Seppi - Chela @2.65 BAW
Przeglądajac wyniki Wlocha zastanawiam sie ktora nawierzchnia nalezy do jego ulubionych ...pewnie jest to clay ale o dziwo Seppi notowal w swojej karierze swietne wystepy na szybkich nawierzchniach.Nieodbiegajac daleko w przeszlosc zaczne od zeszlorocznego turnieju w New Haven gdzie pokonal w 1 rundzie: Dmitry TURSUNOV 1-6 6-3 6-4 ... przytocze takze inne wyniki jego sptokan rozegranych na szybkich nawierzchniach aby pokazac ze Wloch moze i lubi sprawic "niespodzianke" eliminujac wyzej rozstawionych przeciwnikow ..wiec tak:
Hard
- Adelaide (02 Jan 2006 to 08 Jan 2006)
Boris PASHANSKI (SCG) 6-4 6-4 ( wczorajszy pogromca Muller'a )
James BLAKE (USA) 3-6 6-3 6-4

i przegral dopiero w cwiercfinale z Malisse
- Sydney (09 Jan 2006 to 14 Jan 2006)
Bez problemu przeszedl kwale odprawiajac takich zawodnikow jak Gimel ,Dancevic, Monaco i fantastycznie zaprezentowal sie w turnieju glownym ogrywając:
Kristof VLIEGEN (BEL) 6-3 6-7(3) 6-3
Chris GUCCIONE (AUS) 7-5 7-6(2)
Lleyton HEWITT (AUS) 4-6 7-5 7-5 ( pokreslam fakt ze ogral Leytona u niego na "podwórku" )
i przegral po 3 setowej walce z Andreev'em
Trawa
- Nottingham (19 Jun 2006 to 24 Jun 2006)
Stanislas WAWRINKA (SUI) 7-6(7) 4-6 6-4
Dominik HRBATY (SVK) 7-5 7-5
Andy MURRAY (GBR) 7-6(4) 4-6 6-1

i przegral w polfinale z Bjorkmanem ktory potem tak szalal na Wimbledonie
Widzicie chyba ze jak Seppi chce to potrafi ograc zadownikow z tzw wyzszej pulki...oczywiscie miewa tez slabsze wsytepy(jak kazdy) ale przytoczylem te wynikoi aby pokazac wszystkim ze Wloch potafi grac na szybkich nawierzchniach...wynikow z ziemi nie przytaczam bo w tym momencie mnie one nie intersują.
Turniej w New Haven nie jest turniejem o wysokiej randze i powiedzmy sobie szczerze .... wiekszosc liczacych sie zawodnikow go poprostu odpuszcza majac na uwadze Us Open ktore zaczyna sie juz za niecaly tydzien.Chela zanotowal niezly wsytep w Cinnsinati ogrywajac Davydenko i Spadea a ulegl dopiero Roddick'owi.Tutaj w 1 rundzie mial wolny los i dzis rozegra swoj 1 mecz w New Haven... nie wiem czy odpusci czy nie ale jednego jestem pewien...ze Seppi bedzie walczyl i po pokananiu w 1 rundzie Phau 6-1 6-1 nie spocznie na laurach ( sprawdzlem na oficnalnej stronie us open i seppi nie bedzie gral jutro kwali wiec nie ma sie co bac ze odupsci mecz )
Kurs zachecający...warty zagrania.Pozdrawiam