#701226 - 01/11/2006 10:32
Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz.3
|
stranger
Meldunek: 18/04/2005
|
Chicago po 6 porażkach z rzędu ma teraz 3 spotkania u siebie (na cztery najbliższe), po czym wyjeżdza na 5 wyjazdów. Myśle, że przed tą długa eskpadą będą chcieli podnieść zarówno swoje morale, jak i morale kibiców..
H Thu. 2 RED WINGS A Thu. 9 @ Devils H Fri. 10 BLUES H Sun. 12 BLUE JACKETS A Thu. 16 @ Coyotes A Fri. 17 @ Ducks A Sun. 19 @ Canucks A Wed. 22 @ Flames A Fri. 24 @ Oilers A Wed. 29 STARS
Proponuje progresję na WIN począwszy od jutrzejszego meczu ze Skrzydłami.
|
Do góry
|
|
|
|
#701228 - 01/11/2006 12:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/03/2006
|
Quote:
2 poziom
SJS X 4,10 --> 2j
1 poziom
Nashville X 2,60 1t --> 1j
SJS X 2,55 1t --> 1j Chi X 4,20 --> 1j
Prawdę mówiąc liczyłem na więcej, ale nic trzeba grać dalej
Bilans -4,55j
6/1/5
|
Do góry
|
|
|
|
#701229 - 01/11/2006 12:46
|
journeyman
Meldunek: 04/10/2006
|
Wczoraj wszystkie mecze emocjonujace, az do konca. Ja osobiscie obejrzalem NY Islander - Chicago. Wreszczie skonczona seria bez gola. Po bagatela 4 godzinach. Jakos dostali po tym wiatru w skrzydla strzelili 2ga i do konca walczyli o wyrownanie. Na szczescie im sie nie udalo, a na koniec dostali jeszcze dwie. Nie zmienia to jednak faktu, ze wcale nie byli druzyna znacznie gorsza. O ile na poczatku byla widoczna przewaga Wyspairzy to od bramki Chicago sytuacja powaznie sie juz zmienila. Nie zmienia to jednak faktu, ze dopoki kontuzje nie zostana zaleczone to na nich raczej grac nie bede. Rowniez niezwykle ciekawe koncowki w Montrealu i na Florydzie. No i Nashville jednak caly w gazie. Zastanawialem sie wczoraj czy nie zaczynac razem z wami gry na ich porazke ale jednak jeszcze odpuscilem. Dzis zaraz przemysle czy nie zaczac od Edmonton, ktore swietnie sie spisuje na swoim lodzie. A co an dzis...
- Atlanta, win - Atlanta natłukła juz tych remisow 6 w tym sezonie wiec mam nadzieje ze na chwile z nimi przystopuja. A jesli tak to przeciez nie przegraja 3 kolejnych meczy. Przynajmniej mam taka nadzieje. Z Carolina do tej pory przegrali w tym sezonie 2 razy i wypadaloby wreszcie sie zmobilizowac i wygrac, bo to powoli zacznie byc wstyd. Kolejne w kolejce Washington i Islanders. O ile z Washingtonem idzie im calkiem niezle to juz z NY troche gorzej. Ale jednak sa to "tylko" dane historyczne, a patrzac na aktualny potencjal obu zespolow to ten duzo wyzszy po stronie Drozdow.
- Columbus, lose - Kolejno Colorado, Calgary, Detroit. W poprzednim sezonie na 16 meczy z tymi druzynami Columbus zaliczyl jedno zwyciestwo w 60 minutach. Pare meczy tez zremisowal ale zeby zadnego nie przegral to ja w to nie wierze. A dzisiejsze 2.3 to chyba jakis wczesniejszy mikołaj.
- Tampa Bay, win - Sytuacja wyglada tak. Tampa przegrala 2 ostatnie mecze i gra dzis z Toronto. Idzie im z nimi roznie ale pewnie beda sie chcieli podbudowac przed wyjazdem na północ i sie postaraja. A tak naprawde to jest to dla mnie wstep do wyjazdu, jak wejdzie to ok a jak nie to pozniej cos wygraja. Jesli chodzi o Atlantic to na ostatnie 20 meczy maja bilans 16 - 4 ( statystyka bez ot ) z czego te 4 porazki sa z NYR oraz NJ, z ktorymi grac teraz nie beda. Do tego dochodzi Boston. I tu juz jest mniej rozowo bo pomimo ze sa druzyna lepsza to w ciagu ostatnich 8 sezonow ( moze i wiecej ) wygrali z nimi na wyjezdzie tylko raz. Ale byl to ostatni mecz tam i moze sprobuja podtrzymac ta passe na co licze, a przy okazji zrewanzowac za porazke w tym sezonie.
- NY Rangers, lose - Anaheim, SJS, Buffalo. trudno tu mowic o statystykach bo Rangersi z dwiema pierwszymi druzynami nie grali od 3 lat. Ale biorac pod uwage potencjaly i obecna forme to raczej nie bedzie miłe spotkanie po latach.
- Pittsburgh, lose - podobnie jak wyzej z tym, ze Ci to sie wogole juz do Pacific nie zapuscili od 3 lat. A w czasach kiedy sie jeszcze tam zapuszczali to bilans na ostatnie 20 meczy 4 - 16 ( statystyki bez ot ). Fakt, ze w swoich okolicach wygrali 4 mecze i to dosc przekonujaco, ale sadze, ze od strony drugiego oceanu to juz nie bedzie tak pieknie.
Czyli dzis cos duzo tych meczy wyszlo. A do tego jeszcze jedna kontynuacja :
- St. Louis, lose, 2gie podejscie
|
Do góry
|
|
|
|
#701230 - 01/11/2006 12:52
|
journeyman
Meldunek: 04/10/2006
|
Aaa Edmonton, a raczej Nashville lose jednak odpuscilem. Edmonton jak narazie na swoim lodzie niepokonane, lecz gra na wyjezdzie karze sie zastanowic nad postawa tej dtuzyny. Natomiast Nashville po prostu załapalo forme i wydaje mi sie ze wcale nie zamierzaja jej jeszcze obnizac i nawet jesli wszystkiego nie wygraja bo wyjadz faktycznie trudny to chwila słabosci moze sie skonczyc remisem a to dla mnie za malo. A druga sprawa ze tyle innych zakładkow mi dzis spasowalo, ze bez przesady całej kolejki stawiac nie musze.
|
Do góry
|
|
|
|
#701231 - 01/11/2006 13:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Edmonton -NashvilleW czoraj w nocy ,a raczej dzisiaj rano o 4:00 naszego czasu NASHVILE walczylo na lodowisku Vancover Canuks ,mecz nie byl latwy po 1 glatko wygranej tercji 2-0 orki przycisnely w 2 i 3 doprowadzajac do stanu 2-2 ,ale jedna z kontr predators nalazla swoj final w bramce Canuks. Nashvile punktuje od 8 spotkan ,takze od 8 nie przegralo w 60' od 3 wygrywa w 60' ,pokonali Vancouver 2-3 ,Calgary 2-3 i SJS 3-4 .... normalnie mod euforia na maxa no ale chyba najwyzszy czas odpoczac i dobra serie przerwac. Najblize 5 spotakan Nashvile to wyjazd EDMONTON,MINESOTA,DETROIT, dom COLORADO ,Wyjazd COLUMBUS.1 trzy mecze to 3 porazki Predators nie powinni tu ugrac ani jednego punkcika. Dzisaij 3 kanadyjski espol z rzedu EDMONTON kture na wlasnym lodzie wygralo 6z6 granych spotkan stzrelajac 23 bramki tracac 9 ..niezle prawda.Jest tez 2 strona medalu na wyjazdach OLIERS przegrywa wszystko jak leci TYP :1Dallas - St. LouisDallas od 3 meczy w domu 2 wygrane 1 porazka 4 punkty zdobyte dzisaij ostatni mecz w domu z NUTKAMI 2 punkciki musza byc.Nastepnie dallas zaczyna serie wyjazdowa 4 spotkan kolejno z EDMONTON,VANCOUVER,CALGARY,PHONIX no i tu juz latwo napewno nie bedzie.OLIERS "zabijaja" przeciwnikow u siebie ,Canuks skory latwo nie sprzedaja ,Calgary tez powalczy. Jedynie Phonix to 2 punkty tak wiec z wyjazdow 4 punkciki powinny byc. NUTKI po 2 meczach w domu pregrana z Detroit 2-3 i OT z Kaczkami robia sobie wypad do texasu w celach relaksacyjnych. Bo nie sadze zeby sie zylowali i szarpali z przeciwnikiem duzo lepszym jak zaraz czekaja ich 3 ciezkie mecze w domu kolejno z COLORADO,CALGARY,COLUMBUS i wyjazd do CHICAGO .punktow powinni szukac z Calgary ,Cloumbus i Chicago. TYP 1 Anaheim - NY RangersKaczuchy powracaja z seri i 3 meczy wyjazdowych w ktorych zdobyli 4 punkty ,a nie przegrali w 60’ od 10 spotkan .....dobra passa .W domu zagraja 3 spotkania RANGERS,PITSBURG,PHONIX i wyjazd do VANCOVER,CALGARY. Pingwiny i kojoty raczej oporu duzego nie stawia Kaczorom i zapewne 4 punkty beda. Rangers w seri wyjazdowej 4 spotkan 2 juz rozegrali z PHONIX wygrana 2-7 i z LA porazka 4-1 , teraz czekaja ANAHAIM i SJSharks. I tu upatruje 2 punktow a nawet 3 dla NY .Nastepnie w domu z BUFFALO i wyjazd do ATLANTY i na FLORYDE TYP X2Mysle jeszce nad: TB-Toronto -1 lub 1 X ATL-CAR---2--;Drozdy przegraly wkoncu w 60'z toronto .jednem L to troche malo po takiej dobrej seri wiec CAROLINKA poraz 3 win nad ATL
|
Do góry
|
|
|
|
#701232 - 01/11/2006 15:44
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2003
|
Witam! Zamknęliśmy październik i rozpoczynamy listopad z NHL Ja pierwszy miesiąc potraktowałem "rozpoznawczo" i ostrożnie.Udało się go zakończyć z bilansem dodatnim, więc z nadziejami zaczynam następny. Na dziś: Edmonton- Nashville 2 2.90 B&W Edmonton- Nashville 2 2.30 (OT+SH) B&W 3j. TBL- Toronto 2 2.80 B&W TBL- Toronto 2 2.25 (OT+SH) B&W 3j. Columbus - Colorado 1 2.50 B&W LAK - Pittsburgh 1 1.95 (OT+SH) B&W Detroit- Calgary 2 3.0 B&W( Detroit- Calgary 2 2.40 (OT+SH) B&W 2j. Detroit-Calgary over 5 1.80 B&W 5j. Wczoraj:2-1 (+3,15j.) Stan:65W-80L-2 (+16,36j.) Pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#701234 - 01/11/2006 16:16
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
Wielu z nas próbuje zastanawiać się, czym różni się obecny sezon od poprzedniego. Dla mnie każdy sezon jest podobny do poprzedniego, prócz roszad w składach i bardziej lub mniej zaskakujących postaw niektórych ekip to niczym specjalnym się nie różni. Nawet zmiany w przepisach aż tak znacząco nie wpłynęły na analizy, żeby tu o tym wspominać. Pada więcej bramek, między innymi dzięki wprowadzeniu przepisu o obowiązkowym rozstrzygnięciu. Był moment, gdy wydawało mi się, że jest mniej dogrywek i poddałem "przeglądowi" 28 pierwszych dni sezonu obecnego i poprzedniego. Spostrzeżenie: w sezonie 2005/2006 38 meczy wymagało OT, a w obecnym 2006/2007 identycznie(o ile dobrze policzyłem, a nawet jeśli byłby błąd to minimalny). Sądzę, że wchodzimy w etap rozgrywek, gdzie będzie trudno o więcej OT w kolejce niż 2-3 i można zacząć polowanie na dogrywkę tych ekip, które jeszcze nie "dogrywały" meczu. Są wśród nich: Chicago(12), Edmonton(11)i Phoenix(12). W drugim szeregu stoją ekipy, które już miały w tym sezonie OT, ale było to już jakiś czas temu:San Jose(12), Tampa Bay(10), Colorado(9), Columbus(8) i Detroit(7). Podejmę jedną z ostatnich prób zagrania na OT w "pełnym wymiarze", a potem, to już tylko "solowe" strzały.
|
Do góry
|
|
|
|
#701236 - 01/11/2006 18:23
|
member
Meldunek: 11/10/2005
|
Atlanta Trashers - Carolina Hurricanes OOOVEEEER 6 Columbus Blue Jackets - Colorado Avalanche typ: 1X Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs typ: X Detroit Red Wings - Calgary Flames typ: 1 under 5,5 Dallas Stars - St. Louis Blues typ: 1 over 5,5 Anaheim Ducks - NY Rangers typ: X Edmonton Oilers - Nashville Predators under 5,5 typ: 1X Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins typ: 2 powodzenia all
|
Do góry
|
|
|
|
#701240 - 01/11/2006 22:16
|
old hand
Meldunek: 21/09/2005
|
No i mamy już listopad, a więc pierwsze koty za płoty. Udało mi sie wejść na tą karuzele, która powoli nabiera tempa, ale do rzeczy... 1.11 Anaheim Ducks - New York Rangers 2 & OT Kaczki od początku sezonu nie przegrali w 60 min. Licze na to, że wkońcu złapią zadyszke, albo chociaż bedą remisować... Edmonton Oilers - Nashville Predators 1 & OT To już 3 mecz wyjazdowy Wieśniaków a później kolejne 3 wyjazdy do MIN, DET, CLB. Nie sądze, aby zanotowali 6 "czystych" zwycięstw z rzędu. Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins 1 & OT Te prognozy przedsezonowe w przypadku Pingwinów sprawdzają się, bo to już nie ta drużyna co w zeszłym sezonie. Jednak fakt, że mają 4 zwycięstwa z rzędu, a przed nimi 5 ciężkich spotkań (LA, SJS, ANA, TB, OTT) zagram przeciwko nim Oprócz tego cała kolejka na OT.
|
Do góry
|
|
|
|
#701241 - 01/11/2006 22:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/03/2006
|
Witam Dzisiaj do powtórki remis na 1 tercję Nashville. Dzisiaj już zespół ten ma serię 11 meczy bez wyniku remisowego w 1 tercji. Dodtakowo zaczynam kolejne polowonia na X u następujących zespołów: Edmonton i Tamba Bay. Oba zespoły mają już odpowiednio 11 i 10 meczową serię bez remisu. Myślę, że jest kwestią kilku meczy kiedy te drużyny znów będą grały dogrywkę. Dodatkowo zaczyanm progresję na zwycięstwo Colorado w 60' i na porażkę Pittsburgh również w 60' 2 poziom Nashville X 2,55 1t --> 2j 1 poziom Edmonton X 4,00 --> 1j Tampa Bay X 4,05 --> 1j Colorado W 2,30 60' --> 1j Pittsburgh L 2,50 60' --> 1j
|
Do góry
|
|
|
|
#701242 - 01/11/2006 23:01
|
member
Meldunek: 01/11/2006
|
Właśnie Pingwiny to już nie ta sama drużyna co przed rokiem czy przed dwoma. Dla mnie jest to raczej pewny kandydat do play-off. Tacy zawodnicy jak Crosby, Małkin, Staal (który pozostaje w zespole z Pittsburgha), Ouellet czy Whitney wsparci doświadczonym Goncharem i Recchim tworzą zespół z którym już każdy powinien się liczyć. Grają podobno bardzo szybki hokej, a drużyna Los Angeles nie gra jakiegoś strasznie wyrafinowanego strategicznie hokeja, także spodziewam się wymiany ciosów. Osobiście jeszcze dzisiaj wstrzymuje się grając na porażkę Pingwinów, bo liczę, że stracą punkty w meczu z San Jose lub Anaheim.
|
Do góry
|
|
|
|
#701243 - 01/11/2006 23:04
|
veteran
Meldunek: 24/05/2001
|
Trochę późnawo już, ale nie było za bardzo czasu dzisiaj:
Columbus-Colorado under 6 (60) 6/10 1,81 Anaheim-NY Rangers over 6 (ot) 5/10 1,95 Dallas-St.Louis over 5,5 (60) 4/10 1,95 Edmonton-Nashville over 5,5 (60) 3/10 1,83
Z 1x2 Edmonton i Dallas przede wszystkim. Krótki opis w poniższym poście.
|
Do góry
|
|
|
|
#701244 - 01/11/2006 23:35
|
veteran
Meldunek: 24/05/2001
|
1. Columbus-Colorado
Na bramkach odpowiednio Leclaire i Theodore. Columbus u siebie mało strzela i mało traci, taka jest mniej więcej zasada. Leclaire broni bardzo dobrze szczególnie we własnej hali. Miał jeden słabsy występ przeciwko bardzo skutecznym z reguły na wyjeździe zespołowi z Toronto, pozostałe mecze to blisko 95% skuteczności. Colorado potrafi grać na wyjeździe również bardzo skutecznie, ale mam wrażenie , żę ich występ w dużej mierze zależy jednak od postawy bramkarza rywali. Przeciwko Leclairowi nie powinni oni mieć zbyt pokaźnego dorobku myślę. Z kolei Columbus z gry 5on5 strzela mało i trudno jest im przekroczyć liczbę 2 goli w meczu. Jeżeli chodzi o bramki z PP, to spodziewam się niewielkiej ich ilości w tym meczu. Columbus do tej pory strzeliło 5 goli z gier w przewadze u siebie ale 3 z nich w grze 5 na 3. Colorado ma niby słaby PK na wyjazdach, ale wszystkie gole które tracili w osłabieniu to efekt meczu z Montrealem, bardzo otwartego, z mnóstwem kar itd. W pozostałych meczach PK Colorado był skuteczny w 100%. Myślę, że i tu to również się powtórzy.
2. Anaheim-Ny Rangers.
Giguere vs Lundqvist. Krótko - Bramkarz NY Rangers kompletnie bez formy. Na wyjeździe tylko w jednym jak do tej pory meczu (przeciwko Phoenix przepuśił mniej jak 4 gole). Nie widzę, dlaczego i jak w meczu z Anaheim coś miałoby się odmienić. Skoro LA było w stanie strzelić Lundqvistowi aż 3 gole z gry i 1 PP goal, Anaheim powinien ten wyczyn conajmniej poprawić. Ich skuteczość jest znacznie wyższa w obu tych elementach aniżeli skuteczność LA czy wcześniej Phoenix. Jedyną szansę na zwycięstwo NY Rangers w tym meczu widzę w badzo dobrej grze ofensywnej i tym w zasadzie dysponuje zespół z Nowego Yorku cały czas. W LA stanął na drodze bardzo dobrze broniący Garon (swoją drogą dlaczego trener LA bardzo rzadko po niego sięga jest dla mnie nie zrozumiałe), natomiast w ANaheim nie zapowiada się dużo łatwiej bo broni Giguere. Z tymże wygląda na to, że bramkarz Anaheim nie jest ostatnio w jakiejś wybitnie reelacyjnej formie, na wyjazdach puszcza sporo jak na niego bramek (ostatnio 3 z St.Louis), u siebie znacznie lepiej ale rywale byli znacznie słabsi w ofensywie aniżeli NY Rangers. Bardzo dobre linie PP obu drużyn i słabsze PK (szczególnie ten w przypadku NYR) otwierają szanse na bramki z PP.
3. Dallas-St.Louis
Turco vs Legace. Tu liczę przede wszystkim na to, że Dallas strzeli na pożegnanie kibiców pzed serią wyjazdową 4+więcej goli. A są ku temu spore możliwośći, bo u gości ma bronić Legace (0,870 skuteczność), więc duża szansa na poprawienie konta bramkowego. Legace, mimo słabszego ostatniego startu Sanforda jest znacznie słabszym bramkarzem w zespole St.Louis i zespół gospodarzy powinien to wykorzystać. Goście mają również słaby PK na wyjeździe więć i z gry w przewadze można byłoby coś dorzucić. Pytanie tylko, ile goli może strzelić zespół St.Louis takiemu bramkarzowi jak Turco. No i tu mamy zagadkę, bo Turco przeplata słabsze występy z dobrymi. Zespół St.Louis jest dość skuteczny na wyjeździe jak dotychczas i liczę, żę z Dallas stać ich będzie na dwie bramki conjamniej. Być może Dallas jednak samo przejdzie linię 5,5 lub zbliży się do niej na tyle, że wystarczy bardzo mały dorobek gości by był over 5,5.
4. Edmonton-Nashville
Roloson vs Mason. Rezerwowy bramkarz u gości. Moim zdaniem słabszy, więcej puszcza strzałów z gry. Może staty dokładnie tego w tym momencie nie obrazują, bo Mason grał w 2 meczach z mało skutecznymi drużynami NJ Devils i Chicago (oba te mecze na wyjeździe). W meczu z bardzo u sieie skutecznie grającym Edmonton może to mieć decydujące znaczenie. Myślę, że Edmonton jest w satnie strzleić temu bramkarzowi 2-3 gole i dorzucić coś z PP, Nashville prawdopodobnie nieco mniej (Roloson broni u siebie w Edmonton rewelacyjnie). Natomiast za over 5,5 w tym meczu przemawaiją również w tym meczu gry specjalne obu drużyn. Powyżej 20% PP i dość przeciętne wskażniki Penalty Killing. Jak dlamnie jedynka i over 5,5.
Bilans 16-8-2 +23,91
|
Do góry
|
|
|
|
|
|