Napisz do czego chcesz wykorzystywac tego laptopa.
Oczywiscie zakladam ze 15 lub 15,4 - matryca wystarczy (ostatnio zona kupila sobie IBM x40 z matryca 12 cali - super sprawa , miesci sie do torebki na upartego

i waga 1,2 kg - dla kobiety full wypas)
Czy bedzie sluzyl raczej za stacjonarke czy raczej czesto przenoszony? W jakich warunkach bedzie pracowal?
Jak bardzo powinna byc wytrzymala obudowa? (jak wytrzymala to stare IBM sa najlepsze - ale to troche nie ten przedzial cenowy,a nowe to nie to samo, ewentualnie jakas Toshiba lub HP, kompletnie odpada Acerek, FS czy nawet ASUS, o wynalazkach nie wspominam)
1GB ramu na poczatek
Grafika? potrzebna czy odpuszczasz? ja bym sie grafika nie przejmowal, grac duzo chyba nie bedziesz, a do CADa, filmow czyinnych standardow kazda (prawie kazda) wystarczy. - Intel 950 albo Radeon X300/X600 - to raczej standard - i powienien spokojnie wystarczyc do wszystkiego
Dysk? 60 GB to raczej minimum, czy potrzebujesz wiecej?
DVD RW - jak czytnik to musi byc DVD RW
dodatkowe funkcje? moze konieczny jest czytnik kart SD - a moze jakis port konieczny z tych starych? bluetooth?
Koniecznie patrz na uklad USB - ja mam dwa , ale obok siebie i jak mam myszke to pendrivea nie podlacze i odwrotnie
Napisz choc ogolnie czego oczekujesz od laptopa, to zawsze cos sie znajdzie
Polecam skapiec.pl
Pozdrawiam
Maverick
PS> Dumny właściciel IBM R52