zgodnie z "bukmacherskim prawem Murphy'ego" kiedy jest się jakimś typkiem zachwyconym i podzieli się człowiek tym z ogółem, to na pewno będzie wtopa

no ale nie będę aż tak zabobonny

strasznie na dzisiaj spodobał mi sie typek:
pittsburgh - cws over 9 bawjeszcze kiedy nie znałem kursów ani nawet lini na ten meczu, to i tak już z góry zakładałem, ze zagram sobie overka. Jeden powód jest statystyczny, tzn. w dwóch pierwszych meczach serii padł under, co u Soxów nie jest częste. Do tego Pittsburgh który też lubi overować (tzn. wysoko dostawac w d***) na ostatnie 4 mecze zaliczył 3 undery.
Drugim powodem zagranie tego typku są pitcherzy. Duke jest jeszcze nieopierzony... sezon zaczał nieźle, ale ostatnio spisuje się tak jak i cała ekipa Piratów. Naprawde kiepsko rzuca, co w połączniu z zajebistą siłą ognia Soxów może dac tylko jeden efekt

Contreras... bilans 8-0 jest zajebisty!!! ale w ostatnich paru meczach koleś nie zachwyca... oddaje (jak na siebie) sporo hitów, w każdym meczu trafił te parę punktów. Soxi wygrywali ,bo zdobywali więcej niż on oddał, ale to już nie ten sam Contreras co na początku sezonu, tak więc i piraci mogą stuknąć w tym meczu pare punkcików, a moze więcej niż tylko pare

Trzeci powód zagrania takiego singielka to kurs. Patrze do Pinnka - over 8,5 (1,96) - myśle sobie - SUPER!!! ale zajrze jeszcze do Sportingu a tam przy takiej samej lini 1,87 , czyli gram w
Pinnacle 
ale tak dla formalności postawnowiłem spradzić baw. Ale z góry zakładalem ,że tam totalna kicha, bo z moich dotychczasowych obeserowacji jasno wynikało, ze oni masakrycznie mają zaniżone kusy właśnie na overy. tymczasem patrze i oczom nie wierze

over 9 (2,15)

linia owszem o 0,5 wyżej ,ale kursik jak dla mnie bajka

...i to już tego krótkiego uzasadnienia

ciekawostka która rzuciła mi się jeszcze w oczy jest taka, ze Pittsburgh ma fatalny bilans swoich 3-cich meczy!!! wynosi on 3:19

a do tego bilans trzecich spotkań w serii po przegranym drugim meczu to... 0:10

szkoda ze kurs na CWS jest tak niski, bo w powietrzu wisi ich wygrana, ale po takim kursie to odpuszczam i wole już tego swojego overka