#616178 - 17/07/2006 20:56
Re: DRUŻYNOWY PUCHAR ŚWIATA (SWC) 2006
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/04/2006
|
....ale sam Jonsson to za malo. To zawody druzynowe i moim zdanie przewazy wyrownany sklad Danii i to oni wygraja te zawody.Wedlug mnie Max i Lindgren to beda najslabsze ogniwa SZwedow i dlatego zajma 2 miejsce.
|
Do góry
|
|
|
|
#616182 - 17/07/2006 21:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
Bjarne? Nie wiadomo. Ale bardziej prawdopodobne jest to, ze pojedzie dobrze, anizeli to, ze pojedzie zle Puk chi meryczny niesamowicie, ale ostatnio nawet w Polsce zaczal dobrze jezdzic i nie wiem czemu go skreslasz. U Szwedow Max jest pewny, ale pewny slabego wystepu. Ja bym slabych ogniw upatrywal w... Lindbacku i P. Karlssonie. Peter jest solidny, ale jesli on zawiedzie, to Szwedzi tracą lidera. Andersen w tym sezonie prezentuje sie fenomenalnie, to jeden z 5-6 najlepszych zuzlowcow na swiecie w chwili obecnej. Jesli dodac do tego Nickiego, mamy zagadkę... A i o USA nie mozna zapominac - nie dlatego ze wygraja , ale dlatego ze Hancock, a moze i Hamill czy Janniro ukradną trochę punkcików faworytom? Dla mnie szanse prezentuja się 55:45 dla Danii. Trzymaj się Ales
|
Do góry
|
|
|
|
#616184 - 17/07/2006 21:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
Quote:
Muppet szanuje twoje zdanie masz do niego pelne prawo ale jak dla mnie Szwecja na swoim torze zwyciezy poniewaz ma wiekszy potencjal i Max ktory zaczyna sie rozkrecac na swoim torze gdzie stratuje na codzien w lidze zdobedzie spokojnie 10 punktow.
zgadzam sie z Toba, ale Max "pociagiem" Szwedzkim nie bedzie, Moze chlopak sie poprawia, ale tylko raz u siebie zdobyl 10 punktow. Reszta to slabe wyniki i moze byc jednym ze slabszych zawodnikow Licze na Karlssona, ktory dobrze sie tu spisuje, jest w stanie pokazac sie z bardzo dobrej strony i razemz kolegami zdobyc awans do finalu Wg mnie Szwedzi jutro Win
|
Do góry
|
|
|
|
#616185 - 17/07/2006 22:45
|
Carpal Tunnel
|
Jak tak sobie spojrze na te sklady to tez od razu mysle- SZWECJA Ale Nicki i Hans to naprawdę niesamowita petarda i kto wie jak to sie skonczy. Moje 55:45 po kąpieli i doglebnych przemysleniach splaszczyly sie - 50:50 Zobaczymy co mi sie przysni
|
Do góry
|
|
|
|
#616186 - 18/07/2006 01:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
Moim zdaniem Dania ma lepszy skład,bardziej wyrównany,ale szwedzi jadą w domu i napewno nie pojada tak jak nasi,czyli słabo... Jonsson-nie wiem czy on pasuje an lidrea,zresztą ten sezon ma średni,myślę,ze pare pkt pogubi. Lindgren-albo zaszaleje,albo da ciała... Lindback-jakoś el Negro mnie nie przekonuje,strasznie nierówny zawodnik,moim zdaniem pojedzie słabo Karlsony- jeden i drugi już mają swoje lata,choc napewno to nadal dobrzy żużlowcy. Pamietajmy,ze są jeszcze Amerykanie i napewno namieszają troche jednym i drugim. Dania ma bardzo wyrównaną paczke,liderzy Nicki i Hans to obecnie światowa czołówka,do tego niezły Bjarne i solidni Iversen i gjedde też niejedno oczko moga ugrać,gdyby był Ricki to wszystko jasne,a tak to trudny orzech bo Dania wydaje się być faworytem,ale Szwedzi u siebie i skład może nie najsilniejszy,ale napewno na miare awansu. Nie wiem,jutro podejme decyzje,ale chyba dam Szwecje lepsza od USA i Dunczyków
|
Do góry
|
|
|
|
#616187 - 18/07/2006 07:13
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/07/2005
|
Witam.
Dania czy Szwecja? Ciezki orzech do zgryzienia.Cos mi podpowiada ze jednak ...Dania.
Liderzy Dania; N.Pedersen, H.Andersen Liderzy Szwecja:A.Jonsson
zaw.2-ego planu:
Dania : B.Pedersen Szwecja :P.Karlsson
zaw.3-ego planu
Dania:N.K.Iversen, CH.Gjedde Szwecja;A.Lindback,M.Max.F.Lindgren
B.Pedersena "zaliczylem" do zawodnikow 2-ego planu , a rownie dobrze moze wskoczyc do liderow.P.Karlsson, niczego nie mozna umniejszac, ale ...u nas sciga sie na 1-szo ligowych torach gdzie o pkt. jest napewno latwiej, w anglli spisuje sie rewelacyjnie ale tez glownie na swoim torze, na wyjazdach juz tak rewelacyjnie nie jest, tu bedzie juz sciganie na najwyzszym swiatowym poziomie i nie jestem pewien czy temu sympatyczny "okularnik' podola.Co sie tyczy zaw. 3-ego planu, to troszke zartobliwie powiem ze w szwecji jest ich az 3 , a tym samym wieksza "szansa" ze ktorys nawali.Coz trzeba to jeszcze przemyslec.Pozdrawiam i milego dzionka zycze!
|
Do góry
|
|
|
|
#616188 - 18/07/2006 07:18
|
old hand
Meldunek: 06/06/2005
|
Witam wszystkich FANow SPEEDWAYA, moze ktos wie czy mozna bedzie obejzec dzisiejsze kwalifikacje i czwartkowy baraz gdzies w sieci na kompie czy pozostaje tylko Canal+Sport??? dzieki serdeczne za INFO Moj Typ na dzisiaj DANIA WIN
|
Do góry
|
|
|
|
#616190 - 18/07/2006 08:09
|
Carpal Tunnel
|
Chyba nie wymyslimy kto dziś wygra Bjarne podobno był struty, stąd ten jego popis w sobotnim meczu z Lesznem (tzw. choroba prezydencka). Zadecyduja nieobliczalni, a to Dania ma 2 pewne punkty - Adnersena i Nickiego. Szwedzi nie maja takich zawodnikow, Jonsson OK ale on tez jest ponizej wczesniej wymienionych zawodnikow. Pozostaje tlyko ogladac, obysmy mieli emocje do ostatniego biegu
|
Do góry
|
|
|
|
#616191 - 18/07/2006 11:03
|
stranger
Meldunek: 09/07/2006
|
Zawody sa na torze w Malilli, gdzie na codzien jezdza Karlsson, Max, Jonsson i ze strony Dunczykow Gjedde.
Mysle ze mimo tego, zawody wygra Dania. Lindgren jest w kiepskiej formie. Max wczoraj zdobyl 10 pkt w Elitserien, ale tu jednak bedzie ciezej. Nicki i Hans powinni zdobyc po 13-14. Bjarne i Niels rowniez powinni zrobic swoje. Czarnym koniem moze byc Gjedde. Jesli pojedzie tak jak w RK IMS w Zarnowicy to moze byc latwa wygrana Dunczykow. Tor nie musi byc wcale sprzymierzencem gospodarzy, co najlepiej pokazali w niedziele Polacy.
Poczekam jednak co rzuci baw i podam swoje typy.
ps.
baw zmienil wynik zaklady polska - anglia, na poczatku ten zaklad anulowano, a dzis widze, ze jest wygrana polakow.
|
Do góry
|
|
|
|
#616195 - 18/07/2006 14:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/04/2003
|
Quote:
Sluchajce,
Wy tu typujecie Szwedow na rowni z Dunczykami a tymczasem buki daja mocno na Danie? Wiec jak to jest?
Na Rybnik buki ostro typowały Polske i troche niżej Australie a wszyscy wiemy jak to się zakończyło (tzn. do tej pory sie nie zakończyło)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|