Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#709329 - 05/11/2006 11:20 Wyrok na Saddama
rybek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/01/2005
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8584972&rfbawp=1162725562.724 jak myślicie co z tego wyniknie?? bo ja czuje że nasilą się konflikty...

Do góry
Bonus: Unibet
#709330 - 05/11/2006 11:24 Re: Wyrok na Saddama
Ozeszlol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/05/2004
Byłem pewny że dostanie taki wyrok , też mi się wydaje że nasilą się konflikty , ale to są tylko moje przypuszczenia .

Do góry
#709331 - 05/11/2006 11:28 Re: Wyrok na Saddama
SebaS.... ... Offline

Meldunek: 30/01/2001
Slaby ten wyrok. Powinien dostac przymusowe roboty do konca zycia, jakby nie chcial pracowac to nie dawac jedzenia i niech by zdechnal z glodu.

Do góry
#709332 - 05/11/2006 11:32 Re: Wyrok na Saddama
mikkka Offline
enthusiast

Meldunek: 30/09/2006
Niby dlaczego maja sie nasilic konflikty? I pomiedzy kim?

Do góry
#709333 - 05/11/2006 11:37 Re: Wyrok na Saddama
ziomal-111 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/04/2004
Quote:

Niby dlaczego maja sie nasilic konflikty? I pomiedzy kim?

Miedzy Kurdami a Szyitami i Sunnitami. Poprawcie mnie jezeli zle pisze.

Do góry
#709334 - 05/11/2006 11:46 Re: Wyrok na Saddama
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Quote:

Slaby ten wyrok. Powinien dostac przymusowe roboty do konca zycia, jakby nie chcial pracowac to nie dawac jedzenia i niech by zdechnal z glodu.

Za to wszystko co zrobił Kurdom, przeciwnikom politycznym i nie tylko, kara śmierci to w zasadzie uniknięcie kary

Do góry
#709335 - 05/11/2006 11:49 Re: Wyrok na Saddama
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
jak najbardziej słuszna kara dla zbrodniarza , jeszcze jeden przykład na to ,że powinna byc przywrócona w Polsce i w Europie - kara śmierci

Do góry
#709336 - 05/11/2006 11:51 Re: Wyrok na Saddama
nOcnY Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2004
Quote:

Quote:

Za to wszystko co zrobił Kurdom, przeciwnikom politycznym i nie tylko, kara śmierci to w zasadzie uniknięcie kary

zgadza sie ale w jaki sposob on moze to odpokutowac... wydaje mi sie, ze kara smierci jest tak naprawde dopelniem formalnosci zeby usunac go raz na zawsze z tego ziemskiego padolu - niestety calego zla wyrzadadzonego przez niego nie da sie w bezposredni sposob naprawic... pamietam, ze kiedys czytalem o wyroku kary smierci na mieszkancu bliskiego wschodu skazanego za morderstwa na dzieciach - zostal on rowniez skazasny na smierc przez powieszenie lecz najpierw otrzymal on tysias batow chlosty - biczowali go, jak zemdlal przestawali czekali az sie przebudzi i dalej biczowali - caly proces trwal kilka dni - po tym bezposrednio przed powieszeniem kazda z matek zabitego dziecka pchnela go sztyletem po czym zostal powieszony na takim wysokim dziwgu zeby kazdy na placu mogl widziec go...

Do góry
#709337 - 05/11/2006 12:37 Re: Wyrok na Saddama
mateusz2201 Offline
Impossible is nothing

Meldunek: 02/10/2005
Quote:

Quote:

zgadzam sie w 100 procentach z kolega

Do góry
#709338 - 05/11/2006 13:34 Re: Wyrok na Saddama
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Amerykanie mają takie powiedzenie:
"Nie ważne jak wielki skurw**yn, ważne że nasz" (może trochę przekręciłem?)

Saddam nie był ich. Początkowo pokładali w nim nadzieje. Myśleli, że będzie ich przyjacielem, walczył dla nich z Iranem, był świeckim władcą, przeciwnikiem fundamentalistów islamskich, ale Saddam chciał stworzyć silne irackie państwo całkowicie niezależne od USA i od Rosji. I za tą próbę uniezależnienia się musi ponieść śmierć.

Do góry
#709339 - 05/11/2006 13:49 Re: Wyrok na Saddama
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Krara smierci, znowu pojscie na latwizne...

Do góry
#709340 - 05/11/2006 13:52 Re: Wyrok na Saddama
As Offline
old hand

Meldunek: 03/10/2003
Kara smierci to chyba rozsadne roziwazanie.
Dozywotnie wiezienie, to zycie na koszt panstwa, czyli zwyklych podatnikow.
Do roboty Saddam tez pewnie by sie nie garnął, a poza tym kto by sie za nim uganiał

Do góry
#709341 - 05/11/2006 14:01 Re: Wyrok na Saddama
Stoin Offline
Profesor

Quote:

Quote:

Quote:

zgadza sie ale w jaki sposob on moze to odpokutowac... wydaje mi sie, ze kara smierci jest tak naprawde dopelniem formalnosci zeby usunac go raz na zawsze z tego ziemskiego padolu - niestety calego zla wyrzadadzonego przez niego nie da sie w bezposredni sposob naprawic...

Dokładnie, kara śmierci to jedyna sprawiedliwa forma odpłaty za Jego czyny, natomiast boli mnie że nie będzie cierpiał tak jak Ci wszyscy wymienieni przeze mnie w poprzednim poście.

Może gdyby Go ukamienowali

Do góry
#709342 - 05/11/2006 14:36 Re: Wyrok na Saddama
Igor Offline
Carpal Tunnel

I teraz cierpią i będą cierpieć inni. I to jeszcze bardziej będą cierpieć.

Do góry
#709343 - 05/11/2006 16:35 Re: Wyrok na Saddama
superges Offline
veteran

Meldunek: 22/06/2004
Gdzie transmisja powieszczenia?

Do góry
#709344 - 05/11/2006 16:39 Re: Wyrok na Saddama
Kuba88 Offline
addict

Meldunek: 23/02/2005
pewnie sie powini przed kara smierci

Do góry
#709345 - 05/11/2006 16:41 Re: Wyrok na Saddama
Kuba88 Offline
addict

Meldunek: 23/02/2005
Quote:

pewnie sie powini przed kara smierci

powiesi*

Do góry
#709346 - 05/11/2006 16:46 Re: Wyrok na Saddama
Igor Offline
Carpal Tunnel

Kto tu jest największym mordercą?
Ilu ludzi zabił Saddam, a ilu zginęło od czasu amerykańskiej interwencji w Iraku?
Saddam rządził silną ręką. Irak jest bardzo zróżnicowanym krajem etnicznie i religijnie. Saddam ich wszystkich trzymał za morde. Nie pozwalał na zamachy bombowe, itp.
Saddam rządził ponad 20 lat. Od 3 lat rządzą Amerykanie. Za czyich rządów zginęło więcej niewinnych ludzi?

Do góry
#709347 - 05/11/2006 18:47 Re: Wyrok na Saddama
Stoin Offline
Profesor

Quote:

Ilu ludzi zabił Saddam, a ilu zginęło od czasu amerykańskiej interwencji w Iraku?
Saddam rządził silną ręką. Irak jest bardzo zróżnicowanym krajem etnicznie i religijnie. Saddam ich wszystkich trzymał za morde. Nie pozwalał na zamachy bombowe, itp.
Saddam rządził ponad 20 lat. Od 3 lat rządzą Amerykanie. Za czyich rządów zginęło więcej niewinnych ludzi?

Do góry
#709348 - 05/11/2006 18:58 Re: Wyrok na Saddama
Igor Offline
Carpal Tunnel

Do góry
#709349 - 05/11/2006 21:09 Re: Wyrok na Saddama
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Interesowność i wybiórczość USA w zwalczaniu krwawych dyktatur i zaprowadzaniu porządków demokratycznych w obcych państwach jest bezdyskusyjna. Ale patrząc z punktu Irakijczyków być może warto było zapłacić pewną cenę za rozpoczęcie procesu przemian. Teraz mogą mieć przynajmniej nadzieję na lepszą przyszłość, wcześniej nie było o tym nawet mowy.

Do góry
#709350 - 05/11/2006 21:19 Re: Wyrok na Saddama
Mar Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/04/2006

Do góry
#709351 - 05/11/2006 21:43 Re: Wyrok na Saddama
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Igor w swoim żywiole

Swoją drogą - im szybciej wykonają ten wyrok tym lepiej dla wszystkich. Im dłużej to teraz będzie trwało, tym więcej będzie zamachów.

Do góry
#709352 - 05/11/2006 22:29 Re: Wyrok na Saddama
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Igor w swoim żywiole

Nikomu z tego forum Saddam nie zrobił krzywdy (bo wąpię żeby ktoś miał rodzine w Iraku), a wszyscy tak pałają zemstą i cieszą się że zostanie powieszony. Niektórzy nawet chcą oglądać egzekucje. A dlaczego? Dlatego że są tacy sami jak on. Różnią się tylko tym że nie mają takiej władzy jaką miał Saddam. Gdyby mieli to też mordowaliby innych z zimną krwią i patrzyli na to z przyjemnością.
To czy Saddam zostanie powieszony czy jest mi obojętne. Mi krzywdy nie zrobił, nic dobrego również. Dostrzegam też krzywdy cywilów irackich, którzy cierpią z powodu tej wojny. O ile Saddam jest mi obojętny to tych cywilów mi żal. Tych których Saddam mordował również mi żal. Ale jego śmierć nie cofnie tych ran, które zadał. A Amerykanie nadal zadają rany cywilom irackim.
Wszyscy wiemy, że głównym celem tej wojny nie było odsunięcie Saddama od władzy. Chodziło o zwiększenie wpływów amerykańskich na Bliskim Wschodzie. Pamiętam pierwsze wybory w Iraku. Irakijczycy wybrali nie tego kogo trzeba, tzn. nie proamerykańskiego kandydata dlatego trzeba było rozpisać nowe wybory. Codziennie dochodzi tam to wielu zamachów. Giną niewinni ludzie. Myślę że za rządów Saddama tak dużo ich nie ginęło. Myślę że nie było takiego chaosu jak jest teraz. Były proste zasady - albo popierasz Saddama, albo Cię nie ma. A teraz nie wiadomo kogo popierać. Popierasz Amerykanów to Cię fundamentaliści zabiją. Popierasz fundamentalistów to Cię Amerykanie zabiją. Do tego jeszcze jest wojna między Sunnitami i Szyitami. Ogólnie jest jeden wielki chaos i na tym najbardziej cierpią niewinni cywile.
Kurdowie powinni mieć własne państwo, ale jakoś nie słychać o tym że ma powstać Kurdystan. Na razie tylko giną ludzie i niczego dobrego z tej wojny nie ma.
Może jestem pesymistą, ale wątpię w to że uda tam się zaprowadzić porządek. Tam są dwie możliwości - albo należy podzielić Irak na kilka części tak żeby w jednej mieszkali tylko Kurdowie, w jednej tylko szyici i w jednej tylko sunnici, albo rządy nad krajem powinien objąć ktoś kto stłumi te wszystkie wojny domowe, ktoś taki jak Saddam Hussain. W przeciwny razie nigdy tam nie będzie pokoju. Ja w to nie wierzę.

Wojen nie popieram. O ile w przypadku Afganistanu nie byłem tak bardzo przeciwny wojnie to w przypadku Iraku jestem przeciwny podobnie jak Jan Paweł II, który potępił wojne w Iraku.

Do góry
#709353 - 05/11/2006 22:38 Re: Wyrok na Saddama
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Quote:

Quote:

Igor w swoim żywiole

Nikomu z tego forum Saddam nie zrobił krzywdy (bo wąpię żeby ktoś miał rodzine w Iraku), a wszyscy tak pałają zemstą i cieszą się że zostanie powieszony. Niektórzy nawet chcą oglądać egzekucje. A dlaczego? Dlatego że są tacy sami jak on. Różnią się tylko tym że nie mają takiej władzy jaką miał Saddam.
Gdyby mieli to też mordowaliby innych z zimną krwią i patrzyli na to z przyjemnością.

Pogrubione mnie zainteresowalo
Zakladam sie o paczke dropsow ze 99% osob o ktorych piszesz gdyby dostalo do reki rewolwer i mialoby wycelowac w czlowieka nawet wroga posikaloby sie w majtki, a nie strzelilo, ba!, spora czesc nawet by nie wycelowala.
Zakladam ze wiekszosc tutaj jest zdrowa psychicznie.
Bron uczy szacunku i pokory, osoby normalne w obcowaniu z bronia "wymiekaja", nie polecam probowac w rzeczywistosci ,
wiekszosc "twardzieli" jakich widzialem przy okazji strzelnia nie potrafi nawet po wielu probach powstrzymac odruchu zamykania oczu przy/tuz po strzale.
Strzelanie, a co za tym idzie ewentualne mordowanie to spora sztuka i malo ktory sie nadaje.
Swoja droga polecam strzelanie sportowe swietnie relaksuje i odstresowuje jesli ktos polknie haczyk tego sportu

Wybaczcie OT ale tak jakos mi przyszlo do glowy bo reszta tematu mnie nie interesuje

Do góry
#709354 - 05/11/2006 22:51 Re: Wyrok na Saddama
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Różnią się tylko tym że nie mają takiej władzy jaką miał Saddam.
Gdyby mieli to też mordowaliby innych z zimną krwią i patrzyli na to z przyjemnością.

Zakladam sie o paczke dropsow ze 99% osob o ktorych piszesz gdyby dostalo do reki rewolwer i mialoby wycelowac w czlowieka nawet wroga posikaloby sie w majtki, a nie strzelilo

Możliwe, że masz rację. Ja jakoś wątpię w to żeby Saddam osobiście celował pistoletem do swoich ofiar

Do góry
#709355 - 05/11/2006 22:54 Re: Wyrok na Saddama
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Quote:

Quote:

Quote:

Różnią się tylko tym że nie mają takiej władzy jaką miał Saddam.

Zakladam sie o paczke dropsow ze 99% osob o ktorych piszesz gdyby dostalo do reki rewolwer i mialoby wycelowac w czlowieka nawet wroga posikaloby sie w majtki, a nie strzelilo

Możliwe, że masz rację. Ja jakoś wątpię w to żeby Saddam osobiście celował pistoletem do swoich ofiar

Poszukaj dobrze,
czytalem ze robil to wielokrotnie, zwlaszcza najblizszych wspolpracownikow ktorzy go zawiedli;]
Ponoc nie stanowilo to dla niego wiekszego problemu.
Wierze w to bo uwazam ze koles mial niezbyt rowno pod sufitem, niezaleznie od calej reszty musial byc niezle porypany

Do góry
#709356 - 06/11/2006 01:22 Re: Wyrok na Saddama
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
Quote:

Tu akurat masz rację,Saddam trzymał ten bardzo podzielony narodowosciowo i religijnie kraj w ryzach , może był okrutnych dyktatorem,ale za przeproszeniem ch.. do tego amerykańskim fałszywym imperialistom, dla
mnie Bush jest sto razy gorszym mordercą.
Tu chodzi o rope i chore amerykańskie ambicje,powinni wkońcu zalać terroryzmem te USA,zeby ich troche usadzić

a do samej szopki z procesem i wyrokiem,to nie wiem a co tym amerykańskim debilom biega, ale jedyne co mogą sobie powiesić to tego żałosnego sobowtóra Saddama....

Do góry
#709357 - 06/11/2006 05:52 Re: Wyrok na Saddama
Belisariusz Offline
old hand

Meldunek: 16/03/2002
Quote:

Quote:

Igor w swoim żywiole

Nikomu z tego forum Saddam nie zrobił krzywdy (bo wąpię żeby ktoś miał rodzine w Iraku), a wszyscy tak pałają zemstą i cieszą się że zostanie powieszony. Niektórzy nawet chcą oglądać egzekucje. A dlaczego? Dlatego że są tacy sami jak on. Różnią się tylko tym że nie mają takiej władzy jaką miał Saddam. Gdyby mieli to też mordowaliby innych z zimną krwią i patrzyli na to z przyjemnością.
To czy Saddam zostanie powieszony czy jest mi obojętne. Mi krzywdy nie zrobił, nic dobrego również. Dostrzegam też krzywdy cywilów irackich, którzy cierpią z powodu tej wojny. O ile Saddam jest mi obojętny to tych cywilów mi żal. Tych których Saddam mordował również mi żal. Ale jego śmierć nie cofnie tych ran, które zadał. A Amerykanie nadal zadają rany cywilom irackim.
Wszyscy wiemy, że głównym celem tej wojny nie było odsunięcie Saddama od władzy. Chodziło o zwiększenie wpływów amerykańskich na Bliskim Wschodzie. Pamiętam pierwsze wybory w Iraku. Irakijczycy wybrali nie tego kogo trzeba, tzn. nie proamerykańskiego kandydata dlatego trzeba było rozpisać nowe wybory. Codziennie dochodzi tam to wielu zamachów. Giną niewinni ludzie. Myślę że za rządów Saddama tak dużo ich nie ginęło. Myślę że nie było takiego chaosu jak jest teraz. Były proste zasady - albo popierasz Saddama, albo Cię nie ma. A teraz nie wiadomo kogo popierać. Popierasz Amerykanów to Cię fundamentaliści zabiją. Popierasz fundamentalistów to Cię Amerykanie zabiją. Do tego jeszcze jest wojna między Sunnitami i Szyitami. Ogólnie jest jeden wielki chaos i na tym najbardziej cierpią niewinni cywile.
Kurdowie powinni mieć własne państwo, ale jakoś nie słychać o tym że ma powstać Kurdystan. Na razie tylko giną ludzie i niczego dobrego z tej wojny nie ma.
Może jestem pesymistą, ale wątpię w to że uda tam się zaprowadzić porządek. Tam są dwie możliwości - albo należy podzielić Irak na kilka części tak żeby w jednej mieszkali tylko Kurdowie, w jednej tylko szyici i w jednej tylko sunnici, albo rządy nad krajem powinien objąć ktoś kto stłumi te wszystkie wojny domowe, ktoś taki jak Saddam Hussain. W przeciwny razie nigdy tam nie będzie pokoju. Ja w to nie wierzę.

Wojen nie popieram. O ile w przypadku Afganistanu nie byłem tak bardzo przeciwny wojnie to w przypadku Iraku jestem przeciwny podobnie jak Jan Paweł II, który potępił wojne w Iraku.

Czy ty się czasem zastanawiasz nad tym co piszesz czy tak samo ci leci bez opoamiętania

Do góry
#709358 - 06/11/2006 06:31 Re: Wyrok na Saddama
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
o masz, wszyscy za kara smierci.

Jak bardzo zamerykanizowane spoleczentwo mamy...az wstyd!

Z Igorem sie rzadko zgadzam, ale teraz w 100%, po pierwsze trzymal srasznie trudny kraj do trzymania za morde...po drugie ilosc trupow ze strony Saddama przez cale zycie juz dawno zostala przekroczona przez te szumowiny. Zabijanie niewinnych ludzi, gwalcenie wiezniow, ktorzy sami sie poddali, torturowanie, klamanie calemu swiatu w zywe oczy o jakis broniach. Moze za to tez Saddama ukarac.

Kara smierci ma tylko wtedy sens, gdy w spoleczenstwie nie ma rownych i rowniejszych, jak sa...wykonanie kary smierci jest morderstwem.

Do góry
#709359 - 06/11/2006 09:47 Re: Wyrok na Saddama
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
mi w sumie wisi jaką karę Saddam dostanie, bo to nie mój interes. Ale jeśli człowiek ma na rękach krew tysięcy ofiar, jeżeli wydawał rozkaz używania broni chemicznej wobec innego narodu, jeżeli napadał inne państwo i wywoływał wojnę...

...to na co u licha może taki człowiek zasługiwać?

A do tych, którzy wyliczają jako zasługę Saddama to, że trzymał w jedności tak skłócony kraj...

...trzymać kraj pod rządami strachu i terroru nie jest tak trudno. Zapytajcie lepiej kurdów, sunnitów, irańczyków, arabów itd. ilu z nich zginęło płacąc cenę za to trzymanie jedności w kraju.

Obwołajmy więc Stalina bohaterem - trzymał w jedności narody: rosyjskie, kaukaskie, azjatyckie i słowiańskie.
Że ta jedność polegała na mordowaniu - to już drobny nieistotny szczegół.

Przesadny humanitaryzm w stosunku do każdego (nawet największych zbrodniarzy) jest niestety zarazą. Słyszę jak Amnesty International płacze, że to nie był uczciwy proces, bo prawnik Saddama miał sraczkę a kazali mu przyjść czy coś w tym stylu.
A kogo obchodzi, czy to był sprawiedliwy proces?

Każdy wiedział od początku, że ten proces to będzie lipa. Ale musi on być właśnie po to, żeby takie Amnesty International nie darło ryja na cały świat.

Jak Saddam mordował tysiące ludzi, to jakoś siedzieli cicho. Wobec tego rodzaju ludzi jak Saddam prawa człowieka nie powinny go chronić. Bo niby dlaczego? Skoro on sam przez całe życie miał je w dupie.

Powinni zaraz po schwytaniu go dać mu kulę w łeb i tyle.

Do góry
#709360 - 06/11/2006 10:21 Re: Wyrok na Saddama
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Ale jeśli człowiek ma na rękach krew tysięcy ofiar, jeżeli wydawał rozkaz używania broni chemicznej wobec innego narodu, jeżeli napadał inne państwo i wywoływał wojnę...

...to na co u licha może taki człowiek zasługiwać?

To samo robił/robi Bush.
Jak Saddam napadł na Iran to był dobry Saddamek, ale jak zachciało mu się wojny z Kuwejtem to raptem stał się zły?
Irańczyków można i należy zabijać, ale mieszkańców Kuwejtu już nie wolno?
Quote:

A do tych, którzy wyliczają jako zasługę Saddama to, że trzymał w jedności tak skłócony kraj...

...trzymać kraj pod rządami strachu i terroru nie jest tak trudno. Zapytajcie lepiej kurdów, sunnitów, irańczyków, arabów itd. ilu z nich zginęło płacąc cenę za to trzymanie jedności w kraju.

Niewielu w stosunku do tych którzy giną teraz w tym chaosie.
A powiedz mi co w sprawie Kurdystanu? Bo jakoś od momentu jak Brytyjczycy zlikwidowali Królestwo Kurdystanu nic nie słychać, że Kurdowie mają mieć swoje własne państwo.

Do góry
#709361 - 06/11/2006 10:25 Re: Wyrok na Saddama
rockeman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2005
w wielkie dyskusje nie chce się tu wdawać, bo mnie po prostu męczą takie tematy. Niemniej jednak nasuwa mi się jedno retoryczne pytanie: Czy to ,ze amerykanie są jeszcze gorsi od Saddama, to w jakimkolwiek stopniu umniejsza to czego on się dopuszczał?

Jesli ja dajmy na to zamorduje 10 osób, to moja wina bedzie mniejsza, kiedy wskaże osobe która zabiła 20 ludzi??

a to ,że amerykanie są "równiejsi" wiadomo nie od dziś ale niestety nie ma szansy tego zmienić. Nie jestem zwolennikiem terroryzmu, ginie przy tym wielu niewinnych ludzi, ale patrze na to tez w ten sposób, że jest to jakiś sposób pokazania Stanom, ze moze sa "królami świata", ale że nie są nietykalni.

Do góry
#709362 - 06/11/2006 10:35 Re: Wyrok na Saddama
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Quote:

Quote:

Igor w swoim żywiole

Nikomu z tego forum Saddam nie zrobił krzywdy (bo wąpię żeby ktoś miał rodzine w Iraku), a wszyscy tak pałają zemstą i cieszą się że zostanie powieszony.

A Tobie Amerykanie zrobili krzywde?
poza tym to nie Amerykanie zabijaja swoich w Iraku tak w ramach przypomnienia

Do góry
#709363 - 06/11/2006 10:38 Re: Wyrok na Saddama
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Czy to ,ze amerykanie są jeszcze gorsi od Saddama, to w jakimkolwiek stopniu umniejsza to czego on się dopuszczał?

Oczywiście, że nie umiejsza.
Ale powieszą Saddama i co dalej?

A tak poza tym to w prawie każdym kraju na świecie można znaleźć polityków, którzy podczas swoich rządów w ciągu ostatnich 25 lat mieli na swoim sumieniu niewinne istnienia ludzkie.

Do góry
#709364 - 06/11/2006 13:30 Re: Wyrok na Saddama
Adam de R Offline
journeyman

Meldunek: 12/04/2006
A niby co ma być ? Jest osądzony i ma wyrok i tyle.

Widzę że niektórym nienawiść się tu na oczy rzuciła i przez to głupoty wypisują. Gwoli ścisłości to nie amerykanie mordują niewinnych cywili w Iraku ale terroryści, którzy nie chcą doprowadzić do pokoju i spokojnego życia tych ludzi. Faktem jest, że jak się nie wie co zrobić z wolnością jak się ja dostaje to potem tylko nieszczęścia się przytrafiają. zwykłym obywatelom.

Piszesz Igor, że nie wszyscy dyktatorzy są osądzani. Racja. Ale o to chyba nie do amerykanów pretensje ale do innych jak żabojady, gebelsy, Rosja i reszta eurochołoty, która udaje, że nic się nie dzieje lub akurat ma własne interesy. Gdyby świat wykazał większą jednomyślność w działaniach prawdopodobnie było by inaczej. Z drugiej strony po cholerę dawać komuś wolność jak on jej nie chce ani nie wie co z nią zrobić (przykład Iraku).

Reszty głupich wypowiedzi nie będę komentował bo ręce opadają jak się to czyta.

Do góry
#709365 - 06/11/2006 13:36 Re: Wyrok na Saddama
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Piszesz Igor, że nie wszyscy dyktatorzy są osądzani.

Ależ ja wcalę nie miałem na myśli dyktatorów, a raczej niektórych europejskich polityków należących do tzw. "postępowych" ugrupowań politycznych i nie pisałem czy są osądzeni czy nie, a jedynie że mają na sumieniu życie innych ludzi.

Do góry
#709366 - 06/11/2006 14:54 Re: Wyrok na Saddama
rybek Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Igor w swoim żywiole

lol czasem warto przeczytać to co sie napisało... chyba ży byłeś pijany to wybaczam:]

Do góry
#709367 - 06/11/2006 15:05 Re: Wyrok na Saddama
mateusz2201 Offline
Impossible is nothing

Meldunek: 02/10/2005
Quote:

Quote:

Quote:

Igor w swoim żywiole

lol czasem warto przeczytać to co sie napisało... chyba ży byłeś pijany to wybaczam:]

Do góry
#709368 - 06/11/2006 15:17 Re: Wyrok na Saddama
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Pax melior est quam iustissimum bellum

Do góry
#709369 - 06/11/2006 15:30 Re: Wyrok na Saddama
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Asinus asinum fricat

Do góry
#709370 - 06/11/2006 15:33 Re: Wyrok na Saddama
Mar Offline
Pooh-Bah

Quote:

Quote:

Igor w swoim żywiole

Dobrze prawi, polać mu

Do góry
#709371 - 06/11/2006 15:38 Re: Wyrok na Saddama
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/09/2005
Quote:

Quote:

Pax melior est quam iustissimum bellum

Tak, ale wojna juz sie zaczela...

Do góry
#709372 - 06/11/2006 18:04 Re: Wyrok na Saddama
lupus Offline
antimadrista

Quote:

Tu akurat nie chodzi o to.
Ci co znaja Igora w jakis tam sposb, doskonale wiedza, ze przy okazji takich tematow(nie koniecznie o Ameryce) Igor ZAWSZE ma inne zdanie, najczeszciej musi to wzbudzac kontorwesje.

Igor konsekwetnie sie tego trzyma

Do góry
#709373 - 06/11/2006 18:44 Re: Wyrok na Saddama
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Ci co znaja Igora w jakis tam sposb, doskonale wiedza, ze przy okazji takich tematow(nie koniecznie o Ameryce) Igor ZAWSZE ma inne zdanie, najczeszciej musi to wzbudzac kontorwesje.

Różnica pomiędzy mną, a większością ludzi jest taka, że większość nie ma swojego zdania i powtarza to co jest w mediach albo to co im ktoś powie, a ja mam swoje zdanie, które bywa inne od tego co przedstawiają media.

Do góry
#709374 - 06/11/2006 18:45 Re: Wyrok na Saddama
lupus Offline
antimadrista

Z naciskiem na ZAWSZE.

Do góry
#709375 - 06/11/2006 22:09 Re: Wyrok na Saddama
rybek Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Tu akurat nie chodzi o to.

Igor konsekwetnie sie tego trzyma

wiem wiem że on zawsze pod górke:D ale przynajmniej jest śmisznie :]

Do góry
#709376 - 06/11/2006 22:15 Re: Wyrok na Saddama
Mar Offline
Pooh-Bah

Quote:

wiem wiem że on zawsze pod górke:D ale przynajmniej jest śmisznie :]

Sorry ale to jest chyba ostatni temat z którego można by sie "śmiać". Igor wyraża swoje zdanie i trzeba je uszanować, czy on gdzieś śmieję się z Twoich wypowiedzi w tym temacie ? Nie rozumiem Twojego "podniecenia" w opini której napisał Igor, no ale cóż każdy jest inny. Ja np. mam podobną opinie co do Igora i co ze mnie też będziesz się śmiał ? Proszę bardzo...

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  Biszop, rafal08