Strona 2 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#635457 - 15/08/2006 01:49 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
G.Simon - L.Dlouhy 1 @1,645 Pinnacle

Simon jeden z moich młodych ulubieńców ostatnie tygodnie nie miał zbyt udane, przed tygodniem w Toronto zadebiutował po dłuższej przerwie na hardzie, ale nie dał rady Srichaphanowi chociaż w I secie trochę powalczył. Ogólnie przegrał 5 ostatnich pojedynków ale na usprawiedliwienie z trudnymi rywalami. Napewno w meczu z Dlouhym będzie chciał przerwać tą złą passę. Bardziej udany miał początek roku, najpierw 3 runda AO potem udane występy na hali i na pierwszych turniejach na cegle. Potem jednak się zablokował, po części miały na to wpływ problemy zdrowotne i nie grał tego co potrafi. Rok temu w Cincinnati właśnie zaliczył jeden z lepszych występów w ubiegłym sezonie przechodząc kwale i I rundę. Dzisiejszego rywala już raz pokonał w tym roku na turnieju w Hamburgu na cegle. Ogólnie Dlouhy'ego oceniam jako jednego z większych paralityków w ATP. Dobrze mu idzie w deblu z Viznerem ale w singlu jeż nie jest tak różowo. W tym roku bilans 10-21 i ani razu nie przeszedł dalej jak do II rundy w turniejach ATP. Aż do Rolanda Garrosa odpadał z 12 kolejnych turniejów ATP już w I rundzie. Poza Wimbledonem i RG gdzie o dziwo nie grał tragicznie, w pozostałych turniejach wygrywał z kompletnymi outsiderami. Jeszcze 2 tygodnie temu grał w Sopocie i nabawił się jakiegoś urazu w przegranym meczu z Berlocq. Na hardzie nigdy specjalnie mu nie szło, teraz jest jeszcze bardziej pulchny i napewno bieganie po betonie nie jest dla niego takie proste. Tutaj w Cincinnati już zagrał 2 spotkania w kwalach. W I rundzie wygrał z małymi problemami z etatowym deblistą Cermakiem ale w kolejnej rundzie z Gimelstobem przegrał 0:6 2:6, który notebene też ostatnimi czasy nic nie gra. Nie wiem czy wiedział, że i tak wystąpi w turnieju głównym ale z taką dyspozycją myślę, że nawet z Simonem nie ma co szukać. Francuz młody, ambitny, zawsze walczy do końca i na hardzie notował duże lepsze wyniki, szkoda tylko, że taki kontuzjogenny z niego chłopak. Jeżeli chce coś zwojować jeszcze w tym roku to z Dlouhym musi sobie poradzić.

T.Haas - F.Verdasco 1 @1,421 Pinnacle

Haas rozczarował mnie tydzień temu przegrywając w Toronto już w 2 rundzie z Tursunovem w 3 setach. Rosjanin zagrał jednak wtedy mecz życia chyba i nawet Haas nie mógł nic poradzić. Verdasco doszedł rundę dalej eliminując słabego Rama po 3 setach, kolejnego Amerykanina Kima i odpadł po 3 setach z finalistą Gasquetem, który jednak przez całe spotkanie kontrolował sytuacje i Verdasco za wiele nie miał do powiedzenia. Turniej w Toronto był dla niego pierwszym występem na amerykańskim hardzie, podczas gdy Haas zdążył się na tej nawierzchni w pełni zaklimatyzować i wygrał nawet turniej w Los Angeles przed 3 tygodniami. Verdasco mimo sporych umiejętności ma spore problemy z regularnością, Haas napewno będzie zmotywowany po nieudanym turnieju w Toronto a cały rok jak do tej pory miał udany, szczególnie na twardych nawierzchniach. Kurs mało przekonywujący ale jednak zagrałem i liczę, że Haas pokaże na co go stać nie tylko w tym meczu ale i w całym turnieju.

Do góry
Bonus: Unibet
#635458 - 15/08/2006 07:32 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
kibuc Offline
addict

Meldunek: 22/10/2005
Pytanie odnośnie meczu Djokovic - Nieminen. Kurs na fina to kosimczne 1.8-1.9. Czy jest info o jakiejś kontuzji lub czymkolwiek?

Do góry
#635459 - 15/08/2006 08:03 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
mirekinter Offline
old hand

Meldunek: 10/06/2005
na dziś mam jedno zdarzenie ale za to jakie !!!
Roger Federer - Paradon Schrichapan 2 kurs 12

oczywiscie nie mam zadnego racjonalnego wytlumaczenia moje typu no ale trudno go mieć jesli ktos gra przeciwko Federerowi.. Jedank turniej w Toronto pomimo ze wygrany wedlug mnie byl bardzo cięzki dla Rogera i widzialem w Jego grze momenty słabe które wynikały chyba ze zmeczenia...Wydaje mi się ze teraz piorytetem jest US Open zatem turniej w Cincity może sobie odpuscic bo gdyby go wygrał to nie wyobrazam sobie aby wytrzymał jeszcze kondycyjnie an najwazniejszym dla niego turnieju...Przegrać z Tajem to mozliwe no bo Taj jak się zachowa jak ,, Tajski Tygrys" i poczuje ze Roger sobie bimba to mysle ze to wykorzysta i wygra 7-6..6-4.....

Do góry
#635460 - 15/08/2006 08:11 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
mirekinter Offline
old hand

Meldunek: 10/06/2005
jesli chodzi o inne zdarzenia to tak

Safin - Monfils 1 gram na swojego uluenca bo gdy się skoncetruje to moze wygrac z kazdym...Mysle ze tewn turniej i US OPEB będą dla Marata udane

mallise- Mirnyj 1 widzialem bialorusina w 1 rundzie w Toronto i grał z Hassem tragicznie co X-men wykorzysta bo nawierchnia i forma zdecydowanie lepsza

Hass-Verdasco 1 bo Tommy widac ze bardzo chce cos zdzialac na amerykanskiej ziemi i kto jak kto ale Verdasco go nie zatrzyma...

Do góry
#635461 - 15/08/2006 08:58 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
PrzemczaN Offline
newbie

Meldunek: 04/01/2006
Moje typy to
F.GOnzalez - N.Massu 1
GOnzalez ostatni turniej zagralswietnie wygralz Lubicicem urwal nawet seta fFedererowi, ma solidny serwis wiec w 1 rundzie nie powinien miec problemów
A.Roddick - D.Braccialii 1
Roddick ma solidny serwis , superforhand i gra przed własną publicznościa która bedzie go dopingowac z calych sil...ostatnio nie gral ale w 1 rundzie zawisc nie powinien bo ma slabego przeciwnika, wypadaloby takze zeby wygral choc 1 mecz przed US Open
Ivan Lubicic - G.Rusedski 1
Lubicic to zawodnik opotężnym serwisie i udeżeniu za rowno backhand jak i forhand...ostatnio przegral z Gonzalezem ale w 1 rundzie raczej nie przgrywa
X.Mallise - M.Mirynj 1
parząc na ostatni turniej z cyklu master series Mallise wydaje sie faworytem bo zagral swietnie wygral kilka spotkan z niezlymi rywalami poza tym mirmyj bardziej znany jest z gry deblowej i chyba przegra...:)
G.Monflis - M.Safin 1
Stawiam na niespodziankę. Safin ostatnio przegrywa wszystko co sie da i to szybko...Ma slabą kondycję jest nie równy a Monflis dobrze sie broni prowadzi wymiany z głębi kortu czym moze ruska zamęczyc. Safin nie gra równo nie moze wrocic do dobrej gry po kontuzji i mysle ze monflis mlody utalentowanygracz pokona go
Odposujcie co o ty msadzicie co sadzicice o moich typach

Do góry
#635462 - 15/08/2006 09:01 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
kibuc Offline
addict

Meldunek: 22/10/2005
.

Edited by Schranzer (15/08/2006 11:29)

Do góry
#635463 - 15/08/2006 09:44 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
G. Monfils vs M. Safin @1.42

Gael powraca, w dniu dzisiejszym rozegra on w USA pierwsze spotkanie na hardzie od ponad 20 tygodni ! ! Taka przerwa musiała odbić się na Francuzie, do tego dochodzi przeciwnik czyli Marat Safin, gracz, który moim zdaniem gdyby nie kontuzja walczyłby z Federerm jak równy z równym. Forma Marata obecnie napewno nie zachwyca, jednak ogranie na hardzie, 1/2 finału w Waszyngtonie powinny pozwolić mu wygrać dzisiejsze spotkanie.

N. Djokovic vs J. Nieminen @2.1

Młody Serb robiący ostatnio kariere w zawrotnym tempie kontra najlepszy z graczy Fińskich Jarko Nieminen. Troche niezrozumiałe są dla mnie kursy wystawione przez Pinnacle, stawianie Novaka w tym spotkaniu w roli faworyta jest lekkim nieporozumieniem. Po pierwsze Novak w swoim ostatnim występie na korcie, w finale w Umag (Umagu?) odniósł kontuzje i od tamtej pory nie rozegrał żadnego spotkania. Po drugie brak ogrania na hardzie i po trzecie ustabilizowana forma Fina. Pokazał się z dobrej strony w Tornto, powalczył w 1/4 finału z Murrayem. Szanse w tym meczu są według mnie 50-50 lub nawet lekko na korzyść Fina.

T. Haas vs F. Verdasco @1.403

Tommy powinien wreszcie się obudzić i pokazać, że zasługuje na miano obecnie najlepszego tenisisty niemieckiego. Nie udało się w Toronto, gdy na jego dordze stanął świetnie dysponowany Tursunov, więc powinno udać się w Cincinnati. Tutaj w pierwszej rundzie trafił na Verdasco, który swoją grą na hardzie kompletnie mnie nie przekonuje. Trzy sety z Ramem, przegrany set do zera z Ryśkiem. Licze na to, że Haas powtórzy tu rezlutat conajmniej z roku 2004 i dojdzie do 1/4 finału.

Do góry
#635464 - 15/08/2006 09:49 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
marcpot Offline
veteran

Meldunek: 08/09/2003
.

Edited by Schranzer (15/08/2006 11:28)

Do góry
#635465 - 15/08/2006 09:55 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
haven Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/01/2006
Chciałbym sie odnieść do postu kolegi przemczana , pisząć że Safin ma słabą kondycje wystawiasz sobie nie najlepsze świadectwo , tutaj mało kto ma słabą kondycje na tym poziomie rozgrywek , Marat ma jedną rzecz słabą a mianowicie psychike , w reszcie elementów tenisowego rzemiosła bije Monfilsa o klase a może i dwie , i nie sądze aby dziś poległ z Francuzem który może troche potrenowal ale leczył kontuzje pare tygodni i 1-szy mecz na hardzie może okazać się ponad siły dla Gaela . Do dalszych rund powinni przejść moim zdaniem bez problemów Ljubicic , kort w Cincinnati szybszy niż w Toronto , moim zdaniem idealnie dla niego , Roddick również powinien sobie poradzić z Braccialim jakby nie grał , ale porażka z Włochem go dyskredytuje od razu . Sądze że w tym turnieju klase będzie chciał pokazać Nadal , natomiast zmęczenie Gasqueta , Murraya będą chcieli sprytnie wykorzystać Robredo oraz Henman . Federer może moim zdaniem tutaj odpaść nie dochodząc do finału ale jeszcze nie w 1-szej rundzie bowiem przeciwnik zbyt słaby , poczekać trzeba na konfrontacje z Nalbandianem.

Do góry
#635466 - 15/08/2006 12:18 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
Goget Offline
Tenis Trader

Co do Djokovica to sam miałem go grać, ale zajrzałem na jego oficjalną stronę i okazało się, że ostatnie dwa tygodnie spędził w Belgradzie i odpoczywał i leczył ramię. Fizycznie powinno być z nim wszystko w porządku, ale 2 tygodnie bez choćby sparingu to nawet na zmęczonego Nieminena może nie wystarczyć.

T.Robredo - R.Gasquet 1 @2,81 Pinnacle

Długo myślałem nad tym spotkaniem i jednak zagram na Robredo, który ten rok ma naprawdę udany. Kurs przede wszystkim sporo zawyżony, zważywszy, że Gasquet grał w finale w Toronto i przegrał po 3 setach z Federerem. W tym roku młody Francuz wygrał 2 turnieje i po obu w następnym odpadał gładko już w I rundzie. Nadal rok temu po wygraniu turnieju w Toronto w Cincinnati też odpadł w I rundzie. Gasquet praktycznie cały początek roku stracił, na finał Mastersów nie ma szans więc nie musi nerwowo zbierać punktów. Poza tym jest zawodnikiem kontuzjogennym co trochę przeszkadza mu w rozwinięciu talentu. Na hardzie jeszcze trudniej zagrać 2 dobre turnieje z rzędu jak na cegle, każdy mecz bardziej zostaje w nogach i stawach. Po tym turnieju tylko tydzień przerwy przed USO i jeżeli Gasquet i jego trener poważnie myślą o tym turnieju to nie powinni narażać ogranizmu na zbytnie przemęczenie. Robredo na hardzie grać potrafi, 2 lata temu w Cincinnati był nawet w półfinale, tydzień temu pokonał po bardzo dobrym spotkaniu Safina. Pamiętam też jak stawiał spory opór Blake'owi na zeszłorocznym US Open. Po takim kursie wypada spróbować zagrać na Hiszpana i liczyć na słabszą dyspozycję podmęczonego Gasqueta.

Do góry
#635467 - 15/08/2006 14:01 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
Mam pytanie - czy jest w necie cos takiego jak 'tenisowy betexplorer' - chodzi mi o to zeby byly podane wszystkie turnieje w przekroju lat z wynikami wszystkich rund wraz z podaniem stawek, ktore 'siadaly'?? Za pomoc wielkie dzieki

Do góry
#635468 - 15/08/2006 14:12 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
Aslan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2004
Buki nas dziś specjalnie nie rozpieszczają jeśli chodzi o kursy, ale w gruncie rzeczy można się było tego spodziewać. Podaję kursy z oferty nordicbet, bo dają 1,4 na mój typ dnia, ale jeśli ktoś gra w Pinnacle to radzę sprawdzić jeszcze tam - mogą być lepsze, ale mi się już nie chciało sprawdzać.

Ja na dziś wybrałem 3 spotkania po niskich stosunkowo kursach, więc mogę zaproponować tripla lub 3 stosunkowo skromne single. A oto i typy:

Xavier Malisse - Max Mirnyi 1,40 nordicbet
To typ dnia o którym wspominałem. Malisse to facet, który ostatnio naprawdę błyszczy, imponuje i przekonuje swoją grą i formą. Spodziewam się, że powinien być czarnym koniem i dawać nam zarobić jeszcze przez kilka tygodni, ale zobaczymy. Na razie skupmy się na najbliższym spotkaniu. Spotkaniu, w którym Belg gra z rosyjskim dryblasem. Max to z całą pewnością solidny zawodnik i nierzadko już grałem na Niego. Problem w tym, że często grałem też przeciw Niemu. I tutaj zawodził mnie zdecydowanie rzadziej. Bestia nie jest w nadzwyczajnej formie, a Malisse naprawdę złapał wiatr w żagle. Ogromna przewaga jeśli chodzi o dyspozycję (patrząc na ostatnie turnieje), przewagą Belga powinny być też chyba korty, Mirnyi nie wytrzyma gry X-Mena i sądzę, że czekają nas 2 stosunkowo krótkie sety. Mimo wszystko w typowanie dokładnego wyniku się nie bawię, ale zwycięstwo Xaviera biorę jak najbardziej, a kurs 1,40 mi odpowiada.

Fernando Gonzalez - Nicolas Massu 1,32 nordicbet
Gonzo w naprawdę dużym gazie. Wrażenie robią spotkania z Federerem (choć przegrane) czy (przede wszystkim) Ljubicicem będącym w naprawdę dobrej dyspozycji. A forma Gonzaleza sprawia wrażenie coraz lepzej, więc nie sądzę, żeby po tych udanych występach rozczarował nas negatywnie... Massu. Szczerze mówiąc nie pamiętam kiedy ostatnio zagrał tak, jak oczekiwaliby tego Jego fani... Może na olimpiadzie... W każdym razie dawno... Poza tym twarde korty raczej nie mogą być atutem Chilijczyka i sądzę, że to spotkanie Gonzalez będzie mógł potraktować w kategoriach treningu, bo jak na taki turniej ma naprawdę łatwą pierwszą rundę. A my z kolei - jak na takie spotkanie mamy naprawdę nienajgorsze kursy - i to cieszy jeszcze bardziej

Tommy Haas - Fernando Verdasco 1,35 nordicbet
Verdasco od jakiegoś czasu jest dla mnie tym z Hiszpanów (chyba jedynym), który nawet na twardych kortach potrafi pokazać się z dobrej strony. Cała hiszpańska armada ze starszego pokolenia (ale większość młodych również) to zawodnicy wręcz nienawidzący tego typu nawierzchni. A Fernando walczy. Ambitny, waleczny, nieustępliwy i naprawdę niezły. Włodzimierz Szaranowicz z pewnością powiedziałby - "prawdziwy fighter" No ale na drodze Hiszpana staje Tommy Haas. Haas, który ma sporo do udowodnienia. Musi na amerykańskich kortach pokazać, że naprawdę będzie się jeszcze liczył w światowym tenisie, bo ostatnio z Jego mocarstwowych planów wychodziło raczej niewiele. Nie mogę powiedzieć, żeby Haas przekonywał mnie ostatnio wynikami, bo era lepszych dla niego dni miała się zacząć już tydzień temu w Toronto. Tam jednak zjawił się świetny Tursunov, który wczoraj dał nam zarobić pieniążki. Nie udało się w Toronto, może uda się tutaj. Na pewno w każdym razie Tommy nie przeżyje kolejnego odpadnięcia w pierwszej rundzie. I nie będzie musiał się specjalnie nad tym meczem rozczulać, bo tak naprawdę nie widzę innego wyjścia jak korzystne dla Niemca rozstrzygnięcie.

AKO z tych trzech spotkań - 2,49
A jako single też zapowiadają się nienajgorzej.
Miłego obstawiania i kibicowania zatem. Oby nie było niespodzianek...

Edited by Goget (15/08/2006 17:01)

Do góry
#635469 - 16/08/2006 00:21 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
Goget Offline
Tenis Trader

J.Blake - J.C.Ferrero 2:0 @1,57 Bet365

W H2H 1:0 dla Ferrero po wygranej w 3-setach na turnieju w...Cincinnati w 2002 roku. Wtedy jednak Ferrero należał do światowej czołówki, Blake też był słabszy niż teraz. Przez te 4 lata sporo się zmieniło i Ferrero po serii kontuzji nie przypomina w niczym tego fightera, który wygrywał Rolanda Garrosa i inne turnieje. W tym roku w słabiutkiej formie i fizycznej i psychicznej. Bilans 22-17 i ani jednej wygranej z zawodnikiem z pierwszej 30-tki. Pogrywał co nie co jedynie na cegle a to i tak głównie ogrywał dużo słabszych rywali. Po Wimbledonie jeszcze zdążył skompromitować się na cegle i do Toronto wyruszył bez ogrania na hardzie. Skończyło się na drugiej rundzie i łatwej porażce z Gonzo 2:6 1:6, który gra podobnie jak Blake. Ogólnie w tym roku Ferrero ma spore problemy z typowymi hard hitlerami jak ja ich nazywam czyli agresywnie i mocno grającymi zawodnikami, którzy nie bawią się w długie wymiany. Blake na hardzie zadomowiony od dłuższego czasu, zdążył wygrać turniej w Indianapolis a w Toronto nie sprostał świetnie dysponowanemu Gasquetowi. Teraz liczę, że zmobilizuje się odpowiednio i będzie chciał w tym turnieju zajść do finału. W I rundzie w dwóch setach ograł czarodzieja Santoro, Ferrero awansował po kreczu Bjorkmana przy stanie 6:6 w I secie. Blake z rundy na rundę będzie się rozkręcał, nie sądze żeby marnował niepotrzebnie siły bo w kolejnych rundach będzie coraz trudniej. Ferrero z kiepskim serwisem i problemami z returnem nie sądze, żeby był wstanie ugrać seta. Poczekam jeszcze na handi z GB i może zagram sobie w zastępstwie za setbetting.

D.Ferrer - N.Almagro 1 @1,442 Pinnacle

Almagro dał zarobić pokonując dość łatwo w I rundzie swojego rodaka Martina. Ferrer jeszcze łatwiej bo 6:3 6:1 wygrał także z rodakiem Moyą. Obu tych zwycięstw nie sposób porównać bo Martin jest słabiutki na hardzie jak Łukasz Kubot, a Moya już nie te lata kiedy wygrywał na tym turnieju ale umiejętności dużo większe. Ogólnie Almagro dopiero raczkuje na tej nawierzchni, do tej pory rozegrał nie wiele spotkań i nic w zasadzie nie ugrał. Po Rolandzie Garrosie też mu się nie powodziło nawet na cegle i gdzieś znikł ten błysk z turniejów przed RG. Ferrer kiedyś też był chłopcem do bicia na hardzie ale od zeszłego roku poprawił grę na twardych nawierzchniach, wogóle z typowego przebijacza stał się zawodnikiem bardziej wszechstronnym potrafiającym mocno uderzyć kiedy trzeba. Do tego jego niesamowita waleczność, która pozwala mu na wyjście z beznadziejnych sytuacji. Almagro może za jakiś czas i na hardzie grać niezły tenis ale w tej chwili musi popracować nad regularnością i spokojem w grze. Ferrer myślę, że bardzo poważnie traktuje ten turniej i jeżeli zagra swoje to raczej młody Almagro wielkiej krzywdy mu nie zrobi.

Do góry
#635470 - 16/08/2006 06:36 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
_Way_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/08/2006
Hrbaty-Sanguinetti 1 @1.42 Profesjonał

Hrbaty w statystyce H2H prowadzi 3 do 1. Sanguinetti pokonał go na clay'u gdy Słowak zaczynał karierę. W dwóch ostatnich pojedynkach na hardzie Hrbaty głatko wygrywał po 2:0.

Do góry
#635471 - 16/08/2006 07:40 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Ferrer D. v Almagro N. @1.4 2:0 @1.85

Dwóch Hiszpanów na korcie, a to oznacza również dwóch specjalistów od gry na ziemi. Almagro przebojem wdarł sie w tym roku do czołówki graczy ATP, swietne trunieje w Rzymie, Barcelonie, Valencji utrwaliły go w mojej pamięci jako walczaka, biegającego do każdej piłki zawodnika. Po serii dobrych występów przyszedł jednak okres spadku formy i od turnieju w Rzymie nie udało mu się przejść przez drugą runde żadnego z turniejów. David Ferrer jest z pewnością dużo bardziej wszechstronnym graczem, stara się grywać w sezonie również na hardzie i odnosi sukcesy (1/2 w Miami, 4 runda AO, 1/4 w Auckland) przy których 3 mecze (w tym roku) Almagro na hardzie wyglądają naprawde blado. W poprzednim turnieju obaj mieli pecha, Nicolas trafił na maszynke do serwowania Ljubicica, Ferrer na Murraya, który gra za oceanem świetny tenis. W Cincinnati pierwszą runde obaj przeszli dość gładko, jednak dużo większe wrażenie zrobił wynik Ferrera, który pokonał Moye 6:3 6:1. Lepsza dyspozycja, większe doświadczenia powinny pozwolić zwyciężyć dzisiaj starszemu z Hiszpanów w dwóch setach.

Lee H-T. v Nadal R. [Games HC] 5.5:0 @1.85

Wczoraj Nadal pomęczył się w 3 setowym pojedynku z Querrey'em tymczasem Lee w pierwszej rundzie sprawił niespodzianke eliminując w dwóch setach Francuza Clementa. +5.5 gema wygląda obiecująco, obaj spotkali się już tydzień temu w Toronto, górą był Nadal 6:4 6:3, jednak u Hiszpana widać spadek formy i moim zdaniem ciężko mu będzie tutaj wygrać w dwóch łatwych setach.

Do tego: Blake, Haas, Ljuba chociaż kursy nie zachwycają.

Do góry
#635472 - 16/08/2006 07:55 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
italodisco70 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 18/11/2004
Quote:

Hrbaty-Sanguinetti 1 @1.42 Profesjonał

Hrbaty w statystyce H2H prowadzi 3 do 1. Sanguinetti pokonał go na clay'u gdy Słowak zaczynał karierę. W dwóch ostatnich pojedynkach na hardzie Hrbaty głatko wygrywał po 2:0.

Co do statystyk-nie sugerowalbym sie nimi.Patrzac na mecze Hrbatego w tym roku,to dostawal lanie od takich tuzuow tych nawierzchni jak Serra,Carlsen,Greul( ktory w tym roku robi jak na swoje mozliwosci furore) i ostatnio Benneteau.Ogral wprawdzie Bracialliego,ktory w tym roku troche lepiej gra na hardzie i Ginepriego 2 miesiace temu,ale Amerykanin dopiero sie z forma rozkrecal. Sanguinetti po walce z kwalifikantem,wygral,a ponadto w poprzedncih dwoch turniejach na hardzie wypadl calkiem niezle,ogrywajac wprawdzie beznadziejnego ostatnio Nalbandiana,kwalif Hernycha,ktory jesli gdzies osiaga sukcesy to na hardzie oraz na poczatku roku O.Rochusa.Ponadto ogrywal raczej ogorkow,wiec tez wybitna forma nie dysponuje,ale jak na jego 33 lata ten rok moze uwazac za udany.Mysle ze szanse obu zawodnikow sa rowne i najprawdopodobniej wszystko rozstrzygnie sie w 3 setach.Co do typow Gogeta ,to zgadzam sie z nimi.Allmagro gra od dobrego juz czasu przecietnie,jak na forme jaka nam zaprezentowal przed rokiem.W tym roku gral w dwoch turniejach na hardzie-Wimbledon, gdzie polegl 0-3 z kompletnie bez formy zawodnikiem-Andrejewem i ostatnio z Ljuba.Ferrrer wiec klasyczna 1 na 8/10.Zwrocilbym jeszcze uwage na pare Hanley/Ullyet,ktora od kilku turniejow jest na szczycie drabinki.Zachodza bardzo wysoko,sa zgrani ,zreszta obaj sa znani od lat,gdy grali z innymi partnerami-Arthurs,czy tez Healey,a takze slynna para Black/Ullyet.Czlowiek z broda robil i robi teraz wielka furore.Graja z juz troche wypalonym Safinem i Yuznym.Patrzac na zgranie debla H/U,oraz czestotliwosc gry Safina i Yuznego a ponadto ostatnie sukcesy tej pary,zdecydowanie stawiam na tych pierwszych

Do góry
#635473 - 16/08/2006 09:01 ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Napisze w skrócie co myślę o dzisiejszych meczach bo mój poprzedni długi post się skasował.

J.Blake-J.C.Ferrero 1 1.3
Takich prezentów od buków nie można nie wykorzystywać.Ferrero jest wyraźnie bez formy,a Blake gra bardzo dobrze mimo tamtej porażki z rewelacją turnieju w Toronto-Gasquetem.Blake ma mocny serwis,gra bardzo mocno i Ferrero,który już nie ma tej szybkości co kiedyś nie będzie dobiegał do wielu piłek Amerykanina.Pewne zwycięstwo Blake w 2 setach.

J.I.Chela-Spadea 1 1.6
Chela z Dawidienko pokazał naprawdę dobry tenis.Przyznam szczerze,że nie wiem za wiele o graczu Spadea chyba tylko tyle,że z reguły odpada wcześnie.Myślę,że Chela pójdzie za ciosem po pokonaniu Ruska.

N.Djokovic-F.Serra 1 1.3
Ten mecz skwituje tylko pytaniem:Kto to jest Serra i co ostatnio osiągnął ?

Nalbandian-Wawrinka 1 1.22
Faworytem jest Argentyńczyk i ten mecz wygra.Kłopoty w Toronto były spowodowane jego niedyspozycją zdrowotną ale w tym turnieju pokaza ł już kawał dobrego tenisu,a naprzeciwko niego stanie solidny,lubiący sprawiać niespodzianki gracz ale nie na tyle dobry żeby pokonać Nalbiego.

A.Roddick-K.Vliegen 1 1.2
Po raz kolejny Roddick nie zachwyca i mógł odpaść już w 1 rundzie.Przyznams szczerze,że nie lubię Roddicka ale ten mecz powinien wygrać.Chyba kolejnej jego kompromitacji nie będzie z bardzo przeciętnym graczem.

Haas-G.Simon NO BET
Ten mecz sobie odpuszczę bo mamy dzisiaj 4 mecze kursach zbliżonych czyli ok. 1.2,a ja jestem przesądny i w jednym z nich pewnie będzie niespodzianka.

Ljubicic-Youznhy NO BET
j.w

Ferrer-Almagro 1 1.4
Racyej tzp na czuja ale mysle,ze Ferrer lepiej czuje sie na hardzie od Almagro.

To są raczej pewniejsze mecze na dzisiaj,które nie powinny zawalić,pamiętajmy jednak,że jest to tylko sport,a teraz kilka propozycji o wyzszych kursach.

Baghdatis-Monfils 2 2.2
Przynam szczerze,ze z poczatku mialem zamiar stawiac na Cypryjczyka ale po zobaczeniue kursow,ktore nie sa raczej wspolmierne co do spotkania zmienilem zdanie.Wole w tym wypadku zaryzykowac niz stawiac po kursie 1.5 na bardzo niepewnego ostatnio Baghdatisa.Monfils pokonal Safina,a to cos musi znaczyc,nie wazne w jakiej formie jest Rusek on jest zawsze grozny.

Gimelstob-Soderling 1 2.7
To jest moj faworyt do niespodzianek juz z Lopezem mi wygral ale niestety kupon nie wszedl bo inne mecze zawalily.Amerykanie jak wiemy walcza,nie poddaja sie i to moze w tym meczu zadecydowac przeciwko bardzo nierowno grajacemu Szwedowi.

F.Gonzalez-M.Fish 2 2.8
Mysle,ze Chilijczyk wezmie przyklad z Gasqueta,Berdycha,Acasuso i Malisse i przejdzie obok tego meczu.Niedlugo US OPEN po co sie wysilac,nie zapominajmy jednak,ze Fish to zawodnik swietni spisujacty sie na twardych nawierzchniach dysponujacy bardzo mocnym serwisem,jego przeciwnik w ostatnim meczu nie mial zadnego BREAK-POINTA w takim przypadku warto zaryzykowac na Amerykanina bo bardzo mozliwy jest w tym meczu TIE-BREAK,a TIE-BREAKi to loteria.

Tursunow-Ginepri 2 2.1
Rosjanin to bardzo solidny gracz ale ostatnio bardzo meczyl sie z groszkiem.Mysle,ze dzisiaj nie bedzie juz mial tyle szczescia i bardzo solidny i nieobliczalny Ginepri,ktory w meczu z z Mathieu mimo przegrania 1 seta zagral naprawde swietne spotkanie.

Przed chwila zauwazylem,ze w 3 z 4 niespodzianek wygrac maja Amerykanie.To jeszcze bardziej sklania mnie do zaryzykowania tych typow.Bo Amerykanie to walczaki,a z moich przesadow wynika,ze 1 z nich przejdzie dalej ja jednak ryzykuje wszystkie 4 bo zakladam 2 niespodzianki,a przy trafieniu 3 pierwszych meczow bede mial duzy zysk.Zycze wszystkim powodzenia no i sobie oczywiscie co do dzisiejszego typowania.

Edited by Schranzer (16/08/2006 11:15)

Do góry
#635474 - 16/08/2006 13:56 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
Goget Offline
Tenis Trader

Damm/Paes - Dlouhy/Vizner 1 @1,4 Fonbet

Damm/Paes etatowa para deblowa, wyżej w rankingu od dzisiejszych rywali i najlepiej grająca właśnie na hardzie, podczas gdy Dlouhy/Vizner preferują raczej nawierzchnie ziemne. Przed tygodniem w Kanadzie Damm/Paes doszli do 3 rundy pokonując m.in. w 2 setach Bjorkmana/Mirnyia (nr.2 w rankingu) i polegli po 3 setach z późniejszymi finalistami Hanleyem i Ullyetem. Tutaj w Cincinnati mieli wolny los podczas gdy Dlouhy/Vizner męczyli się z parą Haggard/Monfils wygrywając 1:6 7:6 10:3. Ogólnie ostatnio Dlouhy w kiepskiej formie, na hardzie notował z Viznerem dużo gorsze wyniki niż Damm/Paes a w ubiegłym tygodniu w Toronto z inną dobrą i zgraną parą czyli Aspelin/Perry przegrali 1:6 3:6. Obie pary grały już 2 razy ze sobą w tym roku i oba mecze wygrali Damm/Paes na AO i na turnieju w Hartegenbosch. Teraz myślę, że też powinni sobie poradzić.

Do góry
#635475 - 16/08/2006 14:35 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
saniol Offline
enthusiast

Meldunek: 18/07/2005
Quote:

Napisze w skrócie co myślę o dzisiejszych meczach bo mój poprzedni długi post się skasował.

F.Gonzalez-M.Fish 2 2.8
Mysle,ze Chilijczyk wezmie przyklad z Gasqueta,Berdycha,Acasuso i Malisse i przejdzie obok tego meczu.Niedlugo US OPEN po co sie wysilac,nie zapominajmy jednak,ze Fish to zawodnik swietni spisujacty sie na twardych nawierzchniach dysponujacy bardzo mocnym serwisem,jego przeciwnik w ostatnim meczu nie mial zadnego BREAK-POINTA w takim przypadku warto zaryzykowac na Amerykanina bo bardzo mozliwy jest w tym meczu TIE-BREAK,a TIE-BREAKi to loteria.

Miałem ten jeszcze podać ale w tym wypadku pozwolę sobie całkowicie nie zgodzić się z tą argumentacją.
1. US OPEN zaczyna się dopiero 28.08. W przyszłym tygodniu przed nami jeszcze turniej w New Haven i dopiero tam trzeba będzie być ostrożniejszym w typowaniu.
2. Kolega chyba nie do końca przejrzał wyniki ostatnich turniejów.

F. Gonzalez - dla mnie starannny dobór turniejów i gra na poważnie tam gdzie startuje. A wyniki:
- Countrywide Classic - Los Angeles - półfinał /
- Rogers Cup - Toronto - półfinał /porażka w 3 setach z Federerem/ a po drodze Soderling, Ferrero, Ljubicic, Acasuso.

M. Fish - dla mnie długo jeszcze niespełnione nadzieje
- Countrywide Classic - Los Angeles - I runda i porażka z "carem" Safinem, którego w następnej rundzie nota bene F. Gonzalez "dmuchnął" 6 4, 6 2
- Legg Mason Tennis Classic Waszyngton - co prawda ćwierćfinał, ale po drodze: I runda - wolny los, a później Zib i Stoppini

Jak dla mnie jedynka na 8/10 i zastanawiałbym się czy nie będzie 2:0.

Do góry
#635476 - 16/08/2006 14:46 Re: ATP Masters Series Cincinnati 14.08 - 20.08
zenekk Offline
veteran

Meldunek: 11/04/2002
Quote:

Gimelstob-Soderling 1 2.7
To jest moj faworyt do niespodzianek juz z Lopezem mi wygral ale niestety kupon nie wszedl bo inne mecze zawalily.Amerykanie jak wiemy walcza,nie poddaja sie i to moze w tym meczu zadecydowac przeciwko bardzo nierowno grajacemu Szwedowi.

Z Lopezem wygrac w ostatnim czasie nie jest zadna sztuka,a walczy kazdy nie tylko amerykanie,Soderling moze i jest nierowny ale Gimelstoba majace takie o to rezultaty ostatnio Washington $600K Sweeting R. (4.30) Gimelstob J. (1.31) 01/08/06 7-6(7) 6-2 Hard
Los Angeles $500K Gimelstob J. (3.50) Ginepri R. (1.40) 26/07/06 4-6 4-6 Hard
Indianapolis $575K Whitehouse W. (3.25) Gimelstob J. (1.45) 18/07/06 6-3 7-5 Hard gladko powinien sprzatnac!

Do góry
Strona 2 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  rafal08