#645455 - 01/09/2006 14:19
Re: US Open 28.08-10.09
|
MaSha Lover
Meldunek: 24/03/2005
|
Dyskusja wre to i ja się włącze  Rezai-Kirilenko Rosjanka - niby zawodniczka potrafiąca na korcie wszystko a jednak brakuje jej tego czegoś żeby osiągnąć duży wynik. Owszem regularna, dobra technika ale brak jej na korcie chamstwa i troche 'jaj'  Jej najwiekszy problem to brak serwisu i włączania blokady, ktora uniemozliwia skuteczną gre gdy przeciwnikowi wszystko w danym dniu wychodzi. Rezai to mloda strzelba grająca bardzo agresywnie i robiąca bardzo znaczące postępy. Dla mnie to jest najlepszy oburęczny backhand w całym tourze siejący niesamowite spustoszenie. Jak wiadomo przy strzelaniu w co drugiej piłki przydaje sie na korcie regularność a tą Aravane bardzo często ostatnio zabiera ze soba na spotkania podczas gdy Kirilenko sportowego ducha pozostawia cały czas w szatni. Po tak marnym kursie na pewno nie zagram Kirilenko, Rezai tylko dla sportu bo i tak już swoje wygrała na tym US Open ale jestem zdania, że Francuzka jest w stanie całkowicie zdominować Marie zarówno siłowo jak i w sferze psychicznej bo Aravane potrafi porwać za sobą publiczność z czym często nie radzi sobie Rosjanka. Wiadomo jednak iż jak każda perspektywiczna tenisistka Rezai ma swoje lepsze i gorsze dni także jeśli tym razem przytrafi sie słabszy występ to Kirilenko wystraczy trzymać piłke w korcie i czekać na prezenty punktowe. Typ: 1X  Peer - Schiavone Jedyne czego brakuje na dzisiaj w grze Shahar to serwis, Schiavone po slabiutkich ostatnich miesiącach wydaje sie byc mocna w Nowym Jorku. Peer może biegać, biegać i biegać ale gdy Włoszce będzie dzisiaj siedział serwis to o awansie Izraelka może tylko sobie pomarzyć  Dwie fajterki, dwie zawodniczki ktore na pewno na korcie zostawia cale zdrowie i o awansie moze zadecydowac wlasnie taki maly detal ze jednak Francesca stajac do swoich gemow serwisowych potrafi stworzyc pewne zagrozenie dla odbierającej, Shahar niestety żadnego. Typ: No bet 
|
Do góry
|
|
|
|
#645457 - 01/09/2006 22:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Razzano-Kanepi 1 kurs 1.5Kurs na Francuzkę to jakieś nieporozumienie nic tylko się cieszyć z takich prezentów od bukmacherów.Trzeba zauważyć,że Razzano pokonała w tym turnieju samą Hingis.Oglądałem ten mecz i Francuzka zagrała naprawdę świetnie i to nie mimo fatalnej dyspozycji Martini ale wręcz przeciwnie Hingis zagrała dobre spotkanie.O Razzano teraz za wiele nie słyszymy ale o ile dobrze pamiętam w zeszłym sezonie sprawiała wiele niespodzianek pokonując bardzo znane zawodniczki teraz trochę słabiej ale widać,że na ten turniej jest przygotowana bardzo dobrze.Co można powiedzieć o Kanepi nie za wiele,pokazywała się wturniejach ale z reguły odpadała we wczesnych rundach.Estonka ma za sobą w tym turnieju już dwa 3 setowe pojedynki i to nie z jakimiś znanymi zawodniczkami.Pokonała ona po drodze 2 Francuzki Foretz i Fedossovą.Jeżeli Estonka męczy się z takimi zawodniczkami to co my tu możemy mówić o walce z Razzano,któa rozbiłą wręcz Hingis.Dla mnie zdecydowaną faworytką tego meczu jest Razzano i powinna ten mecz rozstrzygnąć w 2 setach. Serena Williams-A.Ivanovic 2 kurs 2.3Spodziewałem się bardziej wyrównanych kursów na ten mecz ale buki postanowiły faworyzować Amerykankę.Seren Williams nie uczestniczyła za bardzo w ostatnich turniejach ale na US Open musiała wystąpić.W koncu tu jest jej ziemia i publiczność,która ją uwielbia.Ja myślę jednak,że to Serbka wyjdzie zwycięsko z tego meczu.Ivanovic przed US Open wygrała turniej w Montrealu gdzie w finale pokonała kogo innego jak nie wcześniej wspomnianą Szwajcarkę.Przewija się ona w moich opiniach  Serenie brak ogrania w przeciwieństwie do Serbki,która w tym turnieju miała już duże problemy.Przegrała set z Dusheviną ale jest to naprawdę solidna zawodniczka i o mało co nie straciła seta z mało znaną japonką Nakamurą.W 1 secie przegrywałą już 3:5 żeby wygrać 7:5 te fakty świadczą o dobrej dyspozycji Serbki bo jeżeli potrafi wyjść z taki opałów to naprawdę wielkie uznanie.Można by powiedzieć,że Ivanovic męczyła się ze swoimi przeciwniczkami,a Serena wręcz przeciwnie chociaż w meczu z Hantuchovą tez miała niemałe problemy.Jest jednak jedno stare powiedzenie mecz meczowi nierówny.Dlatego z dużą pewnością postawię jutro na Ivanovic,która powinna ten mecz wygrać.Myślę jednak,że Serena postawi bardzo trudne warunki Serbce i Ivanović wygra po 3 setowej walce. Prosiłbym kogoś o komentarze do meczów: Pierce-N.Li Chakvetadze-Azarenka W 2 tych meczach widzę niespodzianki i wygrane Li i Azarenki ale powiem szczerze,że nie wierzę aby tyle teoretycznych faworytek przegrało.Proszę więc o opinie na temat tych meczów bo zastanawiam się,ktory mecz odpuścić,a któy zaryzykować.
|
Do góry
|
|
|
|
#645458 - 02/09/2006 12:09
|
Pooh-Bah
Meldunek: 06/01/2006
|
Postanowiłem co nieco skrobnąć na temat pań  Zaczne może od pogody , na dziś zapowiadane są opady deszczu , "Light rain " tak brzmi oficjalny komunikat meteorologów , czyli kropiący lekko ale nie umożliwiający gry deszczyk . Na dziś spodobały mi się dwie pozycje , pierwsza to powracająca do wysokiej formy Nadja Petrova , która narazie zjadła na śniadanko swoje rywalki  , która potyka się z Tatianą Golovin która do tej pory łatwo nie miała , zacięte pojedynki z Harkleroad i Radwanśką , cięzko mi coś powiedziec o tenisowych szczególach . Golovin jest solidną zawodniczką , mającą spore możliwości , Petrova z kolei to dobry serwis i regularność podczas wymiany , gorzej ze zwrotnością , ale Tomek Iwański chyba próbuje i to mu się powoli udaje odbudować ją psychicznie po tej kontuzji i Nadja gra coraz lepiej  Tak więc PETROVA Drugi pomysł to zagranie na Pierce , która potyka się dziś z grozną Chinką Na Li . W pierwszych 2 rundach Pierce seta nie straciła ale nie wygrywała setów najbardziej gładko , moim zdaniem chciała wygrać jak najmniejszym kosztem , jest to zawodniczka bardzo , bardzo doświadczona i na pewno wie co robi , po drugiej stronie siatki objawienie tego roku Chinka Na Li , która posiada kończące uderzenie , świetnie biega po korcie , aczkolwiek Pierce swoim oczekiwaniem "Nadalowym" na serwis może ją totalnie wybić z rytmu i zdekoncentrować . Mary posiada świetny serwis , jest też bardzo dobra podczas wymiany i kurs w granicach 1,55 warty uwagi.  Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#645459 - 02/09/2006 13:01
|
veteran
Meldunek: 02/09/2006
|
Witam wszystkich!!!
Jest to moj pierwszy post na Wta a drugi ogolnie, sledzilem troche te forum i postanowilem sie zarejestrowac.
Dzisiaj z kobiet widze jeden tylko mecz ktory zagram bo reszta troche niebezpieczna albo kursy za male.
V.RAZZANO - K.Kanepi 1
Swoj typ opieram na tym w jakiej sa obecnie formie kobiety. Wiem ze wczesniej nic nie grala prawie Francuska ale teraz jest w dobrej formie co pokazaly wczesniejsze mecze, pokonanie Hingis nawet tej ktora jeszcze nie jest w pelni formy to juz duzo a szczegolnie ze gladko wygrala bo 6:2 i 6:4 wiec wynik jest pelen podziwu!!! Patrzac na gre Estonki w pierwszych dwoch rundach no to mozna stwierdzic ze w wysokiej formie nie jest a jej 3 runda jest tylko wynikiem takiej korzystnej dla niej drabinki.Wygra oba swoje mecze bo bardzo zacietych pojedynkach z rywalkami ze slabami, bo dla mnie Foretz i Fedossova to sa raczej zawodniczki slabe ktore nic nie osiagnely i wygrala z nimi po 3 setowych bojach!!! Wiuec mysle ze Razzano powinna spokojnie w dwoch setach z nia wygrac, bo nie dosyc ze Francuska w lepszej formie to jeszcze estonka mysle ze zmeczona!!!:)
|
Do góry
|
|
|
|
#645460 - 02/09/2006 18:19
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/04/2004
|
Póki co leje i rozpoczęcie zawodów jest przesuwane z godziny na godzinę. Dlatego też z analizą nie musiałem się spieszyć, bo całkiem prawdopodobne, że dziś w ogóle nie pograją, a jeśli nawet, to tylko w kilku spotkaniach... Plus jest za to taki, że prognozy na jutro ponoćsą optymistyczne... Ale do rzeczy... Kanepi - Razzano 2 1,422 pinnacleEstonka i tak jest już dość daleko. Obecność w tej rundzie to zresztą sukces również dla Razzano, ale Ona jest w tym turnieju po prostu świetnie dysponowana. Ograła Martinę Hingis gładko, bez specjalnych problemów. Hingis nieco Jej pomogła, ale nie zagrała wcale tragicznego spotkania i to jednak przede wszystkim własnej dyspozycji, a nie braku formy u Martiny, Razzano zawdzięcza awans do obecnego etapu rozgrywek. Teraz na Jej drodze staje Estonka. Zawodniczka ta na pewno jest w dobrej formie, co pokazały dotychczasowe spotkania. Czy jednak ma potencjał, aby nawiązać walkę z rozpędzoną Razzano? Wątpię... Serena Williams - Ana Ivanovic 2 +3 games 1,72 nordicbetCzekałem na nieco wyższy kursik, ale narzekać nie mogę. Zaplanowałem to spotkanie do gry jużjakiś czas temu. Serena w pierwszej rundzie pokazała się z dość dobrej strony, jednak w meczu z Hantuchovą nie było już tak różowo... Niby była lepsza w każdym elemencie tenisowego rzemiosła, jednak nie potrafiła udowodnićtego na korcie. Wygrana 7-5 6-3 nie jest specjalnie okazała, ale przypuśćmy, że zwycięzców się nie sądzi. Serena jest jednak nieco ociężała i mało dynamiczna. Ivanović umie wyciągać wnioski i na pewno zrobi to w tym spotkaniu. Williams może się spodziewać bardzo trudnego i niewygodnego meczu, który raczej nie zakończy się Jej triumfem. A nawet jeśli to bardzo niewysokim i 3-gemowe handi na Ivanovic jest dla mnie jak najbardziej do zagrania... Amelie Mauresmo - Mara Santangelo 2 11,00 pinnacleMauresmo jest w tym spotkaniu zdecydowaną faworytką, ale znów będę się upierał, że 11 na Santangelo to kurs nieco przeszacowany. Delikatniuteńko dwójeczkę dla zasady, choć typ ten rzecz jasna w kategoriach nieco rozrywkowych... Amelie Mauresmo - Mara Santangelo 2 +7 games 1,72 nordicbetO ile typ na dwójkę traktować można z przymrużeniem oka, to tutaj już troszkę poważniej. Mauresmo swoje podania zapewne będzie wygrywać, ale czy przy obecnej dyspozycji przełamie wcale nie taką słabą Santangelo tyle razy, żeby pokryć handi? Ja myślę, że jednak nie. Mara pokazała w meczu z Bammer, że grać potrafi i wygrała z Sybille dość łatwo. Dziś jest skazana na pożarcie, ale wierzę, że tanio skóry nie sprzeda... Tatiana Golovin - Nadia Petrova 1 2,85 pinnacleZnawcy tematu są podzieleni: po części wierzą w powrót Petrovej do dyspozycji z początku sezonu, po części twierdzą, że to jeszcze nie nastąpiło. Ja może znawcą tematu wolałbym się nie określać, ale przychylam się do tej drugiej grupy. Nawet jeśli Nadia jest faworytką to po tym kursie biorę będącą w dobrej dyspozycji Tatianę... Ale o tym spotkaniu już pisałem, więc to tylko tak dla przypomnienia... Zapewne te mecze dziś się nie odbędą, ale bądźmy dobrej myśli. A najwyżej moje wypociny będą aktualne jeszcze jutro 
|
Do góry
|
|
|
|
#645461 - 03/09/2006 11:21
|
MaSha Lover
|
Jankovic/Mattek - Golovin/Bremond Mattek jest dla mnie na dzisiaj jedną z 10 najlepszych deblistek na świecie. Gra z ogromną pasją i widać, że w końcu po latach ciągłych nieudanych prób przebić się do singlowej czołówki znalazła dla siebie miejsce w deblowym świecie. Długie ręce, świetne woleje, znakomita orientacja na korcie i bardzo dobra umiejętność stwarzania przewag sytuacyjnych. Jankovic z kolei jest w super formie, gdy Bethanie będzie szalęc przy siatce to Jelena stojąc na końcowej linii powinna być murem nie do przebicia dla francuskich rywalek. Golovin najpierw dzisiaj czeka ciężki mecz singlowy z Petrovą więc może nie mieć tej świeżości jaką z pewnością będą tryskać przeciwniczki, Bremond pomimo ciągłych postępów oprócz mocnego serwisu na dzisiaj jeszcze nie jest zawodniczką mogącą wyciągnąć zbyt dużo asów z rękawa  Kursik pikny, nic tylko grać.
|
Do góry
|
|
|
|
#645463 - 04/09/2006 14:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Serena Williams-A.Mauresmo 1 Zastanawiam się bardzo dlaczego nikt nie komentuje tego meczu.Wydaje mi się,że Amerykanka rozstrzygnie ten mecz na swoją korzyść.Mauresmo w poprzednim meczu pokazała,że nie lubi grać z zawodniczkami,które atakują i grają bardzo mocne piłki.Maria Santaneglo pokazała naprawdę kawał dobrego tenisa,któremu Amelie w 2 secie nie mogła się przeciwstawić.Mauresmo mimo jako takiego odblokowania psychicznego zdaje mi się,że ma dalej z tym małę kłopoty.Gdy w 1 secie prowadziła już 5:3 i miała własny serwis zaczęły się problemy i o mały włos Włoszka nie przełamała Francuzki.Weźmy pod uwagę,że dzisiaj będzie grała na głównym stadionie i to najpawdopodobniej przy komplecie publiczności,która jak już wcześniej zauważyliśmy bardzo pomaga Amerykanom,a przeszkadza ich przeciwnikom.Myślę,że Mauresmo spali się w tym meczu psychicznie.Tak naprawdę to nie opieram mojego typu tylko i wyłącznie na słabej głowie Francuzki ale przede wszystkim grze Sereny.Muszę przyznać,że faworytką w poprzednim meczu była dla mnie Serbka ale widać nie wytrzymała presji chociaż miała wyraźnie przebłyski.Trzeba jednak przyznać,że to Serena swoimi atomowymi uderzeniami wybiła grę z głowy Ivanovic.Sererna mimo niwielu startów widać,że jest w formie.W dzisiejszym meczu to Serena będzie atakować,a Amelie bronić.To jest główny fakt dlaczego stawiam na Amerykankę.Wiadomo,że Mauresmo broni się świetnie ale przy precyzyjnych,mocnych uderzeniach kątowych Williams po prostu nie bęzie miała szans.
Chakvetadze-Golovin 1 Przyznam szczerze,że jest to trochę mój typ na czuja.Golovin to niespełniona nadzieja Francji,jest wysoko ale ciągle nie może dosięgnąć szczytu ma szanse ale w najważniejszych momentach nie wytrzymuje presji.Chakvetadze to młoda Rosjanka,któa też jest objawieniem w świecie tenisowym.Myślę,że w tym meczu Golovin po raz kolejny nie przeskoczy wyżej niż by mogła.Możliwości to ona ma spore ale w najważniejszych momentach często ją zawodzą.Tak bęzie i dzisiaj.
|
Do góry
|
|
|
|
#645464 - 05/09/2006 07:56
|
member
Meldunek: 09/08/2006
|
Dementieva - JankovicZapowiada się bardzo ciekawy mecz na korcie głównym im. Arthur Ashe. Obie zawodniczki poczynają sobie w tegorocznym US Open bardzo dobrze. Jednak wydaję mi się że lepszą formę demonstruje Jankovic. W turnieju ograła już takie zawodniczki jak Vaidisova czy Kuznetsova. Oba mecze nie należały do najłatwiejszych, ale w 3 setach okazywała się lepsza od swoich przeciwniczek. Dobre pierwsze podanie i mało niewymuszonych błędów to atuty jakie przemawiają za Serbką. Natomiast Dementieva swoją grę opiera przede wszystkim na kończących uderzeniach których w każdym meczu jest bardzo dużo. Jednak wiemy nie od dawna jakie problemy ma Rosjanka ze swoim podaniem. Często robi podwójne błędy serwisowe co nie pomaga w utrzymywaniu koncentracji na wysokim poziomie. Obie zawodniczki spotkały sie 3-krotnie. Bilans meczy kształtuje się dodatnio na korzyść Rosjanki która prowadzi w H2H 2:1. Ostatni mecz rozegrały przed US Open na kortach w Los Angeles i lepsza okazała się Dementieva po wyrównanym meczu wygrywając 6-3 4-6 6-4. Jednak wydaję mi się że aktualnie to Serbka prezentuje lepszy tenis. Buki wystawiły kursy bardzo zrównane co dowodzi mego stwierdzenia że mecz zapowiada się na bardzo wyrównany. Mój typ: Jankovic 6/10 PS. proszę pisać jakie macie odczucia co do tego meczu bo może wiecie troszkę więcej ode mnie  Pozdro4all 
|
Do góry
|
|
|
|
#645466 - 05/09/2006 08:18
|
member
Meldunek: 03/09/2006
|
Witam Moje przypuszczenia są jednak zupełnie inne od Twoich  Jankovic dla mnie to taka nieco bezmyślna strzała - wali gdzie popadnie i co popadnie. Poza tym gra bardzo mocno, co będzie wodą na młyn Dementievej. Niby serwis Eleny jest marny, słaby i co tam jeszcze - to jednak sprawia sporo trudności odbierającym. Jeżeli wejdzie w kort  Serwis Jankovic nie jest dużo solidniejszy od Denmentiwevej, na pewno jednak nie jest tak wkurzający i frustrujący  Niemniej rywalki jak do tej pory nie korzystały z jej podania za często  Dementieva potrafi grać z głębi kortu, potrafi wykorzystać moc zagrania rywalki - i to będzie widoczne. Poza tym doświadczenie rónież będzie przemawiało na jej korzyść. Jeżeli tylko Dementieva utrzyma dotychczasowy poziom podania - pokona Serbkę. Wykorzysta jej sposób gry i obróci to w swoją najmnocniejszą stronę. A grać dziewucha potrafi.
|
Do góry
|
|
|
|
#645467 - 05/09/2006 08:25
|
member
Meldunek: 02/09/2005
|
To, ze Dementieva grac potrafi to kazdy wie, to jest oczywiste. To, ze Dementieva ma slaby serwis nie znaczy tak duzo, pewnie nadrobi troche w grze. Podoba mi sie jak gra Dementieva, walczy zawsze do konca, nigdy sie nie poddaje, ale sadze, ze dzis gora bedzie Jankovic. Nie jestem takiego samego zdania co ty, ze Jankovic to bezmyslna strzala, gdyby tak bylo nie grala by tak dobrze i nie osiagala by takich wynikow. DLa mnie zwycieztwo Jankovic 2-1.
|
Do góry
|
|
|
|
#645468 - 05/09/2006 08:39
|
member
|
Nie twierdzę, że bezmyślna = słaba. Ot taki "babski" Gonzalez Obserwując suche statystyki można by rzec, że Jankovic powinna wygrac. Ale chociażby w jej ostatnim meczu były przestoje, które na tym poziomie są zupełnie pozbawione racji bytu. Będzie traciła podwójnie to co zyska. Elena nie pzowoli Serbce na rozgrywanie piłek według własnego widzimisie - potrafi nawet przy serwisie rywalki umiejętnie rozprowadzać na korcie. Jankovic nie znajdzie recepty na taką grę i najzwyczajniej przegra  Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#645469 - 05/09/2006 08:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2004
|
Ja stawiam na Dementievą, która moim zdaniem będzie wreszcie pierwszą, godną rywalką w tym turnieju dla Henin w półfinale i może powalczyć o zwycięstwo, przynajmniej liczę na wyrównane 3 sety. Pamiętajmy, że Dementieva zazwyczaj bardzo dobrze grała w US Open i wygrywała pojedynki, gdy nikt na nią nie stawiał (np. z Capriati, Davenport). Taki mecz może być z Henin-Hardenne, którą w tym roku już raz ograła, gdy Belgijka kompletnie stanęła prowadząc 6-1,5-2 czy coś w tym stylu  Co do samego meczu Dementieva-Janković. Wygra Jelena, która pokonała Serbkę już w San Diego. Gra Janković często jest nierówna, ma świetne momenty przeplatane fatalnymi. Poza tym moim zdaniem to jeszcze nie ta półka, by regularnie ogrywać czołówkę, może za rok. Ivanović też nieźle prezentowała się przed turniejem, wygrana w niezłym stylu w Montrealu, ale jednak sporo jej brakowało do tej najwyższej półki, na której mimo kiepskiego rankingu ciągle jest Serena Williams. Z kolei wydaje się, że Dementieva poprawiła się w stosunku do poprzedniego sezonu. Mam na myśli serwis, nie ma już tylu podwójnych i jest to groźniejsze podanie niż w ubiegłych latach. Do tego bardzo mądra gra z głębi kortu i potrafi skończyć, gdy jest okazja. No i jest to zawodniczka waleczna, która nie odpuszcza nawet w beznadziejnych sytuacjach, poza nielicznymi wyjątkami, gdy nie chce jej się grać. Ale wątpię by jej się nie chciało w 1/4 finału  Wiem że na pewno będzie walczyć bez względu na sytuację na korcie i ze spokojnym sumieniem mogę ją zagrać 
|
Do góry
|
|
|
|
#645470 - 05/09/2006 09:17
|
old hand
Meldunek: 03/10/2003
|
 Witam wszystkich.  Rzado kiedy wypowiadam sie na forum z uwagi na brak czasu (praca itp "wątpliwe przyjemności"),ale zważywszy na podział co do wyniku meczu Dementieva-Jankovic zdecydowałem sie i Ja zabrac głos. Oglądałem oba mecze. Może zacznę od dementievy. Odstawiam na bok moja osobistą sympatie do zawodniczki w kąt  . Wczorajszy mecz z Rezai utwierdził Mnie,ze gdyby serwowała jak gra to byłaby w stanie zmiażdzyć każdą zawodniczkę. Niestety wczorjaszy 2 set po prostu mnie załamał- gdyby nie to,ze Francuzka była jakaś niepewna na początku a pod koniec zdesperowana i zdenerwowana wynikiem to mecz byłby 3 setowy.Ciągłe przełamywanie sie nawzajem potwierdza moją teorię,ze Dementieva ma sporo szczęścia. Gra bardzo dobrze- serwuje fatalnie to każdy wie.(Gdyby wygrała Wimbledon swoim serwisem to chyba piłbym przez tydzień  --ale to prędko nie nastąpi  ). Wracając do meczu- świetnie grała z głębi kortu co jest jej bardzo duzym plusem..pod siatką to wczoraj tak sobie jej to wychodziło. to tyle o Pani EL.  Jankovic grała bardzo dobrze..miałem cichą nadzieje,ze pogrzebie szanse na 1 seta Sviecie ale ewidentnie spuchła po odrobieniu strat,poza tym rosjance skonczyl sie limit bledow i zaczela gra-tylk odo konca tie breaku. nastepne 2 sety to swietne wymiany,sporo bledow Rosjanki i naprawde bardz,bardzo dobre uderzenia Jankovic. Sumując  wygra Jankovic o ile Demntieva nie poprawi wczorajszej statystki seriwisowej. Nawet jak dobrze zaserwuje to i tak beda to lekkie piłki a Jankovic gra bardzo siłowo ( widziałem osobiście jej trening na J&S cup), piekielnie mocny forhand i dobra gra z głębi kortu-dementieva bedzie latac za własnym serwisem. Jankovic dzis przed życiową szansą i jeśli bedzie grała jak poprzednie 2 mecze to powinno sie skończyć 2-0 dla niej. Pytanie czy nie pęknie psychicznie  Jęsl inie i serwis bedzie wchodził...mimo wspomnianej sympatii nie widzę żeby dementieva ten mecz wygrała. Zaznaczam tu od razu (zwłaszcza tyczy sie to tych co lubią zacytowac ze śmiechem po meczu z wynikiem odwrotnym co do typu),ze są to wyłącznie moje obserwacje i opinia końcowa. Granie na Jankovic polecam bardziej dla zabawy i widowiska niz za gruby stake. Ja jednak to gram ..mam nadzieje,że z powodzeniem.  Dementieva -Jankovic typ 2 sts kurs 1,9
Edited by gPaImOe (05/09/2006 09:23)
|
Do góry
|
|
|
|
#645471 - 05/09/2006 09:34
|
MaSha Lover
|
A ja oglądałem wczorajszy mecz Dementieva-Rezai i powiem, że było to stojące na bardzo wysokim poziomie widowisko. Bh REzai jest tak silny i tak destrukcyjny, że Dementieva zawsze musiała nisko schodzić na nogach, prawie dotykać ziemi i następnie całym ciałem wyprowadzić uderzenie żeby w ogole przebić na drugą stronę. Aravane podobnie jak przez cały turniej tak równiez wczoraj wychodziło wszystko i trafiała na zawołanie z niesamowitych pozycji.Pomimo to Dementieva wzniosła się na wyżyny i ograła Francuzke. Jankovic jest w świetnej formie ale oglądjąc sobie wczoraj ponownie Finał Los Angeles trzeba przyznać, że reprezentantka Serbii wcale nie jest lepiej dysponowana niż wtedy była a patrząc na 3 set kiedy to Elena dalej biegała jakby dopiero wyszła na kort a Jelena ledwo już po nim stąpała to stawiam tutaj na Rosjanke. Na pewno nie po spacerku, na pewno po meczu pełnym zwrotów ale jednak. No i warto pamiętać również o tym iż Jankovic gra seriami w tym turnieju, potrafi seryjnie oddawac gemy i cale sety by dopiero potem powrócić do normalnego poziomu, tak było w 1r., tak było z Nicole i tak było ze Svetą. Dodatkowo na korcie stała się zdecydowanie bardziej agresywna, z tym że nie w samej grze w stosunku co do otocznia. Po jednej niekorzystnej decyzji sędziego potrafi wpaść w furie i wtedy właśnie zdarzają się wspomniane serie gemów przegranych.Stawiam na Dementievą bo gra w tym turnieju świetnie, jest bardziej regularna i lepiej przygotowana pod względem fizycznym.
|
Do góry
|
|
|
|
#645472 - 05/09/2006 09:44
|
member
|
Poza tym jeszcze kilka "przeciw" Serbki: - grała 2 dodatkowe mecze deblowe co może (a nie musi) wyjść jej bokiem - Kuzniecova przy większej swojej uwadze już mogłaby odesłać Jankovic do domu - wystarczyło zrobić 1 brejk więcej. Niestety, statystyki porażają 3/19  - jak już wspominałem i ja i poprzednicy - seryjna strata punktów. To może być gwóźdź.
|
Do góry
|
|
|
|
#645473 - 05/09/2006 11:01
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
E.Dementieva - J.Jankovic 1 @1,769 PinnacleDementieva na Szlemach zawsze groźna (no może poza AO gdzie ciężko jest jej się wyrobić z formą), mimo jej słynnego serwisu, którym oddaje rywalkom sporo punktów na szybszych nawierzchniach i tak radzi sobie znakomicie nadrabiając stracone punkty podczas wymian. Przed US Open wygrana w dobrym stylu w mocno obsadzonym turnieju w Los Angeles, gdzie ograła Sharapovą a w finale Jankovic. Sporo osób tutaj twierdzi, że mecz był bardzo wyrównany. Z tego jednak co pamiętam to Dementieva łatwo wygrała I set,w drugim prowadziła już chyba 4:0 ale nagle stanęła w miejscu i przegrała tego seta. W III secie jednak znowu solidnie zagrała i Jankovic nie miała większych szans na wygraną. Oczywiście Serbka całkiem nieźle ostatnio sobie poczyna, gra mocno i zdecydowanie i co najważniejsze skutecznie. Tutaj ograła zdolną Vaidisovą, we wcześniejszych turniejach też kilka udanych występów.Jednak na Dementievą w dodatku w Nowym Jorku to myślę za mało bo nie sądze, żeby Serbka zagrała znakomicie od pierwszej do ostatniej piłki bo Dementieva potrafi znakomicie wykorzystywać gorszy okres gry rywalki.
|
Do góry
|
|
|
|
#645474 - 05/09/2006 12:25
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/04/2004
|
Coraz trudniejsze te spotkania... Dziś chyba jednak Dementeva, choć jakoś bez specjalnego przekonania. Ale przyznam, że myślałem iż buki zrobią z Niej faworytkę, a tu kursy w miarę wyrównane, więc skusić się można. Nie będę pisał o tym nieszczęsnym serwisie, mam nadzieję, że Rosjanka zaprezentuje dobry tenis i wykorzysta wszystkie błędy, jakie popełni jankovic, a pewnie trochę ich będzie...
Henin... Kursy marne, ale nie widzę w tym spotkaniu szans dla Davenport. Jej największym handicapem w tym spotkaniu (i chyba jedynym) jest to, że ... jest Amerykanką... Umiejętności i forma zdecydowanie przemawiąją za Belgijką i sądzę, że znajdzie to odzwierciedlenie w wyniku dzisiejszego spotkania. Niestety kursy niziutkie, zastanawiam się nad handicapem na Henin, ale przyznać trzeba, że buki ustawiły go dość wysoko, bo na poziomie 4,5 gema. Sądzę, że wynik 6:4 6:3 dla Belgijki jest realny, a pozwoliłoby to na pokrycie handi, ale mamy tu jednak spore ryzyko...
Niespodzianek w singlach próżno dziś szukać... Natomiast w deblach zwraca uwagę mecz Jankovic/Mattek - Srebotnik/Safina. Kiedy buki dają kursy rzędu prawie 3,0 na tą pierwszą parę, to przyznaję, że nie rozumiem przyczyn, jakimi się kierowały. Według mnie jest to value, bo tych dbli nie dzieli taka różnica klas. I zagrałbym to z pewnością, gdyby nie dzisiejsze singlowe spotkanie Jankovic. Tylko ono odstrasza mnie od tego typu, choć i tak się nad nim zastanawiam...
No i jeszcze miksty, dla których nie ma osobnego tematu. Kolejny raz kusi mnie para King/ Spadea, ale nieco więcej na ten temat napisałem w ATP, więc tutaj nie będę się powtarzał z braku czasu...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|