#616238 - 20/07/2006 11:24
Re: DRUŻYNOWY PUCHAR ŚWIATA (SWC) 2006
|
a.k.a. "speedi torun"
Meldunek: 24/07/2005
|
Quote:
Jednak po przemysleniach wracam do pierwszej mysli tj. ze Polska raczej nie wlaczy sie do walki o awans, by to uczynic , to trzeba wygrywac biegi , nie wystarcza tu 2 i 3-cie miejsca w biegach..Tak wiec sprawa awamsu rozsztygnie sie pomiedzy G.B a Dania.Naprawde ciezko tu wskazac faworyta wiec jak narazie zatypuje tak:
G.B miejsc 1-2 1,45 Dania - Polska 1 1,25
buk-sts
Uważam że b.dobry dublet, daje 1,63 i myslę że można spokojnie to grać, tylko pytanie czy 2 zakłady w sts-ie przejdą??? czy trzeba coś dorzucić?
|
Do góry
|
|
|
|
#616239 - 20/07/2006 11:26
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/07/2005
|
Quote:
Quote:
Jednak po przemysleniach wracam do pierwszej mysli tj. ze Polska raczej nie wlaczy sie do walki o awans, by to uczynic , to trzeba wygrywac biegi , nie wystarcza tu 2 i 3-cie miejsca w biegach..Tak wiec sprawa awamsu rozsztygnie sie pomiedzy G.B a Dania.Naprawde ciezko tu wskazac faworyta wiec jak narazie zatypuje tak:
G.B miejsc 1-2 1,45 Dania - Polska 1 1,25
buk-sts
Uważam że b.dobry dublet, daje 1,63 i myslę że można spokojnie to grać, tylko pytanie czy 2 zakłady w sts-ie przejdą??? czy trzeba coś dorzucić?
ostatnio mozna bylo grac nawet single . W profie identyczny uklad wychodzi lepiej, wyzszy kurs
|
Do góry
|
|
|
|
#616240 - 20/07/2006 11:58
|
#1 WorldSpeedway
Meldunek: 03/06/2005
|
Pieniażki wypłacone:)
Apropo dokopałem się do tegorocznego regulaminu DPŚ 2006
Owy regulamin w punkcie 8 mówi cytuję:
" W przypadku rownej liczby punktow dwóch lub więcej drużyn po dwudziestu pięciu wyścigach odbędzie sie bieg dodatkowy.W przypadku,gdy wyścig taki z różnych powodów nie może zostać rozegrany,zespoły klasyfikuje się według następującego klucza: 1. - większa liczba pierwszych ,drugich,trzecich i czwartych miejsc. 2. Jeżeli równosć nadal się utrzymuje ,wyższe miejsce zajmuje drużyna wyżej sklasyfikowana w rankingu FIM."
A to znaczy że Wielka brytania zajęła 2 miejsce ,a Polska 3 miejsce.Czyli jednym słowem rozbiliśmy bank!!!!!:)))
Po konsultacji z jednym z dziennikarzy Tygodnika żuzlowego regulamin ten obowiazuje od tej edycji!!!. W poprzednich przy równej ilosci punktów bez wyścigu dodatkowego decydowal tylko ranking FIM.
Znaczy to ,że bukmacherzy rozliczyli zawody w oparciu a stary regulamin!!!(nie obowiązujący juz w tym roku)
A teraz może coś o zawodach barażowych. WB glówny faworyt do awansu,dy zawody odbywaja sie na wyspach takie teamy jak szwecja,polska ,dania muszą liczyć sie z porażką (patrz edycje 2004,2005-eliminacje).
Do finału powinni przedrzeć sie również Duny .Zadecudue tu postawa iversena i Gjedde
Polska rekonwalescenci=wielka niewiadoma .Gollob uroczyście oświadczający że nigdy w reading nie jeżdził dla mnie to znak ze będzie nierówny. Hampel z Ułamkiem jeśli nie błysną refleksem na starcie bedą ugotowani.
Na czwartym miejscu Amerykanie choć gdyby nie wielkaaa dziura w postaci Wernera (czemu za niego nie jedzie CORREY?) byłoby ciaśniej w czołowce:)A tak Hancock,Hamill zrobia swoje,Janniro z Ermolem sie dorzucą i braknie punktów piątego.
Przejdzmy do typów:
Dania-Polska 1 1.30 + WB-Usa 1.15 + tennis na komby:) WB-Polska 1 1.60 wygląda smakowicie,albo WB 1-2 1.47 tez wyglada smakowicie. Ja zdecydowałem sie na zestaw pierwszy (może to dlatego że jestem Polakiem i marzę o 2 pozycji:D) pozostałe 2typy tez zagrane ale już mniejszym nakładem w parze z innymi sportami
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#616243 - 20/07/2006 15:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
www.10bet.com też wystawia właśnie ofertę na dzisiejszy baraż DPŚ, zapraszam Hancock byl fenomenalny przedwczoraj, podejrzewam, ze powtorzy to takze dzisiaj... Atomowe starty + znajomosc toru + zawody indywidualne + szósty dodatkowy start... Mysle ze Herbie zrobi dziś kolo 15-16 punktow, W taki wypadku Nicki 12-13... Raczej tak, w Mallilli jak na pierwszym luku cos nie gralo, to nie umial przedrzec sie juz do przodu...
|
Do góry
|
|
|
|
#616247 - 20/07/2006 15:34
|
Carpal Tunnel
|
Czemu śmiech ;? Można robić combosy pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#616251 - 20/07/2006 15:58
|
old hand
Meldunek: 24/06/2005
|
Quote:
http://serwisy.byd.com.pl/private/speedwayzone/index.html
tutaj znajdziesz wzór programu na DPŚ na 4 drużyny i wystarczy, że dopasujesz sobie odpowiednio zespoły i zawodników (ważne kolory kasków)
Polska - kask czerwony
USA - kask niebieski
Dania - kask biały
Wielka Brytania - kask żółty
|
Do góry
|
|
|
|
#616252 - 20/07/2006 15:58
|
old hand
Meldunek: 21/11/2001
|
Quote:
Czemu śmiech ;?
Można robić combosy
pozdrawiam
Hehe, niezle 10bet pojechal umieszczajac zaklady BAW i EXP (lacznie) w swojej ofercie.
|
Do góry
|
|
|
|
#616254 - 20/07/2006 22:12
|
Carpal Tunnel
|
Parę słów o pojedynku barażowym...
Zaczęło się dziwnie, bo Anglicy popisywali się atomowymi startami (klasę lepsze od rywali), wydawało mi się, że będziemy mieli powtórkę ze SZwecji i pewne zwyciestwo Angoli.
Poczatkowo trzymal tylko krawężnik, jednak z czasem po dużej można było jeździć coraz śmielej i oglądaliśmy naprawdę ciekawą walkę. Tak naprawdę poza zasięgiem rywali był dziś tylko Hancock, ten gość dojazd do pierwszego łuku ma najlepszy na świecie
Nie chce przynudzac, dlatego moje wnioski: - tor A był nie do jazdy. Tylko atomowy start (taki jak Hancocka w pierwszym biegu) dawał szanse na wywalczenie czegokolwiek. Tory BCD były w miarę równe, z czego C był mimo wszystko minimalnie najlepszy, bo pod niezbyt ostrym kątem można w Reading wchodzić w pierwszy łuk - To nie jest tor dla Nickiego Pedersena. W meczach ligowych zawodzil, teraz też dał ciała. - Tor dzis byl suchy, w pewnym momencie polali ale tylko zewnetrzna, kreda była sucha jak... kreda - Gjedde zna ten tor naprawdę dobrze, jednak czasami brakło mu skilli zeby pojechac tak jak chce. Mimo wszystko widac u goscia, ze 'cwaniakuje' - wie ktoredy jechac, jak jechac, moze byc bardzo mocnym punktem 'drugiej linii' w finale
W finale zobaczymy McGowana (jego tor w Reading) za Schleina w ekipie australijskiej. Ciezko mi uwierzyc (choc nie wiem co bedzie z Wiltshirem), by ktoś kangurom podskoczył
Zawody bardzo ciekawe, DPŚ to chyba jest to co w żużlu lubię najbardziej
|
Do góry
|
|
|
|
#616255 - 20/07/2006 22:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
trzeba byc szczesciarzem zaklad herbi - andersen na herbiego handi -2.5 i " prawie" weszlo ale janniro ma defekt na ostatnim wirazu i andersen zamiast 2 pkt zdobywa 3 i ma 14 a herbi 16
|
Do góry
|
|
|
|
|
|