Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#642251 - 21/08/2006 17:32 Re: New Haven
baczek Offline
stranger

Meldunek: 21/08/2006
Ja juz sprobuje cos wytypowac następne mecze wiec moje typy to (prosze o opinie abym mogl sie upewnic czy inni tez sadzą podobnie jak ja)
J.I.Chela - a.Seppi 1
Chela to niezly gracz ostatnio w cincinati uporał się z Davidienko i V.Spadea odpadł dopiero z Roddickiem...Seppi szczerze powiem nie znam takiegozawodnika moze kilka razy slyszalem nazwisko ale ogolnie napewno mnie znany niz Chela mysle ze agrentyńczyk wygra bo jego ostatnia forma pokazuje ze z takim rywalem powinien wygrac
N.Manhut - J.Accasuso 2
w turnieju przed cincinato gdzie wygrał federer z gasquetem(nie pamietam miasta)grał swietnie dotarł bodajże do ćwierćfinału pokonywal graczy teoretycznie lepszych od niego lub klasąpodobnych...teraz po przerwie gra z slabszym przeciwnikiem na nawierzchni na której zasygnalizował dobrąformę wiec powinien wygrac
co wy na to?

Do góry
Bonus: Unibet
#642252 - 21/08/2006 19:14 Re: New Haven
kibuc Offline
addict

Meldunek: 22/10/2005
Quote:

J.I.Chela - a.Seppi 1
Chela to niezly gracz ostatnio w cincinati uporał się z Davidienko i V.Spadea odpadł dopiero z Roddickiem...Seppi szczerze powiem nie znam takiegozawodnika moze kilka razy slyszalem nazwisko ale ogolnie napewno mnie znany niz Chela mysle ze agrentyńczyk wygra bo jego ostatnia forma pokazuje ze z takim rywalem powinien wygrac

Dla mnie to typowy przykład meczu, jakich należy unikac na turniejach podobnej rangi (i w podobnym terminie). Chela faktycznie w dobrej formie na hardzie, ale właśnie dlatego nie będzie się forsował w meczu z bardzo przeciętnym (delikatnie mówiąc) Seppim. Argentyńczyk należy do grona graczy którzy mają szansę pokazać coś na USO i New Heaven traktuje raczej rozgrzewkowo. No bet.

Do góry
#642253 - 21/08/2006 20:09 Re: New Haven
rafael86 Offline
El Siete

Meldunek: 29/03/2006
N.Manhut - J.Accasuso 2
w turnieju przed cincinato gdzie wygrał federer z gasquetem(nie pamietam miasta)grał swietnie dotarł bodajże do ćwierćfinału pokonywal graczy teoretycznie lepszych od niego lub klasąpodobnych...teraz po przerwie gra z slabszym przeciwnikiem na nawierzchni na której zasygnalizował dobrąformę wiec powinien wygrac
co wy na to?

Mahut moze nie jest jakims super zawodnikiem, ale na hardzie potrafi grac.Wysoki tenisista grajacy serw&volley, trudno go przelamac.Acasuso jest graczem tyle co lepszym, co bardzo niestabilnym( tyczy sie to zarowno calych turniejow jaki pojedynczych meczow).Za tydzie US open dlatego dla mnie no bet

Do góry
#642254 - 22/08/2006 05:47 Re: New Haven
assasin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2004
F.Verdasco - J.Benneteau

Rok temu Hiszpan wygrał w New Haven 4 spotkania, pokonany dopiero przez Lopeza, więc prawdopodobnie i w tym sezonie potraktuje ten turniej w miarę poważnie. Tym bardziej, że ostatni występ w Cincinatti mało udany, a raczej pechowy- bo porażka z Haasem w 1 rundzie. Benneteau nie gra nic specjalnego, nie jest to zawodnik z tej wyższej tenisowej półki, na hardzie spisuje się przeciętnie, aby nie powiedzieć słabo- rok temu nawet nie wystąpił na US Open. Jeżeli Verdasco wyjdzie skoncentrowany i będzie mu się chciało to powinien spokojnie wygrać.

O.Rochus - G.Simon

Pierwszy występ Oliego po Wimbledonie, na pewno będzie czuł duży głód grania i nie będzie chciał odpaść już w 1 rundzie. Moim zdaniem to że miał przerwę po Wimbledonie nie będzie miało wielkiego znaczenia- minęło zbyt mało czasu by Oli zapomniał jak grać w tenisa. Rochus grał ostatnio bardzo solidnie, na twardej nawierzchni przeważnie gra nieźle, w USOpen miał dobre mecze, rok temu mimo porażki z Federerem, zaprezentował się w tym meczu bardzo dobrze. Simon mnie nie przekonuje, mimo wczorajszego zwycięstwa nad Gimelstobem, który i tak jest graczem mniejszego formatu niż O.Rochus. Po prostu przeczuwam 1.

Do góry
#642255 - 22/08/2006 07:00 Re: New Haven
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
Seppi - Chela @2.65 BAW

Przeglądajac wyniki Wlocha zastanawiam sie ktora nawierzchnia nalezy do jego ulubionych ...pewnie jest to clay ale o dziwo Seppi notowal w swojej karierze swietne wystepy na szybkich nawierzchniach.Nieodbiegajac daleko w przeszlosc zaczne od zeszlorocznego turnieju w New Haven gdzie pokonal w 1 rundzie: Dmitry TURSUNOV 1-6 6-3 6-4 ... przytocze takze inne wyniki jego sptokan rozegranych na szybkich nawierzchniach aby pokazac ze Wloch moze i lubi sprawic "niespodzianke" eliminujac wyzej rozstawionych przeciwnikow ..wiec tak:
Hard
- Adelaide (02 Jan 2006 to 08 Jan 2006)
Boris PASHANSKI (SCG) 6-4 6-4 ( wczorajszy pogromca Muller'a )
James BLAKE (USA) 3-6 6-3 6-4
i przegral dopiero w cwiercfinale z Malisse
- Sydney (09 Jan 2006 to 14 Jan 2006)
Bez problemu przeszedl kwale odprawiajac takich zawodnikow jak Gimel ,Dancevic, Monaco i fantastycznie zaprezentowal sie w turnieju glownym ogrywając:
Kristof VLIEGEN (BEL) 6-3 6-7(3) 6-3
Chris GUCCIONE (AUS) 7-5 7-6(2)
Lleyton HEWITT (AUS) 4-6 7-5 7-5 ( pokreslam fakt ze ogral Leytona u niego na "podwórku" )
i przegral po 3 setowej walce z Andreev'em
Trawa
- Nottingham (19 Jun 2006 to 24 Jun 2006)
Stanislas WAWRINKA (SUI) 7-6(7) 4-6 6-4
Dominik HRBATY (SVK) 7-5 7-5
Andy MURRAY (GBR) 7-6(4) 4-6 6-1
i przegral w polfinale z Bjorkmanem ktory potem tak szalal na Wimbledonie
Widzicie chyba ze jak Seppi chce to potrafi ograc zadownikow z tzw wyzszej pulki...oczywiscie miewa tez slabsze wsytepy(jak kazdy) ale przytoczylem te wynikoi aby pokazac wszystkim ze Wloch potafi grac na szybkich nawierzchniach...wynikow z ziemi nie przytaczam bo w tym momencie mnie one nie intersują.
Turniej w New Haven nie jest turniejem o wysokiej randze i powiedzmy sobie szczerze .... wiekszosc liczacych sie zawodnikow go poprostu odpuszcza majac na uwadze Us Open ktore zaczyna sie juz za niecaly tydzien.Chela zanotowal niezly wsytep w Cinnsinati ogrywajac Davydenko i Spadea a ulegl dopiero Roddick'owi.Tutaj w 1 rundzie mial wolny los i dzis rozegra swoj 1 mecz w New Haven... nie wiem czy odpusci czy nie ale jednego jestem pewien...ze Seppi bedzie walczyl i po pokananiu w 1 rundzie Phau 6-1 6-1 nie spocznie na laurach ( sprawdzlem na oficnalnej stronie us open i seppi nie bedzie gral jutro kwali wiec nie ma sie co bac ze odupsci mecz )
Kurs zachecający...warty zagrania.Pozdrawiam

Do góry
#642256 - 22/08/2006 07:24 Re: New Haven
baczek Offline
stranger

Meldunek: 21/08/2006
Dla mnie Accasuso to nie jest gracz pokroju Roddicka czy Federera(zreszta dla wszystkich pewnie)wiec mysle ze w USOpen nie zajdzie dalej niz 3 runda. Dlatego uważam ze dla takiego gracz który nie zalicza polfinałów i finałów w najpoważniejszych imprezach nierozsądne było by odpuszczanie turniejów "bo US open za 2 dni" Nie ma sie co oszukiwać jest wiele faworytów do wygrania US Open poważniejszych niż Accasuso wiec sądze ze on gdziekolwiek gra to chce sie pokazać z jak najlepszej strony a nie liczy tylko na dobry występ na US OPen. to oczywiście tylko moje zdanie zobaczymy jak to będzie

Do góry
#642257 - 22/08/2006 07:39 Re: New Haven *DELETED*
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Post deleted by Goget

Do góry
#642258 - 22/08/2006 08:13 Re: New Haven
janiszelk Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/08/2006
Zgadzam sie co do tego ze dzis dziwny dzien w tym turnieju,wiekszosc faworytow miala wolny los w pierwszej rundzie,wiec nie wiadomo czy beda grac na powaznie czy tylko treningowo,mysle ze dzisiejsze mecze najlepiej odpuscic,a po wczorajszym popisie Krzysia Rochusa dzisiaj NO BET

Do góry
#642259 - 22/08/2006 08:21 Re: New Haven *DELETED*
loopo2005 Offline
member

Meldunek: 14/08/2006
Post deleted by Goget

Do góry
#642260 - 22/08/2006 08:33 Re: New Haven
janiszelk Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/08/2006
Lopez- Bjorkman @2.3 nie wiem dlaczego buki tak faworyzyja tu Lopeza,chyba za tamten rok w tym turnieju. Jonas w tamtym tygodniu krecz z Ferero w pierwszej rundzie, ale wszyscy chyba wiedza ze wygral razem z Mirnym debla w tym turnieju pokonujac Bryanow Wczoraj Mirny pokonal Mathie i gra dalej,wiec dlaczego Bjorkman ma juz jechac na US? w tym turnieju co dziwne obaj oni nie graja w deblu.TO co nam wczoraj pokazal LOPez wcale mnie nie przekonuje ze zajdzie tak wysoko jak rok temu. mialem dzis nie grac tenisa,ale niech tam 7/10 Bjorkman to WIN.

Do góry
#642261 - 22/08/2006 09:03 Re: New Haven
Robak1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/01/2006
M.Fish - D.Ferrer @2,02

Mardy wczoraj rozprawił się z Sanguinettim, wygrywając 6-3, 6-3. Ferrer w 1 rundzie miał wolne. Na ostatnim turnieju w Cincinnati pokazał się z dobrej strony dochodząc do ćwierćfinału. Być może Hiszpan będzie chciał sobie odpocząć przed US Open i dzisiaj odpuści ten mecz. Do tej pory obaj zawodnicy spotkali się 2 razy i 2 razy wygrał Fish, w tym raz na hardzie.

Do góry
#642262 - 22/08/2006 11:09 Re: New Haven
Qubi Offline
veteran

Meldunek: 29/04/2005
Fish - Ferrer
Trzeba dodać, że Ferrer broni tu sporo punktów za poprzedni rok (półfinał) i że oba wygrane przez Fisha mecze były pod koniec 2004, a od tego czasu Ferrer poczynił spory postęp w grze na hardzie.
Z drugiej strony taki turniej o mniejszej randze, ze słabszą obsada jest dobrą okazją do pokazania się Fisha przed własną publicznością.
Obydwaj przegrali w Cincinatti w 2setowych pojedynkach z Gonzalezem.
Zastanawiam się jeszcze, ale w tym momenencie dla mnie no bet

Do góry
#642263 - 22/08/2006 11:49 Re: New Haven
budda666 Offline
enthusiast

Meldunek: 30/07/2006
Witam Drugi dzien zmagan. Jedyny "pewny" mecz jaki widze na dzisiaj to Clement - Davydenko. Arnaud jest w gazie i jak tylko nie odpusci tego meczu to powinien wygrac. Pokazal na hardzie ze potrafi i na tej nawierzchni dobrze grac w tenisa. Turniej w Waszyngtonie. Zwyciestwo , ale z jakimi rywalami. Hewitt, Safin , Murray. To mowi samo za siebie. Z kolei Rusek ostatnio kryzys. Fakt, zwyciestwo na naszym clayu w Sopocie. Ale kto ogladal final z Mayerem ten wie ze nie nalezala mu sie wygrana. Jak dla mnie zwyciestwo francuza. A jaki kurs hehe . Na gamebookers 1,95, az grzech nie wziasc

Arnaud Clement (FRA)
VS
Nikolay Davydenko(RUS)

Do góry
#642264 - 22/08/2006 12:22 Re: New Haven
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
F.Verdasco - J.Benneteau 1 @1,481 Pinnacle

Verdasco ładnie pogrywał rok temu na tym turnieju. Benneteau to przeciętny grajek z kiepskim serwisem, w I rundzie z problemami ograł Hornę, dla którego był to I występ na hardzie po dłuższej przerwie. Verdasco miał wolny los ale myślę, że nie odpuści tego turnieju, Mastersy mu nie wyszły ale miał trudnych rywali i teraz ma okazję żeby nadrobić trochę punktów.

Erlich/Ram - Allegro/Calleri 1 @1,4 Fonbet

Erlichy niezbyt udanie na Mastersach, ale są ogólnie w ścisłej światowej czołówce, grają regularnie ze sobą i na hardzie czują się najlepiej. Allegro i Calleri ostatni turniej zagrali na cegle i będzie ich to pierwszy występ na hardzie po dłuższej przerwie. Allegro raczej przeciętny deblista w dodatku co turniej zmieniający partnera. Calleri też występy w deblu traktuje bardziej jako dodatek do singla. Obaj panowie nie grali chyba jeszcze ze sobą więc w pojedynku ze zgranymi Erlichami nie daje im większych szans.

Do góry
#642265 - 22/08/2006 14:22 Re: New Haven
Chivas Offline
a.k.a. "Juvcio Djokovic"

Meldunek: 21/05/2005
Ja podobnie jak budda666 gram Clementa.
1) Clement nie jest zadna gwiazdeczka zeby odpuszczac turniej przed USO bo tam na pewno nie zaistnieje, natomiast nie zdziwilbym sie jakby Denko odpuscil.
2) Denko na hardzie nic nie osiaga, w Toronto i Cincinatti odpadal w 1 rundach odpowiednio z X-menem i Chela. Clement nie tak dawno zwyciezyl turniej w Washingtonie pokonujac takich zawodnikow jak: Murray,Safin,Hewitt,Hrbaty. W Toronto i Cincinatti odpadal z Lee i Ljuba, a teraz przeszedl Serre pokonujac go latwo w 2 setach.
3)nawierzchnia zdecydowanie pod Clementa.
2.06

Do góry
#642266 - 22/08/2006 14:23 Re: New Haven
borys72gabi Offline
journeyman

Meldunek: 19/02/2006
.

Edited by Schranzer (22/08/2006 14:26)

Do góry
#642267 - 22/08/2006 14:25 Re: New Haven
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Za niski kurs na Clementa, żeby Denko odpuścił
Nie zapominajcie, że na hardzie Denko to naprawdę świetny zawodnik (AO 2006). Skoki formy są u niego całkiem naturalne, ale on jest nieobliczalny. Może przegrać, a równie dobrze odprawić Clementa z kilkoma gemami w kieszeni.
Po takim kursie Francuza bym nie grał.

Do góry
#642268 - 23/08/2006 02:32 Re: New Haven
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
F.Verdasco - J.Melzer 1 @1,466 Pinnacle

Poraz kolejny na Verdasco i myślę, że i tym razem Fena mnie nie zawiedzie. Hiszpan na hardzie dużo lepiej sobie radzi, ogólnie na szybkich nawierzchniach ma więcej atutów od Melzera. Chłopak ma trochę pecha do drabinek bo na faworytów zwykle trafia bardzo szybko i nie może się wykazać na tej nawierzchni. Słabiej obsadzony turniej w New Haven to więc idealna okazja do podreperowania rankingu i portfela. Wczoraj bez problemów ograł Francuza Bennetau w 2 setach kontrolując sytuacje przez całe spotkanie. Melzer w przeciwieństwie do Verdasco nie grał na Mastersach w Toronto i Cinncinati i pojawił się na hardzie po dłuższej przerwie dopiero tym tygodniu w New Haven. W kwalach w pierwszych 2 rundach miał słabiutkich nieopierzonych rywali z poza pierwszej 300-stki rankingu a mimo to trochę się męczył w tych spotkaniach. W 3 rundzie nie dał już rady po 3 setach przeciętnemu Francuzowi Gicquelowi. Do turnieju głównego trafił jako Lucky Looser dzięki wycofaniu się Bjorkmana. Lepszego rywala nie mógł sobie wymarzyć bo trafił na tenisową panienkę Feliciano Lopeza, który mimo wygranej w pierwszym secie i serwowania na mecz w 2 secie nie potrafił tego wykorzystać i ostatecznie przegrał z Melzerem 7:6 6:7 4:6 po ponad 2 godzinnym spotkaniu. Verdasco dużo lepszy od Lopeza i z większym zapasem sił niż Melzer. Melzer to taki gracz, który umie dużo a zarazem nie potrafi nic i trudno znaleść w jego grze cokolwiek coby go wyróżniało i czym mógłby zaskoczyć Hiszpana w dzisiejszym meczu. Verdasco lepszy serwis, regularniejszy podczas wymian, mniej przewidywalny, lepiej wykorzystuje swoją lewą rękę niż Melzer. Obaj panowie grali dwa razy i oba spotkania wygrał bez problemów Verdasco w tym jedno w tym roku w Marsyli na hali. Jeżeli Fena wyjdzie na kort i zagra z zaangażowaniem to Melzer nie powinien mu zrobić krzywdy.

Do góry
#642269 - 23/08/2006 11:34 Re: New Haven
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
FYRSTENBERG/MATKOWSKI - Chela/Acasuso @1.90 BAW

Nie bede sie dzisiaj rozpisywal Napisze krótko i na temat Polacy nie sa w formie i dysponuja duzo gorszym serwisem od Argentynczykow ktorzy nie sa przypadkową para bo grali juz ze sobą nieraz i chociaz wieksza wage skupiaja na singlu to w debla tez graja ... i to z dobrymi wynikami ( Acasuso w parze z Prieto tydzien temu gloadko wygrali z naszymi 6-3 6-4) Chela tez nowincjuszem nie jest - z Horną ogrywal juz debel czeski Cermak/Friedl No ale h2h jest 1-0 dla Polakow ...grali ze soba w Rzymie na clayu i Polacy wygrali po 3 setowym pojedynku ( jednak wtedy prezentowali duzo wyzszą forme i moim zdaniem na clayu graja lepiej niz na hard'zie- gdzie wieksze znaczenie ma dobry serwis! ) Polacy sa w tym meczu faworytami z niezrozumialych dla mnie przyczyn wiec gram na debel Argentynski.
Powodzenia

Do góry
#642270 - 23/08/2006 11:46 Re: New Haven
kampus Offline
old hand

Meldunek: 22/11/2003
Kurs jest pewnie między innymi stąd że Chela gra z Acasusu wczesniej o 17 mecz singlowy. Polacy w takim razie będą wypoczęci, a wczorajsza wygrana pewnie doda im motywacji. Np wczoraj Calleri grał i wygrał w singlu żeby totalnie odpuścić debla. Reasumując z takimi spotkaniami bym uważał.

Edited by Goget (23/08/2006 12:18)

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  rafal08