#629259 - 12/08/2006 21:56
Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/09/2005
|
Unia Tarnów - Włókniarz Częstochowa 13 sierpnia 2006, 18:30Tarnowianie wystąpią w tym spotkaniu bez kontuzjowanego Janusza Kołodzieja. Nie zobaczymy również Tony Rickardssona, który zakończył kilkanaście dni temu sportową karierę. Na żużlowych torach nie wystąpi już w tym roku Lukas Dryml, który postanowił przedwcześnie zakończyć sezon. Silnym pkt. drużyny powinien byc Tomek, Schott oraz Marcin Rempała. Drużyna Włókniarza przyjedzie w swoim najsilniejszym zestawieniu. Zabraknie jedynie Mateusza Szczepaniaka, który nabawił się w ostatnich dniach kontuzji. Liderami drużyny będą Greg Hancock, Sebastian Ułamek i Lee Richardsson.Niewiadomą jest postawa Sławka i Rayana. Jeśli któryś z wymienionej dwójki zaskoczy poztywnie wygrana będzie napewno po stronie gości. Wydaje się,że na papierze lepszy skład ma Częstochowa jednak Tarnowianie nie przegrali u siebie od czterech lat. Moim zdaniem dzisiaj doznają pierwszej porażki. Sam Gollob meczu nie wygra! Za Kołodzieja będzie z/z Nie wierzę w to,że formą zabłyśnie Jacek Gollob czy Burza. Hlib coś uzbiera ale i tak zabraknie do ostatecznego rozrachunku. Mój typ to minimalne zwycięztwo Włókniarza. Awizowane składy: Włókniarz Częstochowa: 1. Ryan Sullivan 2. Sławomir Drabik 3. Sebastian Ułamek 4. Sebastian Pydzik 5. Greg Hancock 6. Christian Hefenbrock Unia Tarnów ŻSSA: 9. Tomasz Gollob 10. Janusz Kołodziej - ZZ 11. Jacek Gollob 12. Stanisław Burza 13. Scott Nicholls 14. Kamil Zieliński Bezpośrednią relacje ze spotkania przeprowadzi stacja Polsat Sport.
|
Do góry
|
|
|
|
#629260 - 12/08/2006 22:12
|
Carpal Tunnel
|
 WTS Atlas Wrocław - Budlex Polonia Bydgoszcz 13 sierpnia godzina 19Faworytem niedzielnego meczu jest liderujący w tabeli WTS mający w swoim składu aż trzech zawodników z Grand Prix Jason Crump, Jarosław i Hampel i Hans Andersen. Trzeba powiedziec,że wrocławianie nie mają luk w składzie. Jako junior pojedzie nowy mistrz Dani do lat 19 Nicolas Kilindt. Po długiej kontuzji powraca ponownie Piotr Świderski. W ekipie gości mocnymi punktami powinni być Piotr Protasiewicz, który bardzo dobrze zna wrocławski tor i Andreas Jonsson.Napewno bydgoscy juniorzy mają spore szansę na wywalczenie kilku pkt. Słabą stroną jest druga linia oraz prowadzący parę Kościecha,który ostatnio jeździ coraz lepiej ale wątpię by podołał w dzisiejszym meczu. Faworyt jest jeden i inny wynik jak wygrana gospodarzy będzie wielką niespodzianką. Atlas powinien wygrac w granicach 12-16 pkt. Awizowane składy: Budlex Polonia Bydgoszcz: 1. Piotr Protasiewicz 2. Robert Sawina 3. Robert Kościecha 4. Emil Sajfutdinow 5. Andreas Jonsson 6. Marcin Jędrzejewski 7. Krzysztof Buczkowski 8. Krystian Klecha WTS Atlas Wrocław: 9. Jarosław Hampel 10. Kenneth Bjerre 11. Hans Andersen 12. Tomasz Gapiński 13. Jason Crump 14. Ronnie Jamroży 15. Nicolai Klindt 16 Piotr Świderski
|
Do góry
|
|
|
|
#629261 - 12/08/2006 22:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/11/2005
|
Rafik nie wprowadzaj ludzi w blad  Czestochowa jest jutro bez zadnych szans na zwyciestwo w Tarnowie skad to wiem ? tajemnica  Stawiam na pewne zwyciestwo Unii 
|
Do góry
|
|
|
|
#629263 - 13/08/2006 08:35
|
enthusiast
Meldunek: 28/03/2005
|
betgun.com najszybciej podaje oferte na speedway, na Bwin napewno sie pojawi ale troche pozniej
|
Do góry
|
|
|
|
#629264 - 13/08/2006 08:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/07/2005
|
Quote:
Rafik nie wprowadzaj ludzi w blad Czestochowa jest jutro bez zadnych szans na zwyciestwo w Tarnowie skad to wiem ? tajemnica  Stawiam na pewne zwyciestwo Unii
i tu sie nie zgodze....to co Unia ostatnio odwala to parodia żużla.ale pomijajac to, bo plaga kontuzji jaka gnebi obecnego mistrza tez nie jest bez znaczenia.Brak w dzisiejszym meczu Kołodzieja na pewno bedzie bardzo widoczny.Sam Gollob meczu nie wygra, a jak Nicholls jezdzi to wszyscy wiedzą.Aby Unia wygrala musialby mecz życia pojechać M.Rempała i Staszek Burza bo w nagłe przebudzenie "Ćpuna" raczej nie wierze. Czewa widac ze tworzy zgraną paczke Hancock z Sullivanem pojadą swoje,Ulamek tez w dobre formie...wiadomo że Drabik raczej nie powtorzy wyczynu z ostatniego meczu z Rzeszowem a kilka punktów(mysle ze tyle co J.Gollob)Do tego dochodzi nieobliczalny Richardson i Hefe. moj typ. 43-47(bo co do tego ze mecz bedzie zaciety nie mam zadnych watpliwosci)
|
Do góry
|
|
|
|
#629265 - 13/08/2006 09:11
|
veteran
Meldunek: 13/01/2003
|
Quote:
... Czewa widac ze tworzy zgraną paczke Hancock z Sullivanem pojadą swoje,Ulamek tez w dobre formie...
zgadzam sie ze mecz bedzie zaciety i wyrownany ze wskazaniem na gosci, ale argumentowanie tego faktem iz Sullivan jest w dobrej formie (tak wnioskuje z powyzszej informacji - Ulamek TEZ w dobrej formie) jest chyba troche nie na miejscu. wczoraj jeden punkt a ostatnio w anglii tez jakos bez rewelacji. ale niemniej jednak faworytem dla mnie sa goscie.
|
Do góry
|
|
|
|
#629267 - 13/08/2006 10:20
|
enthusiast
|
dziwi mnie troche postrzeganie wlokniarza jako faworyta w spotkaniu z tarnowska unia, proponuje zerknac na wynik spotkania z sezonu zasadniczego, 55-35. A Unia w tym meczu jechala w krajowym skladzie, bez rickardssona,nichollsa i drymla. Dzis sytuacja podobna tyle ze w skladzie bedzie Nicholls a za kolodzieja zz. Unia-Wlokniarz(+6) 1 1.90 betgun
Drugi typ to para Crump-Jonsson(+2), "ejdzej" wczoraj wygral GP, ale crump we wroclawiu jest perfekcyjny, w rundzie zasadniczej crump 15, Jonsson 8, dzis bedzie podobnie. Crump-Jonsson(+2) 1 1.80 betgun
Zagralem te dwa typ plus wisla za 240zl w betgun.
|
Do góry
|
|
|
|
#629269 - 13/08/2006 11:48
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/07/2005
|
Quote:
Dziś w zespole z Rzeszowa zabraknie najprawdopodobniej Rune Holty.
Ja zastanawialem sie nad Torun +10 w toto 1,95, a jesli to prawda to juz jest 90% pewnosci ze moze ten typ wejsc, tylko czy to sprawdzona wiadomosc?
|
Do góry
|
|
|
|
#629274 - 13/08/2006 12:27
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
rafik to 100% pewne.jestem z Rzeszowa i wiem.
jeśli tak to powiedz jak zapatrujesz się na ten mecz napisz nam coś pamiętając,że handi jest +10 na Toruń
|
Do góry
|
|
|
|
#629275 - 13/08/2006 12:27
|
old hand
Meldunek: 25/06/2006
|
W expekcie Rzeszow Torun 1 1,6 2 2,2 -2,5 1,8 +2,5 1,9 Zastanawiam sie co postawic, w rzeszowie niezdrowa atmosfera, 2/3skladu nie chce jezdzic, zarzad miesza, zaczyna szukac oszczednosci w tej fazie rozgrywek. Mimo wszystko zwyciestwo gospodarzy wydaje sie pewne, prawde mowiac zaskoczyl mnie kurs 1,65 a i handi b niski. Holta srednio spisywal sie w sezonie, w ost meczu z Toruniem zdobyl 8pkt, w gosci brak Drumla i Miedzinskiego ktorzy ostatnio w rzeszowie zrobili odpowiednio 11 i 9. zagadka jest jak pojedzie Iversen.
|
Do góry
|
|
|
|
#629276 - 13/08/2006 12:30
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#629277 - 13/08/2006 12:33
|
old hand
|
Faktycznie Holta raczej nie jedzie, jest w rzeszowie ale nie dogadal sie z p prezes i jest lekko mowiac zaskoczony decyzjami zarzadu, Jak odstawi focha to juz wogole tu nie przyjedzie(co wcale nie oznacza konca swiata). Tak czy tak ostateczny sklad na 100% bedzie podany na 1h przed meczem. Dla mnie oferta expekt jest do wziecia nawet z handi na rzeszow
|
Do góry
|
|
|
|
#629279 - 13/08/2006 12:35
|
old hand
|
expekt zmienia kursy Rzeszow Torun 1,75 2,05 !! jednak cos sie dzieje
|
Do góry
|
|
|
|
#629280 - 13/08/2006 12:36
|
veteran
Meldunek: 21/02/2005
|
Unia Tarnów - Włókniarz Czestochowa (0-4) Toto W dzisiejszym meczu przewiduje niewysokie zwyciestwo Włókniarza.W normalnych warunkach(tj Unia w pełnym skladzie) Lwy byłyby skazane na porażkę i dużym osiągnieciem byłoby zdobycie przez Włókniarz 40 punktów.Dzisiaj jednak istnieje realna szansa na odniesienie zwycięstwa i odczarowanie tarnowskiego toru. Zeby wygrać w Tarnowie musiałby błysnąć M.Rempała i Nichols,swoje punkty musieliby dowieżć i Burza i starszy Gollob.Jak widać jest to cała długa lista życzeń,które niekoniecznie muszą się spełnić.Wydaje mi się że dzisiaj pewnym można być jedynie dobrego występu Tomka i Rempały,reszta jest mocno niepewna.Tacy zawodnicy jak Nichols,Hlib,Burza mogą pojechać b.dobrze jak i zawieść na całej linii. Włokniarznie jest może drużyną która potrafi bezwzglednie wykorzystać słabość rywala i zdarzają się jej bardzo głupie wpadki.Jeśli jednak spojrzeć na formę naszych liderów i ostatnie wyniki w meczach wyjazdowych to widać że jedziemy ostatnio dobrze i jesteśmy w stanie powalczyć z każdą drużyną(no może poza wrockiem).Do zagrania na Włókniarz kusi mnie też pogoda.Nie wiem jak szybko toromistrz w Tarnowie upora się z przygotowaniem toru ale może nie zdążyć z przygotowaniem betonu a to oznaczałoby brak naturalnego handicapu dla Unii 
|
Do góry
|
|
|
|
#629283 - 13/08/2006 12:59
|
old hand
|
expekt zdjal oferte na rzeszow, ciekawe co bedzie dalej
|
Do góry
|
|
|
|
#629284 - 13/08/2006 13:11
|
enthusiast
|
Quote:
Kolego betonu żadnego nie będzie !!!!!!
Tor na 100% będzie przyczepny i to jest handi dla Tarnowa.
Tomek Rempała i Nicholls swoje zrobi napewno Pamiętaj też że będzie z/z i to jest kolejne handi na Tarnów. Na JAcka nie liczę ale Hlib i Burza u siebie zawalczą.
Macie luki takie jak Rayan Drabik(poziom Jacka no może ciut lepszy) i juniorzy.Coraz bliżej meczu i coraz bardziej myślę nad zagraniem na Tarnów.
no co to sie podzialo Tomek Rempala znowu w Unii  co do meczu unii tak jak pisalem wczesniej, Unia w sezonie zasadniczej stuknela 20pkt Lwy bez obco w skladzie!!
|
Do góry
|
|
|
|
#629286 - 13/08/2006 13:22
|
member
Meldunek: 20/07/2006
|
dajcie strone z zuzlem na zywo? z gory dziekuje
|
Do góry
|
|
|
|
#629287 - 13/08/2006 13:24
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
dajcie strone z zuzlem na zywo? z gory dziekuje
www.sportowefakty.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#629288 - 13/08/2006 13:41
|
veteran
|
sorry ale gadanie ze rzeszow sie napewno zmobilizuje i wygra mecz, ze nicki bedzie szalal to troche bez sensu. nicki zawsze jedzie na swoim poziomie. a co to rzeszow sie nie mobilizowal wczesniej? jechali na pol gwizdka czy jak? jesli na tej podstawie mialbym zagrac na rzeszow to nie - dziekuje. kto ma niby zastapic holte? goscia ktory regularnie zdobywal kupe punktow dla rzeszowa? 12 zawodnika pod wzgledem sredniej punktow w naszej lidze, u siebie srednio ponad 11 oczek na mecz, drugi zawodnik stali rzeszow i jego nieobecnosc ma druzynie gospodarzy pomoc? chyba jakas kpina. najpierw w odstawke poszedl sledz, teraz holta. kto nastepny? moze nicki? szkoda ze info o braku holtanskiego poszlo w swiat, bo dla mnie 10 oczek w betgun co bylo rano wzialbym w ciemno. teraz moze sie skonczyc na max 3-4 oczka. a w takiej sytuacji dla mnie no bet. jesli juz bym szukal szansy dla gospodarzy to tylko dzieki juniorom, bo na kuciape nie licze.
|
Do góry
|
|
|
|
#629289 - 13/08/2006 13:43
|
veteran
|
Quote:
Kolego betonu żadnego nie będzie !!!!!!
Tor na 100% będzie przyczepny i to jest handi dla Tarnowa.
Tomek Rempała i Nicholls swoje zrobi napewno Pamiętaj też że będzie z/z i to jest kolejne handi na Tarnów. Na JAcka nie liczę ale Hlib i Burza u siebie zawalczą.
Macie luki takie jak Rayan Drabik(poziom Jacka no może ciut lepszy) i juniorzy.Coraz bliżej meczu i coraz bardziej myślę nad zagraniem na Tarnów.
Kolego rafik,
jezeli chcesz tu pisać że unia na codzień jeździ na pryczepnym torze to ja proponuje porozmawiać z kibicami z Tarnowa.Muszę Ci też powiedzieć że jeżeli uwazasz że przygotowanie przyczepnego toru w tym meczu bedzie korzystne dla Unii to grubo się mylisz.Chyba nie zdradze żadnej tajemnicy jeśli powiem że od lat recepta na pokonanie Włókniarza jest ta sama:przygotować maksymalnie twardy tor.Na kopie to my bedziemy w lepszej sytuacji.
W ogole wydaje mi się że ty już zagrałeś na Tarnów i teraz próbujesz za wszelką cenę wmowic wszystkim i sobie samemu jakim to wielkim faworytem dzisiaj jest zdziesiatkowana Unia,bo jak inaczej mam skomentować
"Tomek Rempała i Nicholls swoje zrobi napewno"
Marcinowi rempale póki co wyszedł w sezonie jeden mecz-ostatni z Lesznem,Nichols póki co jeździl na torze w Moscicach dwa razy:z Bydgoszczą(0 punktów-jeden bieg) i z Lesznem(8p-5biegów).Jeżeli według Ciebie to są zawodnicy którzy "napewno" swoje zrobią to ja tego nie komentuje.
Podobnie przez grzeczność nie skomentuje twierdzenia że Z/Z za Kołodzieja jest jakimkolwiek wzmocnieniem dla Unii.Proponuje zapytać kibiców z Tarnowa co sądzą o takim(wymuszonym) rozwiazaniu.
jeszcze na koniec o Włókniarzu.piszesz że Drabik i Ryan to dziury.Co do Drabika nie protestuje,gościu jeździ taka kaszane że szkoda słów.Jeżeli natomiast chodzi o Ryana to mam wrażenie że koledze wbił się obraz Ryana z początku sezonu.Proponuje spojrzeć na ostatnie występy ligowe(nie mylić z GP) a potem pisać cokolwiek
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#629291 - 13/08/2006 13:47
|
Meldunek: 17/06/2003
|
Quote:
Tor na 100% będzie przyczepny i to jest handi dla Tarnowa
No rzeczywiscie, im przyczepniejszy i trudniejszy tor, tym większy handicap dla Unii Nie no brak słów...
Moim zdaniem Unia naprawdę może dziś przetrąbić, bo nie sądze, że coś wielkiego pojedzie Nicholls - po wczorajszym, pechowym i męczącym GP. Tomasz >12 zrobi, ale okolice kompletu to nie będą chyba, nie w obecnej formie. A Rempała to wielka niewiadoma. Bo może być i w okolicach kompletu, ale jak popada i trochę z tego tarnowskiego betoniku się popsuje i ten sliski asfalt zmieni nieco(o ile to możliwe!) swoją specyfikę, to może być <5 nawet;]
|
Do góry
|
|
|
|
#629292 - 13/08/2006 13:49
|
veteran
|
a na jakiej podstwie unii? tomek wczoraj pokazal klase. kolodziej wrocil do calkiej niezlej formy i ... znowu go nie ma. hlib porownywalny zawodnik co niemiec, narkoman, burza, rempalka to zawodnicy jednego dnia, scott niezbyt pewny jak na obcokrajowca. u gosci: ulamek - dosc rowny zawodnik, hancock - klasa sama dla siebie, lee - wracajacy do przecietnego, ale zapewniajacego kilka punktow poziomu, drabik, czyli taki j.gollob, ale o duzo wiekszej checi jazdy i chyba jednak umiejetnosciach, niemiec na mlodym, i do tego sullivan, ktory mimo wszystko pare oczek przywiezc powinien. bedzie ciezko unii dzisiaj cos ugrac. bardzo ciezko ...
|
Do góry
|
|
|
|
#629294 - 13/08/2006 13:53
|
old hand
|
w tarnowie przeciez nie pada, rzeszow bez holty, a expekt jak zdjal tak dalej nie wystawil kursow na dzisiejszy zuzel,tradycja
|
Do góry
|
|
|
|
#629297 - 13/08/2006 14:34
|
|
Nie nie umiem, a nie chcę, to różnica. Nie gram tych meczów, z ciekawosci wszedłem sobie na to forum, a jak widzę, teksty, że Unia Tarnów jechała z Lesznem na przyczepnym torze to trochę mnie zwala z nóg, wybacz. Wcale nie neguje, że Unia wygra ten mecz, bo jednak jak nie popada, to znów będzie ten śliski asfalt, o czym pisze Al Capone. Ale łatwo nie będzie i przy złym wietrze - czyli np przy deszczu mogłoby być tu nawet 40-50. Dla Twojej wiadomości, Unia Tarnów już pokazała jak radzi sobie na przyczepnych torach w Toruniu i we Wrocławiu. Paradii żużla w Rzeszowie przez grzecznosc nie wymienie, choć i tak nie była to postawa godna mistrzów Polski. 10 lat temu na takim torze każdy by jechał i nawet sie nie zastanowił czy cos jest nie tak...a sam Brylant przywaliłby komplet i tyle. A uwaga odnosnie Scotta z kapelusza się nie wzięła. Wiemy jaki to zawodnik i jak podchodzi do polskiej ligi. To nie Hancock, Sullivan, Richardson czy Gollob. Jemu po GP może się nie chciec, zwłaszcza jak sobie przekalkuluje, że średnio mu sie opłaca. Poza tym póki co to wcale na tm asfalcie w Tarnowie super spasowany nie jest. No a już pisanie, o tym, że absencja Kołodzieja może pomóc Unii... Przecież to oznacza brak najmocniejszego w tej chwili, obok Rempałki zawodnika(na tym torze, przy obecnym braku chęci do jazdy Tomasza). Cóż, teraz mysle ze Hlib z Rempałą załatwią ten mecz, ale na pewno nikt tam przyczepnego toru nie przygotuje 
|
Do góry
|
|
|
|
#629301 - 13/08/2006 14:48
|
veteran
|
Quote:
Spiwoor nie jesteś ty obiektywny (pochodzisz z Częstochowy - piszesz ż tylko we Wrocławiu byście przegrali oj oj bez komentarza) ja staram się byc i widzę minimalną wygraną Unii ale nie wiem czy pokryją handi!
Czy Ty jesteś analfabetą wtórnym,czy co?
Napisałem jak byk "widać że jedziemy ostatnio dobrze i jesteśmy w stanie powalczyć z każdą drużyną"Czy ja w ten sposób jestem nieobiektywny?A może nieobiektywne jest napisać (będąc kibicem drużyny ktorej mecz się opisuje) że otwiera się przed nią szansa na zwycięstwo,co potwierdzają i inni?
Faktycznie lepsze jest pisanie w Twoim stylu że niepewni dotąd i średnio jeżdżący zawodnicy nagle dzisiaj "napewno swoje zrobią" albo że zawodnik bedący ostatnio w dobrej formie jest dziurą w składzie.To się nazywa obiektywizm i fachowe podejście do omawianego meczu.
Wdech i wydech,wdech i wydech i wyluzuj trochę bo nawet ja jako kibic Czestochowy jestem przed tym meczem spokojniejszy od Ciebie 
|
Do góry
|
|
|
|
#629304 - 13/08/2006 14:58
|
old hand
|
torun jedzie bez obcokrajowcow!! zamieszanie wokol dzisiejszego meczu. przez cale 20 min w expekcie bylo do wziecia zwyciestwo rzeszowa po kursie 1,65 pozniej 1,75. i handi -2,5 1,85. powiedzcie teraz ze rzeszow nie wygra tymi 4 punktami... ci ktorzy nie zwatili beda nagrodzeni, pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#629305 - 13/08/2006 15:00
|
#1 WorldSpeedway
Meldunek: 03/06/2005
|
Quote:
torun jedzie bez obcokrajowcow!! zamieszanie wokol dzisiejszego meczu. przez cale 20 min w expekcie bylo do wziecia zwyciestwo rzeszowa po kursie 1,65 pozniej 1,75. i handi -2,5 1,85. powiedzcie teraz ze rzeszow nie wygra tymi 4 punktami... ci ktorzy nie zwatili beda nagrodzeni, pozdrawiam
Ja mam po 2.15 w unibecie -6 zobaczymy 
|
Do góry
|
|
|
|
#629307 - 13/08/2006 16:32
|
member
Meldunek: 26/03/2006
|
moje typy na dzis: Gollob under 14 @2.10 Expekt 5/10 Nawet jadac Z/Z watpie aby tyle nazbieral. Hans Andersen win heat 3 @1.75 Bwin 5/10 Skoro identyczny zakład wszedl w Bydzi to we Wrocku powinno tym bardziej usiasc. Boje sie tylko, że jak Gapa zaliczy dobre wyjscie spod taśmy to Hans może go holować. Ale ma nadzieje, że nie. No i jeszcze rozkminiam Andreasa over 10,5 w bwinie.
|
Do góry
|
|
|
|
#629308 - 13/08/2006 16:40
|
veteran
|
Quote:
Wlokniarz ma wygrac w Tarnowie? Chyba ktos ma nie rowno pod sufitem. Kim maja wyjezdzic tam wygrana? Richardsonem? Drabikiem? Ulamkiem? Nie zartujcie. -4 dla Tarnow mozna spokojnie grac. Kolodziej, Hlib, Tomek i Scott zapewnia wygrana. Nie wierze, ze bedzie inaczej.
Szczegolnie Kolodziej powinien dzisiaj poszalec 
|
Do góry
|
|
|
|
#629309 - 13/08/2006 18:57
|
veteran
Meldunek: 11/04/2002
|
Quote:
Wlokniarz ma wygrac w Tarnowie? Chyba ktos ma nie rowno pod sufitem. Kim maja wyjezdzic tam wygrana? Richardsonem? Drabikiem? Ulamkiem? Nie zartujcie. -4 dla Tarnow mozna spokojnie grac. Kolodziej, Hlib, Tomek i Scott zapewnia wygrana. Nie wierze, ze bedzie inaczej.
Ten pan sie chyba z miesiac pewnie nie odezwie w watku zuzlowym,nie dosc ze obrazil tych co uwazali ze czestochowa moze sie pokusic o wygrana,to jescze kompletnie sie pomylil! Gratki kolego!
|
Do góry
|
|
|
|
#629310 - 13/08/2006 20:02
|
enthusiast
|
No i Unia poplynel a wraz z nia moja kasa, poza gollobem reszta mizerna, w tym spotkaniu niestety tor nie byl handicapem gospodarzy w czym pomagal sedzie nie pozwalajac polewac toru. Zawody ogolnie ladne, sporo walki. W tarnowie trzeba juz pomalu myslec o budowie zespolu na nastpeny sezon.
|
Do góry
|
|
|
|
#629311 - 13/08/2006 21:37
|
veteran
|
Quote:
Quote:
Ten pan sie chyba z miesiac pewnie nie odezwie w watku zuzlowym,nie dosc ze obrazil tych co uwazali ze czestochowa moze sie pokusic o wygrana,to jescze kompletnie sie pomylil! Gratki kolego!
Taki już urok forum,że może tu wejść absolutnie każdy,napisać byle bzdure i jeszcze powyzywać na lewo i prawo.
A jeżeli chodzi o dzisiejszą kolejkę to w sumie można było się na niej nieźle obłowić.Poza wygraną Włókniarza,którą mozna rozpatrywać jako niewielką niespodziankę wszystkie inne mecze zakończyły się bez wiekszych niespodzianek.Wrocław jak przystalo na mistrza pewnie rozprawił się z Bydzią,Rzeszów nie dał najmniejszych szans krajówce Torunia a Rybnik pokazał że nie jest wcale takim totalnym chłopcem do bicia(w Toto mixie Rybnik dostał 30 punktowy handicap ) Pozdrawiam i życze wszystkim(i sobie) nastepnych takich kolejek 
|
Do góry
|
|
|
|
#629312 - 14/08/2006 11:34
|
member
|
Witam, mam następujące pytanie. Zagrałem wczoraj Jonssona over 10,5, a jak wiadomo Andreas zrobił (2,3) i pojechał do szpitala. Wobec tego czy Bwin dobrze rozliczył mi zakład jako przegrany ? Pzdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#629313 - 14/08/2006 11:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
Quote:
Witam, mam następujące pytanie. Zagrałem wczoraj Jonssona over 10,5, a jak wiadomo Andreas zrobił (2,3) i pojechał do szpitala. Wobec tego czy Bwin dobrze rozliczył mi zakład jako przegrany ?
Pzdr.
wyglada ze miales pecha bo baw zalicza zaklad gdy zawodnik jedzie 3 wyscigi a jonsson w swoim 3 wyscigu zaliczyl upadek i zostal mu zaliczony 3 wyscig
|
Do góry
|
|
|
|
#629314 - 14/08/2006 12:44
|
member
|
acha no to trudno. Jak pech to pech.
|
Do góry
|
|
|
|
#629320 - 15/08/2006 13:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/12/2003
|
Quote:
mnie dzis kusi zagranie na win Ulamka w expekcie dali 5.0 za jakies 10e mozna zagrac bo z kursem to chyba przegieli:)no i gram za 2,25 na Suchego vs Skora:)
hehe a ile jest na Win Zbycha ? boja w betadwin niemam kursu wiec moze cos wiedza hehe 
Adam Skornicki (Les) - Zbigniew Sucheckie (Zie) 2-2.15 w betadwin 
|
Do góry
|
|
|
|
#629325 - 15/08/2006 15:04
|
|
Tarnów to nie tor dla Skórnickiego, a dla Sucheckiego jak najbardziej. Ten pierwszy to technik i raczej preferuje krótkie, techniczne i przyczepne tory. Nie wiem czy dysponuje odpowiednim sprzętem na Tarnów, smiem wątpić. Suchy lubi betony i to śliskie, ale to też pytanie czy dziś będzie klasyczny sliski asfalt tarnowski czy coś takiego jak ostatnio na lidze. To jeszcze zależy od tego czy zadziała tarnowska polewaczka :P :P
Jeśli chodzi o Wiesława, to on lubi w Tarnowie smigac. W tym roku w lidze miał bodajże 8+1 w 4 startach i taśmę w ostatnim swoim starcie. Ponadto zaliczył swietny występ w eliminacjach do GP. Forma jest dobra, tyle, że niby w Rzeszowie padły dwa najlepsze silniki, ale to z kolei nie wiadomo na ile padły, a na ile był to element szantażu pana Wiesława. Moim zdaniem 1-3 w obliczu tak mizernej w sumie stawki za 3.00 to także wysokie value. Wiechu potrafi jezdzic w imprezach indywidualnych i jego szanse na podium są dosc duże. Poza Tomkiem, jego potencjalnymi rywalami są w sumie tylko Ułamek i PePe, bo w Hampela nie wierzę. No gdzieś w tle jeszcze Dobrucki sie kołacze, ale nie sądze.
|
Do góry
|
|
|
|
#629327 - 15/08/2006 15:22
|
|
Heh, przepraszam że 3 raz, ale to wszystko przez to, że w ogóle tego IMPU nie gram, bo aktualnie nie mam żadnej forsy w necie. Jeśli mógłbym jednak polecić Wam coś od siebie, to:
z b&w: PePe - Hampel 1 1.55 - to jest jeden z ulubionych torów PePety i kto wie, czy nie jest on dzis najgrozniejszym rywalem Tomasza. Zdecydowanie większe szanse niż Hampel, pudło raczej murowane, a już okolice to na pewno. Jarek może tor w Tarnowie w końcu rozgryzie z lekka, ale ani jego forma nie powala, ani nie jest to tor[sama geometria] dla niego. On wygrywa starty, ale sam 1 łuk, gdzie są takie nispodzianki[ze srodek toru jest najgorszą z opcji] i dystans, to to co decyduje o wygranych w Tarnowie. Widzę Hampela poza 5.
Chrzanowski - Jędrzejak 2 2.15 - a czemu nie? Moim zdaniem szanse wyrównane, nawet z małym wskazaniem na Jędrzejaka. Chrzanowski to startowiec, sezon ma sredni, imprez indywidualnych raczej nigdy nie lubił, poza pewnymi eliminacjami :P Jędrzejak zdobył już raz brąz w Bydgoszczy, może być cichym czarnym koniem. Walczyć potrafi, jesli dogra sprzęt będzie w 8.(w expekcie 2.40)
Baliński - Jabłoński 1 1.60 - to raczej ociera się o bankera. Jabol owszem w 2 lidze wymiata, ale to jednak 2 liga. Baliński zawsze przyzwoicie jezdził w Tarnowie, umiejętnosci to on ma jak na polskie warunki wybitne, na torze mysli i punktów za darmo nie oddaje. Dodatkowo niedawno jezdził na tym torze i nie było az tak zle.
|
Do góry
|
|
|
|
#629328 - 15/08/2006 15:24
|
enthusiast
Meldunek: 07/08/2006
|
no jeszcze ciekawie wyglada para Bali vs Jablonski z 1,6 w B@W mysle ze Bali spokojnie powinien wiecej pkt nazbierac niz Jablonski ,hehe Suchego nie ma na B@W wiec pewnie jest walek i bedzie IMP jak kiedys byl Kujawa mistrzem swiata juniorow  ,za Suchym przekonal mnie mecz w Gniznie smigal az milo motor rakieta wiec powinnno byc dobrze  ja tam za Ulamkiem bede trzymal chyba najrowniej jezdzi z naszych eksportowych zawodnikow i w naszej lidze i w zagranicznych(i wcale nie chodzi ze postawilem na niego  )
|
Do góry
|
|
|
|
#629330 - 20/08/2006 08:56
|
old hand
Meldunek: 30/10/2004
|
Jonsson niejedzie polonia stosuje z/z. Skad info ze niejedzie andersen i sulli?
|
Do góry
|
|
|
|
#629332 - 20/08/2006 09:06
|
veteran
|
Quote:
Jonsson niejedzie polonia stosuje z/z. Skad info ze niejedzie andersen i sulli?
informacja nieaktualna.Wczoraj istniała szansa że zawody w Vetlandzie nie odbędą się bo padał deszcz.W takim przypadku zostałyby one przesunięte na dzisiaj.Na szczęście wczoraj udało się odjechać całe zawody i dzisiaj w Czestochowie zobaczymy obu zawodników
|
Do góry
|
|
|
|
#629334 - 20/08/2006 09:48
|
veteran
|
Quote:
Mix TARNOW +16 Milenium +12
niezle mieszaja juz
rozumiem ze to propozycja, tylko ... nie wiadomo na jakiej podstawie. tarnow pokazal tydzien temu co jest obecnie wart. mysle ze to wystarczy za caly komentarz. polonia u siebie b.mocna. mysle ze pojada dzisiaj spokojnie z tarnowem. jedyne zagrozenie ze strony golloba, ktory ten tor zna jak wlasna kieszen. ale sam gollob meczu nie wygra.
|
Do góry
|
|
|
|
#629339 - 20/08/2006 11:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
Toruń +2  Czy ja dobrze widze,czy ja o czymś nie wiem? Przecież pirniki u siebie mocne sa , a leszno to dędciaki,poza adamsem kiszka straszna jechana pzrez lorama,Krzysia i reszte? Wiem ,że nie pojedzie Dryml i Miedziak ,ale będzie zz. Jaguś,Bjarne,Iversen,Ząbik ,Słaboń powinni u siebie dac rade? Toruniaki napiszcie co tam u was w obozie słychać? 
|
Do góry
|
|
|
|
#629340 - 20/08/2006 11:04
|
veteran
Meldunek: 02/08/2003
|
Iversena na pewno nie będzie, być może pojedzie Pedersen ale to tak na 50%, ma jechać Stead ale on nie ma sprzętu na Polskie tory, na oko 50-40 dla Uni
|
Do góry
|
|
|
|
#629343 - 20/08/2006 11:22
|
veteran
Meldunek: 16/04/2004
|
Złomrex Włókniarz Częstochowa - Atlas Wrocław Jak dla mnie faworytem w tym meczu jest Atlas. Częstochowy nie mozna jednak lekcewazyc szczegolnie po ostatnim zwycieskim pojedynku w Tarnowie. Patrzac jednak obiektywnie ostatnio w Tarnowie punktowalo tylko 3 zawodnikow + Hafenbrock, ktory zaskoczyl na plus. Tarnow jednak bez Kolodzieja, bez Rickardssona, z jednym Gollobem, himerycznym Hlibem meczu nie mogl wygrac. Wroclaw z kolei wygrywa prawie wszystko co sie da. Tak tez powinno byc i w tym meczu. Liderzy obu ekip sa na porownywalnym poziomie z lekkim wskazaniem na Atlas, ciezko jednak moze byc z druga linia Czestochowy (Drabik, Richardson). Rowniez po Gapinskim nie wiadomo czego mozna sie spodziewac. Zapowiada sie bardzo wyrownany pojedynek Jesli chodzi o pojedynki zawodnikow Hancock-Crump i Sullivan-Andersen stawiam jednak na tych drugich. Oczywiscie gospodarze maja atut swojego toru, ale jak pokazali obco Wroclawia jesli jedzie sprzet to jest im bez roznicy na jakim torze jada. Sullivan ma 1 pkt handicapu, ale pojedzie 2 razy z Crumpem, stad tez stawiam na Andersena, ktory powinien sobie z Ryanem poradzic. Para Hancock-Crump... wszystko sie moze zdarzyc, ale tym razem stawiam na kangura... Totomix: CZĘSTOCHOWA-WROCŁAW H(0-4) typ: 2 G.HANCKOCK-J.CRUMP KL typ:2 R.SULLIVAN-H.ANDERSEN H(1-0) KL typ:2 Budlex Polonia - Unia Tarnów Chcialoby sie powiedziec zwyciezca moze byc tylko jeden... zastanawiajac sie jednak troche dluzej wszystko moze zalezec od dyspozycji dnia. Protasiewicz - ma juz lekko dosc sezonu, jak sam stwierdzi na przyczepnych torach jest mu ciezko, a taki pewnie dzis zobaczymy. Sawina - raz jedzie raz nie... ciezko stwierdzic Kosciecha - swoje punkty na pewno przywiezie, z Burza, czy starym Gollobem nie bedzie mial problemu Jonsson - zz Mlodziez - ambitna i cholernie waleczna, druga linia Tarnowa im nie straszna. Co do Tarnowa... pewnie pojedzie tylko Gollob, ktory zna ten tor od podszewki. Jego brat .. jezdzi slabo bo malo jezdzi i malo jezdzi bo jezdzi slabo. Dzis pewnie tez za duzo nie zwojuje, podobnie jak Burza, ktoremu sluzy tylko Anglia. Nicholls? Zawodnik ktory pojedzie jak mu sie zachce. Bedzie tym drugim w zespole Tarnowa, ale w 5 startach nie zrobi wiecej jak 10 pkt. Tak wiec Gollob, Nicholls, moze Hlib... beda walczyc o honor Tarnowa. To jednak raczej za malo na Bydgoszcz, gdzie kazdy powinien punktowac w granicach 10 pkt (przy zalozeniu 5 startow), a sam Gollob meczu nie wygra. Handicap na korzysc gosci 16 pkt... to raczej za malo. Wynik koncowy to pewnie okolo 55-35. Totomix: BYDGOSZCZ-TARNÓW H(0-16) typ: 1 P.PROTASIEWICZ-T.GOLLOB H(2-0) KL typ: 2 R.KOŚCIECHA -S.NICHOLLS H(0-2) KL typ: 1 Rkm Rybnik - Marma Rzeszow W rundzie zasadniczej bardzo ciekawy pojedynek zakonczony wynikiem 43-47. Tym razem w druzynie gosci zabraknie Holty. W rybniku pelna mobilizacja, pojedzie Smolinski, Gafurow i Gatiatow (czarny kon) oprocz tego zawsze skuteczny na swoim torze Szombierski i dobrze ostatnio sobie poczynajacy Czerwinski. Do tego dochodzi zdolna mlodziez i mamy mieszanke wybuchowa. W Rzeszowie.. poza Nickim i Chrzankiem raczej wielka niewiadoma... mlodziez swoje kilka punktow zapewne tez zrobi. Kuciapa w tym sezonie nie blyszczy, to samo Baran, tak wiec raczej pewne zwyciestwo Rybnika... Totomix: RYBNIK-RZESZÓW typ: 1 R.SZOMBIERSKI-T.CHRZANOWSKIH(1-0) KL typ: 1 Ja zagralem: G.HANCKOCK-J.CRUMP KL typ:2 R.SULLIVAN-H.ANDERSEN H(1-0) KL typ:2 P.PROTASIEWICZ-T.GOLLOB H(2-0) KL typ: 2 R.KOŚCIECHA -S.NICHOLLS H(0-2) KL typ: 1 RYBNIK-RZESZÓW typ: 1 Jak bedzie zobaczymy... P.S. to tylko i wylacznie moje opinie na temat meczu... za ewentualne niepowodzenia prosze nie zwalac na mnie winy 
|
Do góry
|
|
|
|
#629344 - 20/08/2006 11:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/01/2005
|
Quote:
Toruń +2 
Czy ja dobrze widze,czy ja o czymś nie wiem? Przecież pirniki u siebie mocne sa , a leszno to dędciaki,poza adamsem kiszka straszna jechana pzrez lorama,Krzysia i reszte?
Wiem ,że nie pojedzie Dryml i Miedziak ,ale będzie zz. Jaguś,Bjarne,Iversen,Ząbik ,Słaboń powinni u siebie dac rade?
Toruniaki napiszcie co tam u was w obozie słychać?
przeciez Duńczycy zakończyli starty w Toruniu z braku wyplacanych pieniedzy wiec HC tutaj nie jest zadnym zdziwieniem
|
Do góry
|
|
|
|
#629347 - 20/08/2006 14:54
|
stranger
Meldunek: 18/08/2006
|
RYBNIK-RZESZÓW typ: 2
Bydgoszcz - Unia - 1
Torun - Leszno - 1
Czestochowa - Wrocław - 1
Rybnik prawdopodobnie poniesie srogie lanie , bydgoszcz powinna wygrac bez zadnych problemow . Torun tak samo a Czestochowa wydaje mi sie ze wygraja tez:)
|
Do góry
|
|
|
|
#629348 - 20/08/2006 15:03
|
old hand
|
Quote:
RYBNIK-RZESZÓW typ: 2
Bydgoszcz - Unia - 1
Torun - Leszno - 1
Czestochowa - Wrocław - 1
Rybnik prawdopodobnie poniesie srogie lanie , bydgoszcz powinna wygrac bez zadnych problemow . Torun tak samo a Czestochowa wydaje mi sie ze wygraja tez:)
A czy Ty wiesz kolega choc jakie sklady w meczu rybnik-marma?? Rzeszow bez holty a rybnik z 3,4 obcokrajowcami,zmobilizowali sie na ten mecz i wystawili wszystko co najlepsze.Wiec z tym "srogim laniem"troszke przesadziles.Z drugiej strony harris,smola i gafurov moga byc zmeczeni po wczorajszych kw. do GP. W rundzie zasadniczej 43-47 dodam ze wtedy jechal holta wiec ... Dodam ze jestem kibicem marmy ale jakos tam zwyciestwa niewidze...
|
Do góry
|
|
|
|
#629349 - 20/08/2006 15:21
|
veteran
|
Quote:
czy ktos mi moze wytłumaczyc o co chodzi w B&W z łaczeniem typów zuzlowych...cały czas jakis problem...czy tam mozna stawiac tylko pojedyncze zdarzenia??...dzieki
nie mozesz laczyc ze soba par z tego samego meczu. Mozesz laczyc zuzel ale kazdy zaklad na kuponie musi pochodzic z innego spotkania.
|
Do góry
|
|
|
|
#629351 - 20/08/2006 15:41
|
stranger
|
wiesz wydaje mi sie ze marme stac na wygrana:) i tyle:) pozdrowienia z Tarnowa
|
Do góry
|
|
|
|
#629353 - 20/08/2006 15:59
|
stranger
|
no to torun ma meczyk wygrany:)
|
Do góry
|
|
|
|
#629354 - 20/08/2006 16:00
|
old hand
|
Quote:
Witam.
Mam wielka prosbe , moze ktos doradzi, otoz zastanawiam sie nad typem:
Smolinski - Chrzanowski-2,5 1 2,0 exp
przyznam jednak ze jakos nie sledze poczynan Smolinskiego jednak w 'domu" ma sr.1,6 i podobnie ma Chrzanowski na wyjazdach.Z tego co slysze to w Rybniku pelna "mobilizacja' wic moze ten typ ma spore szanse?Mam nadzieje ze Rzeszow nie bedzie stosowal r/r(Holta), moze ktos ma dobre info odnosnie skaldow.Pozdrawiam
z holte z/z niema przynajmniej tyle wiedomo na ta chwile:) co do tej parki chrzan ostanio cos slaba forma i w lidze i w final imp,w rundzie zsasadniczej zdobyl w rybniku 10pt;smolinski wraca po kontuzji,wczoraj slabiutko w kw do GP tylko 4pt.handi na smole +2,5 no kto wie. Rybnik-Marma jak pisalem wczesniej zwyciestwa marmy niewidze ale...nieobrazilbym sie jakby wygrali:) Nieruszam tego meczu bo "glupio" grac przeciw swoim(jak tu pozniej kibicowac:)
|
Do góry
|
|
|
|
#629357 - 20/08/2006 16:19
|
old hand
|
marmy nie stac dzis na zwyciestwo w rybniku, nie tym skladem.Tym bardziej ze rybnik sie moblizuje, dla nich wygrac u siebie to sprawa priorytetowa. RKM Rybnik Renat Gafurow 1 1 Martin Smolinski 3 2 2 0 2 9 Roman Poważnyj 1 2 1 4 Roman Chromik 0 2 1 3 Rafał Szombierski 3 2 1 2 2 2 12 Patryk Pawlaszczyk 0 1 0 1 Wojciech Druchniak 1 0 3 1 5 Zbigniew Czerwiński 2 1 3 1 1 8 43 Marma Rzeszów Tomasz Chrzanowski 3 3 3 1 0 10 Rune Holta 2 d 2 3 3 10 Nicki Pedersen 3 3 3 3 3 15 Maciej Kuciapa 0 0 0 0 Dariusz Śledź 2 0 2 1 0 5 Paweł Miesiąc 2 1 0 3 Andriej Karpow 0 0 Dawid Stachyra 3 1 0 4 47 Tak bylo w 12 kolejce, zakladajac ze za sledzia pijedzie Baran a za Holte Rempala to znaczy marma zdobedzie 5pkt mniej, tym samym rybnik bedzie mial tyle samo wiecej. Mysle ze Pedersen tym razem moze zgubic 1 pkt.Rzeszow jedzie dzis 4 wychowankami, ktorzy raczej sa zawodnikami swojego toru.Rybniccy mlodziezowcy na swoim torze nie pozwola rzeszowskiej parze zdobyc za duzo pkt. Mysle ze bedzie 48:42 dla Rybnika,pod warunkiem ze nie bedzie upadkow i innych dziwnych historii na torze.Marmie krzywda sie nie stanie gdy przegra go niewielka roznica. Historia potwierdza ze slaby gospodarz gdy staje do meczu, ktorego stawka jest honor, z oslabiona druzya raczej sredniej klasy,staje na wysokosci zadania i wygrywa mecz.Rybniczanie wydaje sie do tej pory robia wszystkok zeby go wygrac. handi +3,5 w expekcie biore 8/10 ta opinie prezentuje ja, kibic marmy, jak i wiekszosc naszego bractwa  a tak juz dla rozrywki pewnie kupon na wlokniarz z handi +0,5 1,8 + Bydgoszcz-Tarnow 1 1,1 (+9,5 na bydgoszcz to chyba za wysoka poprzeczka jesli nie jedzie A Johnsson< czy moze jedzie????) pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#629358 - 20/08/2006 16:46
|
stranger
|
|
Do góry
|
|
|
|
#629359 - 20/08/2006 16:54
|
veteran
Meldunek: 16/04/2004
|
Nie moze byc zz za Holte.. przeciez on sie poklocil z wladzami klubu, a zeby bylo zz trzeba miec zwolnienie lekarskie... Poza tym jechal przeciez wczoraj w Vetlandzie
|
Do góry
|
|
|
|
#629360 - 20/08/2006 17:47
|
old hand
|
NIgdy nie zrozumiem co unia tarnow robi w play off's, ta druzyna poprostu nie zasluzyla na walke w najlepszej czworce ekstraligi !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#629361 - 20/08/2006 18:09
|
Pooh-Bah
Meldunek: 15/01/2002
|
Quote:
NIgdy nie zrozumiem co unia tarnow robi w play off's, ta druzyna poprostu nie zasluzyla na walke w najlepszej czworce ekstraligi !!!
Czlowieku a nie widzisz jakie Unia ma klopoty kadrowe. W trakcie sezonu stracila Janusza Kolodzieja, Tonego Rickardssona i Lukasa Drymla. To i tak sukces, ze udalo im sie zalapac do czworki. Ciekaw jestem jakby jezdzil np Wroclaw bez Hampela, Andersena i Bjerre. Moim zdaniem to porownywalna strata...
|
Do góry
|
|
|
|
#629363 - 20/08/2006 19:17
|
old hand
|
Do czego to doszlo zeby koles z tarnowa wierzyl w zuzlowcow marmy rzeszow a kibic marmy nie:)!!! mmaaiikk_ szacuneczek; po 13 biegach 35-43 wiec raczej marma wygra!! Przynam ze jestem podwojnie zadowolony raz ze marma "raczej wygra" a dwa ze niezagralem na rybnik (niewypadalo:) Lepusti kurcze ludzie malej wiary jestesmy  ...wkoncu zaskoczyl kalol i kuciap,szkoda ze dopiero teraz.
|
Do góry
|
|
|
|
#629364 - 20/08/2006 19:40
|
old hand
|
Fakt, w rybniku mial byc wyrownany pojedynek, a za sprawa kuciapy, barana i miesiaca zrobila sie pewna wygrana gosci, bywa i tak.To ze to identyfikuje sie z marma nie znaczy ze zawsze musze wierzyc w jej zwyciestwo. Weszylem tu minimalna jej porazke, stalo sie inaczej. A o tarnowie zdania nie zmienie
|
Do góry
|
|
|
|
#629365 - 20/08/2006 20:00
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/05/2003
|
Quote:
No widzisz jakbys wiedzial ,ze nie jezdzi sie za zaslugi tylko za zdobyte punkty w rundzie zasadniczej to bys zrozumial. 
|
Do góry
|
|
|
|
#629366 - 21/08/2006 03:32
|
old hand
|
"No widzisz jakbys wiedzial ,ze nie jezdzi sie za zaslugi tylko za zdobyte punkty w rundzie zasadniczej to bys zrozumial'' Widzisz zyla, ja bardzo dobrze zdaje sobie sprawe z tego ze kazdy zawodnik jezdzi 'za zdobyte pkt', bo w ten sposob zarabia swoje pieniadze-nie powiesz mi ze jakikolwiek zuzlowiec jezdzi 'dla publicznosci', oni w ten sposob zarabiaja pieniadze, tak jak my staramy sie zrobic to samo przewidujac wyniki, chyba ze ty robisz to dla przyjemnosci.. lub publicznosci. Tarnow poprostu jest slaby, pokazaly to konkretne, mecze, rybnik,rzeszow, bydgoszcz,ok sa w play off, tomek g jedzie, hlib sie stara, s nicholls to nieporozumienie i koniec.Ja mamgleboko wiesz gdzie wasze zawirowania na lini tarnow-rzeszow, za stary jestem na takie bzdety.przekonany jestem ze leszno poradziloby sobielepiej dzis w Bydgoszczy.W tarnowie nie ma kto jechac, poprostu, przyczyna jest nie wazna, druzya cieniuje i tyle- leszno, torun czy rzeszow lepiej by sie zaprezetowali. dzisiejsza porazka mnie nie boli, bo za dlugo tym sie zajmuje, a poniedzialek i ESL juz dzis. pls, nie lapmy sie za slowka tylko wymnieniajmy info pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#629367 - 21/08/2006 07:30
|
stranger
|
a jednak Rzeszów wygral:) torun tez i polonia:) szkdoa tylko Włokniarza no ale Wrocław juz ma Mistrza Polski:)
|
Do góry
|
|
|
|
#629368 - 24/08/2006 13:32
|
stranger
|
Wrocław - Unia 1 Bydgoszcz - Czestochowa 1 Leszno - Rzeszów 1 ( no tym razem wydaje mi sie ze Rzeszów ne wygra w Lesznie prawda Radmanovic :P ) Rybnik - Torun 2 ? Karty sa juz rozdane w Polskiej Lidze na Sezon 2006  pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#629369 - 27/08/2006 09:00
|
veteran
Meldunek: 13/01/2005
|
wystawi jakiś buk naziemny oferę na dzisiaj??
|
Do góry
|
|
|
|
#629370 - 27/08/2006 10:05
|
stranger
Meldunek: 15/04/2006
|
Dziś interesująca wygląda pojedynek J.Hampel-T.Gollob Hampel w dobrej formie na własnym torze zawsze mocny zdobywa regularnie ponad 12 punktów ostatnio miał wpadke jedynie 6 pkt +2 bonusy ale jechał w 4 startach i dodatkowo zanotował upadek.Tomek ma z kim przegrywać Jest Andersen Cramp i Hampel niezwykle mocni zawodnicy więc Tomek napewno pogubi punkty.
Toto-Mix J.HAMPEL-T.GOLLOB KL 1.90 5.00 1.90 dla mnie pewna jedynka dodatkowo można grać WROCŁAW-TARNÓW H(0-30) 1.85 8.00 1.85 1 kto dla Tarnowa ma zdobyć te 30 pkt sam Gollob nie da rady
L.Adams-N.Pedersen 1.85 6.00 1.85 1 Adams niezwykle mocny na Torze w Lesznie
|
Do góry
|
|
|
|
#629372 - 27/08/2006 10:33
|
stranger
Meldunek: 15/04/2006
|
W naziemnych liczy sie 5 startów to brałem pod uwage a Kołodziej po kontuzji raczej nie bedzie ryzykował Unia napewno nie zdobedzie punktu bonusowago z Wrocławiem więc myślę ze kołodziej nie bedzie sie narażał nasze poglądy zweryfikuje tor
|
Do góry
|
|
|
|
#629373 - 27/08/2006 10:37
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2005
|
Quote:
Co do Tarnowa z Wrocławiek chyba ci sie coś pomyliło. Jeżeli chociaż troche interesujesz sie żużlem powinieneś wiedzieć, że do Wrocławia jedzie Janusz KOłodziej. NIe twierdze, że Unia przegra różnicą nie większą niż 28 pkt, ale nie pisz czegoś takiego że kto zrobi dla Unii 30 pkt
Janusz do Wrocławia moze jedzie ale w roli obserwatora.
|
Do góry
|
|
|
|
#629375 - 27/08/2006 14:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
chyba warto zagrac polonie bydgoszcz z handi -5.5 wlokniarz jedzie do bydgoszczy bez richardssona i jest to oslabienie zespolu czestochowy na pozycji mlodziezowym polonia tez powinna miec tez przewage i sa w stanie na swoim torze zdobyc 48 pkt
|
Do góry
|
|
|
|
#629377 - 27/08/2006 16:40
|
enthusiast
Meldunek: 21/08/2006
|
witam
ja dalem cos takiego za 140 zeta
1)kasprzak(-1,5) -chrzanowski..........1,75 2)bydgoszcz(-5,5)- czestochowa.........1,95 3)crump-t.gollob(+2,5).................1,80
ad 1 kasprzak wraca do wysokiej formy po kontuzji, u siebie na torze zawasze mocny. chrzanek ostatnio w polskiej jezdzi na poziomie 7-8 pkt, a kasper powinien co najmniej te 2 pkt wiecej zdobyc
ad 2 bydgoszcz u siebie bardzo mocna, jedzie w najsilniejszym skladzie, ma zdecydowanie lepszych juniorow. w czestochowie slaba druga linia, w dodatku nie pojedzie dzisiaj lee ani zagar, nie sadze zeby tez ryan powtorzyl wczorajszy wynik z GP, wedlug mnie jakies 52-38
ad 3 crumpi napewno wczoraj swietowal swoj triumf w GP a atlas ma juz mistrza w kieszeni i cos mi sie wydaje ze jason dzisiaj pojedzie moze tylko 4 razy, tomek zas bedzie napewno liderem druzyny, pojedzie prawdopodobnie 7 razy, dlatego wydaje mi sie ze tomek zdobedzie w granicach 12pkt co przy handi 2,5 powinno starczyc na jasona
|
Do góry
|
|
|
|
#629378 - 10/09/2006 09:23
|
stranger
|
wita Tarnów ( + 8 ) - Wrocław 2 Mistrzami sa wiec mi sie wydaje ze jednak powinni wygrac przecierz Unia nie ma oprucz Koldiego i Tomka gwiazd u siebie wiec pewna 2 Rzeszów - Leszno ( + 6 ) Rzeszów u siebie na torze jest bardzo dobra druzyna pewna 1 T.Gollob - J . Hampel pewna 1 , Hampel nigdy nie umial jezdzic na torze w Tarnowie Czestochowa - Bydgoszcz ( + 10 ) pewna 1  Czestochowa ma kim jechac  a Bygdoszcz ??  chyba nie zabardzo jeszcze w Czestochowie
|
Do góry
|
|
|
|
#629380 - 10/09/2006 10:57
|
veteran
Meldunek: 13/01/2005
|
Co do rzeszowa to zgadzam sie z waspem Rzeszowianom nie będzie łatwo Leszno ma mocny skład i zrobi wszystko żeby uniknąć baraży. Miom zdaniem jedyną nadzieją dla Rzeszowa jest ich tor potrafią go bardzo dziwnie przygotować. PS wie ktoś czy jakiś buk naziemny wystawi dzisiaj ofertę kursową?
|
Do góry
|
|
|
|
#629381 - 10/09/2006 11:00
|
Pooh-Bah
|
|
Do góry
|
|
|
|
#629382 - 10/09/2006 11:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
Quote:
wita
Tarnów ( + 8 ) - Wrocław 2 Mistrzami sa wiec mi sie wydaje ze jednak powinni wygrac przecierz Unia nie ma oprucz Koldiego i Tomka gwiazd u siebie wiec pewna 2
Rzeszów - Leszno ( + 6 ) Rzeszów u siebie na torze jest bardzo dobra druzyna pewna 1
T.Gollob - J . Hampel pewna 1 , Hampel nigdy nie umial jezdzic na torze w Tarnowie
Czestochowa - Bydgoszcz ( + 10 ) pewna 1 Czestochowa ma kim jechac a Bygdoszcz ?? chyba nie zabardzo jeszcze w Czestochowie
poza trzecim typem z kazdym innym sie nie zgadzam i odradzam granie Bydgoszcz nie ma kim jezdzic ? najwieksza glupota jaka slyszalem. Pamietaj, ze oni tor preferuja podobny jak w Bydgoszczy i mecze z ich udxzialem byly przewaznie zaciete Spojrz takze na wyniki z ubieglego sezonu, jakis podglad bedziesz mial Widze, ze na zuzlu raczej masz male pojecie i bazujesz tylko i wylacznie na tabeli. Niestety nie ujedziesz daleko Znajde chwile wolnego to napisze kilka zdan
|
Do góry
|
|
|
|
#629385 - 10/09/2006 11:25
|
Pooh-Bah
|
Quote:
wasp w toto dzis przyjmowali 3 komnbinacje wiec przed puszczeniem sprawdz
Dzieki HAGIi bo te pierwsze 3 pozycje w moim odczuciu sa "najpewniejsze'.Pozdrawiam i powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#629386 - 15/09/2006 10:09
|
Pooh-Bah
|
Witam. Torun - Rzeszow +14 1 1,85 Sullivan - T.Gollob+2 2 1,9 B.Pedersen - T.Chrzanowski+1 1 1,9 buk-toto Moze wkoncu sie przelame i zakoncze tragiczna passe, bo to juz czas najwyzszy.Bardzo licze na wysokie zwyciestwo Torunian i tym samym udany rewaz za kleske poniesiona w Rzeszowie.U gospodarzy pelna mobilizacja i "musza" pojechac wszyscy na wysokim poziomie, a jesli tak bedzie , to mimo checi Chrzanowskiego na dobry wynik nic z tego nie bedzie , bowiem ma kto mu odbierac punkty.Sullivan notuje wahania formy , Tomek prezd G.P w Bydgoszczy "sygnalizuje" zwyzke i hc2 moze okazac sie wystarczajacy.Powodzenia i pozdrawiam ps. Dziekuje wszystkim ze mimo fatalnych typow , ktore zamieszczam , jeszcze nikt mnie nie zje....np. co Ty gosciu odpie....  a... jeszcze zastanawialem sie nad para Richardson - Nicholls-1 2 , ale obaj angole cos zawodza w naszej lidze , wiec lepiej to odpuscic , tak jak nie czuje meczu w Bydgoszczy , tam moze byc kazdy wynik.
|
Do góry
|
|
|
|
#629387 - 15/09/2006 10:18
|
veteran
Meldunek: 13/02/2006
|
Uwazaj na Torun wlasnie w takich meczach zawodza najczesciej. Pelna mobilizacja a potem jeden oglada sie na drugiego( mecz z BYdgoszcza) no i niema Drymla który w pierwszym meczu pociagnol torunian do wygranej.
|
Do góry
|
|
|
|
#629393 - 15/09/2006 12:16
|
veteran
Meldunek: 13/02/2006
|
Niedoceniacie Chrzanka. Torunska mlodziez miala trudny i ciezki sezon powinni byc juz zmeczeni lub jak miedziak niedoleczeni i niech wam wynik z rybnikiem nie przeslania obrazu rzeczywistosci bo rybnik i rzeszów to dwie rózne druzyny. Natomiast torunscy stranieri jak jezdza kazdy widzi i nie sadze zeby wysilali sie w meczu z rzeszowem. O punkty nie tak latwo lepiej przeciez poczekac na slabszego przeciwnika i skasowac turystycznie troche grosza na nim.
|
Do góry
|
|
|
|
#629403 - 25/09/2006 09:54
|
newbie
Meldunek: 25/01/2006
|
Quote:
Witam,
No i juz wiemy, ze Apator pojedzie w barazach. O ile sobie dobrze przypominam, ktos tutaj typowal Apator do medalu a nawet zlota. Ciekawe kto.....?
Na to, że Apator wylądował w barażach złożyło się wiele czynników, wymienie Ci pare z nich: 1) Jazda Bjarne Pedersena (jako "stranieri" "lidera" druzyny) 2) Kontuzja Alesa Drymla 3) Kontuzja Miedzińskiego (co prawda nie długa, ale zawsze coś) 4) Brak profesjonalizmu działaczy toruńskich (sprawa dotyczy polityki transferowej klubu) 5) Zaległości finansowe wobec zawodników=punkt4(pamietny mecz w Rzeszowie, gdzie nie przyjechał Bjarne i Iversen) 6) Minimalnie przegrane mecze(czytaj stracone punkty+bonusy) np. Torun-Bydgoszcz 44-45, Torun -Rzeszów 47-43, Torun-Tarnów 47-42, Atlas-Toruń 48-42, Toruń-Leszno 45-45. Gdzie z reguły o wyniku meczu decydował 15 bieg(z wyjatkiem meczu z Bydgoszczą) i wtedy wyszło szydło z worka, czyli brak liderów druzyny.
No to tyle na ten temat mam nadzieje ze Toruń utrzyma się w e-lidze i ogra Ostrów w dwumeczu oraz utrzyma status dryżuny, która nigdy nie spadła z e-ligi. Trzymaj się Karol!! Wracaj do zdrowia i na baraże ! Toruń z Tobą 
|
Do góry
|
|
|
|
#629405 - 25/09/2006 12:24
|
member
|
Ale po co to wielkie gdybanie ?
Tak to można opisać każdą drużynę, wymienić popełnione błędy w trakcie sezonu i napisać, że jesli nie one to byłby mistrz.
Jeśli nikt nie popełniałby błędów to byśmy mieli osiem mistrzowskich drużyn.
Chodzi o to aby tych błędów popełnić jak najmniej, a z Twoich wyliczeń widać, że Apator zrobił ich sporo. I teraz czekają baraże z Ostrowem.
Z jednej strony jestem za Apatorem bo wstrząsneła mną ta kontuzja Ząbika ale z drugiej mańki fajnie byłoby wpuścić do ekstraligi troche świeżej krwii w postaci Ostrowa.
Najlepiej jakby poszerzyli lige do 10 drużyn ale to podobno najprędzej w 2008.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|