#607747 - 24/06/2006 19:54
[1/8] Portugalia - Holandia
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#607749 - 25/06/2006 06:49
Re: [1/8] Portugalia - Holandia
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/11/2003
|
Quote:
Przyklad wczorajszego spotkania, dwie wyrownane druzyny, mysle ze to spotkanie zakonczy sie remisem, rozstrzygnie sie w dogrywce lub rzutach karnych.
Remis napewno w normalnym czasie gry.
pewne to jest tylko to ze umrzemy
|
Do góry
|
|
|
|
#607753 - 25/06/2006 09:30
|
old hand
Meldunek: 22/04/2005
|
a ja kibicuje Oranje i myślę, że przejdą dalej. Portugaleiros mają znakomitego trenera ale nawet on nie pomoże, generalnie''europejska brazylia'' gra jakąś taką padline, nie podobali mi sie ani w elinimacjach ani w towarzyskich. tutaj by brnąć dalej trzeba dysponować mocną siłą rażenia, Portugalii tego brakuje, jakoś nie mają napastników, bo podstarzały Pauleta mógłby kręcić conajwyzej tomka hujto. ich siła tkwi w nieszablonowych pomocnikach, jednak cristiano zawodzi, coś ten jego talent nie rozwija się tak jak powinien, było to widać w man utd, gdzie fantastyczne występu przeplatał ze słabymi, deco nie gra tak dobrze jak w barcy, figo powinien zrobić już to co wcześniej uczynił rui costa czy rui jorge. mecz może być równy, jednak liczę na cwaniactwo i nietuzinkowe zagrania, badź co bądź, większych - moim zdaniem - indywidualistów z Holandii. ORANJE !!! 
|
Do góry
|
|
|
|
#607754 - 25/06/2006 11:14
|
member
Meldunek: 21/01/2005
|
Koko Pozwolisz że nie zgodze sie z twoją oceną zawodników portugalii. Cristiano Ronaldo w wieku 21 lat gra na codzień przeciwko świetnym, twardo grającym obrońcom. Rzeczywiście dobre występy przeplata słabymi, jednak porównując jego występy z wystepami np. Beckhama czy Giggsa w wieku lat 21 nie można powiedzieć, że ten chłopak nie rozwija się tak jak powinien. Figo i Deco to zawodnicy, ktorzy w dotychczasowych meczach grali nie najlepiej, jednak to po ich strzałach/akcjach Portugalia zdobywała bramki. Jeżeli chodzi zas o Holendrów to o ile ze skrzydłowymi nie ma problemów, ze środkowymi pomocnikami jest żle, jeżeli nie tragicznie. Holandia ma przewagę jeżeli chodzi o siłe ognia, maja też wybitnego bramkarza, który nie raz ratował im tyłki. Jednak myśle że nie mając środka pola holendrom nie uda się pokonać dobrej portugalskiej obrony. Dlatego też gram 5/10 awans Portugalii za 2,26 w Profku
|
Do góry
|
|
|
|
#607755 - 25/06/2006 12:34
|
Pooh-Bah
Meldunek: 17/09/2005
|
Quote:
ja zastanawiam sie nad tym czy Pauleta strzeli bramke?? mysle ze tak do tej pory szlo mu jako tako i strzalil tylko jedena bramke ale za to jedyna w meczu z Angola. teraz mecz z silna Holandia ktorej kibicuje od poczatku i uwazam ze sa w stanie dojsc daleko!! jednak typ na Paulete ze strzeli bramke bardzo mnie kusi co o tym sadzicie??
hmm ciebie to kusi, mnie lekko odrzuca no coż niektórzy pewnie zastanawiają się czy Portugalczycy w ogóle strzelą bramkę, a ty czy uda się to Paulecie. Holandia wydaje sie być takim "minimalnym faworytem", ale abstrachując od tego przewiduję mecz z niewielką ilością goli i Pauleta na pewno nie będzie miał łatwo...
|
Do góry
|
|
|
|
#607757 - 25/06/2006 18:43
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Piekny mecz nam sie szykuje, a ja poszukalem pare zakladow. Po pierwsze dla mnie faworytem jest Portugalia, dlaczego? bo Pomoc i bo Luis Felipe Scolari, to sa 2 aspekty, gdzie Por goruje zdecydowanie moim zdaniem. Holandia mnie nie przekonuje, nie zagrali zadnego wspanialego meczu, Portugali to samo, ale z Meksykiem, z ktorym Argentyna tak bardzo sie meczyla wygrali drugim skaldem, wiec moze jednak sa silni? Dla mnie to jest cichy faworyt, przez wszystkich mocno lekcewazony. Zaczne od zakladu: Portugalia strzeli 1.28 - taki kurs znalazlem dzis w betako, to jest dobry zaklad, obrona Holendrow mnie nie przekonuje, nie sa to wspaniali zawodnicy, do obrony sprzed kilku lat w moim mniemaniu im sporo brakuje. Holandia-Portugalia x2 1.51 - zacznijmy od tego, ze sie wcale nie zdziwie jak bedzie dogrywka wzorem Euro ostatnich, licze na lekka przewage Portugalii dzieki stlamszeniu przede wszystkim przez Deco i Maniche srodka pomocy przeplatanaego rajdami Van Persie i Robbena, dla mnie tylko oni sa w niezlej formie na tym mundialu, ogolnie gram na Portugalie we wszelkich mozliych zakladach, uzasadnienie bedzie podobne, wiec nie ma co wszedzie tego pisac. Hol-Por (aw.) 2 2.13 - kurs dla mnie sporo zawyzony no i na koniec pereleczka: over 2.5 2.35 w GB - takich kursow na over nie przepuszczam, zawsze takie cos gram bez wzgledu na druzyny, poza tym te zespoly sa raczej lepsze w ofensywie, dodatkowo typ podparty statystykami, ostatnie 4 mecze grupowe oraz pierwsze 3 1/8 finału to undery, czy moze tak dlugo utrzymywac sie taka seria? Mysle, ze najwyzszy czas. Osobiscie licze na piekny mecz, przede wszytskim szybki i 2:1 dla Portugalii, nie zdiwie sie jednak jak bedzie 2:2 i rzuty karne, oby na korzysc Portugal. Pozdrawiam, mam nadzieje, ze bede sie cieszyl tak jak po Anglii 
|
Do góry
|
|
|
|
#607758 - 25/06/2006 18:43
|
old hand
Meldunek: 25/04/2005
|
Portugalia - Holandia Osobiscie niegram tego meczu. Portugalia ma pase 13 meczów bez porazki Oba zespoły spotkały sie 9 razy. 5 wygranych Portugali 3 remisy 1 wygrana Holandi
|
Do góry
|
|
|
|
#607761 - 25/06/2006 21:03
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/04/2005
|
Quote:
Holandia awans - 1.72 expekt under 2.5 - 1.60 expekt
Mecz sieczka. Chamski jak cholera.
Holandia out, ale under wszedł 
|
Do góry
|
|
|
|
#607762 - 25/06/2006 21:03
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/01/2006
|
w mojej też zostanie..ze względu na idiote za mikrofonem..który sam nie wie co mówi a bierze za to gigantyczne pieniądze:
sędzia Pul z anglik,
po grahamie angliku sedziu,
van Nistelroj
Venegor of Haselink
nie wymawianie VAN w nazwiskach Holendrów,
i inne bajki...jaka szkoda że ten mecz był akurat na TVP buuuuuuuuuuuu :<
|
Do góry
|
|
|
|
#607763 - 25/06/2006 21:05
|
Live fast, die young
|
Quote:
No cóż...zaskoczyła mnie w pierwszje polowie Portugalia, która prowadzi mając jednak tylko 10 zawodników na boisku. Ponadto Holendrzy powinni mieć odgwizdanego karnego, który prawdopodobnie przyniósłby wyrównanie.
W obliczu zaistniałem sytuacji utrzymuję swój typ na końcowy remis i karne
Oj Hynek, tam byl wczesniej faul Kuyta. ogladaj, patrz, a nie brednie wypisujesz.
Poza tym zajebiste kursiki mi powchodzily, tylko over nie wszedl, ale stracilem caly szacunek dla Holandii, ta druzyna spadla zdecydowanie najnizej, za ta akcje Heitingi, kiedy pilki nie oddal. . Za to powinni dyskwalifikowac 
|
Do góry
|
|
|
|
#607766 - 25/06/2006 21:44
Re: [1/8] Portugalia - Holandia *DELETED*
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/04/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#607767 - 25/06/2006 21:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
Quote:
Ja powiem jedno, abstrachujac od Ivanowa, bo nie on jako sedzia jest najwazniejszy (choc oczywiscie byl amasakryczny):
STOP HEITINGA 
NIGDY na tym forum nie uzywalem wulgaryzmow,ale zrobie wyjatek.
I nawet jesli dostane za to ostrzezenie/bana, uwazam,ze warto
wszystkie inne, kartki, poszturchiwania, faule, quasi-faule, podpuchy - jestem w stanie zrozumiec. Bo to jest czescia gry, niestety. Nie cieszy mnie to,ale tak jest.
Ale nie oddania pilki w takiej sytuacji jak zrobil to Heitinga, nie wybacze i nie zapomne. To nawet nie wypada komentarza

PS A tak na marginesie, obejrzyj powtorke i powiedz mi,ze Figo nie dostal w tej sytuacji w twarz ...
Edited by Bzyku (26/06/2006 09:09)
|
Do góry
|
|
|
|
#607770 - 25/06/2006 21:57
|
Live fast, die young
|
Quote:
Aha, jeszcze jedno, Figo to oszust... co czyni go godnym reprezentantem swojej reprezentacji. Na szczęście drobne cwaniaczki, które dostały w dupę u siebie w finale ME 2004 kończą swój udział w turnieju w następnym meczu.
Nie skoncza, nie skoncza , skoncza z Brazil w 1/2. 
|
Do góry
|
|
|
|
#607771 - 25/06/2006 21:59
|
addict
Meldunek: 01/03/2005
|
Quote:
To mógł być najlepszy mecz tych mistrzostw, brakowało tylko dogrywki by stał się to klasyczny pojedynek.
Dla mnie mecz był super, pełny emocji, itd. Sędzie trochę walnięty jest, ale na tym mundialu to norma. Costinha powinien dostać czerwiną kartkę... dużo WCZEŚNIEJ. Deco powinien zobaczyć czerwień... dużo WCZEŚNIEJ. No ale mimo wszystko mecz mi się podobał i dostarczył niezłe widowisko. Nie zgadzam się z "ekspertami" w studiu, że kiepski mecz, wszystko złe, ogólnie negatywna paranoja.
Podobnie postrzegam to spotkanie - dla mnie wielkie widowisko. Emocji full, akcji bramkowych też nei brakowało, poprzeczka, walka o każdy centymetr murawy, tetr, widowisko, show. To właśnie takie mecze się pamięta, takie przechodzą do historii.
pozdrawiam w_nie
|
Do góry
|
|
|
|
#607772 - 25/06/2006 22:07
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Aha, jeszcze jedno, Figo to oszust... co czyni go godnym reprezentantem swojej reprezentacji. Na szczęście drobne cwaniaczki, które dostały w dupę u siebie w finale ME 2004 kończą swój udział w turnieju w następnym meczu.
Figo zostal w tej sytuacji uderzony w twarz.Mysle, ze na powtorkach bylo to widac uwaznie ...
Poza tym, nie wybielajcie Oranje, tylko dlatego,ze im kibicowaliscie ...
jakie zdanie odnosnie Heitingi? ..
pzdr, Mindman
|
Do góry
|
|
|
|
#607774 - 25/06/2006 22:14
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
nie bardzo rozumiem o co Wam chodzi z Figo. owszem, cwaniaczek z niego jest niezły, ale w tej konkrentej sytuacji dostał w twarz równo. głupi to jest ten obrońca Holandii, bo Portugalczuka wyprzedził i wystarczyło przyblokować go ciałem, a że mu sie zachciało machac łapami jak na zabawie w remizie to już jego problem ...
exactly 
|
Do góry
|
|
|
|
#607778 - 25/06/2006 22:31
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
Tak szczerze to nie wiem czemu obwiniacie Figo za sytuacje w której Holender dostał czerwona kartke. Teraz takie sytuacje są wpisane w mecze piłkarskie, nie chciałbym aby ktoś sądził że to pochwalam ale niestety tego nie zmienie.Jeśli Figo zachował sie nie Fair no to jak zachowała sie Holandia nie oddając piłki Portugalczykom  Może troche o meczu:więc tak! jak padła pierwsza czerwień w tym meczu to myślałem że Holandia wyrównana a nawet wygra ten mecz tak się nie stało mimo wielu okazji (chyba wtedy była ta poprzeczka z 3 metrów)potem kartka dla Holendrów i gra po 10 Portugalia bliska zdobycia bramki i znowu czerwona kartka dla Portugalczyka a chwile pózniej znakomita sytuacja Kuyta.Potem kartka dla Deco ale nie wiele znacząca ponieważ w samej koncówce. Po co opisuje sytuacje gdzie sędzia pokazywał czerwone kartki?po to aby pokażac że Holandia miała wyłożoną na tacy Portugalie brakło zimnej krwi a przedewszystkim Ruda i tutaj odnosze się do błedu trenera, ten król małego pola napewno lepiej poradził by sobie niż Kuyt!!! Nie będe juz opisywał tego co działo sie na placu gry za sprawą sędziego bo to jest po prostu parodia a nie 1/8 MŚ 
|
Do góry
|
|
|
|
#607779 - 25/06/2006 22:32
|
Live fast, die young
|
Quote:
Ani grosz. Kibicowałem Holandii bo nie lubię Portugalii - to taka drużyna mięczaków i drobnych oszustów, niczym inni południowcy. Ale będę miał radochę jak ich Anglicy wywalą za burtę...
Ja lubilem Holendrow, ale do momentu akcji Heitingi.Teraz dla mnie to leszcze. 
|
Do góry
|
|
|
|
#607782 - 25/06/2006 23:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2005
|
bylo widac, ze dostal w twarz, mial mnawet czerwony slad, 90% zawonikow zachowalo by sie na jego miejscu tak samo, 90% fauli to lekkie kosy, po ktorych zawodnik B klasy stal by na nogach. Chyba niektorzy sa slepi mowiac, ze Figo udawal, przeciez te kosy co ida na boisku w innych meczach i w tym takze to sa smiechu warte, 90% upadkow po faulach wyglada jakby scieto goscia siekiera a tak nie jest. Badzcie obiektywni, zawodnicy kazdej druzyny sie wywracaja w teatralny sposob aby mymusic reakcje sedziego przeciez o to im chodzi a nie wyzywajcie sie na biednym figo. Kibicowalem Holandii zeby nie bylo. A Figo moze zostac jeszcze zawieszony przez Fifa, po tym jak uderzyl Van Boomela bez pilki.
|
Do góry
|
|
|
|
#607783 - 26/06/2006 06:04
|
veteran
Meldunek: 16/05/2006
|
panowie to jak miał wg was sędziować ruski . po jednej żółtej by wystarczyło żeby ich utemperować ? bo mnie się wydaje , że dał za mało czerwonych . niektóre faule / na ronaldo czy "z grzywki figo albo sneijdera odepchnięcie portugala to było niesportowe zachowanie bardzo /powinny być natychmiast zamienione na prysznic w szatni i nic do tego nie ma , że to 1/8mś.przepisy są wszędzie jednakowe choć w życiu jak jest to wiemy.można nie mieć rąk i nóg byle by były plecy . najbardziej mnie zmroziła wypowiedź blattera , że ruski powinien dostać też żółtą kartkę . ciekawe dlaczego fifa broniła grahama poola za 3 żółte zanim dał czerwoną czy nie ukarała merka za wyimaginowane kartki /w meczu ghana - usa / . przecież oni sędziowali fatalnie a żaden nie miał tak trudnych sytuacji na boisku .no może chorwatom zagrzały się trochę grzywki ale to u nich normalne . nie chce bronić ruskiego ale na mój gust to i tak długo był cierpliwy ps. może ten mecz coś ruszy w betonie jaki się stworzył w fifa / u nas też jest podobny /  co by nie powiedzieć to sędziowanie jest bardzo słabe !!!!!!! 
|
Do góry
|
|
|
|
#607786 - 26/06/2006 08:42
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
Quote:
Mecz przegral Van Basten obrazajac sie na Ruuda. Powinien go wystawic w koncowce. Wiem, ze Ruud cos tam pyszczyl, ale nie wolno oslabiac zespolu, a zostawienie na lawce w pierwszej polowie Ruuda, to wystarczajaca kara.
Jestesm takiego samego zdania!czemu nie dał szansy człowiekowi, który przecież strzela tyle goli tak znakomicie potrafi zagrać w"małym polu".
Widoczny błąd trenera nie na miejscu według mnie było wpuszczenie kolejnego zawodnika środka pola chodzi mi tu oczywiście o Van der Varta.
|
Do góry
|
|
|
|
#607788 - 26/06/2006 09:25
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
no to mecz o którym dłuugo będzie się mówić już za nami...
Oczywiście przyczyną tego, że działo się tak jak działo był Valentin Ivanow, który całkowicie nie panował nad wydarzeniami na boisku.
Gra była ostra, i pewnie taka by pozostała, ale w rozsądnych granicach. Natomiast sytuacja, która przelała czarę goryczy to moim zdaniem sytuacja gdy Figo "z byka" walnął bodaj van Bommela.
No i później byłza to rewanż, później odpowiedź portugalczyków, holendrów itd.
Ivanov nie mógł tego widzieć, bo był odwrócony, ale widział to asystent o czym świadczy fakt pokazania żółtej kartki - czemu żółtej? Przecież czerwona ewidentna się należała.
I chwilę później Bouhlarouz uderza z łokcia... Figo. Którego nie powinno być na boisku. Ale tu uderzenie ewidentnie było - i za to się należała przynajmniej żółta kartka i tak było.
Nie można więc mieć pretensji do sędziego za czerwo dla Costinhi, Bouhlarouza.
Pierwsza z żółtych kartek Deco też całkowicie zasłużona (Heitinga nie oddał piłki, więc taką kosę dostał, że aż pewnie gwiazdki zobaczył - i dobrze mu tak). Druga w zasadzie też (nie chciał oddać piłki) - tylko że wtedy razem z nim żółtko powinien zobaczyć Cocu.
Moim zdaniem sędzia przesadził z wyrzuceniem z boiska van Bronckhorsta. To nie był faul na drugą żółtą kartkę. Ale trudno...
Oprócz tych 4-ch czerwonych kartek i tak powinien pokazać jeszcze 2: Dla Figo (za "byka") i dla Sneijdera (za chamstwo kiedy z pełnym impetem odepchnął portugalczyka sprawdzającego ile gwiazdek widzi Heitinga po kosie Deco).
Ale gdzieś w tym wszystkim umknie jedno - Holandia była wczoraj po prostu słaba! Tyle, że oni mieli pecha bo trafili na dobrego rywala - taka Anglia też była słaba, ale jej się upiekło bo grali z dużo słabszą drużyną.
P.S. Co do Heitingi - powinna FIFA wprowadzić przepis, że sędziowie mogą karać zawodników za tego rodzaju niesportowe zachowania.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|