Strona 5 z 20 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 19 20 >
Opcje tematu
#834484 - 05/01/2007 12:24 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: assasin]
DRAGO Offline
old hand

Meldunek: 07/09/2002
Podobnie jak w temacie tenisowym zgadzam sie z Tobą assasin.
Bełchatów i Kedzierzyn to dwie "jedynki" jakie powinny wejść w tej kolejsce. Ja wziąłem na kupon SKRE

Do góry
Bonus: Unibet
#836382 - 05/01/2007 21:54 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] *DELETED* *DELETED* [Re: assasin]
lysy1 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 24/06/2006
Post deleted by OKSfan

Do góry
#836402 - 05/01/2007 22:10 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: lysy1]
Misiek Offline
Didżej

Meldunek: 06/10/2002
Originally Posted By: lysy1
jaki wynik Resovi ??.....z góry dzięki

http://www.pls.pl

===

Dziś wygrana Resovii i chyba dobrze że tak się stało, bo buki by zarobiły znacznie... Bo wiem że niektórzy grali ostro na Rzeszów.. \:\) Ja odpuściłem... nie wiem dlaczego, ale miałem złe przeczucia, 'prawie' się sprawdziły \:p

Jutro kolejny szlagierek mamy, do Bełchatowa przyjeżdża zespół Częstochowy \:\)

Skra Bełchatów vs AZS Częstochowa

Dla niektórych pewniak po @1.25, ja zapmiętam do końca życia, jak zagrałem na Skrę właśnie z Czewą... i miałem złamane serce... (AZS 3-1 wygrał) To tak trochę wspomnień na początek \:p

Wracając do jutrzejszego spotkania... po @1.25-1.30 czy warto dokładać do combosa? Ciężko mi naprawdę powiedzieć... bo jak wszyscy wiemy Bełchatów bardzo zmęczony... a grać trzeba cały czas na wysokich obrotach, chociaż w LM troszkę luźniej chyba... bo awans mają...

Czewa? W tym sezonie jeszcze nie pokazała siatkówki na wysokim poziomie w sumie... Ale to co wygrać... to wygrała, no może po za spotkaniem u siebie z Resovia, bo w sumie stracili jeden pkt, no ale znowu żadnej tragedi z tego powodu nie było..

Skra? Opisywać chyba za dużo nie trzeba... Grała jeden lajt, a reszta to już mecze na samym szczycie, gdzie w jednym udało się, a w drugim nie... ;\) Tak to wszystko w skrócie można napisać ;\)

Nie chcę mi się za bardzo wierzyć żeby Skra przegrała 2 spotkania z rzędu w PLS, ale jest to naprawdę realne...

Wszyscy widzieliśmy że pokazali charakter w środę, ale Wlazły problemy... Ivanov jeszcze coś z nim nie tak... ale za to Wnuk kapitalnie zagrał, jak Stelmachowi nie będzie szło przede wszystkim w ataku, to wejdzie Power Lewis... a może już od początku jutro zagra? \:\)

Ciekawie wyglądać to będzie pod względem 'rozgrywających' Maciek vs Andrzej, czyli kiedyś sobie grali razem... ;\) a jutro staną jako przeciwnicy... dla Szczerbaniuka też podobnie...

Będzie gorąco tego jestem pewien \:\)

Nie gram w ogóle tego spotkania \:\)

AZS Częstochowa @4 ? ;>

Ale ja kibic to wiecie, sentymentów kiedyś nie miałem... drugi raz tego błędu nie zrobię \:\)

Do góry
#837192 - 06/01/2007 11:39 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: Misiek]
lleyt1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2005
Teoretycznie rzecz biorac zeszloroczna porazka Skry z Czestochowa powinna ich jeszcze bardziej umotywowac przed dzisiejszym meczem.Wydaje mi sie,ze rowniez po ostatniej porazce w lidze z Olsztynem beda sie dzis chcieli zrehabilitowac przed wlasna publicznoscia. Sklad Skry jest niewatpliwie silniejszy.
Smieszne sa tez troche opinie ze zawodnicy Skry moga byc troche zmeczeni. Niedawno co dopiero zaczela sie liga(3 kolejki),a w Lidze mistrzow rozegrali tez bodajze 6 meczow,jest to poczatek sezonu wiec o jakim zmeczeniu my tu mowimy.
Kurs na Sportingbecie jest zachecajacy na Skre(1,4) wiec gram.

Do góry
#837231 - 06/01/2007 11:56 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: lleyt1]
GBocian Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/02/2004
Originally Posted By: lleyt1
Smieszne sa tez troche opinie ze zawodnicy Skry moga byc troche zmeczeni. Niedawno co dopiero zaczela sie liga(3 kolejki),a w Lidze mistrzow rozegrali tez bodajze 6 meczow,jest to poczatek sezonu wiec o jakim zmeczeniu my tu mowimy.

Mówimy o zmęczeniu wynikającym z intensywności sezonu a nie z ilości rozegranych spotkań. Zaryzykuję stwierdzenie, że po 20 meczach w sezonie, w którym spotkania rozgrywane byłyby co tydzień siatkarze byliby znacznie mniej zmęczeni niż po 10 w ciągu np. 4-5 tygodni.

Istotny jest okres potrzebny do pełnej regeneracji organizmu, a tego Skra ostatnio nie ma grając prawie non stop bez tygodnia wytchnienia. Zresztą sami zawodnicy narzekają na zmęczenie, a i kontuzje są na to dowodem.

Do góry
#837365 - 06/01/2007 12:48 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: GBocian]
assasin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2004
Myślę, że mobilizacji i chęci zwycięstwa Skrze nie zabraknie. Zgubili punkt z Jastrzębiem, całą pulę w Olsztynie. Poza tym nie przyjeżdża Gwardia tylko Częstochowa. Będą chcieli wygrać, a czy wygrają to zobaczymy. Mi się wydaję, że siatkarsko są lepsi od Częstochowy. Ostatnio zmiennicy nie zawodzą, mam na myśli Wnuka i Lewisa.

Do góry
#840739 - 07/01/2007 11:30 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: assasin]
fart? Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/12/2003
jakies przemyslenia do dzisiejszego meczu bydgoszcz -warszawa?

Do góry
#840776 - 07/01/2007 11:40 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: fart?]
mikey2spikey Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/05/2005
show must go... ale czy ktos był na wczorajszym meczu Mostostalu i móglby sie podzielic wrażeniami co do uczciwosci tego spotkania? Jak to mozliwe, ze druzyna o dwie klasy lepsza prowadzac w 2 secie 21-15, ugrywa tylko 1 punkt dając przeciwnikowi zdobyc 10 pkt, a w 3 secie prowadzac bodajze 7-3 i 16-14 oraz majac 2 pilki setowe przegrała cały mecz do 0 ? Wyraźnie nie chcieli wygrać tego meczu, czy po prostu zagrali beznadziejnie, a wrocław zagrał b. dobre spotkanie ?

Do góry
#841514 - 07/01/2007 14:57 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: GBocian]
mamuska26 Offline
addict

Meldunek: 03/03/2006
W NBA co chwile mecze graja w dodatku przemierzajac tysiace kilometrow a u nas trzy mecze zagraja i juz wszyscy zmeczeni.

Do góry
#854139 - 11/01/2007 21:57 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: mamuska26]
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004
Na razie tylko sygnalizuję temat...ale w sobotę ciekawe spotkanie Częstochowa-Jastrzębie i ja już sobie planuje popoludnie przed TV o 15:00 a do tego dobawię zapewne na gości...taki kurs jak na wygraną ze Skrą a Czewa to przecież nie Skra \:\)

Do góry
#854721 - 12/01/2007 07:18 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: Giertyszek]
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004
Zapowiedź meczu wg siatkowka.net:

W sobotę o godz. 15:00 odbędzie się pierwszy w tym sezonie w hali Polonia mecz pomiędzy zespołami "wielkiej czwórki". Wkręt-Met Domex AZS spotka się z Jastrzębskim Węglem.

Akademicy przystąpią do spotkania opromienieni sukcesem w Top Teams Cup. Środowe wyjazdowe zwycięstwo nad czołowym zespołem ligi włoskiej Cimone Modena bez wątpienia zasługuje na miano sukcesu. Przy tym wygrana ta przyszła w doskonałym momencie. Daje wiarę w to, że AZS może nie tylko toczyć wyrównaną walkę z silnymi rywalami (jak ze Skrą Bełchatów), ale i wygrywać. Wiara ta bardzo się przyda w najbliższych meczach z Jastrzębskim Węglem i w środowym rewanżu z Cimone (godz. 19.30, bilety już w sprzedaży w restauracji McDonald's).

W Modenie wreszcie w zespole AZS-u zagrał Riley Salmon. Trener Arie Brokking powoli wprowadzał amerykańskiego przyjmującego do gry, ale wiedział, co robi. Salmon zdobył 9 punktów. - Jak na pierwszy mecz po długiej przerwie Riley spisał się dobrze - ocenia drugi trener AZS-u Radosław Panas. - Zresztą, jak się wygrywa takie spotkanie, to nie można mieć słabych punktów. Wszyscy mieli swój wkład w zwycięstwo.

- Udowodniliśmy, na co nas stać - mówi wiceprezes AZS-u Konrad Pakosz. - Chcemy, żeby w meczu z Jastrzębiem zobaczyło to jak najwięcej widzów, sprzedaliśmy już prawie wszystkie bilety, dobrze, że będzie transmisja telewizyjna. Mam nadzieję, że wszyscy niedowiarkowie będą nam kibicować. Nie popadamy jednak w hurraoptymizm. Jest jeszcze rewanż z Modeną i o prawdziwym sukcesie będziemy mówić, gdy awansujemy do ćwierćfinału.

Nasz zespół wrócił z Włoch w czwartek około 14. Prosto z lotniska siatkarze przyjechali na trening do siłowni w hali Polonia.

- Mieliśmy Włochów doskonale rozpracowanych, wiedzieliśmy o nich wszystko - mówił Panas.. - Pomogli nam m.in. Michał Winiarski i Sebastian Świderski. Tak jak się spodziewaliśmy Modena bardzo dobrze serwowała. Mają najlepszą średnią w lidze włoskiej dwóch asów na mecz i ją wykonali, ale to było na nas za mało.

Czy w tej sytuacji AZS urósł do roli faworyta meczu z jastrzębianami? - Jak się wygrywa w Modenie, to nie można się bać rywali w kraju - dodaje Panas. - Oczywiście, przy całym szacunku dla przeciwnika, chcemy w sobotę odnieść zwycięstwo.

Jednak łatwo nie będzie, bo Jastrzębski Węgiel to prawdziwy zespół gwiazd. Trzech medalistów mistrzostw świata - Grzegorz Szymański, Łukasz Kadziewicz i Daniel Pliński - plus Dawid Murek i Bułgar Nikolai Iwanow na pozycji rozgrywającego to wielka siła. W ostatnich spotkaniach świetnie spisywał się także Paweł Siezieniewski, który po długo leczonej kontuzji wrócił do gry.

Jastrzębianie w poprzednim tygodniu w lidze nie grali, bo walczyli w turnieju Pucharu CEV (odnieśli trzy zwycięstwa i awansowali). Wcześniej ponieśli porażkę 2:3 w Bełchatowie. Do Częstochowy przyjeżdżają bez kompleksów. - Wygrana AZS-u w Modenie nie przestraszyła mojego zespołu - mówi trener Ryszard Bosek. - Wręcz przeciwnie. Z pewnością wywoła to większą mobilizację i koncentrację moich chłopaków.

To pierwszy z tegorocznych hitów ligowych, jakie zobaczymy w Częstochowie. Wkręt-Met zaliczany jest do tzw. wielkiej czwórki PLS, choć wielu kibiców i dziennikarzy stawia pytanie, czy nie na wyrost? Po wygranej nad Cimone takich pytań będzie pewnie mniej. Wątpliwości może ostatecznie rozwiać zwycięstwo nad Jastrzębskim Węglem. Zapowiadają się wielkie emocje, jakich nie przeżywaliśmy w Częstochowie od wielu miesięcy.

źródło: gazeta.pl/siatka.org

Do góry
#854831 - 12/01/2007 09:20 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: Giertyszek]
assasin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2004
Witam,
jakie są szanse że Mostostal zrobi niespodziankę w Rzeszowie?
W artykule w wyborczej czytałem, że jeżeli Mostostal przegra
to nałożą na nich kary finansowe i niby mają być cholernie
zmobilizowani. Ale chcieć, a móc wygrać to co innego.
Pytam, bo chciałem zagrać ten mecz grubiej, ale nie wiem
czy za 1.25 warto.

Do góry
#855006 - 12/01/2007 11:34 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: assasin]
Szczypior Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2005
Resovia Rzeszów - Mostostal Kędzierzyn Koźle

Jan Such - Resovia:

- W każdym z dotychczasowych meczów zdobywaliśmy punkty. Z Mostostalem chcemy podtrzymać tą passę, ale nie ukrywam, że celem są trzy oczka
-Zespół Mostostalu ma skład silniejszy od nas, przynajmniej na papierze. Ale jednak to my gramy lepiej w lidze. Jest tam wielu dobrych zawodników jak Marcin Nowak, który ma 215 cm, Marcel Gromadowski - jeden z najlepszych atakujących młodego pokolenia, a do tego reprezentant Czech, Petr Zapletal i Niemiec Eugen Bakumovski
-Wprowadzimy także szybszą grę, tak aby związać pod siatką Nowaka. Kluczem do zwycięstwa ma być jednak mocna zagrywka i wyłączenie w ataku Gromadowskiego. - Te dwa elementy będą bardzo ważne. Jeśli wyjdzie zagrywka, to Nowak nie poatakuje sobie z krótkiej

Andrzej Kubacki - Mostostal

- Nie popadamy w hurraoptymizm. Dzięki zwycięstwom w zespole jest dobra atmosfera, ale reżim pozostaje. Mieliśmy słaby początek ligi, ale ta przecież dopiero się rozpoczyna. Może po sparingach i Pucharze Polski podeszliśmy zbyt optymistycznie? Wydawało się, że wszystko się zazębia, ale pierwsze mecze w lidze pokazały, że jednak nie.
- W naszej sytuacji chętnie przywieźlibyśmy punkty z Rzeszowa i to najlepiej trzy. Na pewno nie jesteśmy słabsi od Resovii, dlatego myślę, że wynik jest sprawą otwartą
-Jeden z zawodników jest przeziębiony, inny ma podkręconą nogę, ale nie są to na tyle poważne rzeczy, żeby wyłączyć zawodników z gry

źródło:www.resoviassa.pl/

Prawdopodobne składy:

Resovia: Pilarz, Gradowski, Perłowski, Józefacki, Łuka, Szczygieł oraz Kubica (libero)

Mostostal: Zapletal, Jarosz, Domonik, Gromadowski, Małecki, Nowak oraz Mierzejewski (libero).

Moim zdaniem spotkanie może mieć bardzo zacięty przebieg. Obie drużyny wydają się być ogromnie zmotywowane, obie chcą zdobyć 3 pkt. jak będzie zobaczymy już niedługo, początek meczu 17:00

Do góry
#855018 - 12/01/2007 11:38 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: assasin]
ryzy9 Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2006
Witam,
Osobiscie uwaza,ze mecz Resovii z Mostostalem trzeba grac na jedynke! Wszedzie mozna przeczytac,ze graczy Mostostalu czekaja kary finansowe, wiec druzyna bedzie zmobilizowana lub ze wysmienicie im sie zawsze gralo w Rzeszowie, ze na pewno sie zrehabilituja, itd...
Ale co im sie dziwic, bo niby co mieliby powiedziec?!
Uwazam,ze wszystko na co stac Mostostal w tym spotkaniu to ugranie seta ( z laska Boza dwoch) ale na pewno nie zwyciestwo!

Resovia to aktualny wicelider, sa na fali. W zeszlym szonie dobrze radzili sobie z Mostostalem, takze grajac u siebie na pewno nie wypuszcza zwyciestwa z druzyna, ktora z pewnoscia lekko zalamala sie po meczu z Gwardia. Uwazam,iz nawet nie jest mylace to,ze zwyciestwa Resovii poki co byly z druzynami drugiej czesci tabeli,ale przegrany mecz w Czestochowie tylko 2-3 swiadczy ze z najlepszymi i to na wyjazdach umieja grac, a dodatkowym bodzcem na zespolu Resovii musi byc zdobycie jak najwiekszej ilosci punktow przed zblizajacymi sie meczami z czolowka- zwlaszcza u siebie!

Moj typ: Resovia 1

Do góry
#855028 - 12/01/2007 11:49 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: ryzy9]
Feel-Tsu Offline
veteran

Meldunek: 04/08/2006
Originally Posted By: ryzy9
Uwazam,ze wszystko na co stac Mostostal w tym spotkaniu to ugranie seta ( z laska Boza dwoch) ale na pewno nie zwyciestwo!

no to jak ugraja te dwa sety to juz ci wchodzi totomixowy handicap na Mostostal za 2,20. i mysle ze sporo ludzi mysli o tym rozwiazaniu, a nie zwyciestwie kedzierzynian.

Do góry
#855033 - 12/01/2007 11:52 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: ryzy9]
hokuy Offline
veteran

Meldunek: 22/08/2006
Moim zdaniem obie drużyny są na podobnym poziomie siatkarskim, jednak lepszą formę obecnie prezentują siatkarze rzeszowscy, co widać w wynikach i tabeli. Jak to bywa w polskich ligach padają dosyć niespodziewane wyniki, ostatnio każdy dawał Mostostal, a on przegrał. Dziś w związku z tym, że czarny chmury wiszą nad drużyną z Kędzierzyna, zagram na gości. Handicap na +1.5 wygląda bardzo okazale. Moim zdaniem będzie to na pewno wyrównany mecz, który najprawdopodobniej rozstrzygnie się w 5 setach.

Mostostal+1.5 @2.26 5/10
Resovia 2-3 Mostostal @10.0 2/10

Do góry
#855038 - 12/01/2007 11:56 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: hokuy]
miazoo Offline
veteran

Meldunek: 18/11/2006
Przepraszam za ot, GB ma w ofercie polska siatkowke ? dawno u nich nie gralem :]

Do góry
#855145 - 12/01/2007 13:01 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: miazoo]
Twin Peaks Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/01/2003
Kurs na Resovię w sportingbecie 1.40
Trochę dużo w porównaniu do naziemnych, gdzie jest 1.25

Do góry
#855148 - 12/01/2007 13:02 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: miazoo]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
Originally Posted By: miazoo
Przepraszam za ot, GB ma w ofercie polska siatkowke ? dawno u nich nie gralem :]

No niestety nie maja. Teraz patrze na oferte i niestety nic nie ma.

Ale za to w expekt jest
Resovia Rzeszow - Mostostal Kedzierzyn Kozle (+1,5) 2 za 2.50 i pomysle nad tym ...

Do góry
#855177 - 12/01/2007 13:15 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: rivex]
Krupier Offline
veteran

Meldunek: 11/12/2005
Kary finansowe to powinny ich spotkac po tym co zrobili tydzień temu z Gwardią. Na chwile obecna nie ma żadnych przesłanek żeby Kedzierzy mial cos ugrac w Reszowie. Resovia to zespól ktory powinien uplasowac sie tuz za Wielka Czwórką a punkty zdobyte dzis na pewno ich do tego przybliżą.
Resovia(-1,5) - Mostostal
Buk:Betgun
Kurs:1,67
Stawka:7/10

Do góry
Strona 5 z 20 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 19 20 >

Moderator:  rafal08