#701325 - 06/11/2006 18:41
Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz.3
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
Większość z nas ma jakąś wizje i tego się trzyma. Słusznie, bo osobiście nie znam innej skuteczniejszej metody na "ustrzelenie" (wreszcie) swego typu. Mój "film" na dzisiejszą nockę składa się z takowych "kadrów": (w nawiasach ostatnie 5 meczy, począwszy od najstarszego) Washington(Xp,P,W,P,W)-Ottawa(W,W,P,P,P) Typ: 2 i X2 NYIslanders(P,Xw,W,W,P)-Tampa Bay(P,P,P,W,Xp) Typ:1 Toronto(Xw,W,W,P,W)-Philadelphia(Xw,P,W,P,P) Typ:2 i X2 Vancouver(W,Xw,P,P,P)-Dallas(W,P,W,W,W) Typ: X i 1X Anahaim(Xp,W,Xw,Xp,W)-Pittsburgh(W,W,W,Xw,P) Typ:1
|
Do góry
|
|
|
|
#701326 - 06/11/2006 19:32
|
enthusiast
Meldunek: 19/10/2005
|
witam Washington Capitals - Ottawa Senators - typ:2 Ottawie zawsze dobrze grało się w stolicy. Wygrali 8 kolejnych meczy na lodzie w Washington (w tym 2 po dogrywce)Dodatkowo seria 3 kolejnych porażek powinna podziałac mobilizująco na Senatorów, którzy maja przecież olbrzymi potencjał w ofensywie (Heatley, Alfredson, Spezza) oraz całą grupę naprawdę solidnych graczy.Washington gra cały czas w kratkę i dzis wychodzi mi ich porażka Anaheim Ducks - Pittsbourgh Peguins - typ:2 No cóż. Kaczorki ciągle bez porażki w regulaminowym czasie. Ile to może trwać? Panowie ta seria musi się skończyć. skoro padło już Bufflo padnie i Anaheim. Cała plejada uzdolnionych młodych wilków z Pittsbourga ma szanse URWAĆ KACZOROM ŁBY. I oby im się udało. Vancouver Canuks - Dallas Stars - typ: OT i under 5,5 Tutaj statystyki wskazywały by na niewielką liczbę goli. Nie bedę więc doszukiwał sie tutaj czego innego. Solidna obrona obu ekip + pojedynek Luongo - Turco nastraja mnie underowo. A jak underowo to spróbuje i OT bo szczególnie Vancouver gra cały niemal czas na pograniczu remisu. pozdro all
|
Do góry
|
|
|
|
#701327 - 06/11/2006 19:36
|
veteran
Meldunek: 24/05/2001
|
Po udanym piątku klęska w sobotę - tak bym to określił najprościej. Szczególnie zawiodłem się na Buffalo (w meczu z Toronto) - praktyznie do połowy meczu strzelili 5 bramek , po czym poprzestali na tym. Undery zupełnie nietrafione - w meczu w Philadelphi Esche w 1 tercji obronił 4 na 8 strzałów i mu podziękowali za występ, w Phoenix ani Garon, ani Joseph (ten drugi długo nie pograł 3 strzały 2 gole) nie zachwycili.
Zacyna się kolejny tydzień. Dziś jak dla mnie przede wszystkim jeden mecz - Toronto vs Philadelphia. Typuję tu under i zwycięstwo Philadelphii. W opisie argumnty za oboma tymi typami, choć jak zwykle podaję do typów do bilansu jedynie o/u.
Toronto-Philadelphia under 6,5 (ot) 9/10 1,96 GB
Wysoka stawka, bo moim zdaniem linia jest z deczka zawyżona. Na bramkach Raycroft vs Niitymaki. Wiadomo Philadelphia potrafi tak zagać, że po pierwszej tercji nie ma już co zbierać. W ostatnim mecu bramkarz Esche na 8 strzałów przepuścił 4 i po pierwszej tercji wynik w konfrontacji z Waszyngtonem 1-4. To dołuje. W tym meczu został on już po pierwszej odsłonie zastąpiony przez Fina Niitymakiego, który spisywał się już przyzwoicie i Philadelphia mimo sporej straty starała się przez cały mecz odrobić straty. Wystarczyło ostatecznie na wynik 3-5. Niitymaki na wyjeździe to jedyny jak dotąd układ w Philadelphii, który gwarantuje dość przyzwoitą grę w obronie zespołu Flyers. Z tym bramkarzem jak do tej pory Philadelphia grała przyzwoicie, miała częstokroć więcej z gry, a jeżeli już przegrywała to było to wynikiem niskiej skutecznośći ofensywy. Jeżeli Philadelphia traci ogólnie bramki śrdnio z 15% strzałow przeciwnika to Niitymaki jak dotychczas potrafił poprawić tę statystykę do 10% na wyjazdach. Co 10 strzał to już dość przyzwoity wynik w NHL. Philadelphia relatywnie słabo broni w osłabieniach na wyjazdach, ale tu nie powinno być dużego zagrożenia, bo PP Toronto u siebie nie funkcjonuje zbyt rewelacyjnie. Jedynie z Atlantą zaskoczyło, ale to efekt gry 5 na 3, a w tym meczu tego raczej nie przewiduję. Kiedyś już pisałem , że Toronto ma dwa oblicza - jedno na wyjeźzie (bardzo skuteczni, dużo strzelanych goli) i drugie zupełnie odmienne na wyjazdach. To zaskakujące, ale Toronto jest jedną z najmniej skutecznych drużyn konferencji wschodniej własnego boiska. Ale jak przejrzymy ich dotychczasowe rezultay to wszystko wygląda jasno - odnotowali tylko jedno zwycięstwo w regulaminowym czasie gry w ostatnim meczu z Atlantą, ale mam wrażenie że w tym meczu goście przegrali na własne życzenie przez kary które spowodowały, że dzięki grze 5 na 3 Toronto z 0-1 w dwie minuty wyszło na 3-1. Myślę, że w tym meczu to Philadelphia będzie bardziej żądna zwycięstwa, będzie miała więcej z gry, i jeżeli Niitymaki zagra conajmniej na poziomie z ostatnich meczy wyjazdowych dwójka całkiem realna. Jest to na pewno value w moim przekonaniu, od większego zakładu odciąga na pewno niska skuteczność Philadelphia i fakt, iż GK Toronto Raycroft wydaje się być w odrobinę lepszej dyspozycji niż na początku sezonu. No i stąd w zasadzie under ale i 2 to myślę dobry typ za kurs powyżej 3,00.
NY Islanders-Tampa Bay over 6 (ot) 7/10 1,95 GB
Di Pietro vs Denis. Tu wałkuję w zasadzie cały czas to samo. NY Islanders rozegrało do tej pory już 8 meczy i jak na dłoni widać, że rezerwowy goalie NY (Dunham) jest w formie, czego nie można powiedzieć o Di Pietro. Ostatnie dwa mecze i 6 goli puszconych na 36 strzałow (NJ Devils i Atlanta), wcześniej dwaj rywale, którzy strzelają z gry 5on5 od święta do święta (wyjazdowa Floryda i osłabione Chicago), ale Di Pietro dał i obu strzelać po 2. To co tu może zrobić Tampa Bay ze swoją skutecznością blisko 14% (gole/strzały) i średnią blisko 3 gole z gry 5on5. To dotchczas najskuteczniejsza drużyna wyjazdowa Wschodu. Dobrze by na pewno wyglądała dwójka, gdyby nie fakt, że Tampa Bay równie dużo goli traci - zarówno z gry 5on5 jak i gier specjalnych. Ma bardzo słaby PK, a PP NY Islanders to w przypadku gospodarzy jeden z najważniejszych ich elementów w grze. Na pewno Tampa Bay o tym bardzo dobrze wie i będzie się starała ograniczyć kary do minimum ale i tak myślę, że nie ustrzeże się paru fauli w ferworze walki i coś wpadnie. NY Islanders ostatnio gra dość przyzwoicie i przeciw słabszym obronom z reguły strzela powyżej 3 goli a taką jest z pewnością linia defensywna Tampy z Denisem. Po 3 gole dla obu druyn - tak typuje w tym spotkaniu.
Bilans: 22-17-3 +3,72
|
Do góry
|
|
|
|
#701329 - 06/11/2006 19:41
|
old hand
Meldunek: 21/09/2005
|
Witam po jednodniowej przerwie. Dopiero dziś dotarło do mnie, że jedyny wczorajszy mecz mógł zostać zagrany na OT dla czystego strzału, no ale...zwariowana ta liga 06.11 Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 2 & OT To co grają Lotnicy to jest tragedia, zwycięstwo z Chicago chluby im nie przynosi. Czas wygrywania tej ekipy musi wreszcie nadejść...no bez jaj, do roboty panowie New York Islanders - Tampa Bay Lightning Under 5.5 Ostatnie 7 meczy TB kończyło sie wynikami przynajmniej sześciobramkowymi. Może wreszcie czas na jakiś mecz z max 5 golami? oby... Washington Capitals - Ottawa Senators 2 & OT Stołeczni mają przed sobą 4 ciężkie mecze, a Ottawa 3 porażki z rzędu w 60 min to już jest coś, ale podpieram ich remisem... Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins 2 Kto czyta temat ten wie
|
Do góry
|
|
|
|
#701330 - 06/11/2006 19:45
|
veteran
Meldunek: 24/05/2001
|
Sorry za literówki, ale klawiatura mi się trochę wali, w NY Islanders-Tampa Bay oczywiście po 3+ dla każdej drużyny, w przeciwnym wypadku byłoby na styku, a tego nie przewiduję. Mam nadzieję tylko, że rzeczywiście wystąpi Di Pietro, tak zdaje się twiedzić trener NY Islanders, ale problem, że nigdy do końca nie wiadomo. W pierwszym meczu bramkarze w zasadzie pewni na 99%. W każdym bądź razie powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#701331 - 06/11/2006 19:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/03/2006
|
Witam Dziś rozpoczynam progresje na porażkę Washington Capitals. Terminarz niezbyt przyjazny, więc liczę, że jeden z najbliższych meczy zakończy się przegraną w regulaminowych 60' drużyny ze stolicy Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej. Tak prawdę mówiąc to wydaje mi się, że to nastąpi już dziś I to by było tyle na dziś 1 poziomWsh L 2,10 --> 1j
|
Do góry
|
|
|
|
#701333 - 06/11/2006 20:55
|
enthusiast
Meldunek: 27/08/2006
|
Quote:
Ja nadzis kontynuje progresje na win Philadephii,moze tym razem sie uda,ciagle przegrywac przeciez nie beda.
Powiem Ci szczerze że jak oglądam ich mecze to mam co do tego wątpliwości .
|
Do góry
|
|
|
|
#701334 - 06/11/2006 21:03
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/01/2005
|
Quote:
Capitals-Senators 1 (1 poziom na lost WAS)
to w takim razie grasz Ottawe :P
rzadko kiedy podaje tu swoje typy , ale dzis graja Gwiazdy ktorych undery w tym sezonie daly mi zarobic 3 razy . W pierwszej w tym sezonie konfrontacji miedzy Dallas a Vancouver padl wynik 2-1 . W ostatnich dziesieciu spotkaniach Dallas 7 razy under 5,5 , natomiast Vancouver bilans o oczko wiekszy czyli 8 x under 5,5 . Dzis 2-1 dla Dallas (takie mam przeczucie). Co za tym idzie ? Vancouver - Dallas under 5 @ 2.02 GB
|
Do góry
|
|
|
|
#701335 - 06/11/2006 21:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/10/2005
|
Quote:
Quote: --------------------------------------------------------------------------------
Capitals-Senators 1 (1 poziom na lost WAS)
--------------------------------------------------------------------------------
to w takim razie grasz Ottawe :P
Oczywiscie ze tak,nie ten klawisz nacisnalem
|
Do góry
|
|
|
|
#701337 - 06/11/2006 22:38
|
veteran
Meldunek: 31/10/2002
|
Quote:
Tylko nurtuje mnie jedna sprawa: W 12 spotkaniach nie zaliczyli remisu...
nie mąć proszę w głowach, 7 ostatnich meczy Ottawy bez OT
|
Do góry
|
|
|
|
#701338 - 06/11/2006 22:47
|
journeyman
Meldunek: 04/10/2006
|
Po wczorajszej porazce Rangersow zakonczylem zaliczylem 5 porazke w pierwszym miesiacu rozgrywek przez co zysk niestety byl mniejszy od zakładanego. Ale zawsze zysk i jak na moje doswiadczenie w tej dziedzinie narzekac napewno nie bede. Jeszcze wiele miesiecy przed nami i zobaczymy jak sytuacja sie bedzie rozwijac. Na dzis zagram tak:
- Washington, lose - jak wiekszosc poprzednikow i nic wiecej nie dodam.
- Boston, lose - mysle ze seria 6 meczy ze zdobyczami punktowymi to dla Bostonu jednak troche za duzo. Tym bardziej, ze 6 mecz bylby rewanzem z Ottawa.
- Dallas, win - Nashville pokazało jak to sie robi i mam nadzieje ze Dallas tez pokaze:).
- Philadelphia, lose - ja tu perspektyw na poprawe nie widze poki co. Toronto gra naprawde niezle, Islanders tez ostatnio jakby lepiej no i Buffalo. A kurs jak dla mnie bardzo interesujacy.
|
Do góry
|
|
|
|
#701339 - 06/11/2006 23:35
|
enthusiast
Meldunek: 27/08/2006
|
Washington - Ottawa 2 Toronto - Philadelphia 1 Atlanta - Boston 1 Wszystko grane grubo i w 60' Do boju
|
Do góry
|
|
|
|
#701340 - 06/11/2006 23:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
witam wszystkich TB L (60') [ 2 etap ] => 2.4 ; 2j. Ottawa W (60') [ 2 etap ] => 2.1 ; 2j. Washington L (60') [ 2 etap ] => 2.1 ; 2j. Philadelphia L (60') => 1.85 ; 2j. bilans: - 1.95j. 28/29/2 good luck and good night
|
Do góry
|
|
|
|
#701341 - 07/11/2006 05:49
|
enthusiast
Meldunek: 30/11/2004
|
Wyniki z dnia 06.11 : Atlanta Thrashers - Boston Bruins 5-3 FT Washington Capitals - Ottawa Senators 4-3 OT New York Islanders - Tampa Bay Lightning 1-5 FT Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 4-1 FT Anaheim Mighty Ducks - Pittsburgh Penguins 3-2 OT Vancouver Canucks - Dallas Stars 2-1 FT Dzisiejsze mecze : 01:00 New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 01:30 Montreal Canadiens - Edmonton Oilers 03:30 Colorado Avalanche - Los Angeles Kings 04:00 Calgary Flames - Dallas Stars 04:30 San Jose Sharks - Minnesota Wild Pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#701342 - 07/11/2006 10:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/03/2006
|