|  
| 
| 
| 
| #697392 - 24/10/2006 17:07  Re: Walka z Piractwem |  
|   Impossible is nothing

Meldunek:  02/10/2005
 | 
Quote:
 a ja mam wszytsko gdzieś, poza gadu i winampem to sa chyba jedyne legalne programy na moim kompie
  w razie jakby do mnie przyszli w co szczerze wątpię to bede najwyżej udawał głupiego  ..że to nie ja!   

ja tak samo ale nie wieże, że przyjdą do mnie i mi sprawdzą kompa a nawet to szzczerze wali mnie to
    |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #697393 - 24/10/2006 17:46  Re: Walka z Piractwem |  
|   antimadrista

Meldunek:  06/01/2005
 | 
I tak pewnie wala w takich co sciagają calymi dniami i nocami a potem jeszcze rozprowadzaja. Ktos doniosl, i poszlo. Gdyby mieli chodzic i sprawdzac kazdemu i konfiskowac kompy to bym im nie starczylo magazynow   Niech zaczną od siebie. Pochodzą po swoich domach, jestem ciekaw ilu policjanotow majacych w domu kompy ma legalne kazde oprogramowanie, plyty z muzyka etz oczywisice kupione za ich niska pensje |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #697394 - 24/10/2006 17:59  Re: Walka z Piractwem |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  04/06/2003
 | 
A ja tak z ciekawości   Kiedy przeychodzą i chcą sprawdzić komputer, to przychodzą pod konkretny adres i na nakazie jest że mogą zabezpieczyć wszystkie komputery w lokalu, czy mogą jedynie na konkretną osobę, w sensie że przychodzą do konkretnego pana X, i musi być tam zameldowany czy jak? Interesuje mnie czy muszą "ścigać" konkretną osobę i jak przyjdą to pytamy do kogo panowie?    Czy nie interesuje ich kto mieszka a robią nalot na lokal? |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #697395 - 24/10/2006 18:01  Re: Walka z Piractwem |  
|   Blade Runner

Meldunek:  04/05/2004
 | 
Quote:

Hmm, tak się zastanawiam, czy ściąganie Prison Break jest nielegalne?

Na pewno jak kogoś wsadzą za "posiadanie" (nielegalnych megabajtów oczywiście) to będzie miał ten serial duże walory edukacyjne
  |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #697400 - 24/10/2006 20:07  Re: Walka z Piractwem |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  19/03/2006
 | 
Quote:
 Aczkolwiek w klasie w Gimie był koleś, co miał wszystko legalne, piratów nawet nie pożyczał ...

w podstawówce znałem kolesia który też musiał mieć wszytsko legalne, bo jego stary na policjii pracował
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #697401 - 24/10/2006 20:08  Re: Walka z Piractwem |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  15/03/2005
 | 
Quote:
 ... Aczkolwiek w klasie w Gimie był koleś, co miał wszystko legalne, piratów nawet nie pożyczał ...

są tacy ludzie w Polsce?
  |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #697403 - 24/10/2006 20:14  Re: Walka z Piractwem |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  22/03/2006
 | 
Quote:

Quote:
 Aczkolwiek w klasie w Gimie był koleś, co miał wszystko legalne, piratów nawet nie pożyczał ...

w podstawówce znałem kolesia który też musiał mieć wszytsko legalne, bo jego stary na policjii pracował

ojciec mojej ex był a moze nawet jeszcze jest, nie wiem dokładnie, komendantem policji stołecznej w Białymstoku a jakoś też miała wszytsko pirackie i sie tym nie przejmowała ze jej ojciec jest policjantem to musi mieć orginały, tak samo kumpel ktorego ojciec jest policjantem, totalnie ma to gdzies
  |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #697404 - 24/10/2006 20:19  Re: Walka z Piractwem |  
|   addict

Meldunek:  01/03/2005
 | 
Quote:
 Wystarczy sobie dysk wsadzić do kieszeni (są też takie kieszenie podpinane pod USB do których wsadzasz swojego twardziela) jak zapukają to szybko gdzieś chowasz i mówisz, że owszem komputer posiadasz ale spalił się dysk kilka dni temu i jeszcze nie zdążyłeś kupić nowego. Płyt nielegalnych w zasadzie nie mam, bo filmy ściągam na dysk, oglądam i wyrzucam. Podobnie z programami. Z DC też już nie korzystam.Raczej w szafkach z ciuchami Ci nie będą grzebać za dyskiem. Będę się musiał jedynie pozbyć sporej ilości płyt audio. Ale do mnie raczej w pierwszej kolejności nie zapukają więc zdążę się zabezpieczyć na czas

Jak mój kolega pare miechów temu miał nalot na dom za sprzedawanie na allegro butów z ukrainy (zabrali mu wtedy kompa i do tej pory nie oddali) Przewertowali wszystkie szafki w domu w poszukiwaniu płyt.
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #697405 - 24/10/2006 20:22  Re: Walka z Piractwem |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  19/03/2006
 | 
Quote:
 Jak mój kolega pare miechów temu miał nalot na dom za sprzedawanie na allegro butów z ukrainy (zabrali mu wtedy kompa i do tej pory nie oddali) Przewertowali wszystkie szafki w domu w poszukiwaniu płyt.

A co buty mają wspólnrgo z nielegalnym oprogramowaniem
    |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #697407 - 24/10/2006 20:34  Re: Walka z Piractwem |  
|   enthusiast

Meldunek:  04/11/2003
 | 
Quote:

Quote:
 ... Aczkolwiek w klasie w Gimie był koleś, co miał wszystko legalne, piratów nawet nie pożyczał ...

są tacy ludzie w Polsce?

jasne że są - nie ma w tym nic dziwnego. jak wcześniej napisałem wszystko co mam zainstalowane w kompie jest legalne. przede wszystkim nie gram w żadne gry ( już z tego wyrosłem
  ) a windowsa 98 kupiłem kiedyś z kompem i do dziś na nim jadę - na win98 już nikt wirusów nie pisze więc mam spokój i nie potrzebuję jakiś drogich antywirów  a pozostałe programy - wszystkie na licencji GNU (General Public License) jak widać można
  |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #697409 - 24/10/2006 20:44  Re: Walka z Piractwem |  
|   enthusiast

Meldunek:  04/11/2003
 | 
Quote:
 ja jak sobie kupie nowego kompa to bedę starał się mieć wsyztsko legalne, tak samo z ps3 ...tylko nie wiem jak ja zrobię z legalnym autocadem, bo jego cena przeraża
  ale windowsa na pewno legalnego   

ja właśnie tak zrobiłem i mam święty spokój
  na szczęście nie muszę korzystać z takich programów jak Autocad  |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #697410 - 24/10/2006 20:59  Re: Walka z Piractwem |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  22/04/2004
 | 
Quote:

Quote:

Quote:

są tacy ludzie w Polsce?

jasne że są - nie ma w tym nic dziwnego. jak wcześniej napisałem wszystko co mam zainstalowane w kompie jest legalne. przede wszystkim nie gram w żadne gry ( już z tego wyrosłem
  ) a windowsa 98 kupiłem kiedyś z kompem i do dziś na nim jadę - na win98 już nikt wirusów nie pisze więc mam spokój i nie potrzebuję jakiś drogich antywirów  a pozostałe programy - wszystkie na licencji GNU (General Public License) jak widać można

A zadnych mp3 z neta nie masz?
 |  
| Do góry |  |  |  |  
 |  |