Strona 5 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#635517 - 18/08/2006 09:35 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
*Mialo tam byc napisane, że cały mecz widac bylo, ze wygra Szkot.

Do góry
Bonus: Unibet
#635518 - 18/08/2006 09:37 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
FSevEn Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/12/2003
muppet zgadzam się.Fedderer był również zmęczony.Dobrze zacytował to ktoś powyżej.Murray rozegrał rowniez sporo meczy i nie wierze że nie będzie zmęczony A po drugie Roddick szlifuje formę na USO i według mnie ten turniej to tylko przygrywka i przeprawa do tej wielkiej imprezy

F'Seven

Do góry
#635519 - 18/08/2006 09:52 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08 *DELETED*
ZuLuGuLA Offline
stranger

Meldunek: 09/06/2006
Post deleted by Schranzer

Do góry
#635520 - 18/08/2006 09:59 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
Robredo - Ljubo @2.70 BAW

Jesli ktos ogladal wczorajszy mecz Hrbaty - Ljubicic zna powody dla ktorych zagram dzis Hiszpana.Za Ljubą przemawia h2h(4-0)....no ale na dzien dzisiejszy tylko to moze byc powodem wystawienia kursu 1.35 na Chorwata gdyz nie jest on w najlepszej dyzpozycji.Nie chodzi mi tu nawet o jego forme.... choc serwis nie siedzi mu tak jak zwykle i robi sporo niewymuszonych bledow.Dochodzą takze inne aspakety.Ljubicic bardzo zle znosi upaly ktore panuja teraz w Cinncinati przedwczoraj zrezygnowal on z debla z powodu przegrzania organizmu a wczoraj gdy wyszedl do meczu z Hrbatym byl wysmarowany jakims kremem na twarzy...zreszta odrazu po kilku gemach zaczelo sie z niego lac " jak ze stalaktytow" jak to powiedzial komentator Lorek.Ogolnie zmeczenie Ljuby bylo bardzo widoczne ale to nie wszystko...dochodzi jeszcze do tego kontuzja prawego ramienia.Ljuba korzystal wczoraj z pomocy lekarskiej i w rozmowie z nim wyraznie zaznaczyl ze boli go przy kazdym uderzeniu pilki.Najdziwniejsze jest to ze Hrbaty nie umial wykorzystac niedyspozycji Chorwata i choc przelamal na poczatku 1 seta to pozniej w wyniku glupich bledow dal sie 2 razy zlamac i przegral seta 7-5. W drugim secie chociaz Slowak gral slabo mial takze kilka szans na przelamanie no ale z niezrozumialych dla mnie przyczyn nie potrafil ich wykorzystac.Rzucil mi sie w oczy jeszze jeden fakt.... ljuba niezbyt czesto chodzi do siatki....czesto idzie na wymiany stojac na koncowej lini ( a ljuba do najszybyszch zawodnikow nie nalezy ), nie wiem dlaczego tak robi ale gra przy siatce to jego silna bron a dlugich wymian nie wytrzymuje.... mielismy tego przeyklad w meczu z Gonzem a i wczoraj wiele tych dluzszych wymian przegrywal.
Robredo natomiast uwielbia dlugie wymiany i taka gra mu bardzo pasuje , choc przy siatce tez potrafi zagrac- w koncu jest niezlym deblistą Jak wszystkim wiadomo Robredo bardzo powaznie traktuje mastersy wiec nie ma obawy ze odpusci Chorwatowi...Przejscie z ziemi na hard nie bylo dla niego problemem bo juz w Toronto w swoim 1 meczu na hard'zie odprawil Marata Safina w trzech setach.
Mysle ze ten typ jest warty zagrania ...dlugo nad nim myslalem i mysle ze wart jest polozenia gruszej kasy no ale po tym co pokazal wczoraj Robi Ginperi obiecalem sobie ze do US OPen nie bede gral grubo
Powodzenia

Do góry
#635521 - 18/08/2006 10:17 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
ziutek123 Offline
addict

Meldunek: 24/01/2002
podpisuje sie obiema rekami pod postem kolegi Vendetty
w normalnej dyspozycji Hrbatego by pyknal bezproblemowo -a tu sie z nim meczyl
w spb bylo jeszcze przed chwila 2,75 ale juz to zmienilo sie kurs spadl na 2,62

Do góry
#635522 - 18/08/2006 10:23 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
Dodam tylko, ze Robredo nie zostal jeszcze ani razu przelamany w Cinci...

Do góry
#635523 - 18/08/2006 11:38 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
_Carola_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/07/2002
2 podanie murraya w tym turnieju nie przekracza praktycznie 50% a uzywa go czasami strasznie czesto - nie grywam a-roda nigdy bo jak dla mnie to jest zawodnik nie do zagrania ale dzisiaj wyjątkowo postawię na niego i na debelek magic-bryans wydaje mi sie że na dzisiaj to najlepsza inwestycja

dick z pierwszego podania gra podobnie jak murray
2 podanie zdecydowanie na korzysc roda
rod udupił z murrayem w wimbledonie tutaj u siebie na bank będzie chciał się zrewanzować
rod dawno nie wygrał nic a tutaj pod nieobecność ferda ma potężne szanse
wszyscy zawodnicy w tym turnieju łamali murraya - więc dlaczego nie miał by go łamać rod a dicka nie łamali wszyscy a mecz z braccialim pokazał ze czasem mozna go nawet nie złamac
w zeszłym roku rod był tutaj w finale lubi ten turniej
przed nim odpoczywał 2 tygodnie i leczył delikatną o ile dobrze pamiętam kontuzję(bardziej chodziło o nieryzykwanie przed us open niz o naprawde jakies poważne sutuacje o ile dobrze pamietam ale może ktos mnie sprostuje)
jesli prawda jest to co widzieliscie wczoraj a zakładam że nie ma podstaw żeby w to watpic to murray powinien juz powiedzieć sobie dość zwłaszcza jesli nie będzie w stanie przełamać a-roda
no i najważniejsze jak dla mnie --- mecz z henamanem pokazał juz że murray ma potęzne kłopoty z koncentracja powinne one wynikac głównie z powodu tego że dziaij jest jego 13 mecz w 18 dni a jak doskonale wiemy wszyscy trzynastki potrafią być bardzo pechowe - a co do meczu z ferdem to niech mi panowie nie pisza debilizmów w stylu że nikt nie pokonał ferda itd --tam było 12 przełamań na 22 gemy --------------a od kiedy to ferd grając na poważnie daje sie 7 razy łamac na hardzie w 11 swoich gemach serwisowych
bardzo mi sie podobało jak ktos napisał że było widac że chciał to udupić --no pewnie że chciał -- 7 bp w 2 setach przecież tyle to tutaj nawet simon haasowi nie oddał i to w 3 setach
murray tutaj w 3 turniejach pokonał tursunowa i ................nieminena i ...........no i kogo jeszcze no właśnie
ginepri , henman , moya, fisz,lopez,delgado --- nie oszukujmy się banda ogórków w najlepszym tego słowa znaczeniu
i jak jeszcze wspominacie z gineprim miał mega sraczke

a-rod w indiańskim neapolu nie miał kompletnie takich problemów

Indianapolis $575K Ginepri R. (3.71) Roddick A. (1.33) 22/07/06 5-7 3-6 Hard

wzystkie te fakty pokazują nam ładnie jak można zanalizowac meczyk rozebrac go na kawałeczki i zagrac dzisiaj wyjątkowo pierwszy chyba raz w zyciu a-roda

a-rod 1,70 20/10

ps.zapomniałem dodac że jeśli murray ma jakiegos fizjologa to ten będzie mu kazał podarować sobie dzisiaj meczyk jesli ma mózg
a jedyny wielki minus tej konfrontacji i typu na roda
chyba trener brad gilbert jak ktoś wspomniał teraz jest coachem murraya i nie wiadomo czy ten starszawy jegomośc nie będzie mocno zainteresowany pokonaniem dzisiaj dicka zeby pokazac jakim to nie jest super fachowcem

mam tutaj malutkie pytanko -czy ten starszy człowiek nie jest już trenerem a-roda i jak oni sie rozstali bo cos mi tak dziwnie swita ze connors albo mac sie chyba kręcił ostatnio wokól dicka

Do góry
#635524 - 18/08/2006 11:40 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
Boczek1986 Offline
member

Meldunek: 09/08/2006
Ljuba-Robredo 2 dla mnie typ miesiąca:> Vendetta świetnie to opisał i zgadzam się z każdym słowem na temat tego meczu:) GJ Vendetta

Do góry
#635525 - 18/08/2006 12:47 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
!zari Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2005
Dobrym typem wydaje mi sie +4,5 gema na JCF. Ferrero jest w wysmienitej formie serwisowej, co jest mala niespodzianka. Nie wiem ile razy Ferrero zostal zlamany w tym turnieju, ale liczba z pewnoscia jest mala. Po drugiej stronie Nadal, ktorego serwis jest rownie dobry. Mysle,ze nie obedzie sie tu bez tiebreaka. h2h 4-0, 3 mecze na clayu i jeden na hardzie. Ten jedyny mecz na hardzie pokrywa handicap +4,5 na JCF (6-4 6-4). Jesli bylbym to clay to w ogole takiego typu nie bralbym pod uwage, ale jest hard i pokrycie handi jest wielce prawdopodobne, a sklania mnie do tego serwis Ferrero, ktory naprawde jest imponujacy (patrzac na poprzednie turnieje).

Do góry
#635526 - 18/08/2006 13:47 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
Chivas Offline
a.k.a. "Juvcio Djokovic"

Meldunek: 21/05/2005
LJUBICIC- ROBREDO
Kurs 2,54? Chyba przesada... Robredo gra rowno od dluzszego czasu... Z pierwszego serwu i drugiego punktuje bardzo dobrze(juz bylo wspomniane ze ani razu nie byl zlamany w tym turnieju). Co prawda h2h 4:0 na korzysc Ljuby ale ja sie tym nie przejmuje, patrze na dzisiajsza forme Robredo. Wygrali po 3 mecze, mozna powiedziec ze poziom trudnosci przejscia do tej rundy podobny. W to, ze pogoda przeszkadza nie wierze(nigdy nie wiadomo jaka jest dzisiaj ) ale po cichu licze , ze kontuzja przeszkodzi Ljubie i jezeli bedzie mu powaznie przeszkadzac to odpocznie przed USO.
CHAKVETADZE -PEER 1,71 w profie
Przeciez co gra Peer to sa jaja Daje sie lamac prawie w kazdym gemie. Wczoraj grajac z Bartoli obie panie wygraly wiecej pilek przy podaniu przeciwniczki Rozumiem WTA, ale bez paranoi Chakveta pokonala bardzo latwo Dechy, Petrova, Dushevine.

nikt nic o deblach nie wspomina...
BJO/MIRN- SANT/ZIM 1,96
Santoro w ostatnim czasie potrafili pokonac tylko bracia Brayanowie. H2H 3:2 na korzysc Bjorkmanow ale uwaga 2 ostatnie mecze wygrane przez Santoro(graas, red clay) i to bardzo latwo, odpowiednio 2:0 i 3:0. Nie zapomne Bjorkmanom wygrania tylko jednej pilki w 1 secie przy podananiu Paesow
KNOW/NEST- DAMM/PAES 2,7
Maja duza szanse powalczyc ostatnio idzie im niezle, w ostatnim turnieju pokonali Bjorkmanow a odpadli z Hanlejami po 3 setach, a kurs w BAW 2,7.

Do góry
#635527 - 18/08/2006 14:09 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
Seba_Łódź Offline
enthusiast

Meldunek: 14/08/2006
T.Robredo-I.Ljubicic
Konsekwentnie od samego początku stawiam na Tommiego i tak zrobię tym razem, tym bardziej że teraz kurs jest już na prawdę kuszący. Wczoraj rozbił Serre, który nie miał nic do powiedzenia w tym meczu. No może poza jednym gemem gdzie było 0-40 i 2 serwis, lecz nie wykorzystał Resztę gemów Tommy rozgrywał bardzo pewnie, tak jak to czyni od początku turnieju i dość łatwo przełamywał Francuza.
Ten typ też jest trochę przeciw Ljubie, wczoraj przy 3-5 poprosił o lekarza i dość długo trwała kuracja (problemy z prawą ręką) i tu pewne zaskoczenie... zamiast wygrana Dominika skończyło się 75 dla Chorwata Mimo wszystko Chorwat nie wyglądał dobrze w tym meczu.
Aktualna forma Tommiego jest na prawdę imponujaca, a kursy trochę dziwne... może to jest spowodowane h2h w którym Ljuba prowadzi 4-0.

Pozdrawiam

Do góry
#635528 - 18/08/2006 14:48 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Dzień dobry

W dzisiejszym dniu interesuje mnie tylko jedno zdarzenie a mianowicie pojedynek:

Andy Roddick - Andy Murray @1.61

Na początek kilka słów o formie obu panów.

Młody Szkot od ładnych kilku tygodni zaskakuje Nas swoją grą.Wygrywa z coraz to lepszymi zawodnikami: z Fish'em Moyą Lopezem Nieminenem Henmanem Tursunovem Gineprim no i w końcu z samym Federerem.
Wszystkie te zwycięstwa muszą robić wrażenie na mnie na Tobie, na tych którzy znają się na tenisie więcej i na tych co mniej.Murray swoją grą napewno zrobił wrażenie na analitykach firm bukmacherskich...więc ciekawe dlaczego nie jest faworytem w tym meczu ? Przecież Roddick w ciągu ostatnich tygodni w meczach na hardzie pokonał takie gwiazdy jak Delgado, Morrison,Muller,de Voest,Oudsema,Bracciali,Ginepri ( który wczoraj ośmieszył się skompromitował, zbłaznił itd ) no i Vliegena.

Dlaczego więc dziś jest faworytem ?

Otóż powody są dwa:

Po pierwsze: dyspozycja fizyczna Szkota który słabnie z meczu na mecz i po drugie: dyspozycja a raczej niedyspozycja serwisowa Murray'a.

Według mnie dziś górą będzie Amerykanin nie dlatego że zamęczy swego rywala ganiając Go po korcie ( takiej gry raczej się nie spodziewam ) ale dlatego że nie da Murray'owi najmniejszej szansy na przełamanie a sam złamie Szkota raz może dwa razy w ciągu seta tak jak robili to rywale Murray'a.
W Cincinati Murray aż 12 razy oddawał swoje podania: z Henmanem 3 razy z Federerem 5 ! i z Gineprim 4.Roddick w tym turnieju dał się złamać tylko raz wczoraj w meczu z J.I.Chelą ale trzeba powiedzieć że wynikało to raczej z braku koncentracji niż z jakiś innych powodów.Amerykanin kontrolował mecz od początku do końca i nie ma co szukac sensacji tym jedynym gemem w którym dał się przełamać.

Tak jak pisałem wcześniej nie spodziewam się długich wymian tak jak miało to miejsce w meczach Murray'a z Henmanem czy z wczoraj z Gineprim.Roddick przy obecnej dyspozycji serwisowej ( średnio 68% 1 serwis, śr 82% wygranych piłek z pierwszego podania,62% wygraych z drugiego podania ) będzie szybko kończył swoje gemy a jesli nie to i tak bedzie to korzystna sytuacja dla Amerykanina który niewątpliwie jest w lepszej formie fizycznej niż Szkot.Co ciekawe pierwszy serwis Murray'a z meczu na mecz jest coraz słabszy ( co na hardzie chyba nie jest bez znaczenia ? ) i tak w meczu z:
Henmanem 55% pierwszego serwisu - wygrane piłki po pierwszym podaniu 76%, po drugim 47 %.
Federerem 55% pierwszego serwisu - wygrane piłki po pierwszym podaniu 57%, po drugim 38%.
Gineprim 35% pierwszego serwisu - wygrane piłki po pierwszym podaniu 80% ( baaardzo ciekawe ),po drugim 52%

Nawet jeśli dojdzie do tie breaka w co szczerze wątpie to mimo że TB uważany jest za loterie to moim zdaniem Roddick bedzie górą.
Nie bez znaczenia jest również motywacja obu panów.Jak wiadomo Roddick przegrał z Murrayem na Wimbledonie i w San Jose więc czas zrewanżować się i wygrać w koncu przed własną publicznością czego życzę Jemu , sobie oraz wszystkim grającym dziś na Andy'ego Roddicka

Powodzenia

Do góry
#635529 - 18/08/2006 15:01 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
dandi1 Offline
member

Meldunek: 05/06/2006
Ferrero, Juan Carlos(+4.5) - Nadal, Rafael [Games HC]

Do nastepnej rundy przejdzie raczej Rafa . Ferrero w poprzednich rundach zaprezentowal bardzo dobry tenis , a szczegolnie bezbledny serw . Nie jest on zawodnikiem dobrze grajacym na hardzie , ale dla niego zwierfinal to wielki sukces . W ostatnich turniejach wygrywal spotkania ze słabszymi od siebie. Nie wiadomo nawet, jak by się zakończyło spotkanie z Bjorkmanem, gdyby ten nie wycofał sie po pierwszym, wyrównanym secie. Pokonanie Blake'a bylo niespodzianka chyba nawet dla samego Ferrero . Ferrero w tym turnieju nie mial jeszcze za rywala jakiegos zawodnika super grajacego na hardzie. Rafael jest w dobrej kondycji fizycznej i psychicznej. Pokonał lepszego na twardej nawierzchni Haasa. Nadal nie jest krolem hardu , ale powinien poradzic sobie z rodakiem , ktorego dobrze zna . Obydwaj dysponuja dobrym serwisem dlatego handicap gemowy wysoko ustawiony jest okazja , poniewaz w tym meczu jest szansa na tie-break , oczywiscie jezeli Juan nie da sie przelamac . H2H na korzysc Rafaela , ktory wygral juz raz na hardzie z Ferrero 64 64 .

Do góry
#635530 - 18/08/2006 15:03 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
haven Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/01/2006
Ja bym sobie przypomniał teraz spotkanie z Wimbledonu co z tego że Murray oddaje podanie jak on odłamywał Roddicka kiedy chciał , A-Rod serwował bomby a to wszystko wracało ,dodatkowy fakt iż Murraya trenuje były trener Roddicka Brad Gilbert dodatkowo wpływa na jego korzyść , domeną Murraya jest wymiana nie serwis , choć ten z czasem ulegnie poprawie , moim zdaniem będącego w słabej formie mimo wszystko Roddicka Murray ogra bo jest o klase ( nie wiem czego go chwale bo go niezbyt lubie ) lepszy od Cheli czy Vliegena , jak straci serwis to zaraz odłamie i taki będzie przebieg spotkania .

pozdrawiam

Do góry
#635531 - 18/08/2006 23:27 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
kapitansb Offline
veteran

Meldunek: 26/12/2003
Quote:

Ja bym sobie przypomniał teraz spotkanie z Wimbledonu co z tego że Murray oddaje podanie jak on odłamywał Roddicka kiedy chciał , A-Rod serwował bomby a to wszystko wracało ,.... .

pozdrawiam

Nie przywiazywalbym do tego wagi.Roddick juz w czasie gry na Queens Clubie czesto wypowiadal sie o kontuzji ,ktora niezaleczona ciagnela sie bodajze od meczu z Monfilsem .

Dla mnie takie mecze sa NB -jezeli juz to tylko na live -nie wiadomo jak ze zdrowiem Roddicka a Murray tez na pucharze Davisa gral ze wzmocnieniem na kostce i mial klopoty z karkiem .Wprawdzie obaj niby sa zdrowi -wyniki to potwierdzaja -ale ja nigdy do konca nie wierze .Kto sledzil na live potyczki Clijsters widzial ,ze od pewnego czasu cos bylo nie tak i raptem wystrzelila bomba.

Lepiej skupic sie na przegranej Ferrera ,ktory ma liche statystyki meczowe i powinno to byc dzisiaj jego pozegnanie z turniejem.Gonzo raczej nie wyzionie ducha jak to zrobil Almagro i nie bedzie sie tak dawal lamac jak Baghdatis .

Do góry
#635532 - 19/08/2006 09:18 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/08/2006
Tommy Robredo - J. C. Ferrero 1 @ 1.70

Tommy rozegral wczoraj swietny mecz dzieki czemu nie wygralem kuponu. Dzisiaj zagra z Ferrero !!! Ferrero wczoraj wygral z Nadalem. Jedank Rafael po kontuzji jeszcze nie jest w najwyzszej formie. Mecz byl i tak bardzo wyrownany i Ferrero wygral po 2 Tie Breakach. Dzisiaj Tie Braki raczej beda bo Robredo w tym turnieju nie zostal jeszcze zlamany !!! Bilans H2H zdecodywanie przemawia za Tommym bo grali ze soba 2 razy i 2 razy wygral Robredo. Na dodatek obydwa spotkania odbywaly sie na hardzie !!! Mysle ze Robredo ma juz zapewniony final i dzisiaj wygra byc moze nawet 2-0.

Moje typy:

1 kurs 1.70

Dokladny wynik: 2-0 kurs 2.75

POWODZENIA I POZDRAWIAM

Do góry
#635533 - 19/08/2006 10:19 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
A. Roddick vs F. Gonzalez @2.370

Rok 2002, ćwierćfinał turnieju rozgrywanego w Cincinnati, na korcie Fernando Gonzalez oraz przedstawiciel gospodarzy Andy Roddick. Wygrywa Fernando w dwóch setach 7:6 7:6. Tak było cztery lata temu, dziś obaj gracze spotkają się w półfinale tego turnieju i zapewne stworzą znakomite widowisko. Grali ze sobą już siedem razy, pięć razy górą był Amerykanin (dwa razy ograł Gonza w tym roku). Dzisiaj licze na rewanż gracza z ameryki południowej. Z turnieju odpadli już dwaj faworyci do zwycięstwa - Federer i Nadal. Moim zdaniem tiumfatorem w Cincinnati zostanie właśnie zwyciezca z pary Roddick - Gonzalez. Dlaczego bedzie to Fernando? Bardzo dobra forma, świetne spotkania w Toronto no i nie najwyższa forma Roda, wycofał sie z waszyngtonu i Toronto z powodu kontuzji. Może za rok...

Do góry
#635534 - 19/08/2006 11:46 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
Damm/Paes - Bjorkman/Mirnyi @2.92 BAW

W polfinale w Cincinnati spotykaja sie dwa klasowe deble...nie sa to przypadkowe pary...sa to zawodnicy ktorzy graja ze soba dlugi czas i bardzo dobrze sie znają>W tym sezonie oba deble spotkaly sie dwa razy i dwa razy wygrywal debel Damm/Peas
Australian Open: BJORKMAN/MIRNYI DAMM/PAES 6-3 3-6 4-6

Kanada(Toronto): BJORKMAN/MIRNYI DAMM/PAES 6-7(4) 5-7

Jak widzicie ostatni mecz miedzy tymi deblami byl rozgrywany w Toronto czyli w poprzednim tygodniu Tymbardziej dziwią mnie kursy na to spotkanie.Bjorkman kreczowal w 1 rundzie Cinncinati z Ferrero ale jak widac kontuzja ktora odniosl nie przeszkadza mu w pojedynkach deblowych Wczoraj Damm/Paes odniesli bardzo cenne ( w moich oczach ) zwyciestwo z klasowym deblem Knowles/Nestor wiec widac ze chlopaki sa w dobrej formie i jesli patrzac na obecną dyspozycje obu par i kursy wystawione przez BAW na to spotkanie poprostu trzeba sprobowac zagrac debel Damm/Paes.
Bjorkman/Mirnyi grali wczoraj z Sanotro/Zjmonic i mieli 100% skutecznosc wykorzystanych bp 2/2 gdzie ich przeciwnicy zmarnowali az 7 szans(0/7)... nie wykorzystujac zadnej ... mysle ze Damm/Paes nie zorbia takiego bledu i pokonaja "faworyzowanych" przeciwnikow.
Powodzenia

Do góry
#635535 - 19/08/2006 12:18 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
ArtekPotitox Offline
addict

Meldunek: 23/12/2005
Quote:

no i nie najwyższa forma Roda

Nie zgodze się z tym stwierdzeniem. Wczoraj Murray grał naprawde dobrze w 1 secie, a jednak Amerykanin udowodnił, że gra mu sie tutaj świetnie. Dużo winnersów niewiele błędów i dobra gra taktyczna. Jedyny mankament to woleje przy siatce, ale i te wychodzą mu czasami znakomicie. Poza tym jak to wczoraj powiedział komentator na Polsat Sporcie Andy jeśli wygrywa i ma wsparcie publiczności zaczyna grać lepiej i lepiej. Dlatego Andy Roddick @1.62 GB

Do góry
#635536 - 19/08/2006 12:29 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
F.Gonzalez(+2,5 hc)-A.Roddick 1 @1,83 Bet365

Roddick mimo wszystko nie przekonał mnie na tyle w tym turnieju, żebym widział w nim faworyta w meczu z rozpędzonym Chylijczykiem. Odkąd na horyzoncie pojawił się Federer i Roddick przestałbyć numerem 1 w światowym tenisie Andy nie poprawił praktycznie nic w swojej grze i dalej całe spotkania ciągnie w oparciu o serwis. Do tego przybłąkały się kontuzje i od pewnego czasu nie jest już nawet w pierwszej 10-tce rankingu, bez zwycięstwa turniejowego w tym roku i tylko z jednym finałem w Indianapolis. Tydzień temu w Toronto nie grał jeszcze bo nie był w pełni sił, tutaj w Cincinnati z rundy na rundę odnosił pewniejsze zwycięstwa ale rywali nie miał klasowych puki co. 3 TB-ki z Braccialim, potem już łatwiejsze wygrane z przeciętnymi Vliegenem i Chelą no i wczoraj z wykończonym Murrayem. U Roddicka głównie funkcjonuje prawidłowo serwis, który jak zwykle nie jest łatwy do połamania. Z II serwisu ma jednak problemy gdy dochodzi do wymian. Gonzo w dobrej dyspozycji, tydzień temu w Toronto doszedł również do półfinału ogrywając po drodze Ljubicica, grającego podobnie jak Roddick w oparciu o serwis, Federerowi już nie dał rady ale powalczył ugrywając jednego seta. Tutaj w Cincinnati nikt go specjalnie nie zmęczył bo kolejni rywale czyli Massu, Fish, Wawrinka i Ferrer nie ugrali z Gonzem nawet seta. Roddick mimo wszystko to już wyższa półka więc zapowiada się piękne widowisko. W H2H 5:2 dla Roddicka i ostatnie 3 wygrane Amerykanina(dwie w tym roku na trawie) ale te 2 zwycięstwa Gonzo odniósł na hardzie w tym jedno 4 lata temu właśnie w Cincinnati. Odnosząc się do samego typu czyli do handicapu na Gonza, to poprostu uważam, że Roddick nawet jak wygra to po zaciętym meczu w 3 setach lub po 2 TB-kach. Serwis Gonzo funkcjonuje jak trzeba (wczoraj w I secie z Ferrerem I serwis wchodził na poziomie 90%), z łamaniem rywali też nie ma problemu, zresztą returnu może mu pozazdrościć wielu rywali. Z turniejem pożegnała się już cała pierwsza 5-tka więc masters stoi otworem i napewno waleczny Chilijczyk łatwo skóry nie sprzeda. Jak będzie zobaczymy, jak Gonzo zagra tak jak z Federerem w 2 i 3 secie albo w spotkaniu z Ljubą przed tygodniem to o pokrycie handi jestem spokojny.

Do góry
Strona 5 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  rafal08