Strona 2 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Opcje tematu
#629278 - 13/08/2006 12:34 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
Pizza-man Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/07/2005
wg mnie dzis Nicki bedzie szalal.Swoje na pewno zrobia Chranek i Rempała.Nie wiadomo jak pojedzie Baran i Kuciapa...."Mały" pewnie znow da ciała.natomisat w Toruniu nie sadze aby zaskoczyl Iversen.Generalnie mecz bedzie raczej wyrownany.Rzeszow raz tylko przegral u siebie w tym sezonie z wrockiem.Mysle ze sie zmobilizuja a wiadomo ze torun nie ma zawodnika ktory im zrobi 15 pkt na moj gust B.Pedersen max 10pkt dzis.
Mimo oslabien w obu ekipach i nienajlepszej atmosfery w naszje druzynie widze tutaj win rzeszowa po ladnym kursie w expie 1.65=promocja dla mnie.

Do góry
Bonus: Unibet
#629279 - 13/08/2006 12:35 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
lepusti Offline
old hand

Meldunek: 25/06/2006
expekt zmienia kursy Rzeszow Torun 1,75 2,05 !!
jednak cos sie dzieje

Do góry
#629280 - 13/08/2006 12:36 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
spiwoor Offline
veteran

Meldunek: 21/02/2005
Unia Tarnów -Włókniarz Czestochowa (0-4) Toto

W dzisiejszym meczu przewiduje niewysokie zwyciestwo Włókniarza.W normalnych warunkach(tj Unia w pełnym skladzie) Lwy byłyby skazane na porażkę i dużym osiągnieciem byłoby zdobycie przez Włókniarz 40 punktów.Dzisiaj jednak istnieje realna szansa na odniesienie zwycięstwa i odczarowanie tarnowskiego toru.

Zeby wygrać w Tarnowie musiałby błysnąć M.Rempała i Nichols,swoje punkty musieliby dowieżć i Burza i starszy Gollob.Jak widać jest to cała długa lista życzeń,które niekoniecznie muszą się spełnić.Wydaje mi się że dzisiaj pewnym można być jedynie dobrego występu Tomka i Rempały,reszta jest mocno niepewna.Tacy zawodnicy jak Nichols,Hlib,Burza mogą pojechać b.dobrze jak i zawieść na całej linii.

Włokniarznie jest może drużyną która potrafi bezwzglednie wykorzystać słabość rywala i zdarzają się jej bardzo głupie wpadki.Jeśli jednak spojrzeć na formę naszych liderów i ostatnie wyniki w meczach wyjazdowych to widać że jedziemy ostatnio dobrze i jesteśmy w stanie powalczyć z każdą drużyną(no może poza wrockiem).Do zagrania na Włókniarz kusi mnie też pogoda.Nie wiem jak szybko toromistrz w Tarnowie upora się z przygotowaniem toru ale może nie zdążyć z przygotowaniem betonu a to oznaczałoby brak naturalnego handicapu dla Unii

Do góry
#629281 - 13/08/2006 12:46 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
Rafik 25 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/09/2005
Kolego betonu żadnego nie będzie !!!!!!

Tor na 100% będzie przyczepny i to jest handi dla Tarnowa.

Tomek Rempała i Nicholls swoje zrobi napewno Pamiętaj też że będzie z/z i to jest kolejne handi na Tarnów.
Na JAcka nie liczę ale Hlib i Burza u siebie zawalczą.

Macie luki takie jak Rayan Drabik(poziom Jacka no może ciut lepszy) i juniorzy.Coraz bliżej meczu i coraz bardziej myślę nad zagraniem na Tarnów.

Do góry
#629282 - 13/08/2006 12:46 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
wasp Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 05/07/2005
Tak jak wczesniej pisalem uwazam ze hc+10 na Torun to...promocja(nigdy tak nie pisze -wyjatek), takie zdarzenie proponuje toto-mix 1,95(jednak 5zdarzen), lub betgun 1,75.Swoje W.Jagus zrobi, B.Pedersen moze nie blyszczy ale to solidna "firma" N.K.Iversen coraz lepiej sobie radzi na polskich torach i ...K,Zabik ostatnio zlapal forme. Mysle ze powinno byc ...oki.

Do góry
#629283 - 13/08/2006 12:59 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
lepusti Offline
old hand

expekt zdjal oferte na rzeszow, ciekawe co bedzie dalej

Do góry
#629284 - 13/08/2006 13:11 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
beny_ Offline
enthusiast

Meldunek: 28/03/2005
Quote:

Tomek Rempała i Nicholls swoje zrobi napewno Pamiętaj też że będzie z/z i to jest kolejne handi na Tarnów.

Macie luki takie jak Rayan Drabik(poziom Jacka no może ciut lepszy) i juniorzy.Coraz bliżej meczu i coraz bardziej myślę nad zagraniem na Tarnów.

no co to sie podzialo Tomek Rempala znowu w Unii
co do meczu unii tak jak pisalem wczesniej, Unia w sezonie zasadniczej stuknela 20pkt Lwy bez obco w skladzie!!

Do góry
#629285 - 13/08/2006 13:13 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
Rafik 25 Offline
Carpal Tunnel

Oj ale śmieszne i fachowe brakuje przecinak każdy wie o co chodzi Tomek, Rempała i Nicholls zadowolony?????

Do góry
#629286 - 13/08/2006 13:22 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
Tomek_HC3D Offline
member

Meldunek: 20/07/2006
dajcie strone z zuzlem na zywo? z gory dziekuje

Do góry
#629287 - 13/08/2006 13:24 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
Pizza-man Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/07/2005
Quote:

dajcie strone z zuzlem na zywo? z gory dziekuje

www.sportowefakty.pl

Do góry
#629288 - 13/08/2006 13:41 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
szachus Offline
veteran

Meldunek: 13/01/2003
sorry ale gadanie ze rzeszow sie napewno zmobilizuje i wygra mecz, ze nicki bedzie szalal to troche bez sensu. nicki zawsze jedzie na swoim poziomie. a co to rzeszow sie nie mobilizowal wczesniej? jechali na pol gwizdka czy jak? jesli na tej podstawie mialbym zagrac na rzeszow to nie - dziekuje. kto ma niby zastapic holte? goscia ktory regularnie zdobywal kupe punktow dla rzeszowa? 12 zawodnika pod wzgledem sredniej punktow w naszej lidze, u siebie srednio ponad 11 oczek na mecz, drugi zawodnik stali rzeszow i jego nieobecnosc ma druzynie gospodarzy pomoc? chyba jakas kpina. najpierw w odstawke poszedl sledz, teraz holta. kto nastepny? moze nicki? szkoda ze info o braku holtanskiego poszlo w swiat, bo dla mnie 10 oczek w betgun co bylo rano wzialbym w ciemno. teraz moze sie skonczyc na max 3-4 oczka. a w takiej sytuacji dla mnie no bet. jesli juz bym szukal szansy dla gospodarzy to tylko dzieki juniorom, bo na kuciape nie licze.

Do góry
#629289 - 13/08/2006 13:43 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
spiwoor Offline
veteran

Meldunek: 21/02/2005
Quote:

Kolego rafik,

jezeli chcesz tu pisać że unia na codzień jeździ na pryczepnym torze to ja proponuje porozmawiać z kibicami z Tarnowa.Muszę Ci też powiedzieć że jeżeli uwazasz że przygotowanie przyczepnego toru w tym meczu bedzie korzystne dla Unii to grubo się mylisz.Chyba nie zdradze żadnej tajemnicy jeśli powiem że od lat recepta na pokonanie Włókniarza jest ta sama:przygotować maksymalnie twardy tor.Na kopie to my bedziemy w lepszej sytuacji.

W ogole wydaje mi się że ty już zagrałeś na Tarnów i teraz próbujesz za wszelką cenę wmowic wszystkim i sobie samemu jakim to wielkim faworytem dzisiaj jest zdziesiatkowana Unia,bo jak inaczej mam skomentować

"Tomek Rempała i Nicholls swoje zrobi napewno"

Marcinowi rempale póki co wyszedł w sezonie jeden mecz-ostatni z Lesznem,Nichols póki co jeździl na torze w Moscicach dwa razy:z Bydgoszczą(0 punktów-jeden bieg) i z Lesznem(8p-5biegów).Jeżeli według Ciebie to są zawodnicy którzy "napewno" swoje zrobią to ja tego nie komentuje.

Podobnie przez grzeczność nie skomentuje twierdzenia że Z/Z za Kołodzieja jest jakimkolwiek wzmocnieniem dla Unii.Proponuje zapytać kibiców z Tarnowa co sądzą o takim(wymuszonym) rozwiazaniu.

jeszcze na koniec o Włókniarzu.piszesz że Drabik i Ryan to dziury.Co do Drabika nie protestuje,gościu jeździ taka kaszane że szkoda słów.Jeżeli natomiast chodzi o Ryana to mam wrażenie że koledze wbił się obraz Ryana z początku sezonu.Proponuje spojrzeć na ostatnie występy ligowe(nie mylić z GP) a potem pisać cokolwiek

pozdrawiam

Do góry
#629290 - 13/08/2006 13:43 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
AL_Capone Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/11/2005
Szachus ja akurat jest przekonany do zwyciestwa Stali podobnie jak
Unii ale kazdy ma swoj rozum swoje pieniadze i wlasna wiedze lub jej brak.
Dlatego takie spieranie sie nie ma sensu poczekajmy do wieczora.

Do góry
#629291 - 13/08/2006 13:47 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
Quote:

Tor na 100% będzie przyczepny i to jest handi dla Tarnowa

No rzeczywiscie, im przyczepniejszy i trudniejszy tor, tym większy handicap dla Unii Nie no brak słów...

Moim zdaniem Unia naprawdę może dziś przetrąbić, bo nie sądze, że coś wielkiego pojedzie Nicholls - po wczorajszym, pechowym i męczącym GP. Tomasz >12 zrobi, ale okolice kompletu to nie będą chyba, nie w obecnej formie. A Rempała to wielka niewiadoma. Bo może być i w okolicach kompletu, ale jak popada i trochę z tego tarnowskiego betoniku się popsuje i ten sliski asfalt zmieni nieco(o ile to możliwe!) swoją specyfikę, to może być <5 nawet;]

Do góry
#629292 - 13/08/2006 13:49 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
szachus Offline
veteran

Meldunek: 13/01/2003
a na jakiej podstwie unii? tomek wczoraj pokazal klase. kolodziej wrocil do calkiej niezlej formy i ... znowu go nie ma. hlib porownywalny zawodnik co niemiec, narkoman, burza, rempalka to zawodnicy jednego dnia, scott niezbyt pewny jak na obcokrajowca. u gosci: ulamek - dosc rowny zawodnik, hancock - klasa sama dla siebie, lee - wracajacy do przecietnego, ale zapewniajacego kilka punktow poziomu, drabik, czyli taki j.gollob, ale o duzo wiekszej checi jazdy i chyba jednak umiejetnosciach, niemiec na mlodym, i do tego sullivan, ktory mimo wszystko pare oczek przywiezc powinien. bedzie ciezko unii dzisiaj cos ugrac. bardzo ciezko ...

Do góry
#629293 - 13/08/2006 13:51 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
AL_Capone Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/11/2005
Spiwoor widze ze jestes kumaty wiec pozwol ze wymienie z toba uwagi.

Wez pod uwage jeden zasadniczy fakt , mianowicie taki ze Unia zwyciezyla
Wlokniarz w rundzie zasadniczej 55:35 startujac bez swojego lidera 6 krotnego
mistrza swiata Tony Rickardssona.
Zauważ że na tarnowskim betonie, a ze taki bedzie to wiem na 100 % Ulamek jest
cieniem samego siebie , Sully rowniez nie blyszczy na tak przygotowanej nawierzchni
wczoraj w GP pojechal tragicznie , powiesz pewnie ze odpuscil byc moze , ale w lidze
kiedy Wolkniarz przegral 20 punktami zapewne nie wiec to o czyms swiadczy.

Po za tym w Tarnowie sytuacja finansowa sie poprawia po finale IMP praktycznie wszystkie
dlugi zostana wyrownane pojawil sie na horyzoncie sponsor ktory od nowego sezonu w
Tarnowie bedzie inwestowal wiec mentalnie ten zespol podejdzie do meczu nastawiony bojowo.

Po za tym juniorzy zdecydowanie na korzysc Unii , Hefe jest chimeryczny na wiele bym nie
liczyl Szczepan nie jedzie to rowniez male oslabienie sily ognia juniorow z Olsztynskiej.
Hancock rowniez nie gwarantuje 17 punktow o Ulammku pisalem wczesniej.
Wczoraj na treningu Hlib byl niezwykle szybki jest w gazie dwa razy wygral z Adamsem
podczas ligowych meczow jak ciezk jest pokonac Leigha Scotta Adamsa gdziekolwiek na tej
planecie chyba pisac nie musze bo to fakt oczywisty.
Jest szybki pewny siebie w dobrej formie dzisiaj zapunktuje bardzo pewnie , Marcin Rempala
rowniez bardzo szybki wczoraj nie do objechania , podobnie jak w meczu z Lesznem.
Burza IM SZkocji , startuje w EL i PL widac w jego jezdzie pewnosc jest dobrze spasowany
powiedz mi w takim razie kim Wlokniarz dzisiaj wygra w Tarnowie ?

Podaj mi chociaz 3 argumenty nic wiecej.

Do góry
#629294 - 13/08/2006 13:53 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
lepusti Offline
old hand

w tarnowie przeciez nie pada, rzeszow bez holty, a expekt jak zdjal tak dalej nie wystawil kursow na dzisiejszy zuzel,tradycja

Do góry
#629295 - 13/08/2006 14:20 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
Rafik 25 Offline
Carpal Tunnel

Każdy wie że na torze przyczepnym nie jeździ Kołodziej a go nie ma!!
Czytałem wywyiad z Wardzałą i powiedział,że będzie przyczepny(z tym 100% przesadziłem). Kto oglądał z Lesznem mecz widział jaki był tor i jak jeździł Marcin Paweł czy Staszek. Nie napisałem,że brak Kołodzieja to handi dla Tarnowa!! Tylko,że będzie z/z to handi dla Unii ponieważ Tomek pojedzie więcej jak i Marcin czy Schott(czyt. ze zrozumieniem). Piszecie,że zawodnicy Unii są po wczorajszym meczącym GP a Włókniarza nie heheh dobre.
Patrzycie na staty ale Rayan nic nie zrobi dzisiaj!!!
Tomek = Greg
Schott= Lee
Marcin = Sebastian

a drugi rzut

tutaj jest Burza Hlib a u lwów Rayan i młody obcokrajowiec.
Ja nie bronię swojego typu bo tutaj każdy wynik jest możliwy.
Spiwoor nie jesteś ty obiektywny (pochodzisz z Częstochowy - piszesz ż tylko we Wrocławiu byście przegrali oj oj bez komentarza) ja staram się byc i widzę minimalną wygraną Unii ale nie wiem czy pokryją handi!

Buszmen naśmiewasz się z tego,że tak napisałem (dlaczego kibice Leszna się nie śmieją) Trzeba było słuchac wywiadów zawdników Tarnowa, którzy chwalili przyczepny tor!!

Swoją drogą człowiek się stara pisze coś a Ty tylko się na śmiewasz a nic nie umiesz napsiac chocby coś na temat meczu Rzeszów - Toruń(przecież jesteś kibicem)

Mamy pisac co myślimy a nie kłócic się, kto ma rację.

Przecież tego dowiemy się po meczu.

Do góry
#629296 - 13/08/2006 14:27 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/07/2006
Wlokniarz ma wygrac w Tarnowie? Chyba ktos ma nie rowno pod sufitem. Kim maja wyjezdzic tam wygrana? Richardsonem? Drabikiem? Ulamkiem? Nie zartujcie. -4 dla Tarnow mozna spokojnie grac. Kolodziej, Hlib, Tomek i Scott zapewnia wygrana. Nie wierze, ze bedzie inaczej.

Do góry
#629297 - 13/08/2006 14:34 Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [3] - PLAY OFF
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
Nie nie umiem, a nie chcę, to różnica. Nie gram tych meczów, z ciekawosci wszedłem sobie na to forum, a jak widzę, teksty, że Unia Tarnów jechała z Lesznem na przyczepnym torze to trochę mnie zwala z nóg, wybacz. Wcale nie neguje, że Unia wygra ten mecz, bo jednak jak nie popada, to znów będzie ten śliski asfalt, o czym pisze Al Capone. Ale łatwo nie będzie i przy złym wietrze - czyli np przy deszczu mogłoby być tu nawet 40-50.

Dla Twojej wiadomości, Unia Tarnów już pokazała jak radzi sobie na przyczepnych torach w Toruniu i we Wrocławiu. Paradii żużla w Rzeszowie przez grzecznosc nie wymienie, choć i tak nie była to postawa godna mistrzów Polski. 10 lat temu na takim torze każdy by jechał i nawet sie nie zastanowił czy cos jest nie tak...a sam Brylant przywaliłby komplet i tyle.

A uwaga odnosnie Scotta z kapelusza się nie wzięła. Wiemy jaki to zawodnik i jak podchodzi do polskiej ligi. To nie Hancock, Sullivan, Richardson czy Gollob. Jemu po GP może się nie chciec, zwłaszcza jak sobie przekalkuluje, że średnio mu sie opłaca. Poza tym póki co to wcale na tm asfalcie w Tarnowie super spasowany nie jest. No a już pisanie, o tym, że absencja Kołodzieja może pomóc Unii... Przecież to oznacza brak najmocniejszego w tej chwili, obok Rempałki zawodnika(na tym torze, przy obecnym braku chęci do jazdy Tomasza). Cóż, teraz mysle ze Hlib z Rempałą załatwią ten mecz, ale na pewno nikt tam przyczepnego toru nie przygotuje

Do góry
Strona 2 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >

Moderator:  Green Arrow, rafal08