[QUOTE]Oryginalnie wysłał jaja:
[qb]Dardow ! Zajmowałem się tym i szło mi fatalnie.Jak obstawiałem krótką,były wzrosty,jak długą to były spadki.Poza tym jest to bardzo stresogenna gra - przynajmniej dla mnie.Może znasz jakiś system obstawiania,bo obstawianie na podstawie analizy technicznej,mnie doprowadziło do lekkiej depresji psychicznej.Pozdrawiam serdecznie[/qb][/QUOTE]Zawsze jest tak ze jak zajmujesz pozycje to rynek zaczyna isc w przeciwnym kierunku. Tutaj duza role odgrywa psychika, czy zaczynasz juz z teog powodu panikowac i zamykasz pozycje ( a wtedy rynek idzie w tym kierunku co obrales na samym poczatku).
System musisz sobie sam opracowac metoda prob i bledow. Porazki sa nie uniknione. I zeby zaczac systematycznie zarabiac na gieldzie trzeba zaliczyc jakies wtopy. nauka kosztuje.
sa firmy ktore sprzedaja sygnaly ( mam tutaj na mysli sygnaly na waluty.
I najwazniesza rzecz bede to powtarzal na kazdym kroku dajcie sobie spokoj za naszym bagnem GPW gdzie wszytsko jest ustawiane przez OFE.
Polecam zerknac sobie na oferte zagranicznych brookerow (spready sa o wiele mniejsze)
Dla poczatkujacych i tych ktorzy chcieliby sobie sprawdzac rozne systemy i warianty wdzieczny jest S&P 500 i od razu nie straci sie calej kasy