Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#645415 - 25/08/2006 12:46 US Open 28.08-10.09
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005

US Open

Miejsce : New York, USA - 6 h
Drabinki : S128 D64
Nawierzchnia : Hard
Nagroda : $ 12,144,000

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Drabinki: Singles Doubles
-----
Plan Dnia
-----
Livescore
-----

================================

Baza Linków
Regulamin KT
Nowy CZAT Tenisowy mecz.pl

Reklamówki US Open Series

Do góry
Bonus: Unibet
#645416 - 27/08/2006 13:33 Re: US Open 28.08-10.09
PioKing Offline
MaSha Lover

Radwanska-Yan
Szczęśliwie wylosowała Agnieszka w 1 rundzie Spotkanie z wysoką i słabo biegającą chinką nie powinno być dla niej progiem nie do przeskoczenia jeśli tylko zagra swój tenis na wysokim poziomie. Chinka gra jednostajny tenis płasko bijąc piłke z końcowej linii, dużo jej ubywa z mocy gdy trzeba po korcie biegać a zmuszać do tego Polka z pewnością będzie. Yan gra płasko ale bez oszałamiającej siły, nie przydusi Agnieszki bombami z głebi kortu tak więc nie ma nawet broni żeby ugryzc polke Poruszac azjatką a potem spokojnie wykończyć, 3 mecze w kwalifikacjach powinny dodać sporo pewności w grze oraz wyczucia warunków Radwańskiej.

Pironkova-Jackson
Buki baaaardzo niedoceniają Bułgarki według mnie. Jackson gra u siebie i dobrze czuje sie grając ofensywnie ale ma jedną, za to bardzo brzydką wadę - nie umie grać w obronie co moim zdaniem Tzvieti wykorzysta bez litości Pironkova nigdy nie udaje sie na wycieczki do przodu cały mecz trzymając sie koncowej linii ale pozostaje przy tym bardzo regularna i trzeba znaczaco urozmaicać grę aby wybic z rytmu bułgarke oraz potrafić sie bronic bo gdy dochodzi do długich wymian to trzeba być przygotowanym na plomby lecące z ogromną siła od strony Pironkovej, Jackson bronić sie nie umie dlatego nie widze jej jako potencjalnej zwyciezczyni tego starcia.Europejka w ofensywnie od rywalki co najmniej nie odstaje ale w defensywie bije ją na głowe

Perry-Daniilidou
Eleni jest kontuzjogenna a ostatnio jej forma poszłą strasznie w dół. Shenay gra przed własną publicznością, dysponuje dobrym serwisem i ostatnio prezentuje niezłą dyspozycje. Jej gra przypomina praworęczną Schnyder, ładny jednoręczny backhand, obszerne zamachy i bardzo mocny, kończący forhand. Forma oraz ściany wg mnie pomogą jej awansować dalej

Poniżej filmik z Players Party na ktorym gościły również Domachowska i Sakowicz

Do góry
#645417 - 27/08/2006 23:13 Re: US Open 28.08-10.09
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/08/2003
Flipkens - Chan (2) 1.85

Myslę iż warto postawić na młodą zawodniczkę z Taipei, kwale przeszła bez wiekszych problemów, pokonała m.in Pratt jest to kolejna azjatycka nowość w kobiecym tenisie. Kristi ma tylko przewage doświadczenia w większych imprezach ale przeczuwam iz nie podoła w tym meczu

Savchuk - Albanese (2) 3.2

Tutaj czuje niespodzianke, wierze że młoda gwiazdeczka gospodarzy pokaże sie z jak najlepszej strony. Olga ostatnio żenada i totalny brak formy... Kurs zachęcający

Bremond -Dubois (2) 2.21

Nie rozumiem dlaczego Prof tak niedocenia Kandyjki. Oglądałem ja ostatnio w Montrealu naprawde jest to kawął dobrej zawodniczki niexle gra w ataku, duzo kończących uderzeń, jej przeciwniczka Bremond-Beltrame jest to typowy przebijacz nic więcej, publika bdzie za Staphania , ja ten kurs to biore w ciemno

Nakamura - Czink (2) 1.92

Znowu Prof rozdaje pieniądze. Sts i reszta po 1.75 a tutaj taki przeskok. Węgierka do potentatów na hardzie nie należy ale grac to ona potrafi czego dowody nad dała juz nie raz i nie dwa w tym roku. Japonka jest to naprawde wielka niewiadoma w świecie WTA raz dobry występ za chwile totalna porażka.Melinda jest zawodniczka o niebo bardziej doświadczona i wierze że to ona wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku

Tu- Laine (1) 1.8

Kolejna perełka amerykańskich kibiców, zawsze dobrze prezentowała sie w szlemach, Laine zawodniczka troszke jakby za mało grająca regularnie co ją zgubi w tym meczu jestem niemal pewny. Brak jest ogrania na takich imprezach gdzie publika zrobi swoje i Meilen również

Edited by Schranzer (27/08/2006 23:52)

Do góry
#645418 - 28/08/2006 08:26 Re: US Open 28.08-10.09
Aslan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2004
Quote:

Flipkens - Chan (2) 1.85

Myslę iż warto postawić na młodą zawodniczkę z Taipei, kwale przeszła bez wiekszych problemów, pokonała m.in Pratt jest to kolejna azjatycka nowość w kobiecym tenisie. Kristi ma tylko przewage doświadczenia w większych imprezach ale przeczuwam iz nie podoła w tym meczu

Od siebie napiszę coś później, ale na razie krótki komentarz do powyższego typu.

Kiedy Chan wygrywała z Pratt, to ta ostatnia (notabene nie spisująca się specjalnie dobrze) miała gwarantowany udział w turnieju głównym jako LL, ponieważ w kwalach była rozstawiona z jedynką. Wcześniej Chan nie pokonała specjalnie renomowanych rywalek i nie błyszczała w kwalach według mnie. Wrażenie robi tylko wynik meczu z Pratt, ale nie sugerowałbym się nim. Natomiast Flipkens to chyba zawodniczka solidniejsza, w kwalach też miała lepsze i gorsze momenty, ale w zasadzie Jej awans do turnieju głównego nie był zagrożony nawet przez moment. Myślałem nad zagraniem na Belgijkę, ostatecznie raczej się wstrzymam i was też nie namawiam do grania na żadną ze stron - skłaniam tylko do refleksji, bo według mnie to będzie naprawdę trudny mecz, a szanse oceniam 58-42 na korzyść Flipkens.

Mimo wszystko pozdrawiam i gratuluję analizy. Wybrałeś dość trudne mecze, ale z resztą typów jestem w stanie się w miarę zgodzić, choć pewnie wiele z tego bym nie zagrał

Do góry
#645419 - 28/08/2006 11:57 Re: US Open 28.08-10.09
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Nie znam się na WTA, ale na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że zawyżony jest trochę kurs na Stosur (1,50) w meczu z Safarovą.
Mógłby się ktoś wypowiedzieć na ten temat?

Do góry
#645420 - 28/08/2006 12:08 Re: US Open 28.08-10.09
_OuLu_ Offline
enthusiast

Meldunek: 16/06/2006
Stosur jak najbardziej....przeciez pamietamy jak pare dni temu byla blisko wyeliminowania Devenport.Tym razem jest to szlem(bardzo wazny i dobrze platny).Zdecydowana faworytka spotkania jest wlasnie Stosur ktora zna sie na betonie.Z pan na dzis odrazu po Zvonarievie typuje wlasnie Stosur ktora w 2 setach rozgromi rywalke.

Do góry
#645421 - 28/08/2006 12:09 Re: US Open 28.08-10.09
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/07/2006
Czemu zawyzony? Wzgledem czego? Kurs adekwatny do szans obu zawodniczek. Ja gram ten mecz na Stosur oczywiscie. Obie maja przestoje w gre i troche wpadek ale ostatnio lepiej grala Australijka dlatego mysle, ze jest w lepszej formie. Dobre mecze deblowe i niezly serwis. Safarova juz dawno nie rozegrala dobrego turnieju ale ma dziewczyna talent, nie mozna jej lekcewazyc. Ostatni mecz przegrala z Vesnina i kursy na nia byly bardzo male, wtedy zdecydowanie nie adekwatne do meczu. Teraz jest ok.

Do góry
#645422 - 28/08/2006 12:59 Re: US Open 28.08-10.09
Chivas Offline
a.k.a. "Juvcio Djokovic"

Meldunek: 21/05/2005
Nie obserwuje za bardzo panienek z WTA i dlatego mam pytanko do Piomila. Czy kursy na Bardine nie sa zawyzone? Czesto zachwalales Bardine a dzisiaj jej przeciewniczka bedzie Peer, ktora obserwowalem czesto na live i obojetnie z kim grala to meczyla sie niemilosiernie. A o jej podaniu nie chce nawet pisac Jak z serwem Bardinki? Prosze o szybsza odpowiedz bo czas cos zagrac a kurs w profie 3,8. Z niespodzianek warto chyba jeszcze sprobowac Greula z Fishem. Greul juz ogral raz na clayu Rybke, i coraz lepiej pogrywa sobie w ATP. Ostatnio nawet zwyciestwo w Cordobie( ale to chyba na clayu). Z gory dzieki

edit : Cordoba oczywiście Hard.

Edited by Fro_Lech (28/08/2006 13:24)

Do góry
#645423 - 28/08/2006 13:32 Re: US Open 28.08-10.09
PioKing Offline
MaSha Lover

Jeśli miałbym porównać gre Bardiny do kogoś z wyzej notowanych rywalek to byłaby to własnie Peer One są troche jak lustrzane odbicia z tym, że Rosjanka prezentuje sie lepiej pod wzgledem pracy nóg, Peer pod wzgledem regularności w odbijaniu piłek. Shahar po 1,2 na pewno bym nie ruszał głownie wlasnie z uwagi na jej brak serwisu ale Bardina rowniez ze wzgledu na swoje warunki fizyczne nie dysponuje bombami z podania. Ogólnie No Bet, wygrana Bardiny nie bezdie tu duza niespodzianką ale jak miałbym gdzies szukac dzisiaj bomby to wybiore Albanese. Nie z uwagi na jej gre bo nigdy jej nie widziałem ale dlatego, że Savchuk gra ostatnio tak fatalnie ze jest w stanie wtopic z kazdym a dzikie karty gospodarzy to zawsze umotywowane i glodne sukcesu kociaki Nieregularność i męczarnie serwisowe Ukrainki to szansa dla Amerykanki.

Do góry
#645424 - 28/08/2006 14:38 Re: US Open 28.08-10.09
Aslan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2004
Quote:

No to zaczynamy wielkie tenisowe święto... Jak na razie nie mogę się połapać przede wszystkim w godzinach rozgrywania spotkań, bo każdy buk twierdzi inaczej i nie wiem czy niektóre mecze będą rozgrywane jeszcze dziś w nocy czy jutro po południu. A prawda jest taka, że na pewno i tak wszystko będzie się toczyć inaczej niż pozaplanowywaliśmy. Oby tylko co do godzin, a nie rozstrzygnięć...

W pierwszym dniu zdecydowanie więcej dzieje się u Pań.
Nie skuszę się jednak na drobniaki proponowane za zwycięstwo Zvonarevej (mimo wszystko trzeba kibicowąć Marcie, choć rozum mówi - bez szans), Schiavone czy Jankovic...

Za to wybrałem kilka ciekawostek z nieco wyższymi kursami. Oczywiście nic pewnego tutaj nie znajdziemy, bo po pierwsze to jest WTA, a po drugie grają kobiety, ale ... Podaję kursy z naziemnego tipsporta, bo nie chce mi się śledzić wszystkich ofert...

Stosur - Safarova 1,55
Słyszałem już niejednokrotnie wiele ciepłych słów o Safarovej, ale kiedy zdarzało mi się śledzić Jej mecze to nic wybitnego nie prezentowała... Może mam pecha, ale jednak postawię na Stosur. Australijka na tej nawierzchni powinna radzić sobie całkiem nieźle, kiedy obserwowałem jej grę jakiś miesiąc temu nie napawała mnie szczególnym optymizmem, ale mimo wszystko jest zdecydowanie bardziej regularna od Safarovej i powinna sobie spokojnie poradzić. Wynik 2:0 po kursie 2,40 też jest chyba do wzięcia...

Molik - King 2,0
O ile Stosur robi się powoli pewniakiem dnia, to o tym meczu nikt nie pisze, a jeśli spotykam jakiś kupon zagrany na to spotkanie, to raczej na Molik. Nieco mnie to dziwi, bo ja spodziewałbym się chyba odwrotnych kursów. Jakoś nie kojarzę, żeby Molik zagrała ostatnio coś, co pozwoliłoby mi uwierzyć, że wróciła do dyspozycji sprzed... powiedzmy 2 lat. King to oczywiście nic oszałamiajćego, ale to jedna z przedstawicielek młodej generacji amerykańskiego tenisa. Podobno jest nieoszlifowanym jeszcze diamentem, przebłyski talent już pokazywała, jeśli ma udowodnić, że ma "papiery na granie" to właśnie tutaj, u siebie, przy wsparciu publiki.

Bremond - Dubois 1,95
W necie można znaleźć spokojnie kursy powyżej 2,0 na Kanadyjkę i twierdzę, że jest to jakieś value, ponieważ o ile pamiętam Beltrame nigdy nie błyszczała jeśli chodzi o technikę i prawdopodobnie Jej taktyka na dzisiejszy dzień będzie polegać na przebijaniu prostych piłek nad siatką... Nie wiem czy Dubois będzie potrafiła to wykorzystać, ale kojarzę Ją z kilku niezłych występów. Jeśli narzuci swój styl gry to wygra...

Flipkens - Chan 1,8
Obie przebijały się z kwalifikacji, w necie lekką faworytką jest Chinka. Ale czy słusznie? Kursy na Nią ustawione są dość nisko, bo w ostatniej rundzie kwalifikacji zdemolowała wręcz rozstawioną z jedynką Pratt. Problem w tym, że jeszcze przed tym meczem Pratt wiedziała, że będzie grała w turnieju głównym nawet w wypadku niepowodzenia (LL) i według mnie po prostu odpuściła to spotkanie. Nie odmawiam Chince talentu i ambicji, ale żeby od razu stawiać Ją w pozycji faworytki z chyba trochę niedocenianą Belgijką ??? Nie zgadzam się...

Laine - Tu 2,0
Obu jakoś specjalnie nie lubię, obie widziałem dość dawno temu, obie mnie nie przekonują. Ale typ na Meilen na pewno nie jest tutaj underdogiem, a kursy w necie mogłyby stwarzać takie wrażenie. Mam nadzieję, że Tu będzie potrafiła zmobilizować się na występ przed własną publicznością i niesiona dopingiem pokona Laine. A kursy na 2-0 w granicach 4,0... Oferta warta zastanowienia...

Savchuk - Albanese 3,43
Grzechem byłoby nie zagrać jakiegoś dużego kursu w pierwszej rundzie. Oczywiście nie mam zielonego pojęcia kto to jest Albanese, ale wierzę, że Amerykanie rozdają z głową dzikie karty i tak też zrobili w tym wypadku. Podoba mi się Jej nazwisko Może jesteśmy świadkami narodzin młodego, amerykańskiego talentu? A tak nieco poważniej to z kim by nie grała Savchuk ustawianie Jej w roli tak zdecydowanego faworyta przy Jej niskiej formie musi wzbudzić podejrzenia i skierować oczy na Jej spotkanie. Albanese naprawdę nigdy nie widziałem, ale nie przeszkadza mi to w zagraniu na Nią. Jeśli zna podstawy tenisowego rzemiosła, to już z całą pewnością może powalczyć... A kursy na 2-0 dla młodej Amerykanki dochodzą do 10,0... Co Wy na to ???

Według tipsporta to tyle jeśli chodzi o spotkania na dzisiejszą noc. Tak jak pisałem nie wiem komu ufać, bo nie wiem czy jeśli mecze będą toczyć się szybko to jest szansa, że na kort wyjdzie np. Perry albo Radwańska czy Pironkova. Tipsport twierdzi, że nie nastąpi to wcześniej niż jutro o 17:00 i powiedzmy, że tego się trzymam. A w razie czego będziemy się zastanawiać wieczorem...

Do góry
#645425 - 28/08/2006 14:39 Re: US Open 28.08-10.09
Boczek1986 Offline
member

Meldunek: 09/08/2006
Ja stawiam dziś na King gdyż Alicia Molik nic nie pokazuje w tym roku a buki moim zdaniem sugerowały się bardziej znanym nazwiskiem Australijki. Kursy wyglądają 1.72 2.05 i myślę że po kursie 2.05 można zagrać na Amerykankę bo cała publiczność będzie za nią. POZDRAWIAM

Do góry
#645426 - 29/08/2006 08:07 Re: US Open 28.08-10.09
Bobik Offline
enthusiast

Meldunek: 04/07/2005
Póki mego posta nie skasują, chciałbym podzielić się z wami pewną refleksją. Otóż wczoraj niejaki spec od tenisa - Cukier-podaje m.inn.typ Chan-Flipkens-1,uzasadniając jaka ta Chan dobra tenisistka,w kwalifikacjach wygrała z Pratt i w tym meczu jest faworytką. Ponieważ moją zdecydowaną faworytką,w którą zainwestowałem sporo kasy była Flipkens-Chan to słaba zawodniczka,której Pratt podarowała mecz- napisałem posta żeby grać na Flipkens. I oczywiście mego posta bardzo szybko usunięto,a wypociny z błędnymi typami dalej można czytać. Wniosek - moderatorzy prowadzący forum mają kasę od firm bukmacherskich,eksponują błędne typy z wielkimi uzasadnieniami takich co mają po kilkanaście tysięcy postów.Mnie to przeraża- ale wy świadomie wprowadzacie ludzi w błąd- aby wtapiali kasę. Już teraz wiem skąd reklamy buków na łamach tego forum. Podałem tylko przykład - Flipkens wygrała 6-4,6-2, - ale takich przykładów znalazłbym dużo,dużo więcej. A teraz pewnie szybko post wykasujecie, bo wolicie te wygodne dla siebie ( i buków).

Do góry
#645427 - 29/08/2006 08:12 Re: US Open 28.08-10.09
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Cisną mi się na klawiaturę dość ostre słowa, ale sobie daruje. Nie warto ich na Ciebie. Kasa od firm bukmacherskich ? Ktoś Ci zrobił krzywdę w dzieciństwie ?

Gdyby tak było post Aslana zostałby skasowany, on także polecał Flipkens.

Wszystkie posty będą kasowane gdy nie będą nic wnosić do tematu. A, sam post w stylu "nie grajcie na nią, bo nie"(podejrzewam że mniej więcej tak brzmiał Twój post) nic właśnie nie wnosi. Gdybyś napisał dlaczego warto grać Flipkens wtedy post by na pewno został.

Czasami warto pomyśleć(ponoć nie boli) zanim się cokolwiek napisze.

Do góry
#645428 - 29/08/2006 08:27 Re: US Open 28.08-10.09
ogr Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 15/04/2005
Bobik, rozśmieszyłeś mnie dołez.
Trafił Ci się jeden typ jak ślepej kurze ziarno i już się lansujesz na wielkiego znawcę. Podaj kilka typów z analizami i nikt Ci posta kasował nie będzie. A jak Ci się nie chce to sobie załóż temat w PP i podawaj suche typy co najmniej przez pół roku. Na koniec zrób zestawienie statystyk oraz zysk i wtedy pogadamy jaki to jesteś ekspert od tenisa.
BTW. Ja sobie bardzo cenie typy Gogeta, Emroda, Piomila, Cukra, to że nie mają 1005 skuteczności to chyba normalne, chyba nikt takiej nie ma, no chyba że nam się objawił nowy guru od tenisa Bobik, dzięki któremu kazdy użytkownik tego forum do końca US Open zostanie milionerem. Zanim zaczniesz krytykować innych pokaż swoją wartość, ale nie jednym trafionym typem, a co najmniej półroczną działalnością. A tak poza tym jak Ci się podobały inne typy Cukra w tym np. typ na Albanese po 3,7 ??(pytanie retoryczne)

P.S.
post do kasacji;)

Do góry
#645429 - 29/08/2006 08:33 Re: US Open 28.08-10.09
Bobik Offline
enthusiast

Meldunek: 04/07/2005
Dobrze - moim pewniakiem na dziś Radwańska. A dlaczego warto na nią grać ?- jestem Polakiem ona jest Polką .Wystarczy ??? czy post ko kasacji ???

Do góry
#645430 - 29/08/2006 08:36 Re: US Open 28.08-10.09
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Do kasacji. Przeczytaj regulamin. Era suchych typów już minęła.

btw. Piomil polecił Radwańską, tzn. że wygra Yan tak ? i dostał za to kupę forsy tak ?

Do góry
#645431 - 29/08/2006 08:36 Re: US Open 28.08-10.09
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
Quote:

Dobrze - moim pewniakiem na dziś Radwańska. A dlaczego warto na nią grać ?- jestem Polakiem ona jest Polką .Wystarczy ??? czy post ko kasacji ???

Raczej tak

Do góry
#645432 - 29/08/2006 08:48 Re: US Open 28.08-10.09
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/07/2006
SHAUGHNESSY-VINCI 1.3

Zdecydowanie radze grac na Amerykanke. Wygrala turniej w Forest Hills i jest dobrze przygotowana do US OPEN. Rywalka VINCI bardzo slabo w ostatnim czasie, wygrala kilka meczow ale na innej nawierzchni. W Australian OPEN wygrala z Meghann i mysle ze teraz szansa na rewanz.

Oprocz tego spotkania warto zastanowicz sie nad meczami Czink-Nakamura 1(1.7), Gajdosova-Glacht 1(1.45) oraz Al.Bondarenko-Rolle 1(1.3) ale granie przeciwko zawodniczkom ze Stanow to zawsze troche wieksze ryzyko jesli turniej w USA. Czink nie byla wczoraj wszedzie faworytkom bukow a dzis juz praktycznie wszedzie sa mniejsze kursy na nia niz na Nakamure.

Do góry
#645433 - 29/08/2006 09:16 Re: US Open 28.08-10.09
haven Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/01/2006
Quote:

Do kasacji. Przeczytaj regulamin. Era suchych typów już minęła.

btw. Piomil polecił Radwańską, tzn. że wygra Yan tak ? i dostał za to kupę forsy tak ?

No.. Karol Stopa też poleca Radwańską , ktoś go dobrze opłacił

Do góry
#645434 - 29/08/2006 10:09 Re: US Open 28.08-10.09
PioKing Offline
MaSha Lover

Proszę nie robić burdelu

Superowy post Bobika, który został wykasowany brzmiał dokładnie:
"tu nie ma niewiadomej- ten mecz zdecydowanie dla Flipkens- kto to jest Chan i z kim ona wygrala ? a Pratt chciała odpocząć przed turniejem "

Była to riposta na wypowiedz Aslana dotyczącą własnie typu Cukra odnośnie Filipkens. Jednozdaniowe posty nic nowego nie wnoszące są nam w dziale niepotrzebne dlatego tez własnie zdecydowalem sie ten post usunąć i teraz patrząc na niego wcale tego nie żałuję bo rzeczywiście nic on nikomu nie rozjaśniał i nie dodawał żadnych nowych argumentów do dyskusji.

Czytać regulamin i pisać na temat proszę Pozdro

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  rafal08