Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#72151 - 04/12/2001 06:12 UNIBET nowym sponsorem Playoff!
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Światowa firma bukmacherska Unibet zdecydowała się na wspaniały gest wobec wszystkich uczestników forum i będzie sponsorować nagrodę główną dla zwycięzcy Playoff 'mecz.pl' Jeśień 2001!!!

Nagrodą jest darmowe $50 konto w Unibet (wystarczy trzy razy obrócić sumę by móc ją wypłacić) tak więc oprócz samego prestiżu po raz pierwszy dochodzi teraz NAGRODA dla zwycięzcy!

Z tej okazji chciałbym osobiście podziękować firmie bukmacherskiej Unibet za wsparcie naszego konkursy i życzę wszystkim uczestnikom powodzenia w rywalizacji o wygranie wielkiego finału!

Do góry
#72152 - 04/12/2001 06:41 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
Szkoda, że czekali aż odpadnę - Unibeciarze...

Do góry
#72153 - 04/12/2001 10:16 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
savio Offline
old hand

Meldunek: 07/07/2001
Dzieki Sacramento i Dallas dalej sie licze w walce hehehe.Przydalo by sie kurde hehe

Do góry
#72154 - 04/12/2001 14:39 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
terminator Offline
old hand

Meldunek: 29/07/2001
Witam i składam wyrazy uznania dla Conrada za zorganizowanie play-offów. Liczba uczestników którzy wzięli udział w konkursie świadczy o popularności tego forum co jak widać zostało zauważone przez Unibet. Cały sukces play-offów tkwi moim zdaniem w prostocie tej zabawy. Typujemy 5 meczyków i zmagamy się z konkurentem - to bardziej pasjonujące niż podawanie suchych typów w TT. Osobiście nie typuję w TT troszkę z lenistwa - wymaga to wpisywania i obliczeń na co nie każdemu starcza czasu. Dlatego z niecierpliwością oczekujęna kolejne play-offy 'Zima 2002' i pytam Conrada na kiedy przewiduje kolejną edycję? Jeśli mógłbym zaproponować to w 3 tygodniu Stycznia można zacząć. Pozdrawiam i życzę jeszcze większej ilości sponsorów!!!

Do góry
#72155 - 04/12/2001 15:46 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
SebaS.... ... Offline

Meldunek: 30/01/2001
Moglibyśmy w tej edycji już od ćwierćfinału brać tylko kursy z Unibetu. Zawsze są aktualne.

Do góry
#72156 - 04/12/2001 16:28 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
Mario Offline
addict

Meldunek: 09/06/2001
Wlasnie jezeli Unibet jest sponsorem to powinnismy uwzgledniac ich kursy !

Do góry
#72157 - 04/12/2001 16:36 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
A ja nie wyraze swojego zdumienia lecz musze rzucic kawalek spostrzezen. Na forum kiedys pojawila sie pani Ania z Unibetu ktora starala sie rozwiewac wszystkie nasze watpliowsci. Teraz nie ma jej ani nikogo. Na maila z odpowidzia czeka sie wg uznania obslugi Unibetu ktorzy postanowia odkurzyc skrzynke od czasu do czasu, o czym juz kiedys wspominalem w temacie Konto Unibet (...) Kursy ostatnimi czasy spadly wrecz tragicznie w stosunku do okresu wakacyjnego, co jescze moge zrozumiec bo ma to zwiazek ze zwiekszajaca sie liczba klientow. Ale co wbija gwózdź do trumny to fakt ze kursy na skoki narciarkie (II konkursy - rewanzowe) sa zamykane na 3-4 godziny przed rozpoczeciem konkursy. Co zapewne nie jest uklonem w stosunku do klientow. A ponoć buk się szczyci ze zaklady mozna obstawic do 5 min. przed rozpoczeciem spotkania! Linia bezplatna - Hmm z operatorem polskim aby porozmawaic i uzyskac niezbednych nam informacji nalezy sie dlugo nameczyc. Jedyne co jest po polsku to automat witajacy klienta. Mam nadzieje ze ktos to z obslugi klienta z unibetu przeczytaj. Pani Aniu, Panie Janie co się tam u Was dzieje!? Ale jest mi również miło ze w koncu PlayOffy nie beda tylko walka o prestiz ale rowniez o mały upominek.

Do góry
#72158 - 04/12/2001 16:56 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
juan_carlos Offline
veteran

Meldunek: 08/07/2001
ja wczoraj trochę postraszylem Unibet za nieodpowiadanie na moje pytania i dzisiaj przysłali mi maila z przeprosinami... podobno mieli kłopoty techniczne

Do góry
#72159 - 04/12/2001 17:19 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
Muniek Offline
member

Meldunek: 04/10/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał SebaS.... ...:
[qb]Moglibyśmy w tej edycji już od ćwierćfinału brać tylko kursy z Unibetu. Zawsze są aktualne.[/qb][/QUOTE]

Jestem całkowicie za. Rozwiałoby to wiele problemowych sytuacji jak wcześniejsze typu czy o godz XX:XX w STS-ie był kurs Y.YY czy Z.ZZ.

Do góry
#72160 - 04/12/2001 20:01 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
mwiac Offline
enthusiast

Meldunek: 19/04/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Muniek:
[qb]

Jestem całkowicie za. Rozwiałoby to wiele problemowych sytuacji jak wcześniejsze typu czy o godz XX:XX w STS-ie był kurs Y.YY czy Z.ZZ.[/qb][/QUOTE]

Jestem zdecydowanie przeciwko takiemu pomysłowi. Myślę że w Unibecie gra niewiele osób, poza tym kursy (na faworytów) są tam przeważnie dużo gorsze niż w naszym stsie i profie.

Do góry
#72161 - 04/12/2001 20:07 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
uQ$ Offline

Meldunek: 23/01/2001
Ja jestem za braniem kursów z Unibeta. To, że kursy są w niektórych przypadkach gorsze niż u naszych buków nie ma znaczenia, bo dla wszystkich kursy są równe. Ponadto branie kursów z ich oferty spowoduje, że więcej osób zajrzy na ich stronę a to może ich tylko zachęcić do dalszego sponsorowania konkursów.

Do góry
#72162 - 04/12/2001 20:15 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
saba Offline
veteran

Meldunek: 19/09/2001
A może by tak jakaś firma zasponsorowała TT.

Do góry
#72163 - 04/12/2001 20:29 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
Conrad Offline

[QUOTE]Oryginalnie wysłał uQ$:
[qb]Ja jestem za braniem kursów z Unibeta. To, że kursy są w niektórych przypadkach gorsze niż u naszych buków nie ma znaczenia, bo dla wszystkich kursy są równe. Ponadto branie kursów z ich oferty spowoduje, że więcej osób zajrzy na ich stronę a to może ich tylko zachęcić do dalszego sponsorowania konkursów.[/qb][/QUOTE]

Ja też jestem za tym, by używać kursy z Unibetu. Od przyszłej rundy możemy to spokojnie wprowadzić. Wtedy nie będzie problemu z brakiem aktualizacji kursów. Odejdzie też kwestia podatku. Oferta będzie też szersza.

Do góry
#72164 - 04/12/2001 21:31 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
Diego Offline
member

Meldunek: 06/10/2001
Moim zdaniem pomysł aby od ćwierćfinału typować tylko za pomocą kursów Unibeta nie jest najszczęśliwszy. Zdecydowana większość typerów gra u buków krajowych i mecze które byłyby wysyłana w playoffach nie przyniosłyby nikomu korzyści. Teraz Playoffy są przede wszystkim szukaniem pomyłek naszych buków, meczy które mimo wysokiego kursu są warte zagrania. Aktualny system przynosi dużą korzyść w realu. Moim zdaniem w tej edycji nie należy wprowadzać zadnych zmian, ewentualnie jeśli większość z grającej "16" wyrazi zgodę to poszerzyć ofertę
o Unibeta. Nad reformą można się zastanowić przed nową edycją, decyzja w tej kwestii nie powinna zapaść odgórnie, przed nową edycją moim zdaniem powinno się zrobić referendum wśród forumowiczów.
Po prostu poddać głosowaniu:
1) pozostawienie playoff w obecnej formie (STS i Prof),
2) dodanie Unibetu jako 3 buka (STS, Prof, Unibet),
3) stawki bierzemy tylko z Unibetu.
Ja jestem za propozycją nr.2

Do góry
#72165 - 04/12/2001 21:46 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
Conrad Offline

Zakladając, że używamy propozycję #2 (całkiem rozsądna), to co robimy z podatkiem. Czy tak jak w realu nie liczymy podatku od kursów w Unibet?

Do góry
#72166 - 04/12/2001 21:51 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
[qb]Zakladając, że używamy propozycję #2 (całkiem rozsądna), to co robimy z podatkiem. Czy tak jak w realu nie liczymy podatku od kursów w Unibet?[/qb][/QUOTE]

Moim zdaniem tak - kto gra mecz z Unibetu nie liczy podatku a mecz z STS-u lub profa podatek się liczy czyli tak jak w realu.

Do góry
#72167 - 04/12/2001 22:38 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
hpc Offline

Meldunek: 06/07/2001
witam
wracając do tematu głównego, chciałbym przyłaczyć sie do powszechnego ukontentowania, zwłaszcza za zauważenie naszych starań w play-off, przez firmę było nie było z prawdziwego zdarzenia.
Mała łyżka dziegciu to 50USD, obrucone trzykrotnie do wypłaty. Ja rozumiem, że kryzys światowy, rozumiem że Malta to może nie kraj mlekiem i miodem płynący ale 50 wirtualnych USD..
Sam chcę przeznaczyć więcej na moim forum za ranking nie mówiąc juz o wyscigach gdzie co miesiąc nagrody są kilkukrotnie wyższe.
Myślę, że do rodziny sponsorów powinni dołączyć również, a może przede wszystkim nasi bookmacherzy , ponieważ dla nich zawarte tu informacje są bezcenne. Warte chyba sumki z kilkoma zerami (na kilka pierwszych nagród).

Do góry
#72168 - 05/12/2001 14:39 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hpc:
[qb]Warte chyba sumki z kilkoma zerami (na kilka pierwszych nagród).[/qb][/QUOTE]

W koncu Uni to nie Caritas i trzeba uszanowac ich zdanie. Ale jedyne co mi sie nie podoba to to ze nagrodzony zostaje tylko zwyciezca, szkoda ze nie pomysleli o drugim finaliscie ktory tez sie musial mocno napracowac aby dojsc do finalu!

Do góry
#72169 - 05/12/2001 16:17 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
Conrad Offline

Każda nagroda to pozytywne działanie i powinniśmy być za to wdzięczni. Unibet jako pierwszy wyciągnął do nas rękę i trzeba o tym pamiętać. Z czasem mam nadzieję, że grono sponsorów wzrośnie by móc też nagrodzić finalistę.

Internet i teletext to jedyne dwa miejsca gdzie bukmacherzy mogą zaistnieć, chociaż widziałem też reklamy Toto-Mixu na stadionach. Prawo ponoć mówi o takim zakazie ale kluby piłkarskie przyjmują reklamy bo prawo nie przewiduje żadnych konsekwencji.

W Wielkiej Brytanii bukmacherzy z siedzibą za granicą (nawet jeśli były to firmy z brytyjskimi korzeniami) nie mogą się reklamować w kraju. Zero prasy, telewizji, radia. Zostało im tylko teletext i internet, które nie wchodzą w zrozumienia prawa jako forma reklamy.

Do góry
#72170 - 12/12/2001 17:30 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/09/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
[qb]Każda nagroda to pozytywne działanie i powinniśmy być za to wdzięczni. Unibet jako pierwszy wyciągnął do nas rękę i trzeba o tym pamiętać. Z czasem mam nadzieję, że grono sponsorów wzrośnie by móc też nagrodzić finalistę.

[...]

[/qb][/QUOTE]

Pisalem do Ciebie na adres mailowy i w watku Do Conrada w tej sprawia (to znaczy chcialbym zasponsorowac nagrode dla zwyciezcy play-offow).

Jesli jestes zainteresowany prosze o kontakt:
wkubissa@pw.plock.pl
albo
kubissa@kki.net.pl

Wojtek

Do góry
#72171 - 12/12/2001 19:25 Re: UNIBET nowym sponsorem Playoff!
bet007 Offline
veteran

Meldunek: 23/03/2001
sorry , że nie na temat , ale WK czy udzielasz się może na liście dotyczącej windsurfingu ?

ps. i sorry za zaśmiecanie , nie skojarzyłem e-maila (co by przesłać pyt, na priva)

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >