#78486 - 13/06/2002 16:19
Re: REGULAMIN: Playoff 'mecz.pl' Wiosna 2002
|
old hand
Meldunek: 23/08/2001
|
Czy można prosić moderatorów o usunięcie z regulaminu wymogu podania bukmachera jak gramy to tylko w unibecie i większość i tak już nie podaje. Tak dla formalności... I tak wogóle zamieszanie z podawaniem tego samego zdarzenia tylko innego rodzaju zakładu czy typu to szukanie "dziury w całym" i sianie w zamętu. Uważam że zasada "kto pierwszy ten lepszy" jest jaśniejsza i sprawiedliwsza - jest full zdarzeń a ktoś wymyśla jakieś dziwne strategie i inne tam...
|
Do góry
|
|
|
|
#78487 - 14/06/2002 03:26
|
addict
Meldunek: 18/08/2001
|
Conrad mam teraz BARDZO WAŻNE PYTANIE, czyli opierając się na Twojej wcześniejszej odpowiedzi na pytanie moje stwierdzam iż ja w pojedynku z kolegą 2jot zostałem według mnie zwycięzcą, prosze Cie Conrad o wypowiedź na ten temat, zostałem zwycięzcą ponieważ skoro mój ostatni typ moge liczyć jako zaliczony (z kursem 14 Korea Usa HT/FT), to ten typ zmienia zwycięzce pojedynku. Ps. Ale zadyma się szykuje kolega 2jot stwierdził iż podany przezemnie typ jest niewłaściwy, a okazuje się iż jest właściwy....!!!!!!!!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#78489 - 15/06/2002 22:22
|
addict
|
|
Do góry
|
|
|
|
#78490 - 15/06/2002 22:23
|
addict
|
Ja wcześniej nie byłem w stanie zareagować ponieważ dopiero pod koniec tygodnia mam dostęp do "computra" :eek:
|
Do góry
|
|
|
|
#78493 - 17/06/2002 16:47
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Regulamin został zmieniony: 5. Nie można typować więcej niż jednego typu (bez względu na rodzaj zakłądu) na dany mecz/spotkanie/konkurs. Np. jeśli postawisz w piłce nożnej na 1X2 to nie możesz obstawić np. pierwszego strzelca - i na odwrót. Jeśli postawisz, że Małysz wygra konkurs to nie możesz postawić, że Ahonen wygra ze Schmittem. Tak więc z całego szeregu dostępnych opcji na dany mecz/spotkanie/konkurs możesz obstawić tylko jedną. 6. Zabrania się obstawiania tego samego meczu/spotkania/konkursu co przeciwnik jeśli przeciwnik sobie tego zażyczy, pisząc " STOP" lub stawiając znaczek :stop: obok swojego typu. Dla przykładu: 17.06 13:25 5531 Brazylia - Belgia "1" 1.40 STOP lub :stop: UWAGA: STOP trzeba postawić w tej samej wiadomości co oryginalny typ. Nie można stosować tę blokadę jako późniejszą korektę do typu.6.1. Jeśli przeciwnik nie ma nic przeciwko temu to można obstawić ten sam mecz/spotkanie/konkurs ale pod jednym warunkiem, że oba typy nie mogą razem trafić (nawet teoretycznie). W przeciwnym wypadku taki typ będzie anulowany, a w przyszłych edycjach może nawet zostać potraktowany jako -100zł. Tak więc jeśli gracz A obstawi w meczu piłkarskim "1" to gracz B nie może obstawić over/under, pierwszego strzelca, itd. Jesli gracz A postawi na wygraną Małysza to gracz B nie może postawić, że Ahonen wyprzedzi Schmitta. Zasada jest prosta: można wysłać tylko taki typ, że albo jeden albo drugi może wejść.7. Zwroty: jeśli nastąpi zwrot stawki z handicapu na piłkę nożną to zakład liczy się jako wygrana po kursie 1.00 (czyli bez zysku). Nie można w jego miejsce wysyłać innego typu. W miejsce każdego innego zwrotu (np. z innego sportu bądź innego zakłądu na futbol) można wysłać typ zastępczy. Zastępczy typ można dopiero wysłać kiedy jest już pewne, że poprzedni typ zostaje anulowany/stawka zwrócona. Dla przykładu nie dopuszcza się następującej sytuacji: masz zakład na pierwszego strzelca, Twój zawodnik "grzeje" ławkę. Podajesz typ zastępczy przed padnięciem pierwszej bramki. - Tak nie można. - Dopóki nie padnie pierwsza bramka zakład jest cały czas ważny. Nie trzeba też podawać Unibet w typach ponieważ tylko od tego bukmachera można brać kursy.
|
Do góry
|
|
|
|
#78495 - 17/06/2002 19:46
|
addict
Meldunek: 25/06/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad: [qb]Regulamin został zmieniony:
6.1. Jeśli przeciwnik nie ma nic przeciwko temu to można obstawić ten sam mecz/spotkanie/konkurs ale pod jednym warunkiem, że oba typy nie mogą razem trafić (nawet teoretycznie). W przeciwnym wypadku taki typ będzie anulowany, a w przyszłych edycjach może nawet zostać potraktowany jako -100zł. Tak więc jeśli gracz A obstawi w meczu piłkarskim "1" to gracz B nie może obstawić over/under, pierwszego strzelca, itd. Jesli gracz A postawi na wygraną Małysza to gracz B nie może postawić, że Ahonen wyprzedzi Schmitta. Zasada jest prosta: można wysłać tylko taki typ, że albo jeden albo drugi może wejść.
[/qb][/QUOTE]Powiedz mi Conrad w jakim celu żes to ustalił,bo według mnie to nie ma sensu.Jeśli mój przeciwnik obstawi na Brazylie to ja już nie moge obstawić że wygra 2:0.Jaki to ma sens?????Albo przykład ze skoków narciarskich,co ma wygrana Małysza że Ahonen bedzie powiedzmy na 5 miejscu a Schmmit na 6.???
|
Do góry
|
|
|
|
#78497 - 17/06/2002 20:23
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/02/2001
|
Znowu komplikacje, biore udzial w playoff od poczatku, ale zaczyna byc coraz trudniej. Jakies Stopy tu, mozna a tu nie, tu zwrot a tu mozna wyslac. Drogie kierownictwo konkurs jest za skomplikowany, praktycznie kazdy z moich przeciwnikow nie dopelnia formalnosci, albo podaje bledne typy z powodu juz nie nieznajomosci regulaminu, ale jego "sztucznych" wg. mnie zawilosci i niescislosci, ktore zamiast wyeliminowac probuje sie łatac. :stop:
|
Do góry
|
|
|
|
#78498 - 17/06/2002 20:32
|
addict
Meldunek: 13/12/2001
|
Ja też nie rozumieiem niektórych rzeczy. Wiem że sie będe czepiał ale sformułowanie typujemy tak żeby oba typy nie mogły wejść jest nie na miejscu. Bo teraz to ja mogę co kolwiek postawić zastopować mecz i mój przeciwnik juz nie może nic obstawiać bo jedyne co mógłby to zdarzenie przeciwne mi ,ale ja je zastopowałęm, areszta może mu wejśc więc tego mu nie wolno. Rozumiem że chodzi chyba o wyeliminowanie zdarzeń zależnych , a któż je lepiej eliminuje niż buk? wystarczy powiedzieć że ani ja ani przeciwnik nie mogę podać typu którego z wcześniej podanym przeze mnie albo przez niego nie dałoby sie postawić na jednym kuponie. I będzie ok. Eliminuje to przypadki ja stawiam over bramek ,przeciwnik over różnych albo cokolwiek innego np.dokładny wynik pierwszego strzelca, a także nie pozwala stawiac przeciwnie co do tej pory cały czas praktykowaliśmy i słusznie. Bo gdybyśmy poprzestali na tym że nie można dać zwycięstwa małysza gdy ahonen ma wygrać ze schmitem. To równie dobrze nie wolno by było dać dwóch meczów w jednej grupie mistrzostw świata, a nawet w całym turnieju (niedorzeczne w/g mnie)
|
Do góry
|
|
|
|
#78500 - 17/06/2002 21:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2001
|
Zgadzam sie w pelni z Ufo po co tak wszystko komplikowac i kombinowac?  Czy bylo zle do tej pory?Poczekam na nowy regulamin majac nadzieje ze nie bedzie tylu komplikacji i bedzie on bardzo przejrzysty Pozdrawiam  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#78501 - 17/06/2002 21:02
|
Meldunek: 23/01/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ufo: [qb]Znowu komplikacje, biore udzial w playoff od poczatku, ale zaczyna byc coraz trudniej. Jakies Stopy tu, mozna a tu nie, tu zwrot a tu mozna wyslac. Drogie kierownictwo konkurs jest za skomplikowany, praktycznie kazdy z moich przeciwnikow nie dopelnia formalnosci, albo podaje bledne typy z powodu juz nie nieznajomosci regulaminu, ale jego "sztucznych" wg. mnie zawilosci i niescislosci, ktore zamiast wyeliminowac probuje sie łatac. :stop: [/qb][/QUOTE]Ufo, a jaką miałbyś propozycję wyeliminowania tych nieścisłości ?! Z Conradem dość mocno się biedzimy nad tym aby ograniczyć pewne luki a jednocześnie regulamin był jak najbardziej przejrzysty. Chętnie wysłuchamy propozycji uproszczenia, jak masz dobry pomysł.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|