Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#642231 - 20/08/2006 15:58 New Haven 21.08 - 27.08
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Pilot Pen Tennis

Miejsce : New Haven, USA - 6 h
Drabinki : S46 D16
Nawierzchnia : twarda
Nagroda : $675 000

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Drabinki: Singles || Doubles || Singles QF
-----
Plan Dnia
-----
Livescore1 || Livescore2
-----

================================

Baza Linków
Regulamin KT
Nowy CZAT Tenisowy mecz.pl

Do góry
Bonus: Unibet
#642232 - 20/08/2006 16:14 Re: New Haven
rafael86 Offline
El Siete

Meldunek: 29/03/2006
S. Querrey vs A. Martin (1) 1.58 pin
Mlody zdolny Amerykanin, dysponujacy dobrym serwisem, kontra przecietny Hiszpan.Martin na clayu prezentowal sie niezle, ale na hard to on swoim stylem gry zupelnienie nie pasuje. Zwazywszy na to ze Querrey potrafil stawiac opor najlepszym (1-2 z Nadalem) oraz to ze turniej odbywa sie w USA to kurs 1.58 mozna uznac za niezla promocje !!

Do góry
#642233 - 20/08/2006 16:20 Re: New Haven
Black_Hunter Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/04/2006

Obsada turnieju wrecz bajeczna

Dla mnie to wymarzony turniej na granie systemowe underdogow:)

Zadne 1,40 tutaj interesja mnie kursy powyzej 2:)

Do góry
#642234 - 20/08/2006 16:28 Re: New Haven
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
1r. odpuszam, ale Phau powinien za 2,5 ))))) poradzić sobie z przeciętnym Seppim . Poza tym ile można przegrywać, Phau ma serwis, dla średniaków dosyć trudno go złamać. Za taki kurs warto spróbować nawet za niedużą stawkę.

Do góry
#642235 - 20/08/2006 18:16 Re: New Haven
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Quote:

Obsada turnieju wrecz bajeczna

Dla mnie to wymarzony turniej na granie systemowe underdogow:)

Zadne 1,40 tutaj interesja mnie kursy powyzej 2:)

To prawda, ze obsada jest naprawde gruuba . Mysle, ze babix bedzie gonil babixa tylko trzeba ich dobrze poszukac.
Jutro jednak gram dubla faworytow /przynajmniej po kursach /:

S. Querrey - A. Martin

Szczerze mowiac jestem troche zdziwiony takim /powyzej 1.5/ kursem na Sama. Ten mlody, utalentowany gracz coraz odwazniej sobie radzi w wielkich turniejach i wygrywal w lipcu na hardzie ze Spadea czy Tpsarevicem a ostatnio urwal seta Nadalowi. Wygral rowniez challengera w tamtym miesiacu na nawierzchni twardej. Ta nawierzchnia jest jego duzym atutem bowiem z 16 turniejow w jakich gral w tym roku az 14 to wlasnie hard. Na przeciwko stanie typowy "ziemniak" jakim bez watpienia jest Alberto Martin. Jego bilans w tym roku na interesujacej nas nawierzchni to 7-7 ale tylko dlatego, ze doszedl do finalu w Sunrise w marcu. Obecnie Albercik jest kompletnie bez formy czego efektem sa porazki w pierwszych rundach w trzech ostatnich turniejach - kolejno z Wawrinka /to akurat na clayu wiec bez znaczenia/ oraz Clementem i Almagro. W tych trzech meczach nie ugral nawet seta! Dodatkowo w zeszlym roku polegl w New Heaven w pierwszej rundzie z Krzysiem Rochusem.
Powyzsze fakty pozwalaja mi z optymizmem czekac na wynik tego spotkania jutro.

M. Mirnyi - P. H. Mathieu

Drugim elementem mojego dubla bedzie postawienie na bestie . Grali ze soba raz w 2002 roku w Indianapolis gdzie wygral Max 6-2, 7-5. Bialorusin jak wiemy jest bardzo nieobliczalnym graczem. Potrafi grac swietnie a za chwile odpasc ze slabiutkim rywalem w pierwszej rundzie jakiegos turnieju. Miewa problemy z psychika. W tym tygodniu uporal sie z bedacym w dobrej formie x-manem aby odpasc z Robredo.
Bardzo duzo zalezec bedzie od jego dyspozycji serwisowej. Tak naprawde to ani jego forma ani bilans na hardzie ostatnio nie zachecily mnie /bo nie wygladaja najlepiej/ do gry na niego, tylko dyspozycja P.H. Mathieu. Francuz przegrywa bowiem prawie wszystko i wszedzie. Zupelnie nie wiadomo co sie dzieje, ze przezywa tak dramatyczny spadek formy. Od French Open wygral jeden mecz z Di Mauro i poniosl 7 porazek . Mysle, ze jutro podtrzyma ta niechlubna tendencje.

Spokojnie mozna zlapac ako ponad 2,5 z tego dubla i ja to biore. Pozdrawiam i powodzenia .

Do góry
#642236 - 20/08/2006 19:50 Re: New Haven
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Ja przestrzegam wszystkich przed tym turniejem,jak wiadomo tóż po nim zaczyna się US Open.Wiemy dobrze,że przede wszystkim rozstawieni gracze nie będą chcieli się przemęczać ani narażać na jakąś niepotrzebnę kontuzję,która mogłaby ich wyeliminować z turnieju Wielkiego Szlema.To sprawi,że zapewne będziemy mieli wiele niespodzianek,dlatego warto w turnieju New Heaven stawiać na mecze o wyższych kursach.Jutro napiszę coś o moich typach na poniedziałek bo narazie nie mam kursów.

Do góry
#642237 - 20/08/2006 21:04 Re: New Haven
pioter Offline
journeyman

Meldunek: 03/07/2006
grzesol dobrze prawi !
W związku z tym mam prośbę do bardziej "zaawansowanych statystycznie" forumowiczów. Mianowicie proszę o informacje jak w roku ubiegłym zawodnicy, którzy daleko zaszli w US Open, wypadli w New Haven (ewentualnie w innym turnieju - jeśli przed USO było coś innego)

Do góry
#642238 - 20/08/2006 21:10 Re: New Haven
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Niekoniecznie musi być tak jak mówicie
Najlepszy przykład z zeszłego roku to James Blake, który w niedziele(na dzień przed rozpoczęciem USO) wygrywał Finał w New Haven a potem wieadomo jak szalał na Flushing Meadows

Do góry
#642239 - 20/08/2006 21:39 Re: New Haven
marcpot Offline
veteran

Meldunek: 08/09/2003
zobaczcie lepiej jak zajebiscie wyglada kort glowny na stronce. nie sadze zeby tam im nie zalezoalo na zwyciestwie i to w tak renomowanym towarzystwie. beda grali na calego, chyba ze drobne kontuzje. ja jutro stawiam na faworytow - lopeza, fisha i moze querreya

peace

Do góry
#642240 - 21/08/2006 00:10 Re: New Haven
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Bardziej przypadkowe są turnieje bezpośrednio po wielkich szlemach. Turnieje przed szlemami są zwykle słabiej obsadzone, tak jak ten w New Haven i jak już ktoś decyduje się na występ tutaj to po to żeby coś zwojować. Nie sądze, żeby ktoś odpuszczał ze względu na US Open, bo w końcu nie ma lepszego treningu niż sama gra, a główni faworyci do końcowej wygranej w tym turnieju nie zagrają. Jedynie uważałbym na zawodników, którzy mogą wystąpić w kwalifikacjach do US Open i turniej w New Haven potraktować przelotowo.

Z I rundy wybrałem tak :

S.Querrey - A.Martin 1 @1,637 Pinnacle

Jedyne co mnie martwi w tym spotkaniu to podejrzanie wysoki kurs. Wszystko inne przemawia za młodym 18-letnim Amerykaninem z atomowym serwisem. Querrey jak narazie pogrywał jedynie w USA, moją uwagę przykuł na marcowym turnieju w Miami gdzie wygrał pierwszego seta z Blake'iem 6:1. W ostatnich turniejach na hardzie prezentował się całkiem przyzwoicie i ograł Tipsarevica i Spadee a tydzień temu w Cincinnati w I rundzie wygrał 1 seta z samym Nadalem po TB-ku. Martin zawsze na hardzie grał mizernie, rok temu nie wygrał żadnego spotkania przed i na US Open i w tym roku jest na dobrej drodze aby powtórzyć ten wyczyn bo na Mastersach w Toronto i Cincinnati gładko przegrywał z Clementem i Almagro. Ogólnie w tym roku Martin słabiutko nawet na cegle. Kiepski serwis, styl gry zupełnie nie pasujący do hardu no i brak formy. Skoro z serwisem Querreya miał problemy Nadal to Martin pewnie za wiele nie ździała a sam da się kilka razy złamać i polegnie z młodym jankesem.

F.Lopez - F.Volandri 1 @1,433 Pinnacle

Kolejne beztalencie na hardzie czyli Volandri kontra finalista tego turnieju z przed roku. Volandri praktycznie nie wychodzi poza cegłe a na hardzie startuje chyba tylko po to, żeby zgarnąć startowe. W ubiegłym roku nie wygrał ani jednego z 8 spotkań na tej nawierzchni. Ostatni mecz na hardzie rozegrał w marcu w Miami, bo nawet na mastersy w Toronto i Cincinnati nie chciało mu się przyjechać i zrobił sobie wakacje lub leczył jakiś uraz. Feliciano Lopez to spory ale jednak nie wykorzystany talent. Dobre warunki do gry, mocny serwis i... pusta głowa. W ubiegłym roku w zasadzie jedynym turniejem, który mu wyszedł było właśnie New Haven i finał i porażka w 3 setach z Blakiem. Obecny sezon ma niezaspecjalny, w ostatnich tygodniach wygrał jedynie z Gabashvilim nie dając rady Murrayowi,Johanssonowi i Gimelstobowi. Musi się chłopak w końcu przełamać a lepszej okazji jak mecz z Volandrim prędko mieć nie będzie.

P.H.Mathieu - M.Mirnyi 1 @2,12 Pinnacle

Mathieu to taka bliźniacza kopia Lopeza jeśli chodzi o proporcje talentu do osiąganych wyników. Gdyby chłopak zainwestował w psychologa mógłby co nie co zwojować w ATP. Jak narazie to zapomina często, że mecz tenisowy nie kończy się po pierwszym secie i nie potrafi utrzymać koncentracji przez całe spotkanie. Potencjał ma jednak spory, na Roland Garrosie był najtrudniejszą przeszkodą dla Nadala na drodze do tytułu. Na hardzie też od czasu do czasu zdarzają mu się bardzo dobre występy. Na hardzie po Wimbledonie jeszcze nie wygrał bo w 2 turniejach z cyklu masters rozgrywanych w ostatnich 2 tygodniach odpadał w I rundzie po porażkach z Federerem i Gineprim (z którym I seta wygrał 6:1 by przegrać 2 kolejne). Rywal tutaj trafił mu się całkiem niezły. Mirnyi ma tendecje do odpuszczania słabo obsadzonych turnieji, występów w singlu nie traktuje tak poważnie jak spotkań deblowych. W niedzielę stoczył w parze z Bjorkmanem zacięty 3-setowy pojedynek w finale debla w Cincinnati. Po ograniu braci Bryanów napewno trochę pobalowali i na kacu Mirnyi może mieć problemy z wcelowaniem się w kort. Jeżeli faktycznie skusi go startowe i pojawi się na korcie to z głodnym sukcesu Mathieu raczej go nie widzę w roli zwycięscy.

F.Santoro - R.Vik 1 @1,556 Pinnacle

Czarodziej jak mawiają na Santoro miał pecha na 2 ostatnich turniejach z cyklu Masters bo trafił najpierw na późniejszego finalistę Gasqueta, a tydzień temu w Cincinnati na Jamesa Blake'a. Oba spotkania przegrał jednak po walce i nie był łatwym przeciwnikiem dla obu rywali. Na twardych nawierzchniach idzie mu ogólnie całkiem nieźle mimo, że powoli zbliża się do emerytury. Technicznie jest jednym z najlepiej wyszkolonych tenisistów, ma bardzo nieprzyjemny styl gry i dobry serwis nawet Federerowi ciężko szło w spotkaniach z Santoro. Jego dzisiejszy rywal czyli Czech Vik prezentuje poziom bardziej chalengerowy i mimo 26 lat na końcie spektakularnych zwycięstw nigdy nie odnosił na turniejach wyższej rangi.W tym roku ma wręcz tragiczny bilans 11-22 w turniejach ATP i od ładnych kilku miesięcy nie gra praktycznie nic. Na hardzie też mu za specjalnie nie szło. Pojawił się na turnieju w Cincinnati, przegrał najpierw w kwalach ze Spadeą a potem w I rundzie jako Lucky Looser nie dał rady Sanguinetiemu. Santoro to wyższa półka i nie sądzę, żeby przeciętny Vik poradził sobie z jego stylem gry.

Do góry
#642241 - 21/08/2006 07:06 Re: New Haven
golo060 Offline
addict

Meldunek: 13/02/2004
A czy aby S. Querrey nie bedzie gral w srodowych kwalach US Open???

Edit : Żaden zawodnik z NH nie ma kwali do USO. Querrey dostał dziką kartę do turnieju głównego.

Edited by Fro_Lech (21/08/2006 07:18)

Do góry
#642242 - 21/08/2006 07:26 Re: New Haven
A.S.Romek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/10/2001
.

Edited by Schranzer (21/08/2006 13:33)

Do góry
#642243 - 21/08/2006 08:45 Re: New Haven
janiszelk Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/08/2006
Ramirez hidalgo- C.Rochus 2 kurs 2.1 proponuje spojrzec na ten meczyk.Ramirez jeszcze chyba nie wygral meczu na hardzie w swojej karierze,w tym roku wyglada ze wogole jeszcze na hardzie nie gral.C. Rochus do elity tenisowej nie nalezy,ale cos tam na hardzie pogrywa.chociaz ostatnio niewiadomo jak z forma.wiem ze jest tu kilka osob ktore sie znaja na tenisie,wiec prosze o przeanalizowanie.

Do góry
#642244 - 21/08/2006 09:48 Re: New Haven
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
R. Ramirez Hidalgo vs C. Rochus @2.11

Grali ze sobą w karierze dwa razy, dwa łatwe zwycięstwa odniósł Hiszpan, oba mecze odbyły się na clayu. Jak wiadomo na clayu Ruben czuje się jak ryba w wodzie, zawodnik ten umiejętnie omija turnieje, które są grane na innej nawierzchni. Ostatni jego występ na hardzie to rok 2005 i challenger w Cordobie gdzie odpadł w pierwszej rundzie. Od tamtego turnieju tylko raz pokazał się na innej nawierzchni niż clay, była to trawa na Wimbledonie i ponownie tylko pierwsza runda. W swojej karierze Hiszpan ponad 90% spotkań rozegrał na mączce. Jego przeciwnik Krzysio Rochus, Belg radzący sobie na hardzie poprawnie, nie omijający turniejów na tej nawierzchni. Ostatnio możemy zaobserwować spadek formy u Christophera, jednak turniej w New Heaven i jego obsada powinny pozwolić odrodzić się temu zawodnikowi. Ostatnio na hardzie Belg pokazał się podczas zawodów w Miami, gdzie osiagnął czwartą runde i odpadł dopiero z Ivanem Ljubicicem. Kurs wysoki, wystawiony zapewne ze względu na H2H.

I. Karlovic vs G. Rusedski @2.42

Karlovica ostatnio prześladują kontuzje, najpierw na Queens Clubie, potem odnowienie w Newport i przerwa. Teraz wraca by zmierzyć się z Rusedskim w turnieju przed US open. Jeśli Ivo będzie w formie serwisowej to w tym spotkaniu obejrzymy zapewne dwa lub trzy TB, jednak moim zdaniem pierwszy mecz na hardzie od turnieju w Miami wielkoludowi z Chorwacji nie wyjdzie. Ostatnie wyniki Grega również nie napawają optymizmem, jednak przeciwnicy byli z wyższej półki niż Ivo. Kurs, niewaidoma co do formy Karlovica skłaniają mnie do gry na Brytyjczyka.

Do góry
#642245 - 21/08/2006 09:53 Re: New Haven
haven Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/01/2006
Niewiem czy na coś się dzisiaj zdecyduje , aczkolwiek chciałbym o coś zapytać czy wystartuje w turnieju James Blake? Obrońca tytułu raczej powinien sie pojawić , oraz chciałbym zapytać o jakieś relacje w TV , z tego co sie zorientowałem tylko WTA na Eurosporcie od piątku . Co do kortu głównego w New Heaven faktycznie jest ładny i znakomicie sie prezentujący , obsada turnieju nie najgorsza , ale nie wiadomo kto naprawde kalkuluje a kto gra na serio , takich sprzedawczyków jak Ramirez Hidalgo etc.. to szerokim łukiem , mi się od początku bardzo podobał typ na Sama Querreya z Martinem , potężny serwis ale sił na półtora seta , ale na Martina powinn starczyć , ale oczekiwałem wyższego kursu , z kolei Lopez broni tutaj finału i z Volandrim strasznie słabym graczem powinien bez problemu pokazać swoje walory , jakieś 2 niezacięte sety . Ciekaw jestem powrót po kontuzji Ivo Karlovica , który gra z Rusedskim . Zapewne 3 Tajbreki .

Ja polecam więc

S.Querrey
F.Lopez

Do góry
#642246 - 21/08/2006 11:07 Re: New Haven
Gepard1313 Offline
stranger

Meldunek: 21/08/2006
czesc wszstki jestem tu nowy i będę podawał tu typy.mile widziany komentarz bardziej doświadczonych kolegów co do nich:

F.Santoro - R.Vik 1 1.44
F.Lopez - F.Volandri 1 1.35
M.Gicquel - J.Hajek 1 1.49

Wg mnie duże szanse na wejscie tych trzech pozycji.Santoro bardzo niewygodny zawodnik a Vik to zwykły przeciętniak.Lopez i Volandriego dziela conajmniej dwie klasy pod wzgledem umiejetności.Co do Gicquela to bardzo waleczny zawodnik traktujacy każde3 spotkanie powaznie,wczoraj to pokazał pokunąjac Melzera.
Co o tym myślicie?
Byłbym wdzieczny co do informacji i innych tego typu forach jakies adresy itp.

Do góry
#642247 - 21/08/2006 11:09 Re: New Haven
Robak1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/01/2006
Mnie zainteresowało spotkanie Benneteau - Horna. Horna wraca po kontuzji. Ostatni mecz rozegrał 26 lipca w Kitzbuhel, gdzie skreczował. 21 lipca również nie dokończył meczu na turnieju w Stuttgarcie. Benneteau zaliczył już 3 turnieje na hardzie, co prawda bez większych rewelacji, ale ograł się trochę na tej nawierzchni. Dla Horny będzie to 1 mecz od dłuższego czasu na hardzie, poza tym po kontuzji napewno nie będzie w najwyższej formie. Tak więc myślę, że dzisiaj wygra Francuz.

Do góry
#642248 - 21/08/2006 12:28 Re: New Haven
budda666 Offline
enthusiast

Meldunek: 30/07/2006
Witam. Moje propozycje na dzis. Wiec tak... W 100% zgadzam sie z Wami jesli chodzi o meczyk S.Querrey - A.Martin . Sam jest w niezlej formie. Sam fakt ze urwal seta Nadalowi juz o czyms swiadczy. Jak dla mnie troche maly kurs na amerykanina(patrzac na ranking powinno byc odwrotnie) ale warty zagrania. Jednak za cholere nie moge zrozumiec Was czemu tak pchacie sie na Lopeza. Nie wiem czy patrzycie na kursy czy na co bo sledzac aktualna forme Feliciano to nie wiem czy by z Przysieznym powalczyl( nie obrazajac Polaka) . Jeden wygrany mecz na twardych, a mianowicie z Gabashvili. Pipo inauguruje na tej nawierzchni wlasnie w New Haven i sam ciekaw jestem jego formy. Ja mimo wszystko uwazalbym na ten mecz. A ze kurs na Lopeza jest jaki jest, gram Handi 4,5 na Volandriego. Nawet jesli wygra Feliciano w co watpie to 6:4 6:4 dla niego daje mi wygrana. Kolejna sprawa co przykulo moja uwage jest kwestia odpuszczania. Faktycznie Us Open tuz tuz. Wezcie jednak pod uwage jaka jest obsada. Nie ma nikogo ze scislej czolowki wiec watpie biorac pod uwage ze jest dopiero 1 runda, ze ktos przyjechal sie pokazac bo jutro musi wracac. Ostatni typ na dzisiaj to Mirnyi. Max pokazal ze jest w calkiem niezlej dyspozycji ogrywajac chociazby X-mena. Matheiu, no coz. przegrywa wszystko co sie da.

Reasumujac

S.Querrey - A.Martin 1

F. Volandri - F.Lopez Handi 4,5:0 1

M. Mirnyi - P. H. Mathieu 1

Powodzenia

Udanych typow

Do góry
#642249 - 21/08/2006 12:39 Re: New Haven
baczek Offline
stranger

Meldunek: 21/08/2006
Quote:

Nie wiem czy patrzycie na kursy czy na co bo sledzac aktualna forme Feliciano to nie wiem czy by z Przysieznym powalczyl( nie obrazajac Polaka) .

Nie wiem dlaczego nie napisales nic o tym jak Volandri spisuje sie na hardzie...mizernie to malo powiedziane a Lopez to ogólnie lepszy gracz o lepszych parametrach a w szczególności juz na hardzie.O formie VBolandriego tez nie mozna mowic ze jest dobra bowcale nie jest jest porównywalna z Lopeza tak wiec sadze ze jakość gracza i nawierzchnia sprawia ze Lopez wygra ten mecz. Ja postawie double na Lopeza i Qerrego

Do góry
#642250 - 21/08/2006 13:40 Re: New Haven
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
Sweeting - Berrer @2.15 baw , @2.54 prof

Sweeting to mlody(87 rocznik) obiecujacy tenisista reprezentujacy USA...powiem szczerze ze zwrocilem na niego uwage dzieki AL_Capone. Chlopak ma talent choc jeszcze nie tego nie udowodnil...(odnosi sukcecy tylko futures'ach) no ale wszystko przed nim. Obaj zawodnicy grali juz ze soba (14 sierpnia) w Challenger na Bronx'sie i po ciezkim peczu w 3 setach wygral Niemiec no ale dzis nadeszla pora na rewanz.
Berrer to przecietny zawodnik ktory nie ma sie czym pochwalic jesli chodzi o wyniki Po wygranej ze Sweeting'iem przegram galdko z Zibem 6-2 7-5 w tym sezonie przegrywal juz z takimi zawodnikami jak: Jean-Christophe FAUREL (FRA) 4-6 1-6 , Michael LLODRA (FRA) 3-6 2-6 ,Florian MAYER (GER) 6-4 0-6 3-6 ,Frank DANCEVIC (CAN) 6-3 6-7(7) 2-6 ,Lesley JOSEPH (USA) 6-1 3-6 5-7 ...to naprawde zadna rewalecja boiroac pod uwage fakt ze gral na swojej ulubionej nawierzchni czyli hard
Mysle ze warto zainwestowac troche gotowki w mlodego Amerykanina bo kursy sa bardzo zachecajace.... prof daje nam w prezencie @2.54 ( mam nadzieje ze w prezencie )
Pozdrawiam

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  rafal08