Opcje tematu
#626840 - 30/07/2006 16:29 San Diego 31.07 - 06.08
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Acura Classic

Place: San Diego, CA, USA
Draw: 56M/32Q/16D
Surface: Hardcourt/Outdoors
Prize:
$1,340,000

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Draws: Draws

-----
Plan gier: Order of Play
-----
Scoreboard : LIVE

================================

LINKI WTA:
http://www.tenniscorner.net
http://www.wtatour.com
http://home17.inet.tele.dk/wta
http://www.itftennis.com/womens/players
http://www.wtaworld.com
http://www.webpark.sk/vlmark/

Do góry
Bonus: Unibet
#626841 - 31/07/2006 10:43 Re: San Diego 31.07 - 06.08
PioKing Offline
MaSha Lover

Bardina-Meng
Vasilisa zanotowała w ciągu ostatniego roku niesamowity progres w grze. To już nie jest tylko zawodniczka potrafiąco dobrze biegać i kontorować ale również konczyć piłki i to z dużą łatwością. Meng to typowa baloniara z azji rodem, nic specjalnego co mogloby sprawic problemy Rosjance. Bardina jest obecnie w takiej formie, że jej gra na korcie do złudzenia przypomina to co prezentuje Peer dodane o odrobinę lepszą prace nóg.

Safarova-Bammer
Ranking Bammer jst dla mnie zbyt wysoki na to co ona potrafi.Typowa przebijaczka, zero siły, zero serwisu, jedyna cecha którą można zaliczyć u austraiczki na plus to regularność. Safarova powoli odżywa po przespanej wiośnie obecnego sezonu i jeśli tylko jej serwis będzie funkcjonował to wg mnie poradzi sobie z rywalką , która przewyższa praktycznie pod kazdym wzgledem.

Do góry
#626842 - 01/08/2006 07:17 Re: San Diego 31.07 - 06.08
PioKing Offline
MaSha Lover

Ech Lucka

Dzisiaj same 'jedynki' widać na horyzoncie a ja sobie wynalazłem debla

Rodionova/Vanc vs. Jackson/Morigami
Ta druga para to zdecydowanie glosniejsze nazwiska na dzisiaj jesli chodzi o gre singlową ale jeśli popatrzymy na dokonania w grze podwójnej to duze faworyzowanie u niektórych buków dwójki amerykańsko-japońskiej zacznie nas powoli dziwić Po pierwsze Jackson w tym roku nie wygrala żadnego 6 granych przez nią spotkań deblowych, ba w calej karierze wygrala jedynie 6 z 26.Morigami, ktora po dlugich perturbacjach zdrowotnych wraca do tenisa jeszcze w pełni sprawna nie jest a debla raczej gra po to żeby przyśpieszyć powrót swojej dobrej formy bo punktów do obrony z US Open Series jest dosyć sporo. Para Rodionova/Vanc to dwie bardzo doświadczone deblistki mające na koncie już po pareset(w większości wygranych) spotkań i potrafiące bardzo dużo jeśli chodzi o grę przy siatce czy też stwarzanie przewagi sytuacyjnej na korcie. Obydwie grają tu tylko debla tak więc nie ma obawy, że jakaś pani sobie oleje ten mecz a takiej pewności nie mam co do drugiej pary gdzie Jackson wczoraj przeturlała sie przez z Olivą do 2 rundy a Morigami w kiepskim stylu odpadła z Ivanovic.Rodionova już stawała w tym sezonie przeciw Rodionovej w grze podwójnej, obydwie co prawda grały z innymi partnerkami ale skończyło sie 6-2 6-1 dla rosjanki Debel Rosyjsko-Rumuński od dłuższego czadu gości w top50 rankingu myśle, że nie przez przypadek i dzisiaj warto ich po ładnym kursie dziabnąć

Do góry
#626843 - 01/08/2006 12:26 Re: San Diego 31.07 - 06.08
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Całyczas dziś zastnawiam się nad Chandą (bardzo lubiana przezemnie zawodniczka) - oj powracając w 2003r. dała zarobić - teraz po bardzo długim okresie rekonwalescencji próbóje powrócić ponownie - nie wiem na ile nie ma śladu po kontuzji i jak jest przygotowana kondycyjnie - tydzień temu nie dała rady Craybas - ale teraz powinna grać coraz lepiej - w normalnej dyspozycji (średniej formie) - nie dałaby szans Ukraince (typowa rzemieślniczka).
Czy do dziś zdążyła się odbudować - choćby na 60/70%?
Jakieś sugestie (może ktioś coś wyczytał ciekawego)?

Kurs 2.87 - wezmę napewno - tylko po jaiej stawce.
Może ktoś coś ciekawego szkrabnie?
Narazie 3/10

Do góry
#626844 - 01/08/2006 16:06 Re: San Diego 31.07 - 06.08
hiszpan7 Offline
journeyman

Meldunek: 23/09/2003
Co powiecie na taki dubelek serbotnik + peer ?? Daje to ako calkiem nie glupie bo 1,74

Serbotnik z Bartoli jakies 2 tygodnie temu poradzila sobie nie roniac nawet kropli potu 6-2 6-1. Wogole chyba jest w niezlej formie ostatnio przegrywala tylko z wracajaca do formy Zvonareva, raz w finale i 3 dni potem w 1/16 w podobnym stosunku 2-0. A Bartoli jesli wygrywa to ze slabiakami typu C.Pin, W.Bardina czy A.Morita. Natomiast zdaza jej sie przegrac z nie mniej wybitnymi tennisistkami choc by tydzien temu z S. Brammer

Co do drugiego meczu to Peer jest zawodniczka dosc dobra. ostatnio malo grala ale pamietajac ja z Paryza jak tam dzielnie sobie radzila jestem w stanie zaufac ze z kelnerka Dulko ktora wszystko dostaje w plecy da sobie rade bez najmniejszego problemu

Do góry
#626845 - 02/08/2006 05:06 Re: San Diego 31.07 - 06.08
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Meldunek: 18/05/2006
Zvonareva-Peng 1
Zvonareva regularnie gra na szybkich nawierzchniach i potrafi walczyć.W ubiegłym tygodniu porażka z poźniejszą triumfatorka turnieju Clijsters.Vera początek sezonu miała słaby a ostatnio zaczyna robić postępy i osiąga niezłe rezultaty i mnie to cieszy.Przecież ona jest zawodniczką czołową.Chinki dawno nie widziałem na kortach.Stawaim ją na straconej pozycji.Chinka wprawdzie jest zawodniczką siłową,ale za słabą by pokonać Zvonarevę.

Do góry
#626846 - 03/08/2006 10:23 Re: San Diego 31.07 - 06.08
bogdan Offline
journeyman

Meldunek: 02/08/2006
Taki tu spokój,że sam postanowiłem go zburzyć.
Napiszę o debelkach.Ostatnio przeważnie wchodzą zgodnie z planem i są raczej jedynki.

Raymond/Stosur- Bartoli/Peer 1
Czołowy debel i w dodatku na swoim terenie nie powinien mieć problemu ze zwycięstwem.Dla Bartoli/Peer to chyba zbyt wysoka poprzeczka.

R.Pascual/Suarez - Kudry./Lain. 1
Pas/Suar ostatnio na topie,zaś ta druga para bliżej mi nie znana.Więc wychodzi mi jedyneczka!

Peschke/Santang.-Jankov./Matte.2 kurs 1,9 sts
Matte. lubi robić niespodzianki.Jankov też nie jest gorsza.W pierwszej rundzie wygrana z wyżej notowaną parą Dementiewa/Penetta robi wrażenie.Czemu więc tego nie powtórzyć?

Komentarze mile widziane.Pozdrawiam!!!

Do góry
#626847 - 03/08/2006 11:49 Re: San Diego 31.07 - 06.08
saniol Offline
enthusiast

Meldunek: 18/07/2005
Przy dzisiejszej ofercie to napewno warto się na debelkami zastanowić.
Quote:

R.Pascual/Suarez - Kudry./Lain. 1
Pas/Suar ostatnio na topie,zaś ta druga para bliżej mi nie znana.Więc wychodzi mi jedyneczka!

Jak dla mnie to nie jest, że ostatnio pas/Suar są na topie. One na top powracają. Nie tak dawnymi czasy to byla czołowa para deblowa kobiecego tenisa. A Suarez z powodów zdrowotnych w ub. r. od French Open nie występowała.
Quote:

Peschke/Santang.-Jankov./Matte.2 kurs 1,9 sts
Matte. lubi robić niespodzianki.Jankov też nie jest gorsza.W pierwszej rundzie wygrana z wyżej notowaną parą Dementiewa/Penetta robi wrażenie.Czemu więc tego nie powtórzyć?

Komentarze mile widziane.Pozdrawiam!!!

Kurs na debelek Jankovic/Mattek jest zachęcający zwłaszcza, że obydwie zawodniczki na koniec lipca osiągnęły swoje najwyższe pozycje rankingowe jeżeli chodzi o debel.
Żadna z tych dwóch par nie jest stałą parą deblową w tym roku większość spotkań Peschke grała ze Schiavone, Santangelo z Washington, Mattek z Harkleroad lub Washington natomiast Jankovic ze Słowenką Kriżan.Biorąc jeszcze pod uwagę, że Jankovic po totalnie nieudanych pierwszych miesiącach /I rundy i out/ ostatnia jest jakby w formie /pecha mając trafiając na późniejsze zwyciężczynie turniejów - Zvonarieva i Clijsters/ to można poważnie rozważyć ten typ.

A skoro jestem przy głosie to jedna propozycja do rozważenia na dzisiaj:

Anna Chakvetadze - Ana Ivanovic - Over 21.5 gemy na kursie 1.82

Do góry
#626848 - 04/08/2006 12:42 Re: San Diego 31.07 - 06.08
saniol Offline
enthusiast

Z dzisiejszych spotkań moja uwaga zwrócona jest na:

Groenefeld/Shaughnessy v Huber/Mirza
Mecz dwóch rozstawionych w turnieju par odpowiednio z nr 4 oraz 8. Pierwsza para to typowy debel /w sensie uczestnictwa w turniejach/ mający w tym roku w dorobku m.in. PF Australian, QF Wimbledonu. I jak sądzę szykujący się już do US Open. Partnerką L.Huber w większości tegorocznych turniejów była BABCIA Nawratilova. Przeciwko Huber przemawia chyba również to że gra ona praktycznie w deblu. Ciężko znaleźć jej występy indywidualne. Tak że kwestia zgrania oraz wyższych umiejętności indywidualnych pary Gro/Sha może przeważyć szalę.

Ruano Pascal V./Suarez v Black/Stubbs
Kursy na Rua/Sua buki już opuściły. Trochę uzasadnienia w poście powyżej. Duża część osobistej sympatii do tego debla. A jeżeli jeszcze Suarez pogra tak jak wczoraj w singlu sprawiając duże kłopoty Schnyder to turniejowa 2 /Black/Stubbs/ może znaleźć się na out.

Z pojedynków singlowych proponuję:

Anna Chakvetadze - Nicole Vaidisova over 19,5 .
W tym pojedynku nie będę zdziwiony jeżeli będą 3 sety, a nawet jeżeli Czeszka odpadnie. Zwycięstwa Chakvetadze w tym turnieju nad Pietrovą i Ivanovic po 3 setowych meczach pokazują, że czeka Nicole trudna przeprawa i zacięta walka. A wskazywałby na to chociażby 3 set Rosjanki z Ivanovic - 6:1.

Do góry
#626849 - 04/08/2006 13:30 Re: San Diego 31.07 - 06.08
PioKing Offline
MaSha Lover

Quote:

:

Anna Chakvetadze - Nicole Vaidisova over 19,5 .
W tym pojedynku nie będę zdziwiony jeżeli będą 3 sety, a nawet jeżeli Czeszka odpadnie. Zwycięstwa Chakvetadze w tym turnieju nad Pietrovą i Ivanovic po 3 setowych meczach pokazują, że czeka Nicole trudna przeprawa i zacięta walka. A wskazywałby na to chociażby 3 set Rosjanki z Ivanovic - 6:1.

Dla mnie będzie 6-2 6-3, coś takiego. Nicole to inny poziom, wejście do top10 było dla czeszki tylko kwestią czasu. Wczoraj Kapitalny występ Nicole i 16 asów w meczu przeciwko Danieli czego kobiecy świat nie widział od czasów Molik . Grosza bym na Chaki nie postawił Ani na Over

Co do debli zgadzam się, nigdy nie widziałem dobrego meczu Huber grającej w debla, nie wiem jakim cudem robi te wszystkie wyniki

Do góry
#626850 - 04/08/2006 13:42 Re: San Diego 31.07 - 06.08
saniol Offline
enthusiast

Wreszcie ktoś się odezwał . W zastanowieniu mam jeszcze dwa overy:

- Patty Schnyder - Elena Dementieva - Over 22
Aczkolwiek z Jeleną to nigdy nic nie wiadomo. A na 3 sety w spotkaniu jest ładne 2,22 / chyba niedawno wystawione/.

- Mary Pierce - Maria Sharapova Over 20

Do góry
#626851 - 04/08/2006 13:55 Re: San Diego 31.07 - 06.08
PioKing Offline
MaSha Lover

Przy naregrularniej nieregularnie grającej Dementievej na pewno 3 sety i kązdy over to typ warty przemyślenia Nie mam za bardzo argumentów ale jakoś czuje dzisiaj jej zwycięstwo, Patty w tym roku a szczegolnie ostatnio formą mnie nie przekonuje

Maria-Mary hmmm 6-4 6-4 może być chociaż 7-5 7-5 też nie wykluczone W sumie Over prawdopodobny ale dla mnie takie zakłady to ruletka

Do góry
#626852 - 04/08/2006 15:36 Re: San Diego 31.07 - 06.08
Shabani_Nonda Offline
old hand

Meldunek: 02/06/2006
Quote:

Przy naregrularniej nieregularnie grającej Dementievej na pewno 3 sety i kązdy over to typ warty przemyślenia Nie mam za bardzo argumentów ale jakoś czuje dzisiaj jej zwycięstwo, Patty w tym roku a szczegolnie ostatnio formą mnie nie przekonuje

hmmmm...

Ja wiem czy Patty tak cienko w tym roku? Moim skromnym zdaniem to nawet nieżle.Przypomnijmy ćwierćfinał na AO, finał w Charleston,połfinał w Cincinatti,finał w Standford,teraz ćwierćfinał w San Diego.Schnyder dużo grywa za oceanem,także czuje ten klimat Poza tym w tym roku już pokonała Elenke w Paryżu 6:3 6:3 co prawda na Carpecie,ale jest zwycięstwo. Dodając do tego ten "zabójczy" serwis Dementievy. Proponował bym jednak grać na Szwajcarkę z tego względu iż kursy na nią są wyższe,a mecz typu "fivty-fivty"

Pozdrawiam

Do góry
#626853 - 05/08/2006 05:24 Re: San Diego 31.07 - 06.08
saniol Offline
enthusiast

Quote:

Maria-Mary hmmm 6-4 6-4 może być chociaż 7-5 7-5 też nie wykluczone W sumie Over prawdopodobny ale dla mnie takie zakłady to ruletka

Hm...... ja wiem czy to ruletka. Być może, ale kursy powyżej 1,8 w porównaniu z ok. 1,2 - 1,3 na zwycięstwo napewno ciekawsze. I co chyba ważniejsze u kobiet jednak jest większa przewidywalność wyników niż u mężczyzn /patrz jak userzy oceniają wałki w Sopocie /.
Nie wiem czy się zgodzisz z moją opinią ale wśród Rosjanek następuje jakby zmiana.

- Lichowczewa - na nią opłaca się grać od razu na odwrót
- Myszkina, Demientiewa - dobre do 3 rundy, QF a później na odwrót
- Pietrowa - b.dobra pierwsza część sezonu, teraz powrót po przerwie, zobaczymy
- Zwonariewa - hm, ostatnio bardzo dobrze ale jak długo
- Chakvetadze, Bardina, Kirilenko, Vesnina - warto śledzić dalej i stawiać zwłaszcza w pierwszych rundach
- Safina - ?????,

Do góry
#626854 - 06/08/2006 18:55 Re: San Diego 31.07 - 06.08
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/08/2006
Clijsters - Szarapova 1 kurs 1.55

Clijsters juz w turnieju ograla Hingis. Dzisiaj zmierzy sie z niewiele lepsza Szarapova. Z Rosjanka gra Jej sie bardzo dobrze. Na 4 mecze 3 zakonczyly sie zwyciestwem Belgijki !!

2005-09-09 Semi Final M. Sharapova - K. Clijsters 2-6 7-6 3-6
2005-04-02 Final K. Clijsters - M. Sharapova 6-3 7-5
2003-10-25 Semi Final K. Clijsters - M. Sharapova 6-0 6-3
2003-08-08 K. Clijsters - M. Sharapova 6-4 1-6 6-1

Mysle ze mozna spokojnie zagrac na K. Clijsters po kursie 1.55

Do góry

Moderator:  rafal08