Opcje tematu
#782145 - 13/12/2006 06:25 NBA - 13-12-2006
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Wed 13

Boston @ Philadelphia 7:00pm

Denver @ Washington 7:00pm

Toronto @ Orlando 7:00pm

Phoenix @ Miami 7:00pm

Charlotte @ Cleveland 7:00pm

Detroit @ Indiana 7:00pm

Milwaukee @ New Jersey 7:30pm

Atlanta @ New York 7:30pm

Portland @ Memphis 8:00pm

Minnesota @ San Antonio 8:00pm

Seattle @ Chicago 8:30pm

L.A. Lakers @ Dallas 9:30pm

Utah @ L.A. Clippers 10:30pm

========================================

Gospodarze na drugim miejscu.
Prosze podawać sensowne informacje.
Uprasza się o niepodawanie suchych typów.
Pomocne linki w przyklejonym temacie w dziale US Sports

Do góry
Bonus: Unibet
#782243 - 13/12/2006 09:29 Re: NBA - 13-12-2006 [Re: Baqu]
vonseb Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/04/2002
Mam male zapytanko czy ktos cos moze doczytal , albo cos wie
czy w Indianie zagra Al Harrington dzis oraz czy S. Jackson mial zawieszenie tylko na 1 mecz ?

Poza tym wazne info na nastepne dni:
dzis juz w 1 kwarcie rozwalil sobie prawe kolano najwazniejsze ogniwo LA Lakers: Lamar Odom - przerwa moze potrwac z miesiac. Dla swietnie funkcjonujacej maszyny LA moze to oznaczac duze problemy chco dzis rozjechali mimo tego Houston.

Do góry
#782562 - 13/12/2006 13:09 Re: NBA - 13-12-2006 [Re: vonseb]
Buczy Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/12/2004
Dallas - Lakers (1) 1.34

LAL tak jak vonseb wspomniał bez Odoma który rozwalił kolano i na pewno w tym meczu nie zagra. Mavsi po ostatniej sromej porażce w Utah będą chcieli się zmobilizować o ograć bardzo dobrze grające LAL, w Dallas o zwycięstwo jest bardzo trudno więc i pewnie teraz bedzie tak samo że drużyna gospodarzy wygra łatwo

Indiana - Detroit (2) 1.73

Tłoki w ostatnich swoich meczach zaskoczyli wszystkich wygrywając na wyjazdach w Dallas i Orlando . dzisiejszej nocy może być podobnie, w Indianie dużo kłopotów z Oneilem,Al Haringhtonem i Jakcsonem który został zawieszony. po takim kursie na pewno zagram drużyne z Detroit.

Gordon - Lewis (2) 1.46

jest to pojedynek strzelców, Lewis teraz osamotniony i bedzie miał dużo więcej swobody w zdobywaniu punktów, Gordon ...zawodnik który wchodzi z ławki i próbuje łamać wszelkie zagrywki...grając sam. Zobaczymy jak jak dzisiaj to będzie. Dla mnie zdecydowanie typ na Lewisa który powinnien zdobyć ok 25-30 punktów.

New York - Atlanta (1) 1.49

NY skład ma bardzo dobry tylko brakuje żeby zawodnicy zrozumieli siebie... W Ostatnim meczu z Bostonem straciłem do nich cierpliwość ale myśle że dzisiaj wygrają z przecietną Atlantą.

Philadelhia - Boston (2) 1.83

Celtowie jest tą ekipą która zaskoczyła mnie bardzo in plus..Wygrali w NY, minimalnie przegrali z Phoenix(ostatnio z nimi każdy przegrywa)
Sixers bez Iversona radzą sobie bardzo słabo i to widać po wynikach, ostatnia passa porażek może nie zostać przerwana jeśli nie dojdzie do wymiany Iversona kogoś innego..
Można spokojnie zagrać Boston \:\)

do tego można zagrać SA,Nj i Phoenix \:\)
ps.wszystkie kursy z profesjonała

Do góry
#782595 - 13/12/2006 13:38 Re: NBA - 13-12-2006 [Re: Buczy]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2006
Co do Indiany to zarówno Harrington jak i Jackson(był zawieszony na 1mecz)mają grać.Nie zmienia to faktu, że typ na DET jest warty ruszenia.
Mecze Pacers-Pistons to klasyki, napewno atmosfera będzie gorąca.
Ja w swoim typowaniu "niestety"nie jestem obiektywny i ZAWSZE będę z PISTONS!
DETROIT BASKETBALL !!!!!!!!!!!!!!

Dallas-LAL 1.
Krótko.Bez Odoma wątpię by Jeziorowcy mogli coś wskórać przeciwko Dirkowi i spółce.

New York-Atlanta 1.
Tu podobnie jak w meczu wyżej OGROMNE osłabienie gości-brak Joe Johnsona,głównej strzelby Hawks.
Pierwszy mecz tych drużyn ATL-NY 102:92,wówczas JJ 30pkt.
Będzie rewanż :-)

Do góry
#782602 - 13/12/2006 13:42 Re: NBA - 13-12-2006 [Re: Buczy]
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Typ dnia zdecydowanie w Texasie... Dallas - Lakers X @15.00

Oba zespoly bez dogrywki w tym sezonie, moim zdaniem niedoceniani Lakersi sa w stanie powalczyc w tym spotkaniu nawet o zwyciestwo... jak dla mecz na styku..a za kazda passa sie kiedys konczy dlatego tak. Zapewne pomysle pozniej takze nad handicapem na przyjezdnych.

Przyznam sie bez bicia, że wczoraj delikatnie zerkajac na oferte... mialem w planach grac dzisiaj Miami po 2.18 ... dzisiaj patrze w bukach netowych i handi na poziomie 9/10... o co kaman ? Czyzby Wade mial dzisiaj pauzowac ? Jezeli nawet, to taki handi biore w ciemno... wlasny parkiet, przerwanie passy Suns, przerwwanie passy Miami, ktorzy ostatnie 6 spotkan maja LWLWLW... a pozatym Suns muszą miec w koncu slabszy dzien... bardzo ciekawa propozycja. W Fonbecie 4.50 na Heat... po wczorajszym kursie na Suns w profie moznaby ladnego sure beta zlapac. Ale dzisiaj juz za pozno. Typ Heat. Kto jest chlop...

Z Buczym zgadzam sie jedynie odnosnie Pistons. Od kilku sezonów pojedynki na linii Pacers- Pistons maja dodatkowy smaczek. Iniadana muli w tym sezonie, do tego braki kadreowe... 1.73... Guten Apetit.

Pozostalych spotkan nie czuje... ale jeszcze sporo czasu, wiec moze sie cos rozkmini.

Do góry
#782634 - 13/12/2006 14:05 Re: NBA - 13-12-2006 [Re: Zabielany]
vonseb Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/04/2002
Wade ma dzis nie grac podobnie jak J.Johnson z Atlanty i R.Allen z Seattle
ale maja wrocic Al.Harrington, S.Jackson i J.O'Neal do Indiany ale i tak tez zagralem detroit

Do góry
#782717 - 13/12/2006 14:45 Re: NBA - 13-12-2006 [Re: vonseb]
hokuy Offline
veteran

Meldunek: 22/08/2006
Na dziś wale Memphis-5.5, grają z Portland, które już ma 2 wygrane pod rząd na wyjeździe, a niedźwiadki już 3L i to po zaciętych końcówkach. Myślę, że między tymi drużynami nie ma zbyt dużej różnicy, jeśli chodzi o umiejętności zawodników i własny parkiet przeważy na korzyść MG.

Drugi typ to...yyy http://youtube.com/watch?v=D2bScmPSwBI
to chyba na under się zanosi się, obie drużyny parkiet zjedzą, wraz z koszami, i wydaję mi się, zwycięsko z tej kolacji wyjdą zawodnicy Pistons.

A więc podsumowując:
Memphis(-5.5)-Portland 1 1.90
Indiana-Detroit 2 1.70
Indiana-Detroit under

Do góry
#782798 - 13/12/2006 15:47 Re: NBA - 13-12-2006 [Re: hokuy]
Robak1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/01/2006
Miami Heat - Phoenix Suns

Zwycięska passa Phoenix trwa nadal i wg mnie dzisiaj nie zostanie przerwana. Słonća są w doskonałej formie, dysponują wyrównanym składem no i mają w swoich szeregach tego niezwykłego Nasha. Miami ma natomiast w swoim składzie Wade'a, jednak ten dzisiaj nie wystąpi. A Miami bez Wade'a traci dużo na swojej wartości. W poprzednim sezonie Phoenix dwukrotnie pokonało Miami, raz u siebie, raz na wyjeździe. W meczu rozgrywanym w Phoenix Wade również nie wystąpił. 3 tygodnie później w Miami grał zarówno Wade, jak i Shaq, a w ekipie Phoenix brakowało wtedy Amary Stoudemire'a. Dzisiaj ten ostatni wystąpi, zabraknie natomiast dwóch największych gwiazd Miami. W takim wypadku nie widzę zawodnika, który mógłby poprowadzić do zwycięstwa ekipę gospodarzy.

Orlando Magic - Toronto Raptors

Obie drużyny przegrały swoje ostatnie spotkania. Tak więc dzisiaj jest szansa na poprawienie bilansu. Dużo większe szansę daję Orlando. Widziałem ich ostatni mecz z Phoenix i muszę powiedzieć, że w 1 połowie grali dość dobrze, zwłaszcza, że Howard prawie całą 2 kwartę przesiedział na ławce rezerwowych. Decydująca o losach meczu była 3 kwarta, w której koszykarze Magic pudłowali nawet z najprostszych pozycji, do tego doszło sporo strat. Bardzo słabo zaprezentował się w tym meczu Dwight Howard, który grał tylko 19 min - zdobył 4 pkt, miał 3 zbiórki i stracił aż 5 piłek. Dzisiaj ma szansę na rehabilitację. Powinno mu być o tyle łatwiej, że w ekipie Toronto ponownie nie wystąpi Chris Bosh. Bez tego zawodnika Raptors grają fatalnie. Brak Bosha spowoduje, że koszykarze Orlando będą mieli więcej luzu w strefie podkoszowej. W przypadku niecelnych rzutów parę ofensywnych zbiórek powinien zaliczyć Howard. Tak więc zdecydowanie stawiam w tym meczu na gospodarzy.

Philadelphia 76ers - Boston Celtics

Boston po zwycięstwie z New Jersey Nets chyba powrócił na właściwe tory. W ostatnim spotkaniu pokonali w Nowym Jorku ekipę Knicks 97-90. Dzisiaj być może do ich składu powróci Szczerbiak. Philadelphia bez Iversona nie będzie już stanowiła takiego zagrożenia. Allen potrafił poderwać drużynę w trudnych momentach, jego brak napewno będzie widoczny w najbliższych spotkaniach. Trochę czasu minie zanim gracze Sixters zmienią styl swojej gry, podporządkowanej dotąd swojemu liderowi. Ekipę Bostonu widziałem w meczu z New Jersey. 1 kwarta tamtego meczu w ich wykonaniu to była raczej parodia koszykówki. Pierwsze punkty udało im się zdobyć ok 8 minuty spotkania. Skończyło się na tym, że po 12 min gry przegrywali różnicą 16 pkt. Jednak od 2 kwarty ich skuteczność znacznie wzrosła, poprawili również grę w obronie. Podobnie było w 4 kwarcie. Jeżeli dzisiaj zagrają podobnie to powinni sobie poradzić z gospodarzami.

Do góry
#783783 - 13/12/2006 20:21 Re: NBA - 13-12-2006 [Re: Robak1984]
parker23 Offline
member

Meldunek: 01/08/2006
witam
po dlugiej niebecnosci witam wszystkich grajacych
dzisiejsze mecze ktore wybralem do gry sa nastepujace...
Philadelphia-Boston 2 1.61 1,5/10
stawiam na ekipe celtow poniewaz sa oni w lepszej formie niz 76ers...po odejsciu AI 76ers nie potrafia zmienic stylu gry bez swojego dowodcy...mysle ze dzis dobrze zgrany kolektyw jaki tworza gracze z bostonu odniesie zwyciestwo
Indiana-Detroit 2 1.70 1.5/10
tloki w znakomitej formie...indiana nieco gorzej...do zespolu wracaja kontuzjowani harrington i o'neal i mysle ze nie zagraja dzis na 100% co daje ogromne szanse zesplowi z detroit,ktory przy takich nadarzajacyhc sie okazjach je wykorzystuje i mysle ze dzis po meczu walki gora beda goscie...
POZDRAWIAM

Do góry
#784226 - 13/12/2006 22:29 Re: NBA - 13-12-2006 [Re: parker23]
Twin Peaks Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/01/2003
Nie wiem dlaczego dzis masa osób stawia na Boston. Nie mogę pojąć, ze za kurs 1,6 dosłownie zapanowała histeria. No tak , brak Iversona, tylko, ze Phila bez niego musi zacząć grać. Była już taka sytuacja w poprzednim sezonie i jakoś Phila dało sobie kilka razy radę bez swojej gwiazdy. Zwłaszcza, ze Boston jest również zdziesiątkowane.

Phila ma 8 porazek z rzędu, ale ostatnie dwa mecze wyszły im całkiem nieźle (w obu przypadkach porażka dwoma punktami)

Dla Bostonu wyszły dwa mecze, ale przedtem grali niezły piach. Dwa mecze wyjazdowe wygrali , wiec dzisiaj już tak lekko nie będzie.

Po chwili paranoi buki powoli zniżają kurs na Phila. Mam 2,4 choć jeszcze przed chwilą SB miało ponad 2,5

Do góry
#784237 - 13/12/2006 22:32 Re: NBA - 13-12-2006 [Re: parker23]
RyanGiggs Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/10/2001
Wczoraj: 4-1 NBA (+18.75)

Bilans: 12-5 (+42.65)

Dzis bez analizy bo oczy mi sie zamykaja juz

grubo tripel:

Orlando 1,2
SA 1,2
Detroit 1,6
ako: 2,27
stawka: 10/10

martwi mnie troche ta masówka na detroit ale mam nadzieje wejdzie jakos

Poza tym:
Miami +11 1.85 5/10
Seatle 5.0 5/10
Orlando-Toronto under 185.5 1.85 5/10
Charlote 5.0 5/10
SA -9.5 1.85 5/10
LA Lakers +8.5 1.85 5/10
Detroit -3.5 1.85 5/10

Pozdro
Ryan

Do góry
#784258 - 13/12/2006 22:47 Re: NBA - 13-12-2006 [Re: Twin Peaks]
Twin Peaks Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/01/2003
Originally Posted By: Twin Peaks
Nie wiem dlaczego dzis masa osób stawia na Boston. Nie mogę pojąć, ze za kurs 1,6 dosłownie zapanowała histeria. No tak , brak Iversona, tylko, ze Phila bez niego musi zacząć grać. Była już taka sytuacja w poprzednim sezonie i jakoś Phila dało sobie kilka razy radę bez swojej gwiazdy. Zwłaszcza, ze Boston jest również zdziesiątkowane.

Phila ma 8 porazek z rzędu, ale ostatnie dwa mecze wyszły im całkiem nieźle (w obu przypadkach porażka dwoma punktami)

Dla Bostonu wyszły dwa mecze, ale przedtem grali niezły piach. Dwa mecze wyjazdowe wygrali , wiec dzisiaj już tak lekko nie będzie.

Po chwili paranoi buki powoli zniżają kurs na Phila. Mam 2,4 choć jeszcze przed chwilą SB miało ponad 2,5

Coś sie stało, bo kursy spadły do 2,3 i patrzę, że spotkanie to z kilku buków zostało wycofane. Wie ktoś o co chodzi?

Do góry
#784270 - 13/12/2006 22:57 Re: NBA - 13-12-2006 [Re: Twin Peaks]
muchinio Offline
Felietonista

Meldunek: 09/01/2006

Coś sie stało, bo kursy spadły do 2,3 i patrzę, że spotkanie to z kilku buków zostało wycofane. Wie ktoś o co chodzi?
W GB natomiast kurs na Boston minimalnie spadł. Bosto wydaje się być lepszy, ale jak ktoś już powiedział Phila musi w \końcu zacząć wygrywać bez AI. Ciężki mecz do typowania. Chyba xjednak dam lekko jeszcze na Boston

Do góry
#784444 - 14/12/2006 06:07 Re: NBA - 13-12-2006 [Re: muchinio]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Originally Posted By: muchinio
W GB natomiast kurs na Boston minimalnie spadł. Bosto wydaje się być lepszy, ale jak ktoś już powiedział Phila musi w \końcu zacząć wygrywać bez AI. Ciężki mecz do typowania. Chyba xjednak dam lekko jeszcze na Boston

Nie musi i raczej nie zacznie Jak szybko kogoś dobrego za Iversona (na co się nie zanosi) nie dostaną to marny ich los, z takim składem będą chłopcami do bicia. Fani 76ers muszą sobie już jasno powiedzieć - ten sezon jest stracony, i trzeba liczyć na dobrą loterię draftu.

Do góry
#784551 - 14/12/2006 10:12 Re: NBA - 13-12-2006 [Re: Skiper]
RyanGiggs Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/10/2001
mowilem ze masówka na detroit sie zle skonczy...

czarna noc NBA

detroit jeszcze moge zrozumiec ale orlando u siebie z toronto lekki szok

Do góry

Moderator:  rafal08