|  
| 
| 
| 
| #685345 - 09/10/2006 09:57  Re: Język Angielski Metodą Callana |  
|   Pooh-Bah

Meldunek:  02/10/2003
 | 
Generalnie odradzam naukę metodą Callana. Zajęcia polegają z grubsza na tym, że powtarzasz jak papuga za nauczycielem. Nie wiem jak w taki sposób można się nauczyć języka. Ja zrezygnowałem po kilku lekcjach.
 Moim zdaniem lepiej pooglądaj sobie filmy bez polskich napisów, mi to dużo więcej dało.
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #685347 - 09/10/2006 10:30  Re: Język Angielski Metodą Callana |  
|   I see dead people

Meldunek:  04/08/2001
 | 
Quote:
 Czy sa jakies sposoby nauki jezyka np: angielskiego nie ruszajac sie z domu, nie wiem jakies kursy, testy, nauka we wlasnym zakresie, czy raczej sie nie da??

Jak się chce, to wszystko się da
  A jak ktoś ma w dupie naukę, to najlepsze kursy mu nie pomogą.
 Musisz odpowiedzieć sobie na jedno, zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie. Czy chcesz się uczyć języka angielskiego? A potem zacznij to robić ...

pzdr)
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #685349 - 09/10/2006 12:13  Re: Język Angielski Metodą Callana |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  22/03/2006
 | 
Quote:
 Musisz odpowiedzieć sobie na jedno, zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie. Czy chcesz się uczyć języka angielskiego? A potem zacznij to robić ...

dobrym cytatem ujął to terror
  musisz na prawde chcieć aby nie było w tym ni grama przymusu, bo wkuwając nic sie nie nauczyc, zacznij myslec w języku angielksim, jezeli wykonujesz jakąś czynnośc mów w myslach o niej po angielsku, musisz używac tego języka wszędzie i w rozmaite sposoby  wtedy będzie leppiej  ..dobry pomysł z ogladaniem filmów po angielsku, ale aby były odrazu angielskie napisy, ja tam robiłem przed maturą, showtime ogladałem 3 razy  hehe ale mniej więcej wiedziałem o co chodzi  ..albo zarzuć sobie jakiś film który znasz na pamięć, i bez napisów ja tak robiłem z eurotrip  ..jeżeli grasz w gry to zainstaluj sobie jakąś RPG dobrą  to też coś daje  pozdrawiam  aha, jeszcze ICQ ..i nawijaj z amerykańcami  |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #685350 - 09/10/2006 12:15  Re: Język Angielski Metodą Callana |  
|   old hand

Meldunek:  31/07/2003
 | 
Quote:
 Chodzi mi glownie o jakies materialy, cos na jakiej podstawie mozna sie uczyc, program wg. ktorego szkolic sie ... toz nie moge rzucic sie odrazu z motyka na ksiezyc. Posiada ktos moze jakies kursy, egzaminy, testy na rozne poziomy?

Profesor Henry - jest na www.torrenty.org
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #685351 - 09/10/2006 12:40  Re: Język Angielski Metodą Callana |  
|   Pooh-Bah

Meldunek:  01/10/2006
 | 
Quote:

Quote:

dobrym cytatem ujął to terror
  musisz na prawde chcieć aby nie było w tym ni grama przymusu, bo wkuwając nic sie nie nauczyc, zacznij myslec w języku angielksim, jezeli wykonujesz jakąś czynnośc mów w myslach o niej po angielsku, musisz używac tego języka wszędzie i w rozmaite sposoby  wtedy będzie leppiej  ..dobry pomysł z ogladaniem filmów po angielsku, ale aby były odrazu angielskie napisy, ja tam robiłem przed maturą, showtime ogladałem 3 razy  hehe ale mniej więcej wiedziałem o co chodzi  ..albo zarzuć sobie jakiś film który znasz na pamięć, i bez napisów ja tak robiłem z eurotrip  ..jeżeli grasz w gry to zainstaluj sobie jakąś RPG dobrą  to też coś daje  pozdrawiam  aha, jeszcze ICQ ..i nawijaj z amerykańcami   

do tego dodam od siebie, jezeli masz opcje wziecia jakiej wymiany czy cos to bierz, poprawia skile i umiejetnosci gadania slangiem. ja tak zrobilem z niemcem, czuje duza poprawe wymowy po zaledwie 2 wymianach. ICQ swietna opcja, poprawia umiejetnosci pisania, ale trzeba dobrze trafic na tego z kim sie gada, ja gadam ze znajomymi z niemiec wiec nie mam tego problemu
  pozdro  |  
| Do góry |  |  |  |  
 |  |