#645476 - 06/09/2006 06:37
Re: US Open 28.08-10.09
|
old hand
Meldunek: 03/10/2003
|
Witam wszystkich  Wczorajszy dzien ułozył sie jednak po mojej mysli ( gdyby nie deszcze to pewnie zamknął by mi sie kupon  ) Dzisiaj nie bede orginalny i na podwyższenie AKO zaproponuje dubelek Sharapova + Henin. oba mecze nie wymagają komentarzy natomiast wybór typu zakładu już tak. Osobiscie uważam,ze bedzie 2-0 dla każdej z faworytek..choc mogą zdarzyc sie tie breaki i tu szansa na handi. nie ma jeszcze kursów ale i tak uważam,ze można rzucić drobniaki dla wiekszych emocji. Sharapovej bedzie o wiele latwiej niż Henin, któr abedzie musiała walczyc nie tylko z Davenport ale i z publicznością na głównym korcie (przypominam 23 tysiące luda amreykańskiego moze tam zasiąść  ). nie sądzę,by Davenport udało sie wygrać seta,ale tie break jest już możliwy. Byc może wielu z was po przeczytaniu stwierdzi,ze to wszystko troche mętne,ale kto ma ochotę to cos tam wyczyta i skorzysta  Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#645477 - 06/09/2006 09:58
|
member
Meldunek: 03/09/2006
|
Biję się w piersi za Dementievą. Jak ona zrobiła "aż" 3 gemy?  Paradoksalnie, statystyki I serwisu miała najlepsze w tym USOpen, ale % wygranych piłek z tegoż serwisu był najgorszy  Heh, to są jednak babeczki i w zasadzie wszystkiego można się spodziewać. W zaistniałem sytuacji Jankovic urosła w moich oczach aż nadto. Kwestią do rozwiązania pozostaje ona sama - czy udźwignie ciężar półfinału tak wielkiej imprezy? Dziś kursy tak liche, że skuszę się na Safinę. A może nawet nie na nią samą a przeciw Mauresmo zagram. Dziewucha może i poprawiła stan psychiczny a i wiele ciężkich kamieni jej spadło z ramienia, ale w przysłowiu stoi jak byk: jak spadać to z wysokiego konia". Po tak kapitalnym spotkaniu z Wiliams lepiej już nie będzie. Może być tylko gorzej. I w tym upatruję szans Rosjanki. A kursy w okolicach 3,0 są już godne zaakceptowania.
|
Do góry
|
|
|
|
#645480 - 06/09/2006 12:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Dzisiaj nie mamy za wielu ciekawych meczów u pań ale cos tam mżna obstawić: Henin-Davenport 1 Ja ciągle się dziwię jak ta Davenport tak daleko zachodzi w turniejach.Przecież ona po korcie porusza się jak mucha w smole.Wiem,że jej atutem jest narzucanie własnego stylu gry i przy tym założeniu nie musi robić tego czego najbardziej nie lubi czyli biegać.Teraz jednak naprzeciwko niej Belgijka Henin,któa w meczu z Sugiyamą pokazała słabość ale myślę,że był to tylko wypadek przy pracy.Henin umie do ostatniej kropli wykorzystać swoje atuty i zarazem słąbe strony rywali.Niestety ale amerykańska publiczność bęzie musiała pożegnać kolejnego wiekowego tenisistę.Belgijka tak porusza Davenport,że ona nawet nie będzie do wielu piłek biegać,bo przecież przy jej zwinności to ciężko to zrobić  Mauresmo-Safina 1 Nie widzę tu innego rozwiązania jak zwycięstwa Francuzki.Oglądałem jej mecz z Sereną i muszę przyznać,że jestyem pod dużym wrażeniem jak umiejętnie broniła się przed ostrymi zagraniami Amerykanki.Widać było w tym meczu przede wszystkim to,że już się odblokowała psychicznie bo jeżeli przy takiej publiczności,wiedząć,że gra się przeciwko niej,a co najważniejsze podniesienie się po przegraniu 2 seta 0:6 to trzeba powiedzieć,że jest mocna psychicznie.Safina jest dobra ale jeżeli jej wszystko wchodzi,jeżeli nie to zaczyna popełniać błędy.Tak będzie i dzisiaj bo Francuzka szybko wybije jej z głowy grę. Sharapowa-Golovin 2:1 W poprzednim meczu grałem przeciwko Francuzce ale tu zagram przeciwko Sharapowej.Myślę,że te kursy są zdecydowanie zaniżone.Golovin widać,że jest dobrze przygotowana do turnieju,a Rosjanka miała już małe problemy z Chinką Na Li ale jak to często w takich meczach bywa zawodniczki faworyzowane się podnoszą i wygrywają cały mecz.Na początku myślałem,żeby zagrać w tym meczu na Golovin ale rozsądniejsze w tym meczu wydaje mi się zagranie na 2:1 w setach dla Rosjanki.Golovin to nie jest Chinka i na pewno jeżeli taka sytuacja jej się nadarzy to ją wykorzysta czy to starczy do wygrania meczu.Proponuję także zagrać tutaj na 2:1 dla Golovin kurs całkiem niezły,w tym meczu raczej obejrzymy 3 sety.W końcu grają ze sobą 2 bardzo dobre zawodniczki.
|
Do góry
|
|
|
|
#645481 - 07/09/2006 16:51
|
old hand
Meldunek: 31/07/2005
|
Rzadko wypowiadam się w ematach o tenisie (bo raczej ta dyscyplina nie jest moją domeną) ale tym razem rzucił mi sie w oko pewien kurs. Chodzi mianowicie o mecz półfiałowy Henin - Jankovic. Kursy w granicach 4-5 na Jankovic to wg mnie duże nieporozmienie!Serbka gra w tym turnieju rewelacyjnie, zdążyła odprowić juz wtym turnieju takie tuzy kobiecego tenisa jak Dementieva i Kuznetsova. Poza tym cechuje ja ogromna mądrość w grze. Nie biega tam gdzie nie trzeba (w przeciwieństwie do innej niespodzianki turnieju Youznego). Faktem jest, że Henin to w tej chwili najrówniej grająca rakieta świata, jednak w tym turieju jakos nie przemawia do mnie jej forma (wyjątkiem meczz Peer). Belgijka sporo się namęczyła z tenisową "babcią" (a moze dziadkiem  ) Davenport. Poza tym w przerwie między setami dopadła ja jakaś niedyspozycja, konieczne było wezwanie masażystów. Bardzo możliwe, że Henin nie wytrzyma fizycznie tempa mocno bijącej Jankovic. Podsumowując, przy takich kursach na pewno warto spróbować jakieś grosze na Jankovic. Korci mnie również dokładny wynik 2:0 dla Serbki, kurs ok 8 (jeśli Jankovic wygrałaby I seta to drugi powinien już pójść gładko).
|
Do góry
|
|
|
|
#645483 - 08/09/2006 00:05
|
old hand
Meldunek: 31/07/2005
|
Dzięki za zabranie głosu.Przeanalizowałem jeszcze raz to zdarzenie i do pewnego momentu obzstawałem przy tym, że po takim kursie typ jest wart zagrania. Zacznę najpierw od polemiki. Quote:
przestoje w grze
a kto ich nie ma? szczególnie w WTA . Tak na poważnie to ostatnio jakoś nie było to aż tak widoczne
Quote:
nerwowość w grze
Z tym się kompletnie nie zgodzę. W meczach, które widziałem nie zaobserwowałem nawet nuty nerwowości. Przykładem pierwszym z brzegu może byc choćby ostatni gem z Dementievą.
Quote:
szybki mecz
oj nie wydaje mi się żeby, któraś z pań szybko odpuściła
Quote:
atuty
na pewno szybkość, większy wachlarz uderzeń i doświadczenie są po stronie Belgijki jednak Serbka też musi troche potrafic skoro jest 20 rakietą świata (chociażby bardzo dobry silny beckhand)
Jak dotychczas panie zagrały ze sobą tylko raz: 2005 The Family Circle Cup - Charleston, South Carolina, USA 1st Round : 5-7, 6-4, 6-3 Clay Jak widac Henin wygrała po walce
Co do kontuzji Henin \:A medical timeout was taken by Justine before the start of second set for discomfort on her rib area DDodam, że w tym sezonie na hardzie Jankovic osiągnęła juz finałw LA przegrywając z ... Dementievą (po drodze ograne min S. Wiliamms i Ivanovic)
-----------------------------------------------------------
No i wszytsko byłoby by pieknie, ale właśnie zauważyłem takie coś:
Unhappy Jelena Jankovic injured, but will play the semi Jelena injured her back during the practise yesterday. She says it was very painful and she almost retired from doubles, but she didn't want to let Mattek down so she played on. She got treatment afterwards and is feeling better, and will be able to play against Justine tomorrow.
Niestety ale to najprawdopodobniej jest ta sama kontuzja, przez którą musiała wycofac zsie z turnieju w Montrealu. Szkoda, bo uważam, że w pełni formy mogłaby powalczyc.
|
Do góry
|
|
|
|
#645484 - 09/09/2006 21:20
|
enthusiast
Meldunek: 07/01/2006
|
Ale pustka... Nie podejmuję się wytypowania zwyciężczyni tegorocznego US Open, ale kibicował będę jednak Sharapovej. Dawno nic specjalnego nie osiągnęła, prezentuje ku mojemu zdziwieniu dość dość stabilną formę. W interesach nie ma sentymentów, więc Maryski nie zagram. Znalazłem jednak coś takiego w Pinnacle. Tak przy okazji to zajebisty 'sklep'. Absolutnie nr.1 na rynku. Betfair i tym podobne do pięt mu nie dorastają. Więc na dzisiaj J.Henin-Hardenne first serve % typ - over 57.7 obecny kurs 1.667, kilka minut temu wziąłem jeszcze za 1.926 Justine tylko dwa razy zeszła poniżej tego progu- w pierwszym pojedynku z Camerin i wczoraj z Mauresmo. W pozostałych 4ech spokojnie przekraczała próg 58%. Nie jest to może jaki extra typ, ale wydaje mi się że dość pewny zważywszy na stawkę dzisiejszego spotkania.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|