#70030 - 19/11/2003 19:00
Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
|
Anonymous
Unregistered
|
na wykresie? masz na mysli chyba tabelke z otwartymi pozycjami? ja niestety nie laduje zadnych wykresow - nie wiem czy tak wystepuje w wersji demo czy to moze ja mam cos skopane
pzdr
|
|
Do góry
|
|
|
|
#70031 - 19/11/2003 19:41
|
enthusiast
Meldunek: 31/08/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał looser: [qb]na wykresie? masz na mysli chyba tabelke z otwartymi pozycjami? ja niestety nie laduje zadnych wykresow - nie wiem czy tak wystepuje w wersji demo czy to moze ja mam cos skopane
pzdr[/qb][/QUOTE]to jak ty chcesz handlowac bez wykresów, sa wykresy jak najbardziej w wersji demo, i to własnie w CMS Forex bezpośrednio na wykresie wszystkiego się dokonuje, pewnie po prostu nie wybrałes żadnego wykresu, wejdx w zakładkę wykresy i wybierz te które maja byc wyswietlane.
|
|
Do góry
|
|
|
|
#70032 - 19/11/2003 19:47
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał analogowy: [qb][QUOTE]to jak ty chcesz handlowac bez wykresów, sa wykresy jak najbardziej w wersji demo, i to własnie w CMS Forex bezpośrednio na wykresie wszystkiego się dokonuje, pewnie po prostu nie wybrałes żadnego wykresu, wejdx w zakładkę wykresy i wybierz te które maja byc wyswietlane.[/qb][/QUOTE]nie laduje mi wykresow i juz - pojawia sie komunikat "charting server unavailible" co do dostepu do nich "w ogole", to spokojnie - od tego mam Reuters'a pzdr
|
|
Do góry
|
|
|
|
#70033 - 19/11/2003 19:49
|
enthusiast
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał looser: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał analogowy: [qb][QUOTE]to jak ty chcesz handlowac bez wykresów, sa wykresy jak najbardziej w wersji demo, i to własnie w CMS Forex bezpośrednio na wykresie wszystkiego się dokonuje, pewnie po prostu nie wybrałes żadnego wykresu, wejdx w zakładkę wykresy i wybierz te które maja byc wyswietlane.[/qb][/QUOTE]nie laduje mi wykresow i juz - pojawia sie komunikat "charting server unavailible" co do dostepu do nich "w ogole", to spokojnie - od tego mam Reuters'a pzdr[/qb][/QUOTE]A TO CHWILOWO MASZ NIEDOSTĘPNE WYKRESY, ALE TO TYLKO CHWILOWO, CZASEM W WERSJI DEMO SA CHWILOWO NIEDOSTEPNE
|
|
Do góry
|
|
|
|
#70034 - 29/11/2003 19:05
|
enthusiast
|
Mam prośbę do sznikersa lub do innego usera wersji real CMS FOREX:
Kazali mi ponownie wypełnić te pola:
In the bank information, the name on the bank account / account title is incomplete TO CO MAM WPISAĆ JAK MAM EKONTO W MBANKU, WPISAŁEM NAZWĘ BANKU ADRES I EKONTO I NUMER KONTA i TO OKAZAŁO SIĘ ZA MAŁO
In the financial information, your liquid assets should be provided. A TU NIE WIEM CO TO JEST, CHYBA JAKIEŚ PŁYNNE ŚRODKI?
Mógłbys sznikers pomóc
|
|
Do góry
|
|
|
|
#70036 - 02/12/2003 01:26
|
addict
Meldunek: 20/10/2003
|
czytam to wszystko i mysle czy nie zagrać narazie w wersji demo , a potem ... ? na allegro widziałem program . kombajn do forexu Forex podoba mi sie , tylko nigdy nie grałem na giełdzie itp. Wydaje mi się że to jest lepsze od Typowania Meczów  I "chyba" pewniejsze . Od czego zacząc czy w CMC założyć najpierw konto demowe , gdzie jest najlepiej , i ile minimalnie moge wpłacić kasy . Pozdro  iwo:
|
|
Do góry
|
|
|
|
#70037 - 02/12/2003 01:30
|
enthusiast
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał damianbiker: [qb]czytam to wszystko i mysle czy nie zagrać narazie w wersji demo , a potem ... ? na allegro widziałem program . kombajn do forexu Forex podoba mi sie , tylko nigdy nie grałem na giełdzie itp. Wydaje mi się że to jest lepsze od Typowania Meczów  I "chyba" pewniejsze . Od czego zacząc czy w CMC założyć najpierw konto demowe , gdzi jest najlepiej , i ile minimalnie moge wpłacić kasy . Pzdro  iwo: [/qb][/QUOTE]Minimalnie to masz w CMS 200 $, oprócz tego podoba mi się w FXsolutions min. 300 $, maja tam też automatyczne zlecenia podobnie jak w CMS. zaczynaj oczywiście od demówki, a wcześnie od przestudiowania kilkunastu książek 
|
|
Do góry
|
|
|
|
#70038 - 02/12/2003 02:51
|
addict
Meldunek: 16/01/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał damianbiker: [qb] Wydaje mi się że to jest lepsze od Typowania Meczów  I "chyba" pewniejsze . [/qb][/QUOTE]No właśnie, to się tylko tak wydaje.....
|
|
Do góry
|
|
|
|
#70040 - 03/12/2003 03:13
|
enthusiast
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał damianbiker: [qb]chyba lepiej modlić się nad wynikami meczów  niż nad kursami poszczególnych walut  [/qb][/QUOTE]Na Forexie więcej zalezy od ciebie, jesli masz odpowiednia wiedze, doświadczenie i metodę możesz zarabiać krocie, a w bukmacherce wszystko zależy od kończyn ssaków drepczacych po łące 
|
|
Do góry
|
|
|
|
#70043 - 07/12/2003 03:46
|
addict
Meldunek: 16/01/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał luc: [qb]No nasi forumowi eksperci nie spijcie, duzo osob (ja tez) interesuje sie tym tematem ale nic nie pisza bo nic nie wiedza  [/qb][/QUOTE]Nie zaliczam się (niestety) do expertów, ale polecam inwestowanie na rynku forex posługując się wersją demo. To naprawdę wciąga i pozwala zdobyć wiedzę potrzebną do prawdziwego inwestowania. Wg mojego skromnego doświadczenia na ten rynek można wejść dopiero po ok dwóch miesiącach grania w wersję demo. Kiedyś słyszałem taki cytat, który idealnie pasuje do sytuacji początkującego gracza inwestującego na rynku forex "Doświadczenie jest twardym nauczycielem; najpierw każe rozwiązywać zadanie, a później udziela ci lekcji" Sam jeszcze gram demo, ale chcę po Nowym Roku wejść w rzeczywiste granie/inwestowanie na forex - sie. Zobaczymy czy będę osiągał zyski takie jak teraz. Jednego jestem pewien: na pewno będę dużo bardziej ostrożny 
|
|
Do góry
|
|
|
|
#70044 - 07/12/2003 17:19
|
old hand
Meldunek: 31/03/2002
|
Oczywiscie masz racje konkurs, ale w tym momencie to za 2 miesiace moge wejsc ale na demo Po prostu 'strzelalbym' teraz raczej na pale, nie bardzo wiem za co sie brac. Dlatego chcialbym zebyscie dali troche przykladow z zycia, ze swojego grania. Jakie 'narzedzia' uwazacie za najistotniejsze i za co sie lepiej zabierac. Wiem ze to troche gadanie bez sensu ale gdy powiem komus kto chce grac na zakladach zeby sie nie zabieral slepo za progresje (na remis  ) to juz jest cos, o to mi mniej wiecej chodzi. Jak juz pisalem interesuje mnie co jest waszym najwazniejszym narzedziem, ale tez chetnie dowiedzialbym sie troche o typowych zachowaniach - bo ja wciaz nie wiem czy nastapila jakas 'nienormalna' sytuacja, nietypowy wzrost/spadek itp. Ciagle widze tylko nic nie mowiace wahania liczb Chcialbym tez zapytac czy np kierunek w ktorym pojdzie waluta za 10 czy kilkanscie minut jest mozliwy do 'przewidzenia' czy to raczej loteria. Pewnie sie da ale jakos nie moge tego pojac Konkurs jak bedziesz mial czas i ochote to napisz cos, dla mnie teraz kazdy kto choc umie sie poruszac po demo jest guru, wiec nie mow ze nie jestes ekspertem 
|
|
Do góry
|
|
|
|
#70045 - 08/12/2003 19:39
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/03/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał luc: [qb] Dlatego chcialbym zebyscie dali troche przykladow z zycia, ze swojego grania. Chcialbym tez zapytac czy np kierunek w ktorym pojdzie waluta za 10 czy kilkanscie minut jest mozliwy do 'przewidzenia' czy to raczej loteria. [/qb][/QUOTE]Ja nigdy nie wejdę w spółkę,ktora jest wykupiona i RSI tej spólki przekracza 60(większość chyba stosuje 70)Nigdy nie kupuję też spółek,gdzie kurs jest powyżej 10% od średniej ruchomej(ja stosuję 11-17).Bardzo chetnie patrzę na ROC i z reguły nie wchodzę w spółkę kiedy ROC nie potwierdza ruchu spółki.Nie spojrzę nawet na spólkę u której MACD jest nad signal od dłuższego czasu.Korzystam jeszcze ze wstęgi Bollingera i oczywiście nie kupuję waloru gdzie kurs wyszedł ponad górną wstęgę. Ameryki nie odkryłem bo sa to ogólnie znane i popularne wskaźniki(chyba o to Ci chodziło?) ale bardzo chętnie przeze mnie wykorzystywane.Oczywiście korzystam równiez z innych ale raczej jako potwierdzenie powyższych. Jeśli nie ma wyraźnych sygnałów(zreszta nie tylko wtedy) wykorzystuję świece japońskie,które dają bardzo ciekawe informacje o rynku. Jeśli chodzi o kierunek jakim podąży rynek w najbliższym czasie to jest on możliwy do przewidzenia bez większego trudu.Chyba,że w międzyczasie wyjdzie na jaw informacja ,która ma spory wpływ na rynek i wtedy są niezłe jaja.(np.wielki wzrost nowobudowanych domów w USA, zwycięstwo partii Putina,przekręt w jakimś japońskim banku czy dziesiątki innych) I wtedy właśnie najczęściej tracisz to wszystko co skrupulatnie ciułałeś,bo masz jak zwykle spóźnione informacje. Podobnie jest tutaj jak w bukmacherce 5-10% ogrywa pozostałych. powodzenia dardaw
|
|
Do góry
|
|
|
|
#70046 - 11/12/2003 21:29
|
old hand
Meldunek: 31/03/2002
|
I niestety temat martwy Mam kolejne pytanie, czy betonmarkets.com i xodds.com wystawiaja te zaklady na zasadzie takiej jak normalny bukmacher czyli oni traca kase jesli sporo wygrywamy i np moga nas wywalic, czy moze na zasadzie betfair gdzie sa tylko narzedziem i zyja z prowizji ?
|
|
Do góry
|
|
|
|
|
|