Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#607767 - 25/06/2006 21:47 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2005
Quote:

Ja powiem jedno, abstrachujac od Ivanowa, bo nie on jako sedzia jest najwazniejszy (choc oczywiscie byl amasakryczny):

STOP HEITINGA

NIGDY na tym forum nie uzywalem wulgaryzmow,ale zrobie wyjatek.

I nawet jesli dostane za to ostrzezenie/bana, uwazam,ze warto

wszystkie inne, kartki, poszturchiwania, faule, quasi-faule, podpuchy - jestem w stanie zrozumiec. Bo to jest czescia gry, niestety. Nie cieszy mnie to,ale tak jest.

Ale nie oddania pilki w takiej sytuacji jak zrobil to Heitinga, nie wybacze i nie zapomne. To nawet nie wypada komentarza

PS A tak na marginesie, obejrzyj powtorke i powiedz mi,ze Figo nie dostal w tej sytuacji w twarz ...

Edited by Bzyku (26/06/2006 09:09)

Do góry
Bonus: Unibet
#607768 - 25/06/2006 21:54 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
To mógł być najlepszy mecz tych mistrzostw, brakowało tylko dogrywki by stał się to klasyczny pojedynek.

Dla mnie mecz był super, pełny emocji, itd. Sędzie trochę walnięty jest, ale na tym mundialu to norma. Costinha powinien dostać czerwiną kartkę... dużo WCZEŚNIEJ. Deco powinien zobaczyć czerwień... dużo WCZEŚNIEJ. No ale mimo wszystko mecz mi się podobał i dostarczył niezłe widowisko. Nie zgadzam się z "ekspertami" w studiu, że kiepski mecz, wszystko złe, ogólnie negatywna paranoja.

Do góry
#607769 - 25/06/2006 21:56 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
Conrad Offline

Aha, jeszcze jedno, Figo to oszust... co czyni go godnym reprezentantem swojej reprezentacji. Na szczęście drobne cwaniaczki, które dostały w dupę u siebie w finale ME 2004 kończą swój udział w turnieju w następnym meczu.

Do góry
#607770 - 25/06/2006 21:57 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Quote:

Aha, jeszcze jedno, Figo to oszust... co czyni go godnym reprezentantem swojej reprezentacji. Na szczęście drobne cwaniaczki, które dostały w dupę u siebie w finale ME 2004 kończą swój udział w turnieju w następnym meczu.

Nie skoncza, nie skoncza , skoncza z Brazil w 1/2.

Do góry
#607771 - 25/06/2006 21:59 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
wcale_nie Offline
addict

Meldunek: 01/03/2005
Quote:

To mógł być najlepszy mecz tych mistrzostw, brakowało tylko dogrywki by stał się to klasyczny pojedynek.

Dla mnie mecz był super, pełny emocji, itd. Sędzie trochę walnięty jest, ale na tym mundialu to norma. Costinha powinien dostać czerwiną kartkę... dużo WCZEŚNIEJ. Deco powinien zobaczyć czerwień... dużo WCZEŚNIEJ. No ale mimo wszystko mecz mi się podobał i dostarczył niezłe widowisko. Nie zgadzam się z "ekspertami" w studiu, że kiepski mecz, wszystko złe, ogólnie negatywna paranoja.

Podobnie postrzegam to spotkanie - dla mnie wielkie widowisko. Emocji full, akcji bramkowych też nei brakowało, poprzeczka, walka o każdy centymetr murawy, tetr, widowisko, show. To właśnie takie mecze się pamięta, takie przechodzą do historii.

pozdrawiam
w_nie

Do góry
#607772 - 25/06/2006 22:07 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Figo zostal w tej sytuacji uderzony w twarz.Mysle, ze na powtorkach bylo to widac uwaznie ...

Poza tym, nie wybielajcie Oranje, tylko dlatego,ze im kibicowaliscie ...

jakie zdanie odnosnie Heitingi? ..

pzdr, Mindman

Do góry
#607773 - 25/06/2006 22:10 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
sebbek Offline
old hand

Meldunek: 15/08/2003
nie bardzo rozumiem o co Wam chodzi z Figo. owszem, cwaniaczek z niego jest niezły, ale w tej konkrentej sytuacji dostał w twarz równo. głupi to jest ten obrońca Holandii, bo Portugalczuka wyprzedził i wystarczyło przyblokować go ciałem, a że mu sie zachciało machac łapami jak na zabawie w remizie to już jego problem ...

Do góry
#607774 - 25/06/2006 22:14 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Quote:

nie bardzo rozumiem o co Wam chodzi z Figo. owszem, cwaniaczek z niego jest niezły, ale w tej konkrentej sytuacji dostał w twarz równo. głupi to jest ten obrońca Holandii, bo Portugalczuka wyprzedził i wystarczyło przyblokować go ciałem, a że mu sie zachciało machac łapami jak na zabawie w remizie to już jego problem ...

exactly

Do góry
#607775 - 25/06/2006 22:24 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
Conrad Offline

Figo się zachował jak by go ktoś baseball'em w łeb walnął. Totalna aktorka, typowe dla tego oszusta.

Oczywiście nikt z Was nie pisze o tym jak Figo lekko z byka walnął Holendra. Ten też nieźle zagrał, ale to była 1000x większa okazja do czerwonej kartki niż ta pierwsza.

Na szczęście Anglicy wywalą oszustów z turnieju, a jak nie to Brazylia wygra 5-1 bo Portugalii zostanie tylko drugi skład po tym jak 3/4 zawodników złapie drugą żółtą w następnym meczu.

Do góry
#607776 - 25/06/2006 22:27 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
polskignom Offline
Live fast, die young

jak na moje to Conrad poszlo sporo kaski na Oranje .

Do góry
#607777 - 25/06/2006 22:30 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
Conrad Offline

Ani grosz. Kibicowałem Holandii bo nie lubię Portugalii - to taka drużyna mięczaków i drobnych oszustów, niczym inni południowcy. Ale będę miał radochę jak ich Anglicy wywalą za burtę...

Do góry
#607778 - 25/06/2006 22:31 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
Jose Offline
Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
Tak szczerze to nie wiem czemu obwiniacie Figo za sytuacje w której Holender dostał czerwona kartke.

Teraz takie sytuacje są wpisane w mecze piłkarskie, nie chciałbym aby ktoś sądził że to pochwalam ale niestety tego nie zmienie.Jeśli Figo zachował sie nie Fair no to jak zachowała sie Holandia nie oddając piłki Portugalczykom

Może troche o meczu:więc tak! jak padła pierwsza czerwień w tym meczu to myślałem że Holandia wyrównana a nawet wygra ten mecz tak się nie stało mimo wielu okazji (chyba wtedy była ta poprzeczka z 3 metrów)potem kartka dla Holendrów i gra po 10 Portugalia bliska zdobycia bramki i znowu czerwona kartka dla Portugalczyka a chwile pózniej znakomita sytuacja Kuyta.Potem kartka dla Deco ale nie wiele znacząca ponieważ w samej koncówce.

Po co opisuje sytuacje gdzie sędzia pokazywał czerwone kartki?po to aby pokażac że Holandia miała wyłożoną na tacy Portugalie brakło zimnej krwi a przedewszystkim Ruda i tutaj odnosze się do błedu trenera, ten król małego pola napewno lepiej poradził by sobie niż Kuyt!!!

Nie będe juz opisywał tego co działo sie na placu gry za sprawą sędziego bo to jest po prostu parodia a nie 1/8 MŚ

Do góry
#607779 - 25/06/2006 22:32 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
polskignom Offline
Live fast, die young

Quote:

Ani grosz. Kibicowałem Holandii bo nie lubię Portugalii - to taka drużyna mięczaków i drobnych oszustów, niczym inni południowcy. Ale będę miał radochę jak ich Anglicy wywalą za burtę...

Ja lubilem Holendrow, ale do momentu akcji Heitingi.Teraz dla mnie to leszcze.

Do góry
#607780 - 25/06/2006 22:33 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
Veron Offline
addict

Meldunek: 19/10/2001
Moze zdaniem wcale nie dostal w pape, a juz na pewno nie tak mocno, zeby padac na murawe i zwijac sie z bolu. Tym nie mniej glupota obroncy, ktory nie wiadomo po co machal lapami i dal pretekst Ruskowi do wyrzucenia. A meczy moglby byc piekny, ale Rusek jak zawsze wszystko musial zjebac...

Do góry
#607781 - 25/06/2006 22:34 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
aha Offline
enthusiast

Meldunek: 02/05/2006
Szkoda, ze nikt nie wycial w zeby ruskiemu sedziemu
By mial pozegnalna odprawe na emeryture

Do góry
#607782 - 25/06/2006 23:43 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
kiziorro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2005
bylo widac, ze dostal w twarz, mial mnawet czerwony slad, 90% zawonikow zachowalo by sie na jego miejscu tak samo, 90% fauli to lekkie kosy, po ktorych zawodnik B klasy stal by na nogach. Chyba niektorzy sa slepi mowiac, ze Figo udawal, przeciez te kosy co ida na boisku w innych meczach i w tym takze to sa smiechu warte, 90% upadkow po faulach wyglada jakby scieto goscia siekiera a tak nie jest. Badzcie obiektywni, zawodnicy kazdej druzyny sie wywracaja w teatralny sposob aby mymusic reakcje sedziego przeciez o to im chodzi a nie wyzywajcie sie na biednym figo. Kibicowalem Holandii zeby nie bylo. A Figo moze zostac jeszcze zawieszony przez Fifa, po tym jak uderzyl Van Boomela bez pilki.

Do góry
#607783 - 26/06/2006 06:04 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
djviejo Offline
veteran

Meldunek: 16/05/2006
panowie to jak miał wg was sędziować ruski . po jednej żółtej by wystarczyło żeby ich utemperować ?

bo mnie się wydaje , że dał za mało czerwonych . niektóre faule / na ronaldo czy "z grzywki figo albo sneijdera odepchnięcie portugala to było niesportowe zachowanie bardzo /powinny być natychmiast zamienione na prysznic w szatni i nic do tego nie ma , że to 1/8mś.przepisy są wszędzie jednakowe choć w życiu jak jest to wiemy.można nie mieć rąk i nóg byle by były plecy .

najbardziej mnie zmroziła wypowiedź blattera , że ruski powinien dostać też żółtą kartkę . ciekawe dlaczego fifa broniła grahama poola za 3 żółte zanim dał czerwoną czy nie ukarała merka za wyimaginowane kartki /w meczu ghana - usa / . przecież oni sędziowali fatalnie a żaden nie miał tak trudnych sytuacji na boisku .no może chorwatom zagrzały się trochę grzywki ale to u nich normalne .

nie chce bronić ruskiego ale na mój gust to i tak długo był cierpliwy

ps. może ten mecz coś ruszy w betonie jaki się stworzył w fifa / u nas też jest podobny /

co by nie powiedzieć to sędziowanie jest bardzo słabe !!!!!!!

Do góry
#607784 - 26/06/2006 06:30 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
Calma Offline
member

Meldunek: 21/01/2005
Zaczeło sie od wykonania wyroku na Cristiano Ronaldo, potem Holendrzy pokazywali już tylko swoje chamstwo. Prawda jest taka że czerwone kartki dla Portugalii były wynikiem głupoty zawodników (zagranie ręką w niegroźniej sytuacji, czy też opóźnianie rozpoczęcia gry), ale to co robili Oranije to wstyd (Z panem Heitingą na czele).

Prawda jest taka że przy tak dysponowanym Iwanowie (którego szczerze nienawidze za mecz Manchester UTD - Porto) Boulahrouz mógł dostać czerwień już w 7 minucie.
Zespół holenderski grał przez prawie cała połowe z przewagą zawodnika, jedyne co pokazali to to jak "zespołowo" potrafia grać Robben i RvP.

Piłkarze zachowywali się jak idioci, sędzia zachowywał się jak idiota... najlepiej bedzie o tym meczu szybko zapomnieć.

Do góry
#607785 - 26/06/2006 06:44 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
zbychal Offline
veteran

Meldunek: 19/02/2003
Mecz przegral Van Basten obrazajac sie na Ruuda. Powinien go wystawic w koncowce.
Wiem, ze Ruud cos tam pyszczyl, ale nie wolno oslabiac zespolu, a zostawienie na lawce w pierwszej polowie Ruuda, to wystarczajaca kara.
Van Basten nie potrafil sie przelamac z niechecia do Ruuda jak nasz Janas z niechecia do Franka.
Heitinga powinien dostac kare finansowa od ... klubu za niesportowe zachowanie. Mam nadzieje, ze Ajax i jego wlodarze tez tak mysla jak ja.
Portugalia ma duzo lepszy zespol niz ich osobiscie ocenialem przed MS. Wystarczy przypomniec, ze mocno rezerwowa kadra Portugalii pokonala Meksyk walczacy o awans...

Do góry
#607786 - 26/06/2006 08:42 Re: [1/8] Portugalia - Holandia
Jose Offline
Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
Quote:

Mecz przegral Van Basten obrazajac sie na Ruuda. Powinien go wystawic w koncowce.
Wiem, ze Ruud cos tam pyszczyl, ale nie wolno oslabiac zespolu, a zostawienie na lawce w pierwszej polowie Ruuda, to wystarczajaca kara.

Jestesm takiego samego zdania!czemu nie dał szansy człowiekowi, który przecież strzela tyle goli tak znakomicie potrafi zagrać w"małym polu".

Widoczny błąd trenera nie na miejscu według mnie było wpuszczenie kolejnego zawodnika środka pola chodzi mi tu oczywiście o Van der Varta.

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >