#715312 - 10/11/2006 14:46
Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 4
|
addict
Meldunek: 08/11/2005
|
I wlasnie dlatego sa chlopcami do bicia w tym sezonie! Zasluzone osatatnie miejsce w tabeli 
|
Do góry
|
|
|
|
#715313 - 10/11/2006 18:47
|
old hand
Meldunek: 21/09/2005
|
U mnie przelewki sie skończyły, właśnie dziś nadszedł czas na prawdziwe granie, czas kiedy budząc się od razu pojawia sie myśl - NHL  10.11 Detroit Red Wings - Nashville Predators 1 & OT & 2 nie nie, nie powaliło mnie...tak mam rozegrany ten mecz że każdy wynik coś $ mi odda. Nie ukrywam że kibicuje w tym meczu bardziej "Wieśniakom", a byłoby bosko jakby wpadł remis... Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators 2 & OT Już 5 porażek Senatorów z rzędu robi wrażenie. W minionym sezonie lali Pingwiny jak chcieli, dziś nie będzie już tak łatwo, no ale...zobaczymy... CAL Flames v ANA Mighty Ducks 1 Kaczki grają rewelacyjnie, od samego początku sezonu nie przegrali w 60 min, a to już 16 meczy za nimi  Czy dzisiejszej nocy znajdą wreszcie swoich pogromców?  powodzenia wszystkim 
|
Do góry
|
|
|
|
#715314 - 10/11/2006 19:37
|
old hand
Meldunek: 20/08/2006
|
Quote:
Cudem będzie jak załapią się w tym sezonie do fazy PO.
tak, tylko że cudów chyba nie ma (tam mi sie przynajmniej wydaje, choć nigdy sie nad tym głębiej nie zastanawiałem ), więc i PO nie bedzie w tym roku dla Filadelfi. I nie jest problemem to że strzelają więcej od rywali a nie trafiają (jak ktoś pisał wyżej)- bo kiedyś w końcu coś trafić muszą i jakieś punkty zdobędą. Problem jest na tyłach. W obecnej "nowej" NHL, każda drużyna ma w składzie 6-ciu obrońców, Philla ma jednego (no, może jak by sie uparł to dwóch) więc o czym my mówimy. Co do bramkarzy- jak dla mnie panowie są bezkarni, szczególnie Nitty. Zdarzało mu sie nawet być wybranym do trójki meczu mimo puszczonych kilku goli. Bramkarze są uzależnieni od obrońców a skoro ich nie ma to...
Quote:
W tamtym sezonie podobna sytuacja miała miejsce w NJD ale tam "Diabły" miały dobrą drugą część sezonu i przede wszystkim miały drużynę .
w sumie tak, choć sytuacja z NJD była o tyle inna że po pierwsze: ich głównodowodzący Patrik Elias rozegrał tylko 38 spotkań zaczynając sezon w styczniu, po drugie: ostatecznie weszli do play-off . Mi sytuacja Philadelphi strasznie przypomina zeszłoroczne Toronto- dużo gwiazdek w przodzie, jeden obrońca na tyłach i przy takim układzie pozycja bramkarza bez większego znaczenia. Toronto po wielu latach nie weszłi do PO i to właśnie czeka teraz Lotników. "Pędzą" tym samym torem i jesli sie szybko nie wykoleją, kurs zakończą już 8 kwietnia. 
Strasznie mi dzisiaj Kaczory wstrętne rozbiły Orki. Coś chyba jednak było w tych przedsezonowych prognozach ekspertów, gdzie właściwie jak jeden mąż pierwsze miejsce na Zachodzie przyznawali "zwykłym" już Kaczkom, które dzisiejszym wybrykiem ustanowiły Mighty rekord 16-stu meczy bez porażki na inauguracje. (poprzedni 15 bez lose- Nafciarze rocznik 84/85).
dobra. żeby nie było całkiem nie na temat, proponuje rozpocząć progresje na zwycięstwo (z OT i SO) Ottawa Senators . 5 przegranych z rzędu a na horyzoncie kolejno Pittsburgh, Boston i Montreal. wydaje sie nic tylko grać.
pozdrawiam ----------------- We are all Canucks ! 
|
Do góry
|
|
|
|
#715315 - 10/11/2006 20:29
|
Celtic Glasgow FC
Meldunek: 19/12/2003
|
Calgary Flames - Mighty Ducks of Anaheim Hans napisał wszystko, co najważniejsze, jeśli chodzi o to spotkanie: a mianowicie, czekamy na PORAŻKĘ "Kaczorów" w normalnym czasie gry. "Płomienie" może nie są moim wymarzonym teamem do przerwania tej passy, ale nie są też "ogórkami" i mają w zespole kilku wartościowych graczy, takich jak bramkarz Kiprusoff, Amonte czy Iginla. Chicago Blackhawks - St. Louis Blues Tu zagram na gości, bo "Jastrzębie" wciąż mają "szpital" i nie wydaje mi się, aby mogli wygrać mecz w normalnym czasie gry. Tu prawdopodobny remis. 
|
Do góry
|
|
|
|
#715316 - 10/11/2006 20:40
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
Oglądałem przed świtem Kaczki z Orkami i zadziwiła mnie łatwość z jaką przedostawali się do strefy obronnej Orek. Nie mam pojęcia co o tym myśleć, czy to Orki były takie niemrawe, czy Kaczki zbyt bystre. Wyglądało to porażająco, Ci faceci z "kaczym ryjem" na koszulkach przy stanie 4:0 nie cieszyli się zbytnio z tego, że łoją rywala. Sprawiali wrażenie jakby ich złościł fakt, że tamci są tak słabi. Dla mnie na porażkę chyba jeszcze za wcześnie, wczorajszy mecz nie nadszarpnął zbytnio sił Anahaim i mogła to być zaledwie uwertura do tego co zobaczymy dzisiaj. Jestem pod wielkim wrażeniem Kaczorów(nie tych naszych) i nie zdecyduje się jeszcze dzisiaj na ich przegraną, sądząc, że ciekawiej będzie z Minnesotą. Typ:X2 Oprócz tego win Edmontonu, Ottawy, NYRangers i z dreszczem na plecach jednak Buffalo. 
|
Do góry
|
|
|
|
#715317 - 10/11/2006 22:08
|
pewny piniądz
Meldunek: 05/12/2004
|
Wiatam..Dzisiaj ciag dalszy progrseji na WIN Ottawy,Senatorowie jak narazie w tych rozrywkach zawodza wszystkich,a najbardziej to chyba samych siebie.. mysle ze dzisiaj sie przebudza.. Od kilkunastu dni zadaje sobie jedno pytanie.kto powstrzyma Predators? I dalej odpowiedz pozostaje zagadka. Mam nadzieje ze tylko do dzisiaj,i rano poznam odpowiedz.. Jedno jest pewne,zapowiada sie posjonujace widowisko.. Drugi typ Lost Nashville Predators
|
Do góry
|
|
|
|
#715319 - 10/11/2006 22:45
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2003
|
Quote:
10.11 Detroit Red Wings - Nashville Predators 1 & OT & 2 nie nie, nie powaliło mnie...tak mam rozegrany ten mecz że każdy wynik coś $ mi odda.
Naucz mnie jak to robić...
|
Do góry
|
|
|
|
#715320 - 10/11/2006 22:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2006
|
Alo ! Alo!  Witam wszystkich serdecznie  Na dzis ciekawy zestaw par, jest z czego wybrac a tak jak podkreslil Ralph pojedynkiem wieczoru zapowiada sie mecz w Joe Louis Arena. Moim typem z przymusu jest oczywiscie wygrana Detroit tam, ale jakos nie jestem przekonany co do wygranej Skrzydeł. Kolejne poziomy na Ottawe win (2) i lose NYR (3) , mysle ze bez zbednego komentarza, Ottawa albo dzis rozjedzie Pingwiny albo jakis OT sie tam trafi i nikt nie bedzie zadowolony. Co do Rangersow to przeciwnikiem Atlanta i mysle ze dzis nastapi koniec jej wspanialej passy, a co za tym idzie progresja na NYR lose bedzie trwac dalej...  obym sie mylil. Z nowosci dorzucam: 1 poziom progresji na win EDM @ 2.25Po 4 porazkach z rzedu ( w tym jedna po OT) Oliwiarki czekaja 3 mecze wyjazdowe, kolejno do CLB STL COL licze ze gdzie wygraja :grn: Dobranoc 
|
Do góry
|
|
|
|
#715321 - 10/11/2006 23:04
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2003
|
Quote:
w sumie tak, choć sytuacja z NJD była o tyle inna że po pierwsze: ich głównodowodzący Patrik Elias rozegrał tylko 38 spotkań zaczynając sezon w styczniu, po drugie: ostatecznie weszli do play-off .
Wszystko się brudas zgadza.Nie napisałem ,że NJD nie awansowali do PO, bo tak nie było. Awansowali dzięki świetnej drugiej części sezonu w której do zespołu po kontuzj wrócił Elias. Może i masz rację, że bardziej "prawdziwe" byłoby przyrównanie obecnej sytuacji Philly do zeszłorocznej Toronto.Chociaż ciężko wyrokować co jeszcze przyniesie sezon to wolę sobie zostawić margines błędu pisząc o cudzie i awansie Nielotów do PO, bo czasami cuda się zdarzają. Jedno jest jednak pewne: tak słabego początku nie miały w zeszłym sezonie ani Devils ani Liście...A czas pokaże jak będzie.
Pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#715322 - 10/11/2006 23:12
|
enthusiast
Meldunek: 27/08/2006
|
Na singlach :  Columbus - Edmonton 2 4 porażki z rzędu, wystarczy, tym bardziej że na drodze stają słabiutkie kurtki. Edmonton jakby nie było to wielka drużyna i dzisiaj mają tego dowieść   Chicago - St. Louis 1 Typ podysktowany wczorajszym meczem z NJD, podobała mi się gra jastrzębi, bardzo dobra defensywa, świetnie spisujący się w bramce Brian Boucher. Nie widziałem co prawda jak wczoraj zagrały nutki jednak już sam fakt przegranej z Columbus nie wystawia najlepszej opinii temu zespołowi. 
|
Do góry
|
|
|
|
#715323 - 10/11/2006 23:35
|
journeyman
Meldunek: 04/10/2006
|
Zaczne od tego ze przepraszam za "zachamowala" bo az mi wstyd. Ale do rzeczy. Wczoraj ładnie duzo rzeczy powchodzilo. Chociaz pozostal pewien niedosyt bo odpuscilem z roznych przyczyn 3 typy, ktore by pieknie weszly. Ale to takie głupie gadanie. Na dzis bedzie tak:
Hmm no i po przejrzeniu wszystkiego okazało sie ze dzis wolna nocka. Jedyne co bym dzis zagrał to Buffalo ale jak zobaczylem mnoznik to doznalem lekkiego szoku. A biorac jeszcze pod uwage to ze w ostatnim sezonie na 4 mecze 3 razy wygrywala Floryda to juz zupelnie tego nie rozumiem.
|
Do góry
|
|
|
|
#715324 - 11/11/2006 07:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
jeeeeeeee w koncu mamy KACZKI upieczone w ogniu CAGARY  wzorowo i do tego na przystawke Porazke NASHVILE  $$$$$$$$$$ Wygrana Chicago troszke mi umknela ,bo chcialem na nich grac od nastepnego spotkania no coz ...  Brawo Calgary Bravo
|
Do góry
|
|
|
|
#715326 - 11/11/2006 09:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/03/2006
|
Quote:
2 poziom
NYR W 3,00 --> 2j 
Ana L 2,45 --> 2j 
Ott W 2,30 --> 2j 
4 poziom
Nas X 1t 2,55 --> 8j
Szkoda, że ten remis nie padł w 1 tercji 
Bilans -9,55j
33/10/23
|
Do góry
|
|
|
|
#715327 - 11/11/2006 15:41
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
Za chwilę zacznę śpiewać pieśni Legionów, a ,że towarzystwo iście patriotyczne, zgodnie zresztą z ideą Romana o odnowie duchowej narodu(Sobieski i Chopin po 0.7), tak więc zwycięstwa: Carolina, Ottaway, New Jersey. 1X w Los Angeles, Vancouver i Tampie oraz X2 w Phoenix, Nashville, Philadelphii i Washingtonie. 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|