki. Fernandez zdecydowanie ma argumenty na szybkie korty, od zawsze jej najgrozniejsza bronia byl serwis co na trawie jest nie do przecenienia zwlaszcza w swiecie kobiecego tenisa Po drugie Clarisa popelnia bardzo malo bledow, jest dobrze wyszkolona technicznie a takze dysponuje mocnym uderzeniem z za koncowej linii. Hiszpance brak argumentów na tej nawierzchni, no i warto dodac, ze argentynka rowniez jest kwalifikanatką co stawią ją w jeszcze bardziej uprzywilejowanej pozycji.

Vakulenko -King
Na Vanię i jej przyszłe sukcesy liczyła cała amerykanska federacja a tymczasem filigranowa zawodniczka o azjatyckim pochodzeniu oswiadczyla, ze to jest na 99,9% jej pierwszy i ostatni sezon w zawodowym tourze poniewaz Amerykanka wybrała studia i kontyunowanie edukacji w pełnym wymiarze zamiast korespondencyjnej nauki Także pobawi sie w tourze do konca roku i wątpliwe aby po ukonczeniu studiów wrócila jeszcze do zawodowego tenisa. Dlatego właśnie głownym powodem tego iż grajaca do tej pory jedynie na nawierzchniach twardych za oceanem Vania przyjechała do Europy jest obowiazek startu w turnieju wielkoszlemowym bo po co wymyślać uraz kiedy moze sie poszczesci w losowaniu i bedzie frajda pograc troche dluzej. Niestety los nie był łaskawy i skojarzył King z Vakulenko, ktora po pierwsze ma doswiadczenie w grze na trawie, po drugie grala juz tutaj w kwalifikajach, po trzecie jest dosyc regularnie grajacym hardhiterem a plaskie strzaly na trawie to dobra i sprawdzona bron. Vania nie ma zadnego doswiadczenia w grze na tej nawierzchni i ma slabiutki serwis także ciezko mi sobie wyobrazic aby mogla pokonac mądrze grającą ukraninke.

Daniilidou -Peng
Eleni lubi i potrafi grac na trawie, wygrywala juz cale turnieje na tej nawierzchni w przeciwienstwie do peng, ktorej brak doswiadczenia moim zdaniem bedzie gwozdziem do trumny.Greczynka gra swietny jednoreczny, czesto slajsowany, backhand, gra czesto z duza rotacja i fantazją zmuszając rywalki do ruchu a także myślenia co zdecydowanie jest najgorszymi aspektami w grze chinki. Serwisowo obydwie tenisistki nie naleza do czolowki ale grą z glebi kortu a takze umiejetnosciami technicznymi przy zagraniach sytuacyjnych Eleni moim zdaniem bije rywalke na glowe i moze nie po spacerku ale jednak zdecydowanie awansuje dalej.

Oprócz tego na pewno można dorzucić ALG ktora serwisem zabije niestety slabiutko serwującą Pironkovą, Bartoli ktora zagra z Camile'nie umiem mocno uderzyc pilki ani solidnie zaserwowac' Pin, oraz Safine z przypadkowa pogromczynią rok temu Sereny - Jill Craybas

Do góry
#607229 - 26/06/2006 18:29 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/08/2003
SIEMA ŚCIEMA, widze że juz wszytsko powiedziano, chociaz nie do końca

Gajdosova-Pratt (2) 1.83

Australijka to weteranka już powoli można powiedzieć kortów światowych, która własnie głównie swój potencjał pokazuje w wielkich szlemach, szczegómnie właśnie Wimbledon jest jej jednym z bardziej ulubionych turniejów. Wiadomo ulubiony to jedno gra to drugie, ale jak spojrzę na atuty Gajdosovej to sorry ale... 2 zdecydowana

Washington-Schruff (1) 1.52

Mashonke juz widziałem w Rolandzie jak prawie wyrzuciła z turnieju Szparke, dziewczyna zrobiła "5 kroków do przodu" w swoim tenisie, po pierwsze zrzuciła zbędne kilogramy i rusza sie zdecydowanie lepiej po korcie, jest teraz bardzo szybka i gra zdecydowany tenis. Nie chcę mówić iż bedzie tutaj KO ale moim zdaniem szybkie 2 sety

Raymond-Shvedova (1) 1.31

Lisa wątpie aby odpuszczała singla, po tym jak w deblu dzieje sie coraz gorzej, sama twierdzi nie cieszy juz ją gra deblowa tak jak kiedyś, a wogóle Sammy straciła troche blasku przy niej grając non stop. Wydaje mi się iż Raymond jest w stanie dojść naprawde dasleko bo to mimo wszystko świetna zawodniczka, która jako jedyna na świecie wygrała mecz ze stanu 0:6 0:5 *0-30

Santangelo-Frazier (1) 1.57

Serwis i gra na przestrzeni ostatniego całego sezonu, Mara jest w niezlej dyspozycji i mysle że to jutro udowodni

Shaughn.-A.Bondar. (2) 1.76

Debel Groenefeld/Shaugnessy przegrywa 0:6 0:6, nie wiem co było tego przyczyna ale napewno nie gra ALG, któa cos tam pokazuje. Wydaje mi sie że to jakies osobiste problemy Amerykanki odzwierciedliły taki koszmarny wynik, którego trudno nie skomentować

Do góry
#607230 - 27/06/2006 19:17 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
czuczu1910 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/12/2005
Witam
Tak patrze sobie w jutrzejsza oferte i w oko mi wpadla fajna para
Gajdosova-Pratt
mecz mlodziutkiej 19-letniej slowaczki malo doswiadczonej z dosc utytulowana australijka juz bardzo doswiadczona u schylku kariery Pratt gladziutko przeszla qwale wygrywajac z zawodniczkami moze nie najlepszymi ale dosc solidnymi przynajmniej vakulenka a mloda jarmila jeszcze w swojej karierze nie grala w wimbledoenie i wogole jej starz na trawie jest bardzo maly a to jak wiemy jest bardzo wazne jak dla mnie nicole jutro wychodzi na kort i wygrywa
CHCIALBYM POZNAC WASZE ZDANIE NA TEMAT TEGO MECZU ??

Do góry
#607231 - 28/06/2006 07:03 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Black_Hunter Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/04/2006
Gajdosova : Pratt 1

Gajdosova:

Młoda gniewna 19 lat.W tym roku swietne występy na hardzie,dobra gra na trawie w Eeastbourn na rozkładzie w tym turnieju turniejowa jedyneczka Stosur oraz zawsze grozna na trawie specjalistka od Wimbledonu Foertz(czyli jednak polubiła trawe).
Bilans meczy w tym roku to 39:12 !! Z zawodniczkami z wyzszej i nizszej półki.

Pratt:

Jesli na kims robią wrażenie odpadniecia tej zawodniczki w latach 1999-2004 w 1 rumdach Wimbledonu(2-10) i przegrana w tym roku z zawdoniczka z 606 miejscem w rankingu.Oraz to ze ta kobieta ma juz 33 lata i nie wiem czy z mloda szybka Gajdosovą wygra samym doswiadczeniem,zreszta doswiadczenie malo to mu da rzeczy liczy sie jak wiadomo łupanie Jedyna rzecz ktora za nia przemawia to nawet dobre wystepy w Birmigham gdzie wygrala z Tanasugarn i powalczyła z Peng to nie mozna chyba mówic ze zdecydowanie ten mecz wygra.

Thx Dla mnie "zdecydowanie"dzisiaj Gajdosova

Do góry
#607232 - 28/06/2006 07:17 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
czuczu1910 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/12/2005
Witam Black_Hunter
A nie wydaje ci sie ze ta nawierzchnia wymaga wiekszego doswiadczenia niz inne nawierzchnie pratt przeszla qwale pokonujac kirkland i vakulenko a wiec nie takie slabe zawodniczki a gajdosova nie grala wielu meczy na trawie nawet nie miala qwali wiec to bardziej przemawia za australijka

Do góry
#607233 - 28/06/2006 07:22 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Black_Hunter Offline
Carpal Tunnel

Mi sie wydaje ze Vakulenko byla swiadoma ze jest najwyzej rozstawiona bo z numerem 2 i wiedziala ze nawte jesli przegra z Pratt to i tak bedzie LL wiec ja nie patrze na ten mecz bo ewideentnie Vakulenko go odpuscila.Hmm no nie wiem czy wymaga,spytaj sie Philipussisa albo Karolovica czy dla nic jest ważne doświadcznie na trawie Ale napewno troszeczke trzeba miec

Do góry
#607234 - 28/06/2006 09:11 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
haven Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/01/2006
Mecz Radwańsiej dziś na 80% na Polsacie Sport , mecz na korcie nr 6!

Do góry
#607235 - 28/06/2006 09:19 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
El_Darro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/06/2003
Daniela Hantuchova vs. Jamea Jackson @ 2
Przekonałem sie już na tamtym wimbledonie, że Jamea może dobrze grać na trawie. Wówczas awansowała do drugiej rundy wygrywając z gładko kwalifikacji i z Marrero. W poprzednim tegorocznym turnieju na trawie dotarła do finały pokonując po dorodze m.in. Koukalovą, Jankovic, Likhovtsevą oraz Sharapovą. Z tego co pamiętam, bo nie oglądałem turnieju w Birmingham to Jackson mimo że jest mała wzrostem to jednak często posyła dokładne piłki po crossie, jest bardzo szybka. W pierwszej rundzie pokonała Flipkens w 3 setach 4:6 6:4 6:1. Daniela Hantuchova jak zwykle bardzo nieobliczalna podobno już częsciej można ją spotkań na treningu tenisa, niż na wybiegach projektantów mody. Hantuchova w poprzedniej rundzie (widziałem dość duże fragmenty meczu) pokonała Camerin 6:4 4:6 6:1 popełniała dużo niewymuszonych błędów i jeżeli Jamea będzie miała swój dobry dzień i piłki będą lądować po rogach to nie widze dużych szans dla słowaczki. Myśle że mina kibica i samej Danielki z wczorajszego meczu mówi wiele o jej grze.

Agnieszka Radwanska vs Tsvetana Pironkova @ 1
Chyba każdy wie, że Agnieszka wygrała turniej juniorski w 2005 roku w tej chwili wchodzi wielkimi krokami do światowej czołówki. W poprzedniej rundzie polka wygrała z równie młodą i utalentowaną białorusinką Azarenka 7:5 6:4. Bułgarka Pironkova wygrała z turniejową 13 Groenefeld 3:6 6:3 6:1.

Do góry
#607236 - 28/06/2006 12:53 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Black_Hunter Offline
Carpal Tunnel

Co do Radwaśnkiej to bym uwazal,sama mówila ze na poczatku trzesly jej sie nózki i rączki i ze to juz nie jest juniorski tenis,Azarenka jeszcze byla w jej zasiegu ale Pironkova podbudowana wygrana z Gronefield i wiekszym obyciem w turniejach duzej rangi napewno ma wielkie ,wielkie szanse pokonac Polke czego jej oczywiscie nie życze Ale Radwanska moze zabic stres i nerwowosc.

Do góry
#607237 - 28/06/2006 20:26 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
I za nami kolejny dzień Wimbledonu , arcyciekawe stojące na wysokim poziomie spotkanie Radwańskiej z Pierożkową , zakończone przy stanie 7-5 5-5 , Bułgarka przerwała wypatrując deszcz którego nikt nie widział , gry sie toczą dalej na innych kortach , jutro dokończenie i zdziwie się mocno jak Aga nie zagra w 3 rundzie , w porównaniu do Domachowskiej to niech to będzie mobilizacja dla Marty , Aga jest o 1-2 klasy lepsza

Do góry
#607238 - 29/06/2006 08:47 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
adingh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/07/2004
GB wystawiło kursy na spotkanie Radwańskiej i zdziwiłem się jak zobaczyłem 1.50 na polską tenisistke.

Oglądałem jej wczorajszy mecz i widać, że gra spokojnie i już była w pierwszym i w drugim secie w złej sytuacji, gdzie Pironkova miała przewagę przełamania i wyszła z tego obronną ręką. Aga nie popełnia dużo niewymuszonych błędów i myśle, że swoją konsekwencją nie da szans Bułgarce. Oglądałem wczoraj też mecz Domachowskiej i między nią a Radwańską nie ma porównania.

Do tego dodam kilka mniejszych kursów takich jak Ljubicic, Tursunov i Hewitt.

Do góry
#607239 - 29/06/2006 09:27 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
$Neverland$ Offline
member

Meldunek: 08/08/2005
noo...faktycznie niski kurs na Radwanską 1.34 w B&W a swoją drogą nie sadzisz ze Ljuba bedzie zmeczony po wczorajszym "maratonie" ja bym ten mecz odpuscił

Do góry
#607240 - 30/06/2006 06:46 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
donbagino Offline
old hand

Meldunek: 04/07/2004
Dzis mecz III rundy z udziałem Radwańskiej

Radwanska A. v Tanasugarn T. 1,67 - 2,02 GB

Dziwię się bardzo tym kursom. Dlaczego Radwańska jest stawiana jako faworytka?
Ok, Radwańska jest dużym talentem, ma mocną psychikę, ale w poprzednich rundach grała z zawodniczkami młodymi, z niewielkim doświadczeniem.

Tym razem przyjdzie jej zmierzyć się z "starą" wyjadaczką. 29-letnia Tajka zaliczyła w swojej karierze wiele Wimbledonów, sporo razy dochodziła do 4 rundy. Prezentuje solidny tenis, zwłaszcza na trawie.

Według mnie kursy powinny być 50/50, ewentualnie nawet jako faworytkę postawiłbym Tanasugarn.

Typ: Tanasugarn 2,02, 5/10
Pozdro

Do góry
#607241 - 30/06/2006 06:52 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
moim zdaniem tez zwyciezca tej pary bedzie Tanasugarn , mimo sympatii i uznania dla Agi , zycze jej jak najlepiej , ale twierdze ze na trawie z Tajka raczej sobie nie poradzi , moj typ Tanasugarn

Do góry
#607242 - 30/06/2006 06:57 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Tom Krus Offline
veteran

Meldunek: 11/03/2006
ja dorzucę wypowiedz Radwańskiej, bo z powyższych postów wynika, ze to (tylko) Pironkova wyglądała przerwania pojedynku - "Czy przerwanie meczu w środę pomogło mi? Byłam bardzo zmęczona, nie miałam nawet siły jeść. Wypiłam tylko przed snem napój energetyzujący i zjadłam batonika. Trawa jest chyba najbardziej męczącą fizycznie nawierzchnią. Nie wiem, jak by się to skończyło, gdybym nie obroniła tych dwóch setboli i nie zaczęło się ściemniać – zakończyła Radwańska."

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08